Бонус малус от догодина?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: Бонус малус от догодина?

Мнение от bum_bum » 25 Юли 2018, 20:58

Добре, МЗ казва едно КАТ казва друго. Едно от двете е фалшиво, така става ли? Или ще твърдиш, че и двете съвсем различни суми различаващи се с ДЕСЕТКИ проценти са верни?

vicho написа:То, че ще има е ясно, притеснението в случая е, че болшинството са ЗА, а не против, както трябва да е... :dunno:

Добре де, ти на времето редовно правеше глупости на Бояна. Във всяка тема по случая във форума аз се изказвах против тия неща. Аз като бях против това спря ли те да го правиш тогава?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 25 Юли 2018, 21:02

Избери си най-голямото число от където искаш. Стига източника да не се мени и ще гледаме него... ок?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 25 Юли 2018, 21:04

Leon написа:Безумни шофьори ще има винаг и и навсякъде. Проблемите са функция на много фактори, не само на малоумниците зад волана. Което ме навежда на мисълта, че трябва да се работи върху това, което може да е константа - качество на пътища, маркировка, адекватни ограничения на скоростта, обучение на шофьори, изпити, технически контрол на автомобилите и т.н. Ама не, по-лесно е с глоби и главата в пясъка. Тоя дето кара като безсмъртен глобите не го притесняват... Те са за тия, които са се заблеяли и манават с 20 над ограничение покрай камерата. Примери много, не ми се влиза в детайли.

Ти в тукашната действителност замислял ли си се какво ще стане ако оправят пътищата? Ганьо ще иска 140 ограничение по България, 240 на цариградско, магистралите без ограничение и Дачиите ще летят като чукове без дръжки щото примата зад волана е видял права отсечка и това автоматично означава, че педала се заравя в пода :kuku:
Освен образование трябва да искат и тест за интелигентност преди да ти дадат книжка защото това да си взел тапия не означава, че можеш да мислиш и съобразяваш и тн., a основна част от шофирането е да се съобразяваш с другите участници, знаци, условия и тн
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 25 Юли 2018, 21:11

Don_Diego написа:
Leon написа:Безумни шофьори ще има винаг и и навсякъде. Проблемите са функция на много фактори, не само на малоумниците зад волана. Което ме навежда на мисълта, че трябва да се работи върху това, което може да е константа - качество на пътища, маркировка, адекватни ограничения на скоростта, обучение на шофьори, изпити, технически контрол на автомобилите и т.н. Ама не, по-лесно е с глоби и главата в пясъка. Тоя дето кара като безсмъртен глобите не го притесняват... Те са за тия, които са се заблеяли и манават с 20 над ограничение покрай камерата. Примери много, не ми се влиза в детайли.

Ти в тукашната действителност замислял ли си се какво ще стане ако оправят пътищата? Ганьо ще иска 140 ограничение по България, 240 на цариградско, магистралите без ограничение и Дачиите ще летят като чукове без дръжки щото примата зад волана е видял права отсечка и това автоматично означава, че педала се заравя в пода :kuku:
Освен образование трябва да искат и тест за интелигентност преди да ти дадат книжка защото това да си взел тапия не означава, че можеш да мислиш и съобразяваш и тн., a основна част от шофирането е да се съобразяваш с другите участници, знаци, условия и тн

:bowdown: :bchug: Щях да падна от дивана от смях!

Иначе за втората част не съм на същото мнение.
По света и Европа масата не са по-интелигентни, дори напротив от масата у нас, та явно това не е проблем.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Юли 2018, 21:37

steeN написа:Избери си най-голямото число от където искаш. Стига източника да не се мени и ще гледаме него... ок?

Аз нямам зор да гледам нищо. И да намалеят убитите с 50 тая година какво? 2.5млн за камери за да се предотвратят 50 смъртни случая. 50к на калпак, добре ли е ефективноста? В същото време в разгара на сезона АМ Тракия е на не знам колко места с непоставена маркировка. И всеки тук ще ти изброи ей така на прима виста поне едни 10 места на които липсват елементарни мерки за пътна безопасност и в резултат постоянно стават ПТП-та.

През 2017-та има 7 пъти повече убити на пешеходни пътеки от предходната година. Ма никой не го споменава, щото се изсипаха милиони да ги направят на гърбици и боядисат в червено защо смъртните случаи се увеличиха със 700%?

Години на ред голяма част от глобите минаваха метър. Сега нещата станаха дебели. Загрижиха ли се изведнъж за пътна безопасност или полицаите все по-често почват да "пият кафе" пред министерството и с тия средства се запушват някои дупки, че бюджета отдавна нахвърли милиард.

Сега голямата активност в пътната безопасност е свързана и с едни 3.3 милиарда, които искаме да лапнем от ЕС от бъдещия фонд за пътна безопасност.

