Море 2025г.?!...
Модератор: Общи модератори
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
Re: Море 2017-та?!...

1-4 юни, хотела ми беше 90 кинта, в сезона е 250! Водата стъкло, жегата мръсна, бяхме 10-на човека на плажа в 100 метра в посока, на Градина това, където принципно е фраш! Водата топла, топла! Кръчмите в Созопол празни...
Мрън!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- Vasko
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 /Е39 дизел, Е46-автомат,Е60-530
- Мечтае да кара: Да се разхожда пеша
Mephistofel написа:Ка'Й чес'но...![]()
http://www.dnes.bg/stranata/2017/08/09/ ... nta.349816Такса за всеки свободен стол на масата на клиентите си прибират заведения по морето.
За наглия рекет сигнализираха потърпевши във Facebook.
"Ужасно обслужване и отношение, изключително грубо и неуважително. Таксуваха ни по 20 лв. за всеки свободен стол на масата", сигнализира потребителка на социалната мрежа. Тя публикува и снимка от касовата си бележка в заведение в Созопол.
На нея ясно се вижда, че към сметката са прибавени по 20 лв. за 4 стола в графа "Резервиран стол, Свободни др.", общо 80 лева.
"Ужилената" клиентка разказва и че тя и приятелите й са предупредили преди да седнат, че не очакват още хора.
"Пожелахме да говорим с управителя за нелепата такса "Свободни др" - за която не бяхме предупредени и не е описана никъде в менюто, той дойде, обиждаше ни и в крайна сметка ни изгони от заведението", пише още жената и предупреждава всички гости на Созопол, ако не искат да си развалят настроението, да избягват заведението.
От приложената сметка става ясно и че изгонените клиенти са оставили в заведението 254.10 лв., включително и 80-те за свободния стол.
И по повод на горната публикация случка от преди един ден на Слънчев Бряг до Какао-то в ''La Cubanita'' . Стоим си ние на барбароните и сме си поръчали аз две малини -лимонада ,а мацката и тя две лимонади - пъпеш. Бяхме там от 14.00 до 17.30 ч. Накрая идва време да плащаме сметката цената е 24 лв, аз и давам 30,защото нямам дребни и онази ми вика ''нямам да върна'' и направо си го закръгля на 26 лв.
На следващия ден - отидохме по-късно , преди това бяхме яли и пили и аз минах с една лимонадка ,а мацката пи едно фрапе,сметката беше 11.70 лв, и аз и давам 20 лв и викам искаш ли още цяло 2 лв.за да може да ми върнеш 8лв, пък онази с цялата си наглост ми казва ''ти бакшиш няма ли да оставиш -цял ден стоите тук на 11.70 лв. сметка'' и пак си ги закръгля на 14 лв и ми връща 6 лв.
Друг случай от същата вечер - отиваме да вечеряме в ''CORNER'' . Нали има паркинг към заведението и ние спираме на него и някакъв се появява и казва 2 лв на час .Оки - давам му 2 лв и влизаме в заведението . След три часа излизаме и тръгваме към паркинга ,на който сме спряли и онзи много ясно ни видя ,че излизаме от заведението и се приближава към нас и ми размахва някаква тетрадка и почва ''три часа ,значи 6 лв ми дължите'' . Аз вече ми накипя и му викам дай касова бележка и оня взе да се суети и изчезна и след малко дойде с един друг калъф с касов апарат и още преди онзи да е почнал аз като ги подхванах '' къде ви е табелата, че паркинга е платен, а и ние сме гости на заведението ,а по принцип за гости на заведението паркинга е безплатен освен ако не е упоменато допълнително с указателни табели .Ние преди малко бяхме вътре, хайде сега само посмей да ми издадеш касова бележка за паркинг пък аз с касовата бележка от сметката в заведението и твоята за паркинга веднага отивам в КЗП-то да се жалвам . И оня се стъписа . Пък другия взе да се бърка в джоба и вика ''ама вие в заведението ли бяхте, ами ето ти тогава и тези 2 лв дето ми ги даде в началото '' Та така от много лакомия остана и без 2-то лева . Ако си беше мълчал щеше да изкара 2 лв, ама той алчен , накрая остана и без тях.Та така -хора, търсете си правата . И другото ,което масово са почнали в тоалетните да искат пари по 1 лв, че даже с цялата си наглост в някои заведения в Слънчака даже е 2 лв. И там пак разправии и пак цитиране на буквички от наредбата за и закона за туризма ,където е записано ,че ползването на тоалетната от клиенти на заведението е безплатно и това важи за всички заведения за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове) без значение от тяхната категория (от една до пет звезди). Категорията се определя на базата на съответствие с минималните задължителни изисквания на заведенията – ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове.
пак връщане на прословутите два лв и гузно ''ама ние не знаехме,че сте клиенти на заведението '' ! Ай, стига ,бе ! То бива такава лакомия ама чак толкова ....
И така колеги, в случай че установите подобно нарушение, може да се обръщате към Експертната комисия по категоризация и сертификация на туристически обекти (за заведения – категория от три до пет звезди) или към общинската експертна комисия по категоризация (за заведения – категория една или две звезди). По тяхно предложение министърът на туризма в първия случай или кметът на общината във втория определят категорията на съответното заведение. Към експертната комисия можете да се обръщате чрез Министерството на икономиката и енергетиката, а към общинските комисии – чрез съответната общинска служба.
В случай на нарушение на изискванията, то министърът/кметът на общината, по решение на съответната комисия, понижават категорията на заведението. При повторно нарушение на изискванията категорията се прекратява, т.е отнема се правото за извършване на туристически услуги.
Друг е въпроса, че собственика ще отнесе и глобичка от порядъка на 200 до 1000 лв, а при повторно нарушение – от 1000 до 3000 лв.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
Добри съвети, определено ще ги имам предвид
Аз имам и още едно питане, че винаги ми е било интересно. Има ли някъде записано точно какво трябва да има даден обект за конкретен брой звезди (примерно хотел или ресторант)?

Аз имам и още едно питане, че винаги ми е било интересно. Има ли някъде записано точно какво трябва да има даден обект за конкретен брой звезди (примерно хотел или ресторант)?

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аве стигне ли се дотам да ти се разваля настроението и да трябва ти да си търсиш правата ,е.бем ти заведенията и курорта майни
Рибата се вмирисва откъм главата и това прекрасно илюстрира в какъв тип хора отиват паричките ти (не ,че не е ясно и без това де..)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
И аз тва щях да кажа, че ако ще дебна хората дето ме обслужват къде и кво не са направили или са направили ...
Ебем ти и почивката
пп.
За мен човек трябва да ходи на места където не се чувства като касичка, в тия комерс курортите няма как да стане ...
Няма лошо да изкарват пари хората, напротив, това им е работата, обаче туриста трябва да му е кеф,
да бъде обгрижен и обслужен, а не нахокан и напъден след като си му претръскал джЕбовете
Ебем ти и почивката

пп.
За мен човек трябва да ходи на места където не се чувства като касичка, в тия комерс курортите няма как да стане ...
Няма лошо да изкарват пари хората, напротив, това им е работата, обаче туриста трябва да му е кеф,
да бъде обгрижен и обслужен, а не нахокан и напъден след като си му претръскал джЕбовете

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Тръгнах да пиша за трагедията с обслужването, но май няма нужда - всички са добре информирани за БГ.
Само да отбележа нещо важно - на какаЛото нема ПОС терминал - аре честито

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Валерката ще ги налази и тях скороacho.rs написа:Тръгнах да пиша за трагедията с обслужването, но май няма нужда - всички са добре информирани за БГ.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Нормално да няма пос терминал, ако има всеки ще плаща с карта и няма да има как да крият оборот (а всички големи и оборотни заведения по морето отчитат нищожен процент от реалния си оборот)
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW Х1 2.3d,MB SL350,MB E350d
Vra4anin написа:И кое му е толкова важното да има пос терминал? Ако нямате кеш, на 30 метра от вас има банкомат (на гърба на какао бийч заведението, реторант дел мар - има банкомат). Това ли ви е проблема?![]()
По принцип си прав, че в БГ е задължително човек да държи пари в брой, защото даже и да има пос терминал е твърде възможно да кажат, че не работи. От друга страна наистина е неудобно, ако няма, аз ако трябва да тегля пари от банкомат имам такса на картата (кредитна VISA) от 6 лв. + 3% от стойността на транзакцията, което си е тъпо а и по принцип съм свикнал (имам стимул от банката) да плащам с карта и избягвам места където няма пос терминал.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Кредитна карта без такса за теглене в брой не съм чувал да има. Хубаво е да има ПОС, ама това, че ти си решил, че трябва да теглиш само от кредитната си е твой проблем.
- Vasko
- ентусиаст
-
Rainbow написа:Добри съвети, определено ще ги имам предвид![]()
Здрасти колега, относно твоето питане-да записано е в закона за туризма.
Извадка от Постановление № 117 от 22 май 2007г. за изменение и допълнение на Наредбата за категоризиране на средствата за подслон, местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения , приета с Постановление № 357 на Министерския съвет от 2004г. За да има 4 или 5 звезди хотела трябва да бъде със спа комплекс . Ако е с една звезда се води и къща за гости . Ако има басейн вече звездите са две, три и се води хотел и не е къща за гости .
Изискванията за категоризиция на хотелите са описани надълго и на широко в Наредбата за категоризация на обектите .
и друго много важно ,колеги :
Осигуряването на свободен интернет достъп в поне едно от заведенията или ресторантите е задължително условия за бизнес хотелите категории четири и пет звезди.
Яжте, пийте и си носете новите дрехи и си карайте количките ,че животът е крaтък ..
- Vasko
- ентусиаст
-
top написа:Vra4anin написа:И кое му е толкова важното да има пос терминал? Ако нямате кеш, на 30 метра от вас има банкомат (на гърба на какао бийч заведението, реторант дел мар - има банкомат). Това ли ви е проблема?![]()
По принцип си прав, че в БГ е задължително човек да държи пари в брой, защото даже и да има пос терминал е твърде възможно да кажат, че не работи. От друга страна наистина е неудобно, ако няма, аз ако трябва да тегля пари от банкомат имам такса на картата (кредитна VISA) от 6 лв. + 3% от стойността на транзакцията, което си е тъпо а и по принцип съм свикнал (имам стимул от банката) да плащам с карта и избягвам места където няма пос терминал.
Като стана въпрос за ПОС терминали, искам да Ви споделя нещо от кухнята . Всички заведения,който имат инсталирани ПОС терминали , плащат при всяка транзакция 0,6% от стойността на транзакцията ако сметката ви е до 1000 лв и по 1% ако е над 1000 лв. За първите 6 месеца, ПОС терминала е безплатен в заведението ,но след това при всяка ваша транзакция заведението плаща по 0.6% до 1% от стойността на транзакцията,а нали се сещате, че тази сума няма да е от техния джоб, а ще я прибивят автоматически от системата към вашата сметка. Т.Е. казано с по-прости думи ако сметката ви е 1000 лв и вие си платите НА ПОС терминал, ще платите 1001 или 1002 лв в зависимост от банката към която е вързан ПОС терминала,а вие всъщност ще си мислите, че плащате само стойността на стоката а, всъщност си плащате и за самата транзакция ! Та, така скъпи ми колеги !
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Vasko написа:top написа:Vra4anin написа:И кое му е толкова важното да има пос терминал? Ако нямате кеш, на 30 метра от вас има банкомат (на гърба на какао бийч заведението, реторант дел мар - има банкомат). Това ли ви е проблема?![]()
Като стана въпрос за ПОС терминали, искам да Ви споделя нещо от кухнята . Всички заведения,който имат инсталирани ПОС терминали , плащат при всяка транзакция 0,6% от стойността на транзакцията ако сметката ви е до 1000 лв и по 1% ако е над 1000 лв. За първите 6 месеца, ПОС терминала е безплатен в заведението ,но след това при всяка ваша транзакция заведението плаща по 0.6% до 1% от стойността на транзакцията,а нали се сещате, че тази сума няма да е от техния джоб, а ще я прибивят автоматически от системата към вашата сметка. Т.Е. казано с по-прости думи ако сметката ви е 1000 лв и вие си платите НА ПОС терминал, ще платите 1001 или 1002 лв в зависимост от банката към която е вързан ПОС терминала,а вие всъщност ще си мислите, че плащате само стойността на стоката а, всъщност си плащате и за самата транзакция ! Та, така скъпи ми колеги !
Не, плаща тръгвоеца, не аз като съм с карта. Умрелия далаверджия, който ми продава фалшив алкохол с 400% надценка, му се сивдят 1% от тая надценка ли

И да - не искам да съм на плажа в заведение за правостоящи и да размятам банконти. Някак си е идоитско. И банкомата, който ако не знаеш, е го има никога няма да го намериш - какво става ако е свършил парите ?
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
1% на 1000лв да 10лв, не 1лв. Търговеца си ги е сложил в надценката многократно, но при плащане на ПОС не може да укрие парите.
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Същото изпитах и в неделя на Баш Бара. Отивам на капанчето(Ше чакаш) не може да се плати с карта - викам добре. Отивам на бара - правя поръчка и добавям накрая, може да се плати с карта, нали? Гледат ме тъпо - нямало ПОС терминал. Уби ми се всякакво желание да си взимам каквото и да е.
Последният ден преди да си тръгна от щатите си купих храна от тези камиончета, където спират между бизнес сградите и ти правят хотдози, сандвичи и др. неща на място. Човека имаше някаква приставка(http://www.ebay.com/itm/Square-Credit-D ... SwtnpXj3As), която беше сложена на айфона му и си плъзнах картата и си платих. А тука на бар, дето дневната печалба е сигурно 10-20к да нямат..
Последният ден преди да си тръгна от щатите си купих храна от тези камиончета, където спират между бизнес сградите и ти правят хотдози, сандвичи и др. неща на място. Човека имаше някаква приставка(http://www.ebay.com/itm/Square-Credit-D ... SwtnpXj3As), която беше сложена на айфона му и си плъзнах картата и си платих. А тука на бар, дето дневната печалба е сигурно 10-20к да нямат..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите