Велосипеди
Модератор: Общи модератори
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Re: Покупка на велосипед...
Колеги, мисля че гумичките за спирачките се казват "калодки"
не се заяждам
По въпроса за бързото им изтриване то се дължи на типа калодки
Графитени калодки спират много по добре, но при дъжд се разтварят за минути и са по скъпи
Гумените нямат проблем с водата но спират по зле
не се заяждам

Графитени калодки спират много по добре, но при дъжд се разтварят за минути и са по скъпи
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
BMW_POWER написа:Mini написа:
Аз не съм виновен, че имаш проблеми с възприемането. Стана като като в другата тема с магазина. Не ме интересува какво колело имаш, ти питаш за спирачки, а аз ти отговарям като на човек да идеш в магазин различен от СТ и WM за да си купиш нещо свястно, а ти ми се зъбиш като незнам какво. Колегата ми има Мията 1989 година и е сменял накладки само веднъж.
Проблем с възприемането? ХА! Написах, че за да завъртиш бизнес (да отвориш магазин с преобладаващо български стоки) в Канада ти трябват стотина хиляди долара и ти ми опонира, че наема на апартамент в престижния "Розмонт" и сметката му за ток били малки??? Дадох ти линкове с обяви за магазини и се опитах да ти обясня, че цената на тока за фирми е различен от цената на тока за битови консуматори? Къде ми е проблемът, когато в предложеният от теб апартамент магазин не може да се отвори? Обвини ме в лъжа, но не си дал и един факт. Опитваш се да се държиш нравоучително и да ми даваш акъл, но не си уцелил.
Попитах за колкодките на спирачките от чисто любопитство. Тук понятието "зелена вълна" практически не съществува и за десетина километра ми се налага да спирам на всеки втори светофар. Дълги преходи без прекъсване почти не правя. Ако караш през свободното време и "на дълго" е едно, а да спиташ по десетки път е съвсем друго. Кой говори за Уолмарт и Канадската гума, за да ги споменаваш изобщо? Има колкодки за 3.50$, има и за над 20$, Има МЕС, Вushtukah и още много други. За колело за 150$ не си заслужава да се набиват пари за глупости. Вместо дъждобран ползвам един елементарен черен чувал за боклук. Суперкартинка съм, с трите дупки за ръцете и главата. Имам и още един такъв за раницата. Е, мога да го раздавам гъзар и да си купя специален екип за няколко десетки долара. Въпрос на приоритети. Върши ми работа и не ми пука
http://shop.bushtukah.com/product-list/ ... rb_ct=1017
Най-евтиният ТРЕК започва от 470$. С калниците, багажник и таксите подминава седем стотака. Аз си продадох колата миналата година колата в движение и без проблеми (имаше нужда да се смени гърнето) за 600$. И после го мислиш, защото тук колелата буквално се изпаряват. Аз съм сменил каплите и движенията, защото оригиналните бяха боклук. Касетата за сега държи, но ще видим докога.
За собствено оправдание днес направих малко снимки, но сега е 01.26ч и е време за сън. Утре ще ги кача. Не съм само аз "Селянинът с колелото"
Аз лично компромис със спирачките не бих правил. Кво като колелото струва 150$, сам казваш, че си инвестирал в капли и др., а ти се свиди за качествени спирачки. А Трек или друго колело не е нужно да купуваш ново.
N.Mihaylovski написа:Колеги, мисля че гумичките за спирачките се казват "калодки"
не се заяждам![]()
Калодки от руски ли идва? За първи път я чувам тази дума.

Mini написа:
Аз лично компромис със спирачките не бих правил. Кво като колелото струва 150$, сам казваш, че си инвестирал в капли и др., а ти се свиди за качествени спирачки. А Трек или друго колело не е нужно да купуваш ново.
Купих капли втора употреба от един арабин за 70$. За тези пари дори ми прехвърли и гумите и касетата. Имах малък инцидент и оригиналните се изкривиха. Не ми се набиваха няколко стотин $ в две нови капли.
https://www.mec.ca/en/search?text=wheels
То ако не се правят компромиси, отиваме на поне пет цифрени числа. На мен са ми много, а и колелото ми не си заслужава. ТРЕК на втора употреба си държи цена.
http://www.kijiji.ca/b-cruiser-commuter ... 01l1700185
Дано да се отвори линка. Над 300$ за колело втора употреба, отделно ако се наложи и гуми и т.н. и си идва на цифра. А и когато търсех колелото (м. април), изборът не беше много богат.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Колодки тормозные. Т.е. от руски си идва.
Тва канадския продавалник по беден и от нашия баси
Трека не знам защо толкова често го спрягате. Скъпите са си хубави колелета ама тия по няколко стотин долара са най-обикновено дърво/
Тва канадския продавалник по беден и от нашия баси