За камерите вече разбрах колко са важни и как допринасят. Сега някой да ми обясни колко човешки живота спаси GTR-a на шефа на столичния КАТ и колко EVO-то и аджеба каква е тяхната роля в пътната безопасност.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 25 Юли 2018, 22:27

През 2017 има четирима загинали в следствие превишена скорост . Заради камерите вероятно ще са трима през 2018 ....останалите 600-700 загинали в следствие навлизане в насрещното , не спазване не предимство , не спазване на дистанция , загуба на контрол и още и още ...тях как ще ги спасят камерите ? А ПТП в следствие разбита инфраструктура въобще не се отчитат все едно пътя е идеален ... Изобщо не виждам да правят нещо освен акции винетка гражданска скорост ... :dunno: Има и акция бабуна , тя върви нон стоп щото една бабуна е около 3000 лв
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Бонус малус от догодина?

Мнение от steeN » 25 Юли 2018, 23:06

bum_bum написа:...

2.5 милиона сигурно е 1 км магистрала да се построи... или 2-3 да се ремонтират... ти ми кажи дали е добре...

аз не съм против активния контролн в трафика, но там няма да се мине с толкова малко пари и все от някъде трябва да св почне...

а за пешеходните пътеки, вече се спира на тях преди никой не спираше изобщо... разлика има. то е ясно, че винаги ще има недоволни...

през 2017 беше забранен контрола освен ако няма предупредителен знак и по едно време изобщо забраниха спирането на коли... за милионен път ли да ти го напиша? аз съм виждал ченгета сега да седят да чакат за пешеходни пътеки и в софия и бургас и да спират... преди това беше невъзможно... едно си баба знае, едно ис бае малко стана ?

отказа ти да не признаеш каквато и да е статистика как да го приемам... да си спорим тука с абстрактни категории абсолютна загуба на време...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Юли 2018, 23:23

Значи според АПИ на точно 55км пътни отсечки миналата година са станали над 1000 катастрофи с над 30 убити и 300 ранени.

Заключения няма да правя, ти сам си помисли тия 2.5 милиона нямаше ли да стигнат за някакви мерки (като не става въпрос за строеж на път, а за знаци, маркировка, мантинели и такива неща) с които да се постигнат повече неща?

Камерите няма как да се измери колко животи са спасили, но лесно може да се измери колко пари в бюджета са донесли. Ама то и по дифолт пътната безопасност е страничен ефект от тях. Целта е друга.

А и народонаселението е доволно, щото винаги е приятно да чуеш как са глобили Вуте джигита с 1к. Някак си по-лесно понасяш мизерното си съществуване лягайки с подобна мисъл.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Бонус малус от догодина?

Мнение от steeN » 25 Юли 2018, 23:30

Не, както ти казах има елементарен икономически принцип... когато обложиш нешо с такса/данък/глоба както искаш го наречи... получаваш по-малко от него. И аз искам поведението, което застрашава другите... т.е. мен на пътя... да има цена... а не да е безплатно.

Другата школа е тия дето вярват как като говориш на хората ше им налееш морал. Тая теория ме кара само да се усмихна със съжаление...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 25 Юли 2018, 23:35

Викаш, ако някой те застрашава с действията си да го яде. А ако самият път е такъв, че да го прави тогава е ОК.. :kuku:

А и тук не говорим за това кой какво иска. Щото и аз искам виновниците за КТБ в панделата и парите си обратно примерно, а дали тия пари не можеше да бъдат изхарчени по-разумно и с по-добър резултат по друг начин.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 26 Юли 2018, 0:21

bum_bum написа:Добре де, ти на времето редовно правеше глупости на Бояна. Във всяка тема по случая във форума аз се изказвах против тия неща. Аз като бях против това спря ли те да го правиш тогава?

В един мил момент - да, може да не е бил точно този, но аз аварийната не съм карал, няма и да карам...
не карам с 200++ по магистралите, да не говорим да изпреварвам рисково... влача си се като сопол в града с 40-50 и така... за тия 14 години стаж имам един акт за превишаване на скоростта на Черни Връх през 2007-ма, па не знам дали съм джигит или не съм... Глоби нямам, отнети точки също - НИКОГА!

Последно по-миналата зима ми изкочи дете измежду колите на около 5 метра от колата, успях спирайки да го заобиколя... защото бях с 30 км/ч всичко на всичко и нови гуменетки.

Кучето скача според тоягата, винаги е било така и винаги ще бъде, а тия, които пресичат цариградско и околовръсното са за ментално лечение :banghead:

А не всички да коментират, как било идиотско да караш със 120 в лява лента на магистралата и защо аджеба не правили път на джипа и те щели да минат от там, защото бързали... заеби! Тъпанарска нация сме си и това е...

Извинявай, ама да изпреварваш в аварийната и то в завой си за бой, и то здрав. Същото е като да караш с 80-90 градско около училище... Същото е и да изпреварваш между Новачене и Мездра с умряла кочина и/или на забранено...

Дупките, липсата на знаци, маркировка и идиотите полицаи, които се превърнаха в телевизионни оператори ПОДПОМАГАТ бедственото положение на пътя, вместо да противодействат.

И да не забравя, че 50% от хората карат без колани, защото колана бил опасен... :ok: :ok: :ok: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Като го чуя това и ми се дос*ра!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 26 Юли 2018, 7:05

Цялата работа ще се оправи, когато почнат да е*ат и тия с луксозните возила редом с мен.... Съгласен съм и с глоби и све, ама понеже някой си бил човек на някой друг никой не го закача, летял, хвърчал няма значение, господата полицаи не смеят да го пипнат, обаче мен като ме видят с ръждивата 36ца и се почва тестове за наркотици, алкохол, тарашат ме кат най-големия престъпник. Миналата събота сутрин под моста на цариградско при горубляне патрулка, 3 джипа на червено, никой не ги закача аз тръгвам на зелено и ела да видиш само кръщелно не ми искаха, ама господата полицаи знаят, щом съм с кола за 1000лв съм никой и може да си просят едни 20лв. А от камерите файда никаква освен, че изкарват пари точно от някой заблял се на безумно ограничение 40, защото като имаш правилния номер в телефонния указател отново всичко изчезва.

Изпратено от моят G3311 с помощта на Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Юли 2018, 11:11

Гледам, че сте зачекнали темата с пътната безопасност и глобите.
Нещата в тая посока са супер елементарни и възможно осъществими с новите технологии.
Просто, във всеки автомобил се поставя GPS и тахограф, както и устройство, което да пали колата, след като, да речем си маркираш книжката.
Имаш редовна книжка, имаш платени гражданска и данък, поставил си си колана- колата пали и започва да записва движението и скорост. Дори няма да е необходимо да има камери за движение и катаджии по пътищата, цялото инфо от колата се предава на сървъри и го ядеш перманентно :mhihi:
И подобно устройство няма да струва някакви безумни пари, даже държавата да инвестира в подобни устройства да се монтират на колите, още първата година ще избие парите. Да не говорим, колко ще намалеят катастрофи и простотии по пътищата. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 26 Юли 2018, 11:28

Ако ми кажеш една държава по света или даже един град, село дето има такова нещо - ще черпа каквото искаш.
Камери, контрол яко и много голяма събираемост на глобите.Цивилни коли, мобилни камери и квото се сетиш още. Нека едни 20% от събраните глоби отиват в джоба на полицая /независимо нап ще си ги събере или не/ па да видим има ли-на ти 20 лв. Камери, камери, камери и пак камери.
И лека полека ще се понаучат повечето хора, че тия знаци не са за украса и нема значение в трабантче ли си или в Бугати.
В момента ограниченията извън града се спазват под 1% от навалицата. Макса е 90 ела па да видиш кой кара с толкова. Част от тия съшите кат идат в Гърция примерно 100 на магистралата не смеят да дигнат. Сети се сам защо.
И по темата - аз съм ЗА. От години нямам акт, нямам глоби, нямам фиш, нямам нищо. Що тогава да не ми е ГО 30 лв или 50. Че даже и без пари ако примерно 15 години нямаш нарушения. А който си е джигит да го ръсят, нема лошо.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от steeN » 26 Юли 2018, 11:31

Идеята с ГПС-а е абсурдна, защото дава възможност да се отворят един куп проблеми като нарушване на privacy, което води до следене, изнудване и какво ли не. Освен всичко, за щастие е и противоконституционна. :kuku:

bum_bum написа:Викаш, ако някой те застрашава с действията си да го яде. А ако самият път е такъв, че да го прави тогава е ОК.. :kuku:

А и тук не говорим за това кой какво иска. Щото и аз искам виновниците за КТБ в панделата и парите си обратно примерно, а дали тия пари не можеше да бъдат изхарчени по-разумно и с по-добър резултат по друг начин.

Сега остава да кажеш, защо това, че виновниците за КТБ не са наказни, означава че не трябва да се глобяват нарушители на пътя. Алекс беше написал едно нещо, което много ми хареса преди години... горе долу беше...

Това, че някой е влязал и обрал банка пред теб и после се е измъкнал... това не ти дава право ти да влезеш и да я обереш без последици.

(аналогията с КТБ не е умишлена)

Иначе за пътя... викаш докато не оправят пътя... да може да се кара по него с 200, въпреки че той и за 90 не става :dunno: при все, че имаме едни от най-високите скорости в Европа, ако не и най-високите.
Опитвам се да разбера каква ти е тезата, освен че мразиш КАТ и политиците и каквото и да се направи ще си против?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата