Две години от управлението на ГЕРБ

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Re: Една година от управлението на ГЕРБ

Мнение от Е.Димитров » 30 Мар 2011, 17:59

Той е почетен консул на бразилия мисля в българия

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 30 Мар 2011, 18:03

Е.Димитров написа:Той е почетен консул на бразилия мисля в българия

Ааа ясно! Трябва и аз нещо значи да измисля! Два пъти гърмях заради такива с червени регистрации! :ranting:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: бързо,гледа лошо и много дразни

Мнение от kosmosa » 20 Май 2011, 19:46

klintan66 написа:
rado_rf написа:
kosmosa написа:пожарникар-премиер.....какво да искаме от човека ...ние сме си за бой че си избираме простаци .....

То, па като си избрахме цар за премиер много прокопсахме. Човека си взе имотите и каза - Са шса върна и газ към Мадрит. Нали това беше първата работа тогава на парламента - да му върне имотите, за които още се водят дела и се харчат държавни пари. Оправи ни за 800 дни. Преди това същия този "цар" се кле пред Кеворкян че няма да посегне на отечеството си. Ай, байгън от оправачи.

Така е , но друго си е да викаме,че имаме цар./Дееа и некролога мръсен/

п.п. kosmosa , не мога да се сдържа :kuku: :kuku: :kuku:
п.п.п ...Сега виждам ,че си и прост, сори
kosmosa
Аватар

Ти пък ли си много сложен ?
Да псуваш царя си "деба и никролога мръсен" е доста сложно ми се струва !
Мога да ти кажа приятелю че си доста ограничен....не искам да те притеснявам но твоята диагноза "слабоумие" няма лечение :dummy:
Няма никакъв дявол....това е просто Бог,но когато се напие...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 22 Май 2011, 14:52

kosmosa написа:
klintan66 написа:
rado_rf написа:
kosmosa написа:пожарникар-премиер.....какво да искаме от човека ...ние сме си за бой че си избираме простаци .....

То, па като си избрахме цар за премиер много прокопсахме. Човека си взе имотите и каза - Са шса върна и газ към Мадрит. Нали това беше първата работа тогава на парламента - да му върне имотите, за които още се водят дела и се харчат държавни пари. Оправи ни за 800 дни. Преди това същия този "цар" се кле пред Кеворкян че няма да посегне на отечеството си. Ай, байгън от оправачи.

Така е , но друго си е да викаме,че имаме цар./Дееа и некролога мръсен/

п.п. kosmosa , не мога да се сдържа :kuku: :kuku: :kuku:
п.п.п ...Сега виждам ,че си и прост, сори
kosmosa
Аватар

Ти пък ли си много сложен ?
Да псуваш царя си "деба и никролога мръсен" е доста сложно ми се струва !
Мога да ти кажа приятелю че си доста ограничен....не искам да те притеснявам но твоята диагноза "слабоумие" няма лечение :dummy:

хахаха,не можах да се сдържа просто... имали сме "ЦАР" :mhihi: е по-голяма смехория от това отдавна не бях чувал...къде го тоз "Цар" бе :clap: :mhihi: :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 22 Май 2011, 16:29

След 45г. България вече не е монархия -> няма такова понятие "Цар". Не мисля, че Симеон Саксо-нещо си може да се титолова като цар :?:

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 22 Май 2011, 17:06

смяната на министър и зам министър ,плюс шефа на осигуряването ,плюс некви катаджии е клапан за изпускане на напрежението преди избори.
мисля ,че боко ще махне още един министър преди изборите и после ще скочи в боя. за съжаление това не е промяна в политиката ,завиване към по-добро управление ,а просто политически маневри.
отдавна има още няколко министъра за смяна ,но явно лобитата не позволяват, а и смяната на ключови министри ще залюлее стола на самият бойко.
така че играе що годе правилно играта и си гледа интереса...

същата е работата и с тия малоумните атакаджии...! сума време не чувахме нищо за тях, освен че са гласували ,квото е казал бойко и някоя изгъзица на волен ,но сега наближават избори и атакаджиите искат да припомнят за себе си и за съществуването си и използват всякакви прийоми за това. :kuku:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 23 Май 2011, 19:16

България е управлявана от икономически групировки, използващи бивши кадри и структури на ДС, за политическо представителство. Това правителство не прави изключение от това правило.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 23 Май 2011, 19:24

Elesar74 написа:България е управлявана от икономически групировки, използващи бивши кадри и структури на ДС, за политическо представителство. Това правителство не прави изключение от това правило.