BMW_POWER написа:Mini написа:
Купих капли втора употреба от един арабин за 70$. За тези пари дори ми прехвърли и гумите и касетата. Имах малък инцидент и оригиналните се изкривиха. Не ми се набиваха няколко стотин $ в две нови капли.
https://www.mec.ca/en/search?text=wheels
То ако не се правят компромиси, отиваме на поне пет цифрени числа. На мен са ми много, а и колелото ми не си заслужава. ТРЕК на втора употреба си държи цена.
http://www.kijiji.ca/b-cruiser-commuter ... 01l1700185
Дано да се отвори линка. Над 300$ за колело втора употреба, отделно ако се наложи и гуми и т.н. и си идва на цифра. А и когато търсех колелото (м. април), изборът не беше много богат.
http://www.kijiji.ca/v-road-bike/ottawa ... nFlag=true
bum_bum написа:Колодки тормозные. Т.е. от руски си идва.
Тва канадския продавалник по беден и от нашия басиТрека не знам защо толкова често го спрягате. Скъпите са си хубави колелета ама тия по няколко стотин долара са най-обикновено дърво/
Той е задал хибриди, та затова избора е по-малък, но и Отава не е голям пазар в сравнение с Монреал.
http://www.kijiji.ca/b-velos/grand-montreal/c644l80002
Обявите в момента не са актуални с обявите от периода март - април. Колелото от последната обява не е лошо, но няма калници и багажник. Аз моето го купих практически ново за 150$. Китаецът дето го продаваше си заминаваше и разпродаваше всичко. Нормалната му цена е 300$ преди таксите, а на специал го свалят на около 225$ преди таксите.
http://www.canadiantire.ca/en/pdp/super ... p.html#srp
Такъв отзив им бях отпраскал, че го изтриха.
Взех го със стикърите по него и с 70$ капли и 25$ багажник дойде на около 250$ кръгло. Предната ми капла втора употреба е Alexrims AT450, на задната няма надписи. Вървят обаче много по-добре от оригиналните.
Не съм търсил шосейка или МТБ. Не ми вършат работа поради една или друга причина. МТБ може да се намери и са 30-50$, но въртенето с тях е много тегаво, а и са от най-нисък клас качество.
За да не ми "ядат задника" заради касетката, ето още малко снимки

Та както виждате, топлата вода не съм я открил аз
http://www.canadiantire.ca/en/pdp/super ... p.html#srp
Такъв отзив им бях отпраскал, че го изтриха.
Взех го със стикърите по него и с 70$ капли и 25$ багажник дойде на около 250$ кръгло. Предната ми капла втора употреба е Alexrims AT450, на задната няма надписи. Вървят обаче много по-добре от оригиналните.
Не съм търсил шосейка или МТБ. Не ми вършат работа поради една или друга причина. МТБ може да се намери и са 30-50$, но въртенето с тях е много тегаво, а и са от най-нисък клас качество.
За да не ми "ядат задника" заради касетката, ето още малко снимки

Та както виждате, топлата вода не съм я открил аз

- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Лошо ми е
То като гледам тия велосипеди баш си им отиват тия щайги отзад
Естественият завършек на клошарството си е направо
А и предполагам, че са си лика прилика със собствениците
Дай снимай едно истинско колело, ако има, или не им се кефиш на нормалните..?

То като гледам тия велосипеди баш си им отиват тия щайги отзад

Дай снимай едно истинско колело, ако има, или не им се кефиш на нормалните..?

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Добре де, стига ме яде. Кефя им се, ама едно е да се кефиш, друго е да се извадиш. В момента се "стискам" за колело, защото отиват настрани пари за даунпеймънта за моргиджа. Колелото ми идва колко двумесечна карта за автобус. Ако съм на малко по-голямо разстояние, ще взема електрическо. 10-11км не са ми проблем. Един два отгоре, както и да е. Но от 15 нагоре вече си е време и зор. Особено като те напъне насреща небезизвестния местен вятър.
Това ми е колело за всеки ден. За събота-неделя след време ще взема нещо по-добро. Имам един познат, дето кара целогодишно. Запознахме се март месец. Кара един ръждясал ТРЕК. Като се оправи времето изкара една шосейка, която е с карбонова рамка и се вдига с малкото пръстче. Не пожела да ми каже цената, но не е по-евтино от 7-10 000. Въпрос на възможности. Едно е да си започнал да бачкаш на 20 и семейството да е ударило някакво рамо, друго е да започнеш от нула на 40 като мен. Отделно местните имат абсолютно различна ценностна система. Ние се стискаме за много неща, само и само да купим дом (поне повечето българи де), местните са с нафукани на макс кредитни карти и живеят от чек до чек. Аз не мога в четвъртък да взема заплата за седмицата и в събота вечер да изпия и изпуша 1/2 в някои клуб... Суперколело не ми е приоритет в момента. Моето ме вози и ми върши работа, какво ми трябва повече
Това ми е колело за всеки ден. За събота-неделя след време ще взема нещо по-добро. Имам един познат, дето кара целогодишно. Запознахме се март месец. Кара един ръждясал ТРЕК. Като се оправи времето изкара една шосейка, която е с карбонова рамка и се вдига с малкото пръстче. Не пожела да ми каже цената, но не е по-евтино от 7-10 000. Въпрос на възможности. Едно е да си започнал да бачкаш на 20 и семейството да е ударило някакво рамо, друго е да започнеш от нула на 40 като мен. Отделно местните имат абсолютно различна ценностна система. Ние се стискаме за много неща, само и само да купим дом (поне повечето българи де), местните са с нафукани на макс кредитни карти и живеят от чек до чек. Аз не мога в четвъртък да взема заплата за седмицата и в събота вечер да изпия и изпуша 1/2 в някои клуб... Суперколело не ми е приоритет в момента. Моето ме вози и ми върши работа, какво ми трябва повече

BMW_POWER написа:Добре де, стига ме яде. Кефя им се, ама едно е да се кефиш, друго е да се извадиш. В момента се "стискам" за колело, защото отиват настрани пари за даунпеймънта за моргиджа. Колелото ми идва колко двумесечна карта за автобус. Ако съм на малко по-голямо разстояние, ще взема електрическо. 10-11км не са ми проблем. Един два отгоре, както и да е. Но от 15 нагоре вече си е време и зор. Особено като те напъне насреща небезизвестния местен вятър.
Свали цифрите наполовина и си в таргета. Колегата с Мията-та за който писах по-горе си купи https://madisondavisbikes.files.wordpre ... ne-5-2.jpg модел 2013г. през лятото на 2014г. Цената беше намалена от 3500$ на 2600$. Като перушинка е. Имам снимки ако не вярваш.
...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 2:03, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
С ежедневно каране 11-12км в посока на ден с колелото с щайгата е силно вероятно да си по-бърз от съботно-неделния карач с трека за 2.6к 

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
В Канада колелата не ги ли крадат? Тука да тръгнеш със скъпо колело за работа е невъзможно, освен ако нямаш някакъв охраняем паркинг, където да го оставиш.
Особено в големите градове, по улиците се виждат все разни стари колела (трошки
). Якото при мен е, че офиса ми е in the middle of nowhere и не се навърта никой, а и паркинга е на скрито място, до което само служителите имат достъп. Не-якото на in the middle of nowhere е, че трябва да въртя като луд като съм с колелото, а и зимата е кучи студ.
Иначе ме кефи как хората си разкарват децата с колела:

Има и такива с ремарке, където ги теглят отзад.
А и голяма част от пощальоните разнасят с колела:

Един от колегите ми се оплакваше, че ги мързяло да му доставят пратките до 4-тия етаж...
Особено в големите градове, по улиците се виждат все разни стари колела (трошки

Иначе ме кефи как хората си разкарват децата с колела:

Има и такива с ремарке, където ги теглят отзад.
А и голяма част от пощальоните разнасят с колела:

Един от колегите ми се оплакваше, че ги мързяло да му доставят пратките до 4-тия етаж...