Политическа.
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Политическа.
.
Последна промяна steeN на 02 Сеп 2019, 11:58, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
Да, безработицата е много показателен фактор .
Иначе "властта не ни е самоцел " каза Стани Шеф миналата година... дали ?
http://www.faktor.bg/novini/svjat/21625 ... alchi.html
Трети европейски соцлидер подава оставка, Станишев – нагло мълчи
Нещо повече... гласял се е за премиер
http://www.standartnews.com/balgariya-p ... 40346.html
Иначе "властта не ни е самоцел " каза Стани Шеф миналата година... дали ?
http://www.faktor.bg/novini/svjat/21625 ... alchi.html
Трети европейски соцлидер подава оставка, Станишев – нагло мълчи
Нещо повече... гласял се е за премиер

http://www.standartnews.com/balgariya-p ... 40346.html
- Код: Избери целия код
Желание на Сергей Станишев да стане премиер, за да покаже на социалистите по места, че кабинетът е на БСП, била една от причините за обтягане на отношенията с ДПС, довериха от "Позитано" 20. Идеята хрумнала на соцръководството преди изборите. Това било причината ДПС ясно да заяви в края на миналата седмица, че няма да подкрепи друг премиер освен Пламен Орешарски. Да, обсъждахме вариант Станишев да стане премиер, но само ако БСП е първа сила на евровота, призна член на соцръководствотоКопирано от standartnews.com

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
steeN написа:Безработицата в същност е единствената важна статистика, защото тя е крайния резултат от всичко, което се прави в държавата. Като прибавим, че бюджетния дефицит расте... хем харчим повече от приходите, хем безработицата нараства, win-win стратегия
Екстра, че се засегна и безработицата! Точно вчера рових в НСИ за данни! Пренасям ги както са там:
2008 - 5,6
2009 - 6,8
2010 - 10,2
2011 - 11,2
2012 - 11,3
2013 - 12,3
Айде понеже БСП не иската да си изкаравате кирливите ризи да почна аз като привърженик на ГЕРБ и да кажа, че по наше време видно се е увеличила безработицата. Да направим един анализ и коментар!

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
Герб съсипаха малкия и средния бизнес.
enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

doomy525 написа:Герб съсипаха малкия и средния бизнес.
БСП и ДПС пък съсипват всичко

Освен малкия и среден бизнес, заминават си /продадени тук/ големи вериги като Практикер, Пикадили, Уволниха "накуп" стотици работници в бургаско предколедно , Шуменска фирма каква беше в Ихтиман и Търговище ... за акумулатори закри производството си , стотици са на улицата.....
Абе.. не си играят на дребно червените.. директно със стотици ритат на улицата .
В момента олигарски като "за последно" уреждат последните си "грандиозни" проекти по крадене като "южен поток" .

Така е, но по времето на ГЕРБ се засегнаха само малките и средни предприятия и то най-вече извън София, които са и никой в столицата /или поне не всички там/ не обръщаха внимание какво аджеба се случва в страната ни. Сега при БСП/ДПС като страдат всички се вдигат
Не съм почитател нито на БСП, нито на тиквата !!! Просто тогава ми направи впечатление как се развиха нещата за няколко години при приятелски семейство и в частност моето
Като че ли най-много се усети тогава..при герба.

doomy525 написа:Така е, но по времето на ГЕРБ се засегнаха само малките и средни предприятия и то най-вече извън София, които са никой не обръщаше внимание. Сега при БСП/ДПС като страдат всички се вдигатНе съм почитател нито на БСП, нито на тиквата !!! Просто тогава ми направи впечатление как се развиха нещата за няколко години при приятелски семейство и в частност моето
Като че ли най-много се усети тогава..при герба.
По принцип хич не ми се намесва в тая тема ама като чета такива "компетентни" коментари не мога да не се разпиша и аз.
Имаш ли някакво обяснение по какъв начин по-точно го "съсипаха" малкия и средния бизнес? Кое се усети при герба, ти наясно ли си какво се слъчи в глобален план във цяла европа и САЩ през 2009?
Точно затова казвам, че по време на тяхното управление като че ли най-много се усети..явно са хванали промоцията от глобалния мащаб и хората не ги помнят с добро..
дали те са виновни или не, факт е че доста хора фалираха с малки и средни фирми
иначе мога да обясна как точно се усети и с какви забрани и безумни закони спряха бизнесите..но е малко дълга темата и по-късно може да напиша мнението ми, че нямам време сега за чаршафи

doomy525 написа:Точно затова казвам, че по време на тяхното управление като че ли най-много се усети..явно са хванали промоцията от глобалния мащаб и хората не ги помнят с добро..дали те са виновни или не, факт е че доста хора фалираха с малки и средни фирми
иначе мога да обясна как точно се усети и с какви забрани и безумни закони спряха бизнесите..но е малко дълга темата и по-късно може да напиша мнението ми, че нямам време сега за чаршафи
А трябваше да е точно обратното защото ако не беше дянков, дето много хора не го харесват, а орехарски(нали е финасист) да раздава пенсии, най-вероятно не само фирмите ами и самата държава щеше да е пред фалит както стана с гъчолята... Може би именно заради това герб не последваха примера на ндсв и 3ти път под ред печелят изборите, за жалост на комунетата които се надяваха на друго...
Чесно казано и на мен боко ми е малко по-симпатичен отколкото БСП/ДПС /ся да не ме подхванете, че съм гербаджия
нищо такова/ Колкото и да е, се усещаше някакъв напредък било то с магистрали или подобни европейски проекти, които се наливаха в страната. Сега, дали заради глобалната криза или нещо друго, нещата можеха да стоя и по друг начин и да докажат това, за което говореха. Доста излагации имаше и от страна на боко, но като цяло вършеше повече работа.. Може би и заради миналото му хората бяха по скептично настроени, че ще ги ограби и той, и като дойде кризата все едно го потвърди, а хората не си дадоха сметка, че му се отнема и малкото, което се опитваше да се върши, а именно - нормална среда..
По-голям % от народа извън София се занимава с малък и среден бизнес и дали поради тяхна или световна вина, хората там не ги обичат много много..просто нямаха времето да реализират нещата, за които поне два мандата са необходими и хората да видят, че има прогрес - точно тук се намесва и световната криза
иначе евала, че си подаде оставката ден-два след като народа я поиска..нещо, което сегашните бастуни не правят ама всички знаем как комунист дава властта..Колкото повече я иска народа, толкова повече се вкопчват във властта..премиер щял да става..тоя наясно ли е какво ще предизвика в държавата, ако това стане и то благодарение на корупцията в България?
Народа не можа да се направи разликата от 20 години БСП и 2-3 години ГЕРБ..

По-голям % от народа извън София се занимава с малък и среден бизнес и дали поради тяхна или световна вина, хората там не ги обичат много много..просто нямаха времето да реализират нещата, за които поне два мандата са необходими и хората да видят, че има прогрес - точно тук се намесва и световната криза

Народа не можа да се направи разликата от 20 години БСП и 2-3 години ГЕРБ..

Честит ни нов заем !
http://www.capital.bg/biznes/finansi/20 ... shen_dulg/
По принцип нямам нищо против заемите, това е нормална практика във всички държави,.... но .. притеснява ме че се взема този заем от тотално дискредитирано правителство, и на фона на това че кредитните агенции ни дават от нисък още по нисък рейтинг... споменава се за възможно най нисък рейтинг на S&P .
http://www.capital.bg/biznes/finansi/20 ... shen_dulg/
Отлагайки по този начин емисията за след изборите, кабинетът се опита да се предпази от политическите негативи, които поемането на нов дълг щяха да му нанесат на вота от 25 май, но пое риска новият заем да излезе по-скъп за данъкоплатците.
По принцип нямам нищо против заемите, това е нормална практика във всички държави,.... но .. притеснява ме че се взема този заем от тотално дискредитирано правителство, и на фона на това че кредитните агенции ни дават от нисък още по нисък рейтинг... споменава се за възможно най нисък рейтинг на S&P .

miro20 написа:Честит ни нов заем !
http://www.capital.bg/biznes/finansi/20 ... shen_dulg/Отлагайки по този начин емисията за след изборите, кабинетът се опита да се предпази от политическите негативи, които поемането на нов дълг щяха да му нанесат на вота от 25 май, но пое риска новият заем да излезе по-скъп за данъкоплатците.
Изглежда след последното категорично доказателство, че народът не ги иска са решили да грабят като за последно, най-вероятно следващото правителство ще се налага пак да бара държавния резверв да се разплаща с кредитите на сегашното. Току виж сме видели фалит по време когато всички излизат от кризата

- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Хората гласуват за по-малкото зло, а не щото съответната партия им е симпатична. Тва че някой е спечелил избори, не означава, че гласувалите за него са му "симпатизанти", а че имат надежда новите да са една идея по-малко крадливи. Тва е като да пускаш ТОТО - след случая с еднаквите цифри в две поредни седмици, се видя, че числата се нагласят, но много хора продължават да пускат тото с няква идиотска надежда за голямата печалба. Тва са прости хора, каквито са и твърдите симпатизанти на всяка една партия в България.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Хайде да се обзаложим на нещо!
Сега,при нови избори герб ще хванат властта,обзалагането ми е че през целият мандат ще се оправдават че заради предишните,сега няма да сме добре още поне 4 години и че нищо не могат да направят и тези оправдания ще се точат по цял ден по медии на всеки въпрос кога ще се оправи еди кой си сектор,еди кое си предприятие.
Друго за което мога да се обзаложа че тока ще се вдигне до месец след влизане на герб във властта
не харесвам никоя партия или личност на политическият небосклон,но по-малко харесвам политически пристрастните!
Сега,при нови избори герб ще хванат властта,обзалагането ми е че през целият мандат ще се оправдават че заради предишните,сега няма да сме добре още поне 4 години и че нищо не могат да направят и тези оправдания ще се точат по цял ден по медии на всеки въпрос кога ще се оправи еди кой си сектор,еди кое си предприятие.
Друго за което мога да се обзаложа че тока ще се вдигне до месец след влизане на герб във властта

не харесвам никоя партия или личност на политическият небосклон,но по-малко харесвам политически пристрастните!
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Абе всички изведнъж станахте големи специалисти по публични финанси, балансирани бюджети, консолидирани фискални рамки, дефицити, излишъци. Пък на практика сигурно даже фиша със заплатата си не могат да разчетат
Кво ми обяснявате, че по време на герберасткото управление сме били дърпали напред? Кой е дърпал напред? Коя магистрала бил направил оня тиквун? Оная дето на втория ден друсаше (и още друса) все едно караш (почти) по паваж ли? Напълно подкрепям колегата по-горе, който каза, че не се плащаше на работниците - парите се разпределяха по веригата строителни фирми, а за реалните подизпълнители имаше един голям и сух. Що единствено за тия 3.5 години тяхно управление ми се случи роднини и приятели толкова да го закъсат, че да идват да ми се молят за пари назаем. Тотално обедня народа, от хляба и зрелищата остана зрелището - да гледаме един психично болен тъпак с мания за величие до небесата как обяснява, че лично ТОЙ бил направил това и онова и как ТОЙ мене щял да ме направи овчар. Ама да светна последователите на великия Вожд, да не се объркате нещо - София не е България. В София е ясно, живее се някак, даже донякъде се свързват двата края - покрива се ипотеката, малко газчица за М-ката 320 и останалото да не умрем от глад. Извън нея е трагедия. Фалира всичко, остана само бизнеса на нещастните герберунгели, дето са толкова некадърни, че ако по онова време не беше държавата никога нямаше да спечелят и една стотинка. Облагодетелстваха се монополистите, останалите издухаха супата. Що никой обикновен човек не можеше да се добере до евро фондовете? А ?? И не го казвам наизуст, като повечето дето много ви знаят устичките. От първа ръка го знам - половината пари от проекта трябваше да ги даваш на чиновниците, другото за тебе, ама ако евентуално не нарушиш интереса на селския богаташ с новата Х6М-ца купена със земеделските субсидии. Рента за собствениците? Да го духаат, "годината беше слаба, нямаше реколта". А като беше маркирането на земята и се изсипваха мутрите с черните джипове и ти казват Тая земя е наша, ние взимаме субсидията? Звучи като история от ранните години на прехода, ама са реални случки от преди няколко години. Върнахме се 20 години назад в развитието си с некадърното престъпно управление на Борисов. Да плашиш учители, че ще ги уволниш ако не гласуват за ГЕРБ? Като бяха СДС на власт 97-01 пак имаше натиск върху държавните служители, ама чак толкова не е било никога. Не знам, имам чувството, че всеки си живее в собствения си балон и ако му е добре не го интересува сънародниците му как се оправят.
Работя в немалка финансова институция, която вложи 30 милиона за собствена офис сграда, сграда на годината, а после 10 месеца не можеше да си вземем Акт 16 щото ни искаха подкуп, да буквално си беше подкуп. И накрая се намери компромисно решение - трябваше доброзорно да си сменим здравноосигурителния фон с такъв, собственост на застрахователна фирма близка до криминалните структури, от които произлиза бившият ни тъп премиер. Тва не е извиване на ръце, а направо чупене и трошене. И ще ми обясняват по форумите колко добре се живяло по времето на герб. Да, някои си поживяха, даже добре се облажиха ако не директно, то косвено със сигурност. Не ме интересуват статистиките и прогнозите, нито какво са казали по БТВ-то - достатъчно съм интелигентен да мога сам да мисля и да анализирам видяното и преживяното всеки ден. И ето това виждам - предното правителство тотално закопа държавата! Ето на, карате ме да полудявам с вашите малоумни приказки ... написах 100 реда пост, даже няма да го проверявам за грешки, че още повече ще се ядосвам
Предполагам, че още след първите изречения съм бил заклеймен като комунист, атакист, турчин и кой знае още какви приятни определения - това не е важно. Важното е да не се допускат повече неграмотни и неуки хора в управлението на държавата. Знам, и сегашното правителство има много трески за дялане, но Пламен Орешарски поне е доказан професионалист в областта си, не е намерен на разклона за Велико Търново.

Кво ми обяснявате, че по време на герберасткото управление сме били дърпали напред? Кой е дърпал напред? Коя магистрала бил направил оня тиквун? Оная дето на втория ден друсаше (и още друса) все едно караш (почти) по паваж ли? Напълно подкрепям колегата по-горе, който каза, че не се плащаше на работниците - парите се разпределяха по веригата строителни фирми, а за реалните подизпълнители имаше един голям и сух. Що единствено за тия 3.5 години тяхно управление ми се случи роднини и приятели толкова да го закъсат, че да идват да ми се молят за пари назаем. Тотално обедня народа, от хляба и зрелищата остана зрелището - да гледаме един психично болен тъпак с мания за величие до небесата как обяснява, че лично ТОЙ бил направил това и онова и как ТОЙ мене щял да ме направи овчар. Ама да светна последователите на великия Вожд, да не се объркате нещо - София не е България. В София е ясно, живее се някак, даже донякъде се свързват двата края - покрива се ипотеката, малко газчица за М-ката 320 и останалото да не умрем от глад. Извън нея е трагедия. Фалира всичко, остана само бизнеса на нещастните герберунгели, дето са толкова некадърни, че ако по онова време не беше държавата никога нямаше да спечелят и една стотинка. Облагодетелстваха се монополистите, останалите издухаха супата. Що никой обикновен човек не можеше да се добере до евро фондовете? А ?? И не го казвам наизуст, като повечето дето много ви знаят устичките. От първа ръка го знам - половината пари от проекта трябваше да ги даваш на чиновниците, другото за тебе, ама ако евентуално не нарушиш интереса на селския богаташ с новата Х6М-ца купена със земеделските субсидии. Рента за собствениците? Да го духаат, "годината беше слаба, нямаше реколта". А като беше маркирането на земята и се изсипваха мутрите с черните джипове и ти казват Тая земя е наша, ние взимаме субсидията? Звучи като история от ранните години на прехода, ама са реални случки от преди няколко години. Върнахме се 20 години назад в развитието си с некадърното престъпно управление на Борисов. Да плашиш учители, че ще ги уволниш ако не гласуват за ГЕРБ? Като бяха СДС на власт 97-01 пак имаше натиск върху държавните служители, ама чак толкова не е било никога. Не знам, имам чувството, че всеки си живее в собствения си балон и ако му е добре не го интересува сънародниците му как се оправят.
Работя в немалка финансова институция, която вложи 30 милиона за собствена офис сграда, сграда на годината, а после 10 месеца не можеше да си вземем Акт 16 щото ни искаха подкуп, да буквално си беше подкуп. И накрая се намери компромисно решение - трябваше доброзорно да си сменим здравноосигурителния фон с такъв, собственост на застрахователна фирма близка до криминалните структури, от които произлиза бившият ни тъп премиер. Тва не е извиване на ръце, а направо чупене и трошене. И ще ми обясняват по форумите колко добре се живяло по времето на герб. Да, някои си поживяха, даже добре се облажиха ако не директно, то косвено със сигурност. Не ме интересуват статистиките и прогнозите, нито какво са казали по БТВ-то - достатъчно съм интелигентен да мога сам да мисля и да анализирам видяното и преживяното всеки ден. И ето това виждам - предното правителство тотално закопа държавата! Ето на, карате ме да полудявам с вашите малоумни приказки ... написах 100 реда пост, даже няма да го проверявам за грешки, че още повече ще се ядосвам

The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.