Велосипеди
Модератор: Общи модератори
Re: Покупка на велосипед...
KPETEH написа:Сложи ти 2 двулитровки в тия гсм калъфи...
Моят багажник (този модел като цяло) не е за товарене над 2-3кг. Сложих малко повечко багаж (имам пластмасова касетка) и като карам има гадно усещане, че "носи" в двете посоки. Отделно и леко усуква и тръбата на седалката. Не на последно място, вдига центъра на тежестта. Ще си търся нормален багажник и дисаги.
Mini написа:BMW_POWER написа:На колко време сменяте гумичките на спирачките? Мойте изкараха 1000км (два месеца) всеки ден каране. Изтриха се до метал. Карам само в града, без никакъв екстрийм. Спускачи и т.н. са друга бира.
Иди в специализиран магазин и си купи нещо свястно.
Супер съвет. Другият път като си купя ново колело, изришно ще се заинтересувам от марката и ще поискам да ми ги сменят още там с "нещо свястно". Ти какво би ми препоръчал през призмата на твоя опит. Ще ти благодаря и да покажеш снимки.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
BMW_POWER написа:...имам пластмасова касетка и като карам има гадно усещане...
Касетката от тия от соца ли е?

Последна промяна Nickelback на 18 Авг 2016, 22:51, променена общо 1 път
"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
Nickelback написа:BMW_POWER написа:...имам пластмасова касетка и като карам има гадно усещане...
Касетката от тия от соца ли е?Би ли ударил една снимка, че почнах да си го представям...
Има ме в гугъл ърт, ама чакам да качат снимките

А иначе сериозно. Карах с раница, но ми се изпотява гърба и не е приятно да пристигаш в бачкането вир вода. Отделно ми се налага да минавам през магазина и не е приятно карането с висящи торби от ръцете.
BMW_POWER написа:KPETEH написа:Сложи ти 2 двулитровки в тия гсм калъфи...
Моят багажник (този модел като цяло) не е за товарене над 2-3кг. Сложих малко повечко багаж (имам пластмасова касетка) и като карам има гадно усещане, че "носи" в двете посоки. Отделно и леко усуква и тръбата на седалката. Не на последно място, вдига центъра на тежестта. Ще си търся нормален багажник и дисаги.Mini написа:BMW_POWER написа:На колко време сменяте гумичките на спирачките? Мойте изкараха 1000км (два месеца) всеки ден каране. Изтриха се до метал. Карам само в града, без никакъв екстрийм. Спускачи и т.н. са друга бира.
Иди в специализиран магазин и си купи нещо свястно.
Супер съвет. Другият път като си купя ново колело, изришно ще се заинтересувам от марката и ще поискам да ми ги сменят още там с "нещо свястно". Ти какво би ми препоръчал през призмата на твоя опит. Ще ти благодаря и да покажеш снимки.
Calm your tits.

...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 1:04, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е те едни колодки струват някакви смешни пари ако не са нещо много специални. Няма драма да се сменят и на 1000км.
Виж челюстите дали контактуват равномерно с каплата. Ако да, значи толкова си им е бил живота.

Виж челюстите дали контактуват равномерно с каплата. Ако да, значи толкова си им е бил живота.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Колело за 300 долара какви спирачки да сложат?... некой бесен китаец, и колкото изкара...
Ма за града изглежда ок, купува си колодки на килограм, и джитка със здраве... надали ще му сринат бюджета
Ма за града изглежда ок, купува си колодки на килограм, и джитка със здраве... надали ще му сринат бюджета

...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 1:04, променена общо 1 път
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Мойте колодки са над 4к и поне още 40 хиляди ще изкарат стига да карам толкова
С каска не карам аз. Има разни проучвания, които показват че поемаш повече рискове като си с каска. А от няколко хиляди падания нямало нито едно със сериозна черепно-мозъчна травма.
Въпреки всичките проучвания обаче аз направих едно падане със скорост има-няма 5км и така си издрънчах главата в земята че ходих с бушона поне 2 седмици.
Ако бях с каска нямаше да има щети.

С каска не карам аз. Има разни проучвания, които показват че поемаш повече рискове като си с каска. А от няколко хиляди падания нямало нито едно със сериозна черепно-мозъчна травма.
Въпреки всичките проучвания обаче аз направих едно падане със скорост има-няма 5км и така си издрънчах главата в земята че ходих с бушона поне 2 седмици.

Е, мойто колело е едно от най-чипите в класа си
Алуминиевата рамка и скоростите на шимано го отделят от най-евтините боклуци на пазара. Същото на TREK струва поне два пъти отгоре. Отделно тук гяволите масово ги продават без калници, та и там като се извадиш още стотина $ и колелото се връзва над 6-700$. Това са най-евтините от марката. Уолмарт&со не ги броя. Но там всичко е третокласно.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
моите колодки са на около 1400км. и ще карат поне още толкова. Колелото ми е шосейка. Иначе винаги карам с каска. Това с проучванията за каската е малко като с проучванията за шофиране с колан или без.
- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
Мойто колело е с дискови спирачки и не знам какво да гледам за да разбера дали са се износили, но беше на сервиз през Юни (въпреки, че май нищо не направиха). Аз лично не нося каска защото не ме кефи и някак си ми убива усещането, но определено е по-добре с каска, отколкото без.
Раницата никога не ми е била проблем и в интерес на истината чак ми е странно да карам без раница...
Даже оставям телефони, портфейли и т.н. в раницата, че да не ми досаждат по джобовете. В един период даже носех сак на гърба, защото преди работа ходя на фитнес понякога.
Раницата никога не ми е била проблем и в интерес на истината чак ми е странно да карам без раница...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Аз попаднах на пясък и се бях заблеял и не можах да си откача автомата на педала за това поех удара с глава
С шосейка паданията може да бъдат страшни.
Тук като си купиш колело за около 1000лв си купуваш в общи линии що-годе прилична рамка и всичко останало в начален клас. По-скъпите модели идват без педали, които са си още едни поне 100лв за нещо от среден клас. За каране из града и до работа обаче разликата между колело за 300лв от Метро и такова за 3000 е фактически незначителна като време за придвижване. Едното ще се разлуфти само след няколко стотин км ама пак си върви.

BMW_POWER написа:Е, мойто колело е едно от най-чипите в класа сиАлуминиевата рамка и скоростите на шимано го отделят от най-евтините боклуци на пазара. Същото на TREK струва поне два пъти отгоре. Отделно тук гяволите масово ги продават без калници, та и там като се извадиш още стотина $ и колелото се връзва над 6-700$. Това са най-евтините от марката. Уолмарт&со не ги броя. Но там всичко е третокласно.
Тук като си купиш колело за около 1000лв си купуваш в общи линии що-годе прилична рамка и всичко останало в начален клас. По-скъпите модели идват без педали, които са си още едни поне 100лв за нещо от среден клас. За каране из града и до работа обаче разликата между колело за 300лв от Метро и такова за 3000 е фактически незначителна като време за придвижване. Едното ще се разлуфти само след няколко стотин км ама пак си върви.
BMW_POWER написа:Mini написа:
Calm your tits.Казвам да отидеш в специализиран магазин за да си купиш сносни спирачки, които ще забравиш кога си монтирал, а не ново колело.
Аз си купих НОВО КОЛЕЛО и спирачките ми изкараха около 1200км. Обещавам ти най-тържествено другият път купувайки си ново колело (около Коледа мисля да взема електрическо), първо да се допитам до теб с какво да сменя ЧИСТО НОВИТЕ СПИРАЧКИ. Така със сигурност ще забравя "кога съм ги монтирал" тези, дето съм купил с колелото![]()
Жалък си, не разбра ли?
Аз не съм виновен, че имаш проблеми с възприемането. Стана като като в другата тема с магазина. Не ме интересува какво колело имаш, ти питаш за спирачки, а аз ти отговарям като на човек да идеш в магазин различен от СТ и WM за да си купиш нещо свястно, а ти ми се зъбиш като незнам какво. Колегата ми има Мията 1989 година и е сменял накладки само веднъж.
...
Последна промяна BMW_POWER на 17 Окт 2016, 1:05, променена общо 1 път