Политиката е тънка работа,със сигорност ти това-горното,няма как да го знаеш.
Освен ако не си и ти в политиката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 23 Май 2011, 20:36

:idea: :arrow: Бате Бойко рече и отсече – щом картофите са ви скъпи, сами си ги отглеждайте. Добре, ама на мен и бензинът ми е скъп. Сонда ли да бия?

Бате Бойко рече и отсече – съкратените от работа са некадърници! Прав е. Аз съм жив пример за това. До оня ден миех чинии в една таверна. Вчера ме съкратиха. Сега съм безработен некадърник с кетап за ядрен физик.

Бате Бойко рече и отсече – за нищо на света няма да строим АЕЦ „Белене”, въпреки че ще я построим и туй то! Тази логика ми харесва. Значи и аз ще си платя данъците, без да давам нито един лев. Нали, Бате Бойко?

Бате Бойко рече и отсече – няма да вдигам данъците! И за по-сигурно ни наложи нови данъци и такси. Излиза, че ако не плащам на държавата, съм престъпник. Ако си плащам, съм балък. Въпрос на избор. Да живее демокрацията!

Бате Бойко рече и отсече – ние сме кофти материал. А клакьорите допълниха – той е искал да каже, че сме най-хубавият кофти материал на света. Гордейте се, българи!

Бате Бойко рече и отсече – министрите трябва да работят в стрес и да се мразят. Министрите на свой ред наритаха бюрократите, а те си го изкараха на народа, който изпадна в стрес и намрази всички. Е, още ли се чудите защо отрицанието е житейският ни кръст?

Бате Бойко рече и отсече – аз поемам цялата отговорност, стига другите да са ми виновни. Гениално! Това е висшият пилотаж в управлението – да внушаваш на подчинените си чувство за вина.

Бате Бойко рече и отсече – няма лошо, хората трябва да бъдат подслушвани. И хората си замълчаха, защото на никой не му е приятно да го подслушват, докато псува, нали?

Бате Бойко рече и отсече – народът ме обича! А социолозите го поздравиха с песента: „Къде си, вярна ти любов народна?”. Не са прави. Народът обича Бате Бойко, а и на Бате Бойко не му пука за народа. Нерде народ, нерде магистрала, така де!

Бате Бойко рече и отсече – аз ви плащам заплатите, аз ви плащам пенсиите, аз ви плащам магистралите, аз ви плащам това, аз ви плащам онова... И ние си плащаме.

Бате Бойко рече и отсече – мразя комунизма, но харесвам Тато. Ние пък не мразим Бате Бойко, но харесваме демокрацията.

Бате Бойко рече и отсече – Октоподът трябва да влезе на топло! И Октоподът влезе на заседание на Тристранната комисия. Защото през зимата там парното винаги работи.

Бате Бойко рече и отсече – ние хващаме престъпниците, а те ги пускат! Съдебната власт отвърна – ние пускаме престъпниците, а те ги хващат! Кой казва, че не съществува перпетуум мобиле?

Бате Бойко рече и отсече – стига ченгета в политиката! Всички се засмяха. Хубаво нещо е самоиронията.
[url][url]http://e-bane.net/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=9104[/url][/url]
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 23 Май 2011, 21:26

bavarec написа:
Elesar74 написа:България е управлявана от икономически групировки, използващи бивши кадри и структури на ДС, за политическо представителство. Това правителство не прави изключение от това правило.

Политиката е тънка работа,със сигорност ти това-горното,няма как да го знаеш.
Освен ако не си и ти в политиката.

стига бе...то е ясно. Избери си който и да е от бсп, напиши го в гугъл и глей кво става...баща в цк на бкп или ДС, генерали бивши военни или директори на някви служби и ся децата им са си разпределили държавата и има и за внуците даже :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 23 Май 2011, 21:35

Пък наивниците си викат "Голяма работа сме, изритахме комунистите, ДПС и НДСВ от властта" :mhihi: Тъй било то.... :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 23 Май 2011, 21:49

ineedmoney написа:...баща в цк на бкп или ДС, генерали бивши военни или директори на някви служби и ся децата им са си разпределили държавата и има и за внуците даже.

Няма нищо лошо,стига да играят по правилата на тия които дърпат конците в световен мащаб.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 24 Май 2011, 0:19

bavarec написа:
ineedmoney написа:...баща в цк на бкп или ДС, генерали бивши военни или директори на някви служби и ся децата им са си разпределили държавата и има и за внуците даже.

Няма нищо лошо,стига да играят по правилата на тия които дърпат конците в световен мащаб.

Пич, те конците отдавна са разпределени - за едните цялата съдебна система, за други - цялата данъчна система, за трети митниците, други еврофондовете и т.н. и т.н. И всички са бивши, или наследници и роднини на бивши от ДС и ЦК. Еле, па разни Костовци, Яневци, Върбановци и т.н. Точно затова се активира, особено съдебната система, когато Б.Б. започна акциите. Щото, разбираш ли, кранчетата са много и са ценни и не става некво пожарникарче, син на дисидент да им се меша в работите. Ае, да не почвам да говоря за разни бандероли на цигари и алкохоли които случайййно, рийш ли, били менте през последните 10-15 години.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 24 Май 2011, 13:36

Едно описание на политическата ситуация в България прави бившият посланик на САЩ у нас Нанси Макълдауни в грама, разпространена от "Уикилийкс".документа е озаглавен "От "Изборите в България - боклуци на входа, боклуци на изхода.",като става въпрос за изборите от 2009.

Изводите на дипломата накратко:

Синята коалиция - остатъци от някога могъщото СДС, провело пост-комунистическите промени в България, "последен шанс да се спаси автентичното център-дясно, маргинализирано от корупционни скандали и сблъсъци на егото, много от които около бившия премиер Иван Костов". Този "неохотен и закъснял съюз" се надява да привлече избирателите в център-дясно, които или не гласуват или са дезертирали към ГЕРБ.

РЗС - креатура на БСП, с неясно финансиране, предвождана от политическия "клоун" и "шарлатанин" Яне Янев.

"Лидер" на корумпирания бизнесмен Ковачки, "свързан с влиятелни подземни фигури, практикуващи контрабанда и рекет". Ковачки купува масово гласове и принуждава работниците си да гласуват, за да си осигури парламентарно представителство, по-евтино от "плащането на подкупи на депутати".

ДПС на автократичния лидер Ахмед Доган, имащ роля за поддържане на етническия мир през прехода, но превърнал партията в "машина за правене на пари". "Злоупотребите с еврофондове в министерствата контролирани от ДПС са основен фактор за негативния публичен имидж на правителството и ниската му популярност".

"Атака": партия на "екстремисти отляво и отдясно, огорчени от прехода и бивши офицери от армията и полицията" набляга на анти-НАТО, анти-ЕС анти-САЩ, анти-малцинствени послания."

Не са пропуснати и "прочутите братя Галеви, могъщи лидери на мафията от град Дупница, южно от София, регистирани като кандидати за парламента". Поне единият от двамата има шанс да влезе благодарение на "смазана машина за купуване на гласове, принуда и местни връзки".

"При липса на план и компетентен тим от експерти в политиката, за да го имплементират, оседлана от хаотичното и автократично лидерство на Борисов, ГЕРБ ще види трудности да удържи юздите след като дойде на власт. Предпочитаният партньор на ГЕРБ ще е Синята коалиция, която може да достави така необходимите опитни кадри. "Атака" не е приемлива като коалиционен партньор, но може да играе като балансьор, предлагайки неформална подкрепа за правителство на малцинството", пише Макълдауни.

Грамата можете да видите на

https://www.balkanleaks.eu/09sofia264.html

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 24 Май 2011, 13:55

rado_rf написа:
bavarec написа:

Пич, те конците отдавна са разпределени - за едните цялата съдебна система, за други - цялата данъчна система, за трети митниците, други еврофондовете и т.н. и т.н. И всички са бивши, или наследници и роднини на бивши от ДС и ЦК. Еле, па разни Костовци, Яневци, Върбановци и т.н.

Колега аз говоря за "дърпане на конците" на по-високо ниво,международно.

Ето тук малко инфо:

"Уикилийкс"-грами.

Поредица от грами от "Уикилийкс", в които американското посолство в София описва интригите около работата и отстраняването на бившия вътрешен министър Румен Петков. Документите са за периода от 2005 г., когато Петков стана министър, до оставката му през пролетта на 2008 г.

В една от грамите от септември 2005 г. посланик Байърли изразява безпокойство от намерението на Петков да създаде граждански съветнически борд към МВР, съставен от бивши изтъкнати кадри на ДС, водещи членове на "Генералското движение... имащи силни връзки с руския бизнес". Цитирани са имената на Любен Гоцев и Бриго Аспарухов. Публично Петков защитил избора си и подчертал, че членове на гражданския съвет няма да имат достъп до класифицирана информация, а в частен разговор с посланика омаловажил влиянието им като казал, че "тези стари измамници само се събират в четвъртъците, за да клюкарстват".

Посланикът оценява Петков като човек с "остаряло мислене", въпреки че е само на 43 г. "Той има слабост към старите комунисти и "червените бизнесмени", но и "тънко ухо" за връзките с обществеността. Петков прави впечатление на прагматик. За добро или за лошо, Петков ще бъде много по активен от сомнабулния си предшественик (Петканов)", смята посланикът.

В края на септември Байърли докладва, че след натиск от опозицията и от американската страна Петков се е отказал от съветническия борд. Татяна Дончева разказала в посолството подробности от кухнята на БСП. Според нея Петков има топли връзки с генералите, въпреки че не е част от тяхното движение и е по-близък до реформисткото крило в бившата комунистическа партия, към което се числят Първанов и Станишев. Той обаче направил жест към генералите, за да си подсигури преизбиране като зам.-председател на БСП на предстоящия конгрес на партията и за да неутрализира недоволството им, че не са наложили свой кандидат като министър на вътрешните работи.

Американските дипломатически грами дават интересни детайли от драматичната двуседмична борба на Румен Петков да запази поста си през 2008 г. "Махането на влиятелния Петков не е лесна задача", пише посланик Байърли в грама от 1 април 2008. Петков имал тесни връзки с президента Първанов и значителен авторитет в местните структури на БСП. Наричали го "Регента", заради близостта му и с неопитния Сергей Станишев. Вътрешни хора от БСП разказали, че връзките на Петков с противоречиви бизнесмени и организираната престъпност датират от времето, когато е бил заместник-председател на партията и е уреждал финансиране за БСП от СИК и други сенчести групировки.

След като беше огласена грама на посланик Байърли, в която той прави портрет на Петков, бившият министър нападна посланика в телевизионно предаване. Той го определи като "третокласен доносник" и разказа, че Байърли се опитал да предизвика интрига, за да го принуди към оставка. Според Петков посланикът дошъл в кабинета му и казал, че "ключов фактор" в държавата е свалил доверието си от него. Петков се обадил по телефона на "фактора", който отрекъл, след което посочил вратата на американския посланик.

Във версията на Байърли, изложена в грама изпратена на 15 април 2008, не се споменава нищо за подобно събитие. Пише обаче, че Петков се е обърнал към американския, британския и холандския посланик в опитите си да се защити. От американците е получил отговор, че "трябва да си отиде за доброто на страната".

Байърли разказва за прогресивния вътрешен и външен натиск над Петков да подаде оставка. Президентът Първанов първоначално защитава стария си съюзник, но отстъпва след новите скандални разкрития. Натискът над Петков нараства и след собствения му доклад от 50 страници, в който той описва корумпираната и парализирана правоохранителна система, както и след доклада на парламентарната комисия начело с депутата от НДСВ Минчо Спасов, изготвен със съдействието на ДАНС, от който става ясно, че теч на информация от МВР към наркотрафиканти е предотвратил залавяне на големи пратки със синтетична дрога, парите от които частично са финансирали терористична дейност.

Неназован съветник на Станишев е казал на посланика, че премиерът е получил най-малко две обаждания от Брюксел със заплахи, че ако Петков остане, ще бъде активирана предпазната клауза, пише още посланикът. Друг източник на посолството също потвърждава за тази заплаха, която е развързала ръцете на Станишев да махне Петков.

Даниел Вълчев от НДСВ разказал на посолството, че кризата с Петков е била придружена с тактически ходове на Симеон Сакскобургготски за по-широк правителствен ремонт. Царят притискал Станишев да махне министрите Даниел Вълчев, Веселин Близнаков и Николай Василев, като дисиденствали срещу него.

Коментар към грамата е, че натискът от ЕС и САЩ е бил решаващ, но правителството на Станишев е било притиснато също така от вътрешни фактори и от медиите. Станишев отдавна искал да намали влиянието на Петков, който поради позицията си в МВР имал достъп до "компромати". Губещ е Първанов, съперникът на Станишев за влияние в БСП, който е подкрепил Петков в началото на кризата.

Станишев поискал също така американска помощ, за да реформира МВР в нова структура, която е "ефективна, модерна и извън всякакво съмнение". Посланик Байърли подкрепя искането му с коментара, че Станишев "едва ли е отправил същото искане и към руснаците".

Грамите можете да прочетете на:

https://www.balkanleaks.eu/05sofia1618.html

https://www.balkanleaks.eu/05sofia1685.html

https://www.balkanleaks.eu/08sofia192.html

https://www.balkanleaks.eu/08sofia229.html

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата