Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от slatanic » 18 Авг 2023, 17:46

Тениска и ризница добре. Само тениска... по добре... по бързо с екип май... ако може да е добре... ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 18 Авг 2023, 17:46

Моя не пада до толкова малко на 100км , но и не качва особено, за радост! Според 'сайта' ми за около 7хил.км съм на 5,89лтр/100км . Биваше да е половин кило на доло още, но каквото такова!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2023, 18:15

slatanic написа:Тениска и ризница добре. Само тениска... по добре... по бързо с екип май... ако може да е добре... ;)

Тия ризници които виждам да ги носят масово няма да изкарат и 1 метър по асфалта. Не, че пак не е по-добре, отколкото само по тениска, но не са и надеждна защита по никой начин за шосеен мотор. Нещата за гората не са за пътя и обратното.

При мен проблема е, че много се товаря. Слагам една голяма раница и днес например бях натъпкал вътре 10 кила разни неща. С тая раница абсурд да мога да облека якето. Мъчил съм го ама не става.

Вероятно е по-разумно да ходя с колата ама гоня пък и време, че с колата ми е час път натам, час на обратно, отделно имам час-два да чакам машините да загреят и разтопят вътре, щото тока спира всеки ден и те поради някаква причина нямат автоматичен рестарт и накрая не остава време да работя.

Гледам да карам леко и рядко вдигам повече от 80-90 и то само на Околовръстното. На останалите места съм със скорост като за колело, но поне не вися в задръстванията и сумарно пестя около час време.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Авг 2023, 19:15

Ти си знаеш,но белята както е видно бързо става.
Аз не казвам,че ризниците са най-доброто нещо което можеш да облечеш,но от има ризници и ризници.
Има и якета и якета.Вариант за леко яке го има винаги.
Наколенки.Мото кецове.И каска като хората.
Много ми се ще да си взема едно канче или джет каска ама както съм казвал и друг път...парен каша духа...
А и след поста на Алекс за неговият познат дето е останал без зъби...хептем ми се изпари желанието да не се пържа и да съм "готин"... ;) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2023, 19:33

С ръкавици и кецове карам винаги. Там поне нищо не ми пречи. Каската ми също е добра. Обикновено съм и с дънки за мотор. Текстилно яке имам, но и с него не става. Не мога да сложа натъпкана раница с гръбния протектор. Съзнавам, че не е много умно това, което правя и гледам да внимавам, доколкото мога и карам разумно.

Тия ветровки, които ги носят с идеята за лятно яке пазят до някъде при ниска скорост от влачене по асфалта, но ако няма гръбен и гръден протектор нивото на защита от по-сериозни наранявания е съвсем посредствено.

Много хора виждам и, че карат с наколенки и налакътници за офроуд или колело. Твърде илюзорна защита. При падане за части от секундата отиват там, където не им е мястото. А и без раменен протектор, обикновено ключицата е едно от местата, които го отнасят първо. С наколенки и дънки или къси гащи пък ако се плъзнеш по гръб прасците замирисват на кебапчета. Гащи без протектори на бедрата пък също не са много удачни.

Хубаво поне, че тук асфалта ни не е абразивен както в нормалните страни. Там съм гледал снимки на падания и влачене с 20-30км, не е истина на какво заприличват дънки, кецове и разни несертифицирани защити.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 18 Авг 2023, 20:03

bum_bum написа:При мен проблема е, че много се товаря. Слагам една голяма раница и днес например бях натъпкал вътре 10 кила разни неща. С тая раница абсурд да мога да облека якето.

Не знам как точно ти изглежда мотора, но не можеш ли да сложиш раницата на мястото на което седи задния пътник?
На моя катър има много място, има и къде да вържа презрамките на раницата, става идеално.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Авг 2023, 20:12

Или да си купиш МАТОР дето може да има дисаги.Моите не ги знам колко литра са,но поне 20 едната дисага и ловят мнооого неща.
Последно отидох до Радомир и си докарах от една сръбска скара близо 10 кутии със меса и картофи. :ok:
От там минах през местната "баничарница" и мушнах литър Джак и 6 парчета торта в други кутии.
Абе доволен съм от носимоста на моторетката. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2023, 20:23

Чопър абсурд да карам, не е мойто.

Това с раницата на задната седалка е добра идея. Ще видя да си взема някаква мрежа и да я натоваря там. Само да не изфърчи, че напоследък влача едни кутии с лешници, които са 80лв килото :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 18 Авг 2023, 20:52

ivanski_2 написа:
dhtj написа:Баси цената...
Чакам още малко да дойдат намаленията за края на сезона, да напазарувам малко екипировка, че сега нямам нищо.
Карам само с каска и къси гащи и Бог да ме пази. :D
Един съвет , недей и ти с това Бог да ме пази , че и аз така мислех и резултата е че след 12 дни на легло от 2 дни стъпвам на крака и сигурно поне още 5 ще ми трябват да успявам да карам кола ….това от падане с 10км макс ….
Иска си екипировка човек.

От малко по-опитните мотористи, някой има ли наблюдения върху сайта на линсон и техните намаления в края на сезона? Да очакваме ли истински намаления или ще намалят само някакви "непотребни" неща като мъжки ботуши размер 39 и 48 и каски размер XS ? :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Авг 2023, 21:06

Имаше много добри намаления миналата година октомври.От опит.Тогава купих миналият мотор.И намаленията бяха истински.
Сега същото яке от 450лв е 600+.Та да има намаления.Но трябва да се дебне.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 18 Авг 2023, 21:16

Виж ги и в чуждите сайтове, че там цената обикновено е като тук когато е намалена.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Авг 2023, 21:35

И това е вярно...
Най-добре/евтино е пробваш тук,поръчваш там...
И там черен петък е черен.Тука е малко лилавоцигански. :mhihi:

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 18 Авг 2023, 22:01

Завъртях днес 40 км. градско аз от мерак. Ако трябва да съм честен, дали щото дюка е лек, дали щото карам с ограничението, не е много по-различно от електрика.
Макар че на борд и на мен ми дава 4.5/100, което май е бая за 1 цил. 370 кубика.

По повод дискусията по-горе, аз заръчах ей това:

https://a.aliexpress.com/_mNH6lue

За мен е задължителен аксесоар, защото аз мотора ще го ползвам основно за превозно средство.
Та на bum_bum може да му свърши работа също.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 18 Авг 2023, 22:04

Няма да му свърши...той е скрит еконтаджия дето иска да вози колко аз в добло макси ама на мотор.... :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Авг 2023, 23:46

Играете си с огъня…

На тези по фанелки тука им викат “squids”… щото като паднат се превръщат в тая пихтиеста маса дето тия животни стават като ги изкараш на сушат и ги плеснеш примерно на асфалта…

Абсолютния минимум е

Фул фейс каска за парите за които ти струва главата… казвал съм го и друг път

Яке с твърди протектори на гърба , рамената и лактит

Ръкавици с протектори на кокалчетата

Поне дънки за мотор- подсилени където трябва- иначе като паднеш ще си скуид без панталони и гащи. Срамно освен болезнено

Нещо на краката което да ти пази глезените.

И така. За всеки от изброените елементи съм виждал последствията със собствените си очи.

Винаги трябва да те страх от мотора и да подхождаш към всяко каране все едно ще падаш.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата