България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Don_Diego » 24 Авг 2021, 17:22

Аз писах, че няма трафик след 9, а този дето го има е основно от идиоти :mhihi:
мислех и аз около 6-7 да се кача към София, но видях ча ПТП при Карнобат дето е затворило посока София и реших да вечерям на морето и тогава да тръгна.

Сефте излизам с колата през деня в София от доста време насам...или съм отвикнал или само малоумници са останали да карат :kuku:
Преди малко на Околовръстното един с Шевролет Авео от крайна лява се забоде с над 100 в отбивката за България, задна дясна гума аха да се вдигне във въздуха...отделно засечените коли в другите ленти, включително мен не ги коментирам :kuku: :banghead: :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 24 Авг 2021, 17:56

Мен уейза ме отби преди Бургас и излязох след катастрофата, ма си беше ад.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 24 Авг 2021, 19:39

vicho написа:коментирате нещо скучно...

те това е истината

Там асфалта е такъв лъзгоч че пеша се хлъзгам по него. Даже и като махнем малоумното изпреварване с кой акъл карат така тези хора незнам :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 25 Авг 2021, 7:43

seimo написа:
vicho написа:коментирате нещо скучно...

те това е истината

Там асфалта е такъв лъзгоч че пеша се хлъзгам по него. Даже и като махнем малоумното изпреварване с кой акъл карат така тези хора незнам :banghead:

Vicho личи си че не си карал Асеновград-Смолян, там това си се брои за съвсем нормално изпреварване :dunno:
Там по кофтито е че хората изпреварват по същия начин, дори като виждат че с/у тях идва кола, и изобщо не им дреме и не с коли по 300+коня а нещо нормално 75-100коня , или пък директно в завоя сяшак виждаш след него през скалата че няма кола :mhihi:
Миналата седмица дори 1 не ме пусна да се прибера след изпреварване, което ме застраши прякои то много, и изкара в мен най-лошите ми черти , та така. Това клипче е перфкетния вариант за нашите завои наистина.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Авг 2021, 8:07

Тоя джигит кара с не повече от 55км .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 25 Авг 2021, 10:08

Ивански 2 го каза много точно. Постоянно го тъка напред-назад тоя проход и потвърждавам, там така си се кара и аз лично не видях нищо специално. И да, точно както той каза, по-лошото е, че редовно карат в колони, наблъскани броня до броня и като издивееш и изпревариш, не е рядкост там където искаш да се свреш, задния да ускори умишлено за да няма физически къде да се свреш. Отбиване в отбивки и пропускане колона е ТАБУ!
От мене си добавям, че из целите Родопи си се кара МНОООООООГО бавно. Идиотски бавно и това няма нищо общо с остарелия автопарк по принцип.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 25 Авг 2021, 10:15

Какво ли правите с толкова много свободно време като стигнете 5 минути по-рано? Поне за една чекия за малката буба стигат ли? :lol:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 25 Авг 2021, 10:20

streetz написа:Какво ли правите с толкова много свободно време като стигнете 5 минути по-рано? Поне за една чекия за малката буба стигат ли?
Точно това и аз съм се чудил някога. Колоната е от 10-15 коли и все се намира някой, който зорлем иска да е 3 коли по-напред. Каква е идеята - не знам. Но наистина има и страшни неадекватници. Давам пример със спускането на Предела. Последния път имаше един пред мен, който половината проход спусна на спирачка. Как му останаха накладки не знам, аз не издържах да го чакам.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 25 Авг 2021, 10:43

randity написа: Давам пример със спускането на Предела. Последния път имаше един пред мен, който половината проход спусна на спирачка. Как му останаха накладки не знам, аз не издържах да го чакам.

В Шипченския проход една Q7-ца не пропусна спирачки преди завой. Интересното, че с местна регистрация беше.

ivoaudi написа: не е рядкост там където искаш да се свреш, задния да ускори умишлено за да няма физически къде да се свреш.

Покрай Юндола и аз съм карал в колона с 24км/ч по завоите :kuku: Доста време. Отвори се място в колоната. След като изпреварих 2-3 коли на една права, трябваше вече да се прибирам, ама единия селянин с миниван, с жената и децата реши да даде газ нарочно да ме затвори :banghead: Това, че карат бавно, не оправдава рискови изпреварвания на тъмно и си карах доста завои зад тях. В моя случай обаче този ме принуди да го засека. Не знам какъв селянин трябва да си, да возиш децата си и да правиш такива изцепки :kuku: Та ей така стават бели при изпреварване от 24 до 50км/ч :kuku: По този маршрут не веднъж ми се е случвало някой да дава газ, докато го изпреварвам. С педала до долу, да изпуши през ауспуха :kuku: В единият случай с 3 годишно зад волана, "да върти волана" :kuku: Също така и ПАРКИРАНЕ точно след завой, посред нищото :driving: Там само диви помаци :kuku:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 25 Авг 2021, 10:55

Поколебах се дали да го напиша и това, да. По завоите често се кара бавно, ама толкова бавно, че тоя пред мен имам чувството, че ей ся ще спре и ще почне да бере цветя по полянките. Не стига това, ма и комплексите го тресат сельо. Той за разлика от теб знае точно къде е правата и се е подготвил да ти покаже колко е глупав още излизайки от завоя..... По тоя начин за следващата поредица от завои пак си отзад и пак си нервен.
А тук упорито се прокламира, че който провокира не е виновен. Той е жертвата, милия келеш! Пипа си бубата и му е все тая, той нали е наред.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Авг 2021, 10:59

Онзи ден на Обзор хванах един такъв - на правите всичката газ с космоса, на завоите с 20... :kuku:
Щом приятелката ми каза, че тоя е малоумен да кара така значи положението е било наистина зле :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 25 Авг 2021, 11:02

randity написа:.......... Но наистина има и страшни неадекватници. Давам пример със спускането на Предела. Последния път имаше един пред мен, който половината проход спусна на спирачка. Как му останаха накладки не знам, аз не издържах да го чакам.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk

За не малка част от хората, особено ако не са местни и не пътуват често там Предела=много тесен проход с остри завои. Което някога беше факт, но мисля че вече минаха 15 години от както го ремонтираха, разшириха и изправиха завоите(живи и здрави да са французите дето го правиха :mhihi: как изкара 15 години при този трафик и климат не знам). Съответно се тръгва с тази нагласа и яко спирачки и изобщо не гледат какво реално се случва.
Често колоната се води от лека кола караща точно така, а не от камион, автобус и т.н.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 25 Авг 2021, 11:04

Предела си го пускам по инерция почти до Симитли :))
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 25 Авг 2021, 11:15

streetz написа:Какво ли правите с толкова много свободно време като стигнете 5 минути по-рано? Поне за една чекия за малката буба стигат ли? :lol:

Не става въпрос да спечелиш време, обичам да карам бързо да, но нямам против и да караме с постояна скорост която е ниска, но явно не си попадал на хора които в завоите карат буквално с 20км, а на правите се ускорява до 70-90км и малко преди завоя се кове спирчка, това като стане 4-5 пъти и то от цялата колона зареди някой глупак, повярвай ми ще откачиш колкото и спокоен да си............
Това е едно от големите предимства на по пъргавите коли, дори да дава газ на правото ако си х2 на конете му, не те интересува особено дали този индивид ще се набира на педала на всяко право :D
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: го спокойно

Мнение от ///eMo » 25 Авг 2021, 11:24

Don_Diego написа:Онзи ден на Обзор хванах един такъв - на правите всичката газ с космоса, на завоите с 20... :kuku:
Щом приятелката ми каза, че тоя е малоумен да кара така значи положението е било наистина зле
Преди няколко седмици близо до Своге имаше един такъв местен сладур с астра. В завоите почти до 0, на правата ме гледаше в огледалото и газ до ламарината, а зад чипосаната астра черен облак. Явно вътрешно удоволствие му достави да запуши 'джигита с бмвто'. Вместо на първата права го изпреварих на втората, но кому беше нужно цялото това упражнение, та трябваше да цедя колата до червеното. Клаксона от моя страна не го накара да отпусне газта. Показах му с ръка през прозореца, че е ненормален и си продължих по пътя, а той повече не настъпи.. или поне не в 500те метра преди да го изгубя назад. Цялото упражнение се случва когато други коли практически нямаше на пътя...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата