България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Като за начало не се смятам за селяк, както аз, така и баща ми. Та ако обичаш, мери малко приказките. Защото дали колата ти е подарена или си си съдрал гъза за нея е все тая, ако имаш поне малко пипе в главата. Защото след случката с паркинга си платих ремонта сам като поп, също като след регистрацията в КАТ получих колата. Беше "от тук натам се оправяй" и не съм получил и лев от тогава за която и да било от колите ми. А всъщност чат-пат продължавам да си правя "келешлъци", когато обстановката позволяа, а относно поддръжката на колата - можеш да си сигурен, че моята е в пъти по-поддържана от 80% от скрапа, движещ се в България. Както механично, така и визуално.seimo написа:randity написа:Аз съм съгласен с Бум-Бум. Щото и на мене първата ми кола беше подарък, ама единствената щета е счупена джанта от келешлък на паркинг зимата и изкъртени щипки под мотора на семейната кола от бордюр. Та всичко е до възпитание и акъл в малкия, всичко останало си идва само.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
Тези дето знам че правят келешлъци по паркинзите всички са с подарени първи коли. Сигурно е случайностАз като се наложи да бачкам за първата ми кола и то яко да бачкам незнам що последното нещо което ми минаваше през акъла е да правя келешлъци на паркинзите с нея
Гледах си я като писано яйце и до ден днешен продължавам да си гледам колите по същия начин. Тъй че тая простотия да подариш кола на синчето трябва да бъде забранена със закон според мен. Ама за повечето селяци това е върхов момент в живота та незнам как ще стане.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

bum_bum написа:Говоря от неговата гледна точка, която вероятно интересува баща му. Предполагам, че колата за половин милион е далеч по-сигурна при двойно по-висока скорост от королата.
С това съм съгласен

Макар тази привнесена тенденция в надцакването в размери и килограми да ми е крайно неприятна.
П.С. Аз не съм си получил колата като подарък, но това далеч не ме е спирало да се въртя по паркингите през нощта или да карам бързо в проходите(през нощта).
Ако повече младежи го правеха по тоя начин вместо в трафика или в активната част на деня нещата щяха да са други.
С други думи вместо фенове на NFS и Бързи и яростни, ни трябват фенове на Initial D.
randity написа:Като за начало не се смятам за селяк, както аз, така и баща ми. Та ако обичаш, мери малко приказките. Защото дали колата ти е подарена или си си съдрал гъза за нея е все тая, ако имаш поне малко пипе в главата. Защото след случката с паркинга си платих ремонта сам като поп, също като след регистрацията в КАТ получих колата. Беше "от тук натам се оправяй" и не съм получил и лев от тогава за която и да било от колите ми. А всъщност чат-пат продължавам да си правя "келешлъци", когато обстановката позволяа, а относно поддръжката на колата - можеш да си сигурен, че моята е в пъти по-поддържана от 80% от скрапа, движещ се в България. Както механично, така и визуално.seimo написа:randity написа:Аз съм съгласен с Бум-Бум. Щото и на мене първата ми кола беше подарък, ама единствената щета е счупена джанта от келешлък на паркинг зимата и изкъртени щипки под мотора на семейната кола от бордюр. Та всичко е до възпитание и акъл в малкия, всичко останало си идва само.
Тези дето знам че правят келешлъци по паркинзите всички са с подарени първи коли. Сигурно е случайностАз като се наложи да бачкам за първата ми кола и то яко да бачкам незнам що последното нещо което ми минаваше през акъла е да правя келешлъци на паркинзите с нея
Гледах си я като писано яйце и до ден днешен продължавам да си гледам колите по същия начин. Тъй че тая простотия да подариш кола на синчето трябва да бъде забранена със закон според мен. Ама за повечето селяци това е върхов момент в живота та незнам как ще стане.
Не говоря конкретно за теб, а за общия случай. Винаги има изключения. Каквото и да си говорим обаче масовото бг 18 годишно келеме в комбинацията с подарена кола от тате = голям шанс за ПТП. Доста лапета си заминаха по този начин.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
За съжаление, това е абсолютен факт... Масово се имат за големи карачи (Как Вичо вика, нема един да не може да кара), а всъщност умеят единствено да натискат педалите и да въртят геврека.seimo написа:randity написа:Като за начало не се смятам за селяк, както аз, така и баща ми. Та ако обичаш, мери малко приказките. Защото дали колата ти е подарена или си си съдрал гъза за нея е все тая, ако имаш поне малко пипе в главата. Защото след случката с паркинга си платих ремонта сам като поп, също като след регистрацията в КАТ получих колата. Беше "от тук натам се оправяй" и не съм получил и лев от тогава за която и да било от колите ми. А всъщност чат-пат продължавам да си правя "келешлъци", когато обстановката позволяа, а относно поддръжката на колата - можеш да си сигурен, че моята е в пъти по-поддържана от 80% от скрапа, движещ се в България. Както механично, така и визуално.seimo написа:randity написа:Аз съм съгласен с Бум-Бум. Щото и на мене първата ми кола беше подарък, ама единствената щета е счупена джанта от келешлък на паркинг зимата и изкъртени щипки под мотора на семейната кола от бордюр. Та всичко е до възпитание и акъл в малкия, всичко останало си идва само.
Не говоря конкретно за теб, а за общия случай. Винаги има изключения. Каквото и да си говорим обаче масовото бг 18 годишно келеме в комбинацията с подарена кола от тате = голям шанс за ПТП. Доста лапета си заминаха по този начин.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Don_Diego написа:Тънкия момент е, че вече го возят ама дай да се възмущаваме
Възмущение, не.
Просто черпя опит и се уча, какво не трябва да правя, когато синовете ми порастнат.
(Не че мога да им купя такива коли)
Дай малко информация от шофьорските среди де, явно имаш вътрешно инфо кой кого вози.
- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Аз пък мисля, че въпреки презастраховането, от застрахователната компания са му вдигнали яко премията. Следващия път още повече. И постепенно нещата ще си дойдат на местото. Няма за стане за една нощ и вероятно някои ще изтеглят късата клечка при следващо подобно изпълнение на такива хора.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тя колата е на една от стоте и кусур фирми, които вероятно има баща му.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
bum_bum написа:Въпрос на възпитание както казах. Хора от този тип са възпитани в дух на това, че са богати и всичко се купува с пари. Колата е просто някаква незначима вещ. Ако утре я смаже ще се купи нова. Ако сгази някой подсъзнателно вярва, че ще мине метър отново. Всички, освен него и аверите му са цървули и те са с предимство. В заведението, на пътя, в живота..
Напълно съгласен за възпитанието. Като цяло, човек се разпростира според възможностите, според текущата ситуация. Представям си тия същите пишлигари, ама да ми бяха паднали 86-та година, новобранци - кашици в Черния полк в Марица. Тогава с такива изобщо не съм контактувал, само казвах на старите какво трябва да се направи, а те (старите) имаха грижата да задействат бомбетата. А съм бил най-демократичният фазан в целия полк...
Пишлеменцата просто така са намерили, затова се правят на баровци. В друга ситуация ще лазят из калните локви, ще се радват на ръждива консерва и ще мечтаят за един ден без бой и извращения... Искам да кажа, че всичко това е само външна форма, а вътре човекът си е същият, независимо от колата, парите и влиянието.
Excellent! Steven is my name!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Днес се прибрах за 3 часа и 30 минути от Созопол до София, като тръгнах в 15:20... караше се горе долу нормално...
Созопол - Бургас - 80-90 км/ч, трафик - слаб, пътя отдясно е слегнал доста, но става...
На магистралата първите 50-на километра разбира се имаше закотвени в лява лента със 100-110 км/ч
изчаквах ги... малко светкане и после дясна лента с клаксон на пресекулки, да не тръгнат да се прибират случайно (не, че има такава опасност)
после се разреди трафика... и пилотна кола имаше (хюндай джипче), натискаше яко всички и се прибираха чат-пат... за съжаление отби на Пловдив, но пък настигнах E 53 AMG, което включваше левия мигач редовно... стигнахме заедно в София... аз отзад, разбира се
куки - много ... поне 6-7 поста имаше с камери
17 км преди София имаше 2 спирания до 0
без никаква причина... отново имаше СУПЕР МНОГО коли в лявата лента, но криво-ляво стигнахме
доволен съм от пътуването и поздрави на карачите, спестиха ми доста нерви
Созопол - Бургас - 80-90 км/ч, трафик - слаб, пътя отдясно е слегнал доста, но става...
На магистралата първите 50-на километра разбира се имаше закотвени в лява лента със 100-110 км/ч

после се разреди трафика... и пилотна кола имаше (хюндай джипче), натискаше яко всички и се прибираха чат-пат... за съжаление отби на Пловдив, но пък настигнах E 53 AMG, което включваше левия мигач редовно... стигнахме заедно в София... аз отзад, разбира се

куки - много ... поне 6-7 поста имаше с камери
17 км преди София имаше 2 спирания до 0

доволен съм от пътуването и поздрави на карачите, спестиха ми доста нерви

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
vicho написа:17 км преди София имаше 2 спирания до 0без никаква причина...
Ей това ми е любимо...

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
vicho написа:Днес се прибрах за 3 часа и 30 минути от Созопол до София, като тръгнах в 15:20... караше се горе долу нормално...
Снощи: Черноморец - София, 3 часа и 45 минути със спиране за зареждане на изхода на Бургас, много слаб трафик, 120 цялата магистрала (с няколко ускорения до 170-180 заради разни идиоти), щом със Z-ката нямах проблеми вдясно не знам за какво реве народа

Като се стъмни ниско летящи бяха само разни сандъци със слаби фарове и градски бръмбари

Don_Diego написа:Като се стъмни ниско летящи бяха само разни сандъци със слаби фарове и градски бръмбари

Няколко пъти като круузвам на темпомат 130-140 и ме изпреварват такива, ръкомахат въпросително и са буквлано учудени, че не летя с 200

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Пичаги, моля ви, карайте малко по-бавно, много животни изтрепани на пътя виждам 

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Bogat-Beden написа:Пичаги, моля ви, карайте малко по-бавно, много животни изтрепани на пътя виждам
това също е едно от БЕЗУМНИТЕ неща в България...

хиляди бездомни кучета и котки... пуснати селскостопански такива - крави, коне, овце... всичко щъка по пътя и никой не го е*е!!!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Да не ми се сърдят колегите щото всеки си има камбанария, ама тия изказвания “от х до у за 4 часа и 20 минути” са точно на хората които се имат за карачи и създават предпоставките за сакатлъци. Пилотна кола, настигнах един, светнах на оня… вие точно сте хората които псуваме всеки ден тука. Разбирам че сме авто форум и е прието малко по- агресивно на пътя ама… просто демонстрирам друга гледна точка. Аз също мога да карам много бързо, премерено, прецизно и качествено. Със сигурност съм по— добър шофьор и карам далеч далеч по-могъщи коли от масата. Но като карам на дълъг път не помня кога за последно съм изпадал в инфарктна ситуация или е трябвало да предприемам извънаредни маневри да избегна мазало- независимо , че както съм казвал и преди съм се нагледал на изпълнения…. Но също и не помня кога за последно съм круизвал със 140 или повече по нашите магистрали и кога спиране до 0 ми е правило впечатление… или кога съм светнал на някой да се отмести… или кога съм имал някаква представа за колко време взимам някакво разстояние…
И така. Карайте по- полека. Скороста убива. Казвам ви го съвсем отговорно.
И така. Карайте по- полека. Скороста убива. Казвам ви го съвсем отговорно.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила