Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: Емиграция. Англия или немскоговоряща държава?

Мнение от Don_Diego » 17 Фев 2025, 16:51

Аз го отчитам като успех, че не е кръстено на Пеевски :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Фев 2025, 17:00

Don_Diego написа:Аз го отчитам като успех, че не е кръстено на Пеевски :mhihi:

малки стъпки, малки стъпки.. в правилната посока...

а ако искахме да се подмажеме на европейския съюз трябваше да го кръстиме Герхард Венгел... примерно... ти ( а и 99% от българите) не знаеше, че има и такъв, нали? :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Фев 2025, 17:06

Kurtov написа:Здравейте.
Понеже Швейцария не е член на ЕС, какви документи са нужни на български гражданин, за да живее там ?

Residence permit - зависи по какъв параграф си там - https://www.sem.admin.ch/sem/en/home/th ... _efta.html
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 17 Фев 2025, 17:07

:OT: Ама разбира се, само ти знаеш история...ние тука на балкона сме расли и само билбордите пред блока сме чели :kuku:

Аз лично съм на мнението на Маверик, че беше редно да използват друг революционер за летището, имаме такива в изобилие :bchug:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Фев 2025, 17:18

Don_Diego написа::OT: Ама разбира се, само ти знаеш история...ние тука на балкона сме расли и само билбордите пред блока сме чели :kuku:

Аз лично съм на мнението на Маверик, че беше редно да използват друг революционер за летището, имаме такива в изобилие :bchug:

извинявай- много често имам чувстовото, че ние които знаеме историята (и си вадиме изводите от нея за настоящето) сме една много малка част от обществото ни...

какво знаеш- написах го фигуративно. нямам начин да знам дали този немец си го знаел или си го погледнал в гугле-то като съм го споменал така, че - написах го за идеята.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2018 G30 540ix

Мнение от empar » 17 Фев 2025, 17:30

alx написа:
Top Gun Maverick написа:Летище София се преименува на летище Васил Левски - София.
Имаме национален стадион, можеше да го кръстят Христо Ботев или на някой друг възрожденец. В смисъл Левски е Левски, но и други са дали живота си за делото.

винаги съм се чудел- кое е по-героичното и за кое се изисква повече патриотична принципност- да те хванат на плета щото ти са се заплели потурите/ цървулите или защото си се забил с Месера във водещата летяща крепост и си им развалил целия bomb run... аз лично съм силно раздвоен... единия е вярвал във светлото бъдеще и се е опитвал да направи нещо, другия всеки път като е нахлупвал шлема е знаел, че горе ще се завърти в боя със х10 превъзхождащ го противник и ...

но друга тема предполагам

Ябълки с круши сравняваш! Хора от различни епохи, водещи битката за родината на съвсем различни фронтове!
Димитър Списаревски и за мен е по-добър патрон за летището, но е заклеймен като фашист. Край на историята в червения кенеф, в който живеем.
Както казва Диего, добре че не е на пеефски, останалото за подробности.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Don_Diego » 17 Фев 2025, 17:34

alx написа:
Don_Diego написа::OT: Ама разбира се, само ти знаеш история...ние тука на балкона сме расли и само билбордите пред блока сме чели :kuku:

извинявай- много често имам чувстовото, че ние които знаеме историята (и си вадиме изводите от нея за настоящето) сме една много малка част от обществото ни...

какво знаеш- написах го фигуративно. нямам начин да знам дали този немец си го знаел или си го погледнал в гугле-то като съм го споменал така, че - написах го за идеята.

Аз пък реагирам винаги малко остро когато някой си прави заключения без да знае цялата картина. Мир да има :bchug:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Фев 2025, 19:19

Летището според мен трябва да се преименува на Donald J Trump International Spaceport и да обслужва ракетите на Мъск :ok:
Какъв по-голям борец за свобода на съвременните българи ?? 8)
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 17 Фев 2025, 20:04

Аз съм съгласен но трябва да е нещо по семпло и не ангажиращо с политически каузи като МАГА каскетите . Нещо от сорта "високия рус мъж с черната обувка " :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Фев 2025, 20:48

Jordana написа:Аз съм съгласен но трябва да е нещо по семпло и не ангажиращо с политически каузи като МАГА каскетите . Нещо от сорта "високия рус мъж с черната обувка " :ok:

може "мелания" - нали е от нашия виалет златокопачката... мисля, че ще е точно тематично за родните дами... хем ще дойде еманципиращо и там каквото е модерно сега
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от enigma » 17 Фев 2025, 21:32

Еее сега пък злато копачка … просто завиждаш, че е красива, умна и успяла имигрантка, която директно се е изстреляла на върха :ok: не като тебе да търка чиниите в колежанската кантина навремето :mrgreen:
enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 17 Фев 2025, 21:43

enigma написа:Еее сега пък злато копачка … просто завиждаш, че е красива, умна и успяла имигрантка, която директно се е изстреляла на върха :ok: не като тебе да търка чиниите в колежанската кантина навремето :mrgreen:

като всеки уважаващ себе си имигрант все още търкам чинии.. и редовно сервирам... и кенефи мия ... и отпушвам като трябва.

и пера и чистя... и като кихне сушилнята- и нея разхвърлям и оправям... че иначе за една седмица стават авгиевите обори и не можеш се разминеш от мръсно пране... дей*а тая крива нива... :ok:

веднъж слугинаж на гнилия капитализъм- цял живот слугинаж. няма измъкване от блатото се ева у принципния ... ако бях си останал до сега щях да съм спретнал една фирма- средно аритметично между ипон, телерик и армеец :winky:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 17 Фев 2025, 22:18

Ако не можеш да си позволиш подръжката на тоя вигвам...продай го . Купи нещо в урбанизираната част на селото и пери в кварталното лаундри . Просто е .... :ok:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Фев 2025, 0:53

Jordana написа:Ако не можеш да си позволиш подръжката на тоя вигвам...продай го . Купи нещо в урбанизираната част на селото и пери в кварталното лаундри . Просто е .... :ok:

Голям човек си а не си разбрал, че не е задължително да има връзка между тези дето поправят коли, часовници, климатици, корпорации, държави и квото се сетиш друго и тяхното финансово положение. Които му идва да човърка - го прави цял живот независимо докъде е с материала.
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Jordana » 18 Фев 2025, 6:49

Как да няма връзка ??!! Ако си ремонтираш сам колата пералнята хладилника сушилнята климатика часовника телевизора самолета и т.н , губиш си времето в един куп битовизми вместо да си извикаш специализирана фирма или да си вземеш пилот шофьор градинар ....кога ти остава време да бъдеш олигарх ? :roll:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата