България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Аз само като чуя че най-комфортната скорост за круизване по Тракия било 150-160 ми става ясно че на някой са се стопили релетата от присвяткване 

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
alx написа:Пилотна кола, настигнах един, светнах на оня….
Аз от както не се налага да летя ниско съм най-щастливия човек на пътя.
Е псувам идиотите както преди ама поне не стресирам хората

- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
seimo написа:Аз само като чуя че най-комфортната скорост за круизване по Тракия било 150-160 ми става ясно че на някой са се стопили релетата от присвяткване
И от пускане на леви мигачи

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
alx написа:Но също и не помня кога за последно съм круизвал със 140 или повече по нашите магистрали и кога спиране до 0 ми е правило впечатление… или кога съм светнал на някой да се отмести… или кога съм имал някаква представа за колко време взимам някакво разстояние…
Викаш да спреш на магистралата хич не ти прави впечатление

И какво против пилотните коли имате? Аз съм много доволен

личи, че не караш често по двулентови магистрали

тая мода с неприбирането вдясно я има от няколко години и е меко казано скандална... наблюдава се по Тракия, по Хемус не съм виждал такова нещо

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Аз "пилотните коли" ги ползвам по друг начин.
Предпочитам пред мен и зад мен да има хора, които спазват дистанция и се движат нормално с подаване на мигачи и т.н., не ми трябват, за да ми разчистват лява лента.
Съответно си променям темпото +/-10 км/ч, за да остана с някой читав - без значение дали отпред или отзад. Даже предпочитам да водя, а зад мен да има някой който кара нормално на дистанция.
vicho с теб съм го правил преди години
вдигнах си темпото на 145км/ ч, за да те следвам...... седмица по-късно получих честитка от КАТ Пазарджик за 151км/ч
Платих си и не се занимавах с разкарване до Пазарджик за 20лв.
(БМВ Къп 2016/2017 някъде
)
alx тия неща не ги говори за пръв път, а има много истина в тях.
Това с часовника е супер вредно, без значение дали го поствате тук, споделяте с приятели или просто си броите в главата. Аз последно време истински се насилвам да променя този мой навик. Знам ориентировъчно колко време ми отнема да стигна до различните дестинации и постоянно мисловно проверявам как се движа по някакви ориентири. Само че това поставя основата за рискови ситуации. Когато има някакво забавяне много по-вероятно е да се изнервиш и да правиш глупости, ако си приел че имаш някава цел за гонене.
Първото нещо което направих е да превключа борда от часовник на външна температура. Другото е да не планирам никаква работа на мястото на пристигане - аз съм от тоя тип хора дето знаят за няколко дни напред какви задачки ги чакат(примерно никога не пътувам преди състезание от Ф1 с идеята че ще го гледам като стигна. Състезанието свършва и едва тогава тръгвам.). Когато тръгвам на път си чистя всички задачи след пътуването. При наличие на някакво събитие в точен час просто тръгвам много по-рано и не закусвам(така оправдавам пред себе си, че времето което ще се наложи да прекарам чакайки няма да е отишло напразно, а ще се ползва за закуска).
Предпочитам пред мен и зад мен да има хора, които спазват дистанция и се движат нормално с подаване на мигачи и т.н., не ми трябват, за да ми разчистват лява лента.
Съответно си променям темпото +/-10 км/ч, за да остана с някой читав - без значение дали отпред или отзад. Даже предпочитам да водя, а зад мен да има някой който кара нормално на дистанция.
vicho с теб съм го правил преди години

Платих си и не се занимавах с разкарване до Пазарджик за 20лв.

alx тия неща не ги говори за пръв път, а има много истина в тях.

Това с часовника е супер вредно, без значение дали го поствате тук, споделяте с приятели или просто си броите в главата. Аз последно време истински се насилвам да променя този мой навик. Знам ориентировъчно колко време ми отнема да стигна до различните дестинации и постоянно мисловно проверявам как се движа по някакви ориентири. Само че това поставя основата за рискови ситуации. Когато има някакво забавяне много по-вероятно е да се изнервиш и да правиш глупости, ако си приел че имаш някава цел за гонене.
Първото нещо което направих е да превключа борда от часовник на външна температура. Другото е да не планирам никаква работа на мястото на пристигане - аз съм от тоя тип хора дето знаят за няколко дни напред какви задачки ги чакат(примерно никога не пътувам преди състезание от Ф1 с идеята че ще го гледам като стигна. Състезанието свършва и едва тогава тръгвам.). Когато тръгвам на път си чистя всички задачи след пътуването. При наличие на някакво събитие в точен час просто тръгвам много по-рано и не закусвам(така оправдавам пред себе си, че времето което ще се наложи да прекарам чакайки няма да е отишло напразно, а ще се ползва за закуска).
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Правете като мене
От години гледам да карам по-икономично
Извънградско минавам над 1000 км. с един резервоар на 535d-то
Kарам супер спокойно и само при изпреварване настъпвам кокошарника, а през другото време спазвам дистанция, карам равномерно и т.н.
По завоите не се силя - газ/спирачка постоянно и т.н. Наслаждавам се на пътуването.
А като видя някой такъв по завои зад мен при първия удобен случай бия десен мигач и пускам газта, да може да си бърза човека
Тоя уикенд бяхме до Пампорово например, едни трима такива ме изпревариха в началото на яз. Въча
и към Михалково се оказаха на метри пред мен, че имаше огромна колона. Само дето се напиняха като хлебарки
И какво като бяха много бързи и яростни? Нищо
Дишаха саждите от два туристически буса, дето пушеха брутално и бяха задръстили всичко
Средната им скорост пак същата като моята, ама вероятно са карали сума километри с 30 км/ч в тая колона
Иначе, напълних резервоара на бързата печка и като се прибрахме в София имах половин резервоар останал
Да им таковам и електричките
P.S. На Тракия един щеше да ме блъсне отзад в средната лента с едно X3
Гонеха се нещо с едно G10 и в последния момент свих в аварийната. Шибаният малоумник явно беше надрусан. Караше редом с G10-ката и буквално не ме отрази. Бил съм в десетки държави, но такива боклуци като тука никъде няма
Българите сме долно племе и това си е...

Kарам супер спокойно и само при изпреварване настъпвам кокошарника, а през другото време спазвам дистанция, карам равномерно и т.н.
По завоите не се силя - газ/спирачка постоянно и т.н. Наслаждавам се на пътуването.
А като видя някой такъв по завои зад мен при първия удобен случай бия десен мигач и пускам газта, да може да си бърза човека

Тоя уикенд бяхме до Пампорово например, едни трима такива ме изпревариха в началото на яз. Въча
и към Михалково се оказаха на метри пред мен, че имаше огромна колона. Само дето се напиняха като хлебарки

И какво като бяха много бързи и яростни? Нищо

Средната им скорост пак същата като моята, ама вероятно са карали сума километри с 30 км/ч в тая колона

Иначе, напълних резервоара на бързата печка и като се прибрахме в София имах половин резервоар останал

P.S. На Тракия един щеше да ме блъсне отзад в средната лента с едно X3

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Тия, дето карат в лява със 100, са същите като тия , дето карат с 160.
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Не е негов. На баща му е, дори не кара той ( той снима ) а баща му караpampo написа:zAcK написа:Една от причините, поради които ще си останем най-зле в ЕС. По всичко.
И реално търсещите нормален живот никога няма да спрат да се евакуират от тая помийна яма бълХария...![]()
Представяш ли си, че и в обетованата земя е пълно с примати, макар всички да припадат от желание да идат там...
https://www.359hiphop.com/12228/
Иначе малкото деграде вече разцъква с Урсус, не са му трили сол кой знае колко. Очаквам го след 10г в парламента.
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
zAcK написа: От години гледам да карам по-икономичноИзвънградско минавам над 1000 км. с един резервоар на 535d-то
![]()
Същата работа и аз. Не се втренчвам толкова в разхода, просто гледам да си карам с трафика и да си се возя лежерно

Иначе с лежерно каране Пловдив-Сарти (Гърция) - 6.2/100, 2 тона кола с 300 коня шестак и широки 19ки

- Комбина
- Потребител
-
- Кара: W164/453
Аз не съм стъпвал на Тракия през пролетно-летният период от 5-6 години, поради гореизброените причини.
По този път дори да караш с 90/100км/ч изживяването е изключително изнервящо и натоварващо.
Аз също като някой колеги през годините промених коренно стила си на шофиране и от тогава пътувам много по-спокойно и сигурно, да не говорим, че като пристигна се чувствам доста по-добре. Е вярно, че някой с новата си шкода октавия или E60 ми е показал колко му върви кошника и е стигнал с 15 минути преди мен, но някак го преживявам
Всички които ми говорят с гордост за времето си от морето до София в последствие съм се убедил, че са идентични състезатели за които мигането с дълги и карането с 200 е повод за гордост. Докато не стане сакатлък... а той става само веднъж. Новините в 19ч го доказват.
Пилотки, мигачи, не знам си какво... леле мамо...
По този път дори да караш с 90/100км/ч изживяването е изключително изнервящо и натоварващо.
Аз също като някой колеги през годините промених коренно стила си на шофиране и от тогава пътувам много по-спокойно и сигурно, да не говорим, че като пристигна се чувствам доста по-добре. Е вярно, че някой с новата си шкода октавия или E60 ми е показал колко му върви кошника и е стигнал с 15 минути преди мен, но някак го преживявам

Всички които ми говорят с гордост за времето си от морето до София в последствие съм се убедил, че са идентични състезатели за които мигането с дълги и карането с 200 е повод за гордост. Докато не стане сакатлък... а той става само веднъж. Новините в 19ч го доказват.
Пилотки, мигачи, не знам си какво... леле мамо...
Уруса, е на баща му. Малкия снима, а баща му кара. Дори и това за Инстаграм е лъжа ,няма такова в Инстаграма му
Sent from my M2007J17G using Tapatalk
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Комбина написа:Аз също като някой колеги през годините промених коренно стила си на шофиране и от тогава пътувам много по-спокойно и сигурно, да не говорим, че като пристигна се чувствам доста по-добре...
Точно! Стигаш и с кеф си изпиваш питието. А тия святкащите не стига, че по цял ден се изнервят в задръстванията, ами събират нерви и по пътищата

Комбина написа:...Е вярно, че някой с новата си шкода октавия или E60 ми е показал колко му върви кошника и е стигнал с 15 минути преди мен, но някак го преживявам![]()
Тия дни се загледах и има страшно много кокошарници, които се мислят за шампиони от световния рали шампионат

Ама буквално кокошарници, разни разпадащи се семейни ванчета и т.н.

Вероятно с гуми втора употреба за по 30 лева парчето и накладки от арабите за 10 и т.н.

Положението е наистина трагично. И потвърждение на това е като разговаряш с подобни индивиди
и почнат да ти обясняват колко стабилно му било реното на пътя, например

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Понеже не пътувам извънградско по работа и не ме е_е кога точно ще пристигна , ако има вариант си избирам второстепенни пътища.Много по-спокойно се пътува.
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
TheDriver написа:vicho с теб съм го правил преди годинивдигнах си темпото на 145км/ ч, за да те следвам...... седмица по-късно получих честитка от КАТ Пазарджик за 151км/ч
![]()
Платих си и не се занимавах с разкарване до Пазарджик за 20лв.(БМВ Къп 2016/2017 някъде
)
значи баш където не трябва си подал газ...

т.е. на Пазарджик явно си изостанал и си подал да ме догониш, защото аз честитка нямам

това за времето съм съгласен и не го пиша да се хваля, даже ми се струва бавничко (или нормално) и винаги тръгвам по-рано за да има повече време за пиене на бира като пристигна

сигурно, ако бях написал 5 часа нямаше да е такава драма, ама 400 км за 3 часа и 30 минути без спиране с магистрала не мисля, че съм карал много бързо

явно много хора разбраха грешно поста... ще го напиша по-простичко
В НЕДЕЛЯ В 15:20 БЕШЕ НОРМАЛНО ДА СЕ ПЪТУВА ОТ МОРЕТО ДО СОФИЯ
You said: "Time will change!" What if it changes you?
Не съм сигурен какво е станало, тогава имаше и доста трафик и доста летящи около нас. В крайна сметка си признах вината и си платих.
Иначе за времето - веднага ти изчислих средната скорост и видях, че не си карал толкова бързо.
Не казвам че се хвалиш, за това казах дали ще го напишеш тук или не няма голямо значение. Давам го като съвет от човек, който постоянно си засичаше време между т.А и т.Б. Без значение дали караме бързо или бавно фактът, че по този начин поставяме нещата в главата си ни пречи.
Преди време погрешно бях решил, че нормалното ми време София-Велинград е 1 час и 10 минути(в действителност час и половина поне)
Не съм го споделял с никой обаче ми стоеше в главата.
Возех жена ми и детето на задната седалка...и някъде в дефилето се усетих, че опитвам да наваксам време
Като пристигнахме седнах, помислих и осъзнах, каква глупост е това и че трябва да променя нещо. При това никъде не бях превишил ограниченията, а само с разрешената скорост ненужно бях увеличил риска, заради някаква глупава цел която главата ми беше родила.

Иначе за времето - веднага ти изчислих средната скорост и видях, че не си карал толкова бързо.

Преди време погрешно бях решил, че нормалното ми време София-Велинград е 1 час и 10 минути(в действителност час и половина поне)

Возех жена ми и детето на задната седалка...и някъде в дефилето се усетих, че опитвам да наваксам време

Като пристигнахме седнах, помислих и осъзнах, каква глупост е това и че трябва да променя нещо. При това никъде не бях превишил ограниченията, а само с разрешената скорост ненужно бях увеличил риска, заради някаква глупава цел която главата ми беше родила.