Земеделска тема
Модератор: Общи модератори
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Re: Земеделска тема
Мойте, нещо изгниха още на големина топчета от стиропор и изпопадаха. Останаха само тук-там, колкото да се пробва как са ... Кайсии няма и за цяр. Нещо кофти тая година с ранните плодове
Само джанките и афъските се отчетоха.

Ubi dubium, ibi libertas
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Да, и нашите череши никъде ги няма тази година - уж цъфнаха добре, но са вързали много слабо и ще има само за ядене. Кайсии не съм садил и нямам нито една. Не знам защо, но не виреят добре и дърветата внезапно умират, сякаш без причина...
За сливите се очертава поредна силна година, ако не стане нещо да изпопадат още зелени (и това се е случвало). С ябълките започвам да се отчайвам - години наред цъфтят и връзват, не не узрява почти нищо. Малко преди да узреят - всичко е долу... Явно им трябва пръскане, но аз гледам да мина с минимално или изобщо без, затова и "резултатите" са ми такива... Замислям се да извадя ябълките и да ги заменя с костилкови - сливи и череши.

Excellent! Steven is my name!
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
При мен черешите имат доста, ябълките всяка година по 7-8 щайги, тази май са по-малко ама ще видим.Сливите обаче 1-ната изсъхна, другата 2 клона основни заминаха, а има една "меденка" и тя се опитва да изсъхне, за жалост успешно засега
.Касиите миналата година нямаха обиране, тази май сланата малко ги попари, ще ги видим

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Миналата година за сефте мулчирах със слама около доматите. Сламата се послегна и изтъня за една година, обаче като тръгнах да садя тази година, се учудих колко рохкава и мека е земята под сламата. Просто ти се рони около пръстите, мека, влажна, учудих се честно. Въпреки, че пуснах капкови маркучи под сламата, май доста рядко ще ги ползвам. За първи път мулчирам и виждам ползите от това.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Понеже при мен още всичко е зелено, та наблягам на новата реколта дребен рогат добитък. Тази година е изобилна, както винаги. Тия пловдивските череши... сладки ли са, а? И жена му красива кат рускиня, и черешите му червени... Ше ходя у Пловдив май.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Мордехай написа:Понеже при мен още всичко е зелено, та наблягам на новата реколта дребен рогат добитък. Тази година е изобилна, както винаги. Тия пловдивските череши... сладки ли са, а? И жена му красива кат рускиня, и черешите му червени... Ше ходя у Пловдив май.
Шефе, само не ми казвай, че ти го ядеш това...

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Дайте снимки на капкови, които сте направили, че от седмица си инсталирах ей това
и имам 12тина лехички от по метър и половина, ама мисля как мързеливо да ги поливам, покрай райграса.
и имам 12тина лехички от по метър и половина, ама мисля как мързеливо да ги поливам, покрай райграса.

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Маркуча, регулатор за налягане (ако си с вода от ВИК само) и от там през таймери за всяко разклонение с различни изисквания към количеството вода.
Поне аз така го бях направил и в градината влизах само за бране.
Вече ако съвсем задълбаем в нещата има и компютри за поливане с няколко щранга, към тях свързваш и сензори за влага и така.
Вече ако съвсем задълбаем в нещата има и компютри за поливане с няколко щранга, към тях свързваш и сензори за влага и така.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Kroki написа:Шефе, само не ми казвай, че ти го ядеш това...
Манджата наистина не изглежда много апетитно... Но градинските охлюви са може би най-чистите същества, те ядат само най-свежа трева и изобщо не се срешат където има някакво замърсяване. Освен това нямат тлъстини... Няма по-чисто месо от това.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Те не само изглеждат отвратилно но и миришат отвратително като се сварят . Дано сте ги изчакали да се изакат преди да ги пуснете в супата 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Имам нужда от акъл: имам няколко горски и сравнително високи имота, всеки по около 2000м2, без ток и вода, и си мисля с нещо да ги засадя но да не изисква всекидневна грижа.
Плодни дръвчета? Сливи със сигурност ще станат но ми се иска нещо друго?
Местата са сравнително трудно достъпни и няма много удобства за труд.
Някакви идеи?
Плодни дръвчета? Сливи със сигурност ще станат но ми се иска нещо друго?
Местата са сравнително трудно достъпни и няма много удобства за труд.
Някакви идеи?

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Орехи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:Маркуча, регулатор за налягане (ако си с вода от ВИК само) и от там през таймери за всяко разклонение с различни изисквания към количеството вода.
Чак такива глезотии не искам. По скоро кое е по-добро плоските маркучи или нормалните си с дупки за капково поливането ще е само от сондажа с хидрофора
Последна промяна Eмилио Димитров на 18 Май 2018, 18:06, променена общо 1 път
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Jordana написа:Орехи .
Да, всякакви черупкови изглеждат подходящи - може също лешници или бадеми. Не искат много грижи, есента само ги брулиш и събираш в чували, трудно се крадат, нямамт вредители (освен някоя катерица). Продукцията може дълго да се съхранява - не е нужно веднага да я обработваш, като другите плодове. Ядките стават за ядене, можеш да ги продаваш (ако не ти трябват), използват се съшо в козметичната индустрия (бадемово мляко).
Даже май имаше някакви европейски програми, които дотират създаването на трайни насаждения от черупкови, трябва да провериш.