България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от randity » 07 Авг 2021, 2:23

c04 написа:
Bogat-Beden написа:Карате ли с чефли?
Аз години наред правех тая селска атака, ама от 4 години вече не съмм

Редовно лятото :mhihi:.
Аз не мога. Преди няколко дни както си седях на терасата в жегата почнаха да млатят едни големи капки. В бързината налузих едни джапанки и газ да крия колата. С влизането ги събух и ги сритах назад. Ама аз като цяло не нося такъв тип обуща, даже на плаж съм с маратонки :mhihi:

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от carmanf1 » 07 Авг 2021, 8:38

streetz написа:Адреналина е изтекъл през ауспуха май
https://youtu.be/epPCht84WeU
Изображение

Няма поука:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... za-1113532

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от turieca » 07 Авг 2021, 8:56

Тези хора какви ли данъци плащат?
Добре, че нап лови тея в еконт?

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 07 Авг 2021, 10:00

Тънкия момент е, че вече го возят ама дай да се възмущаваме :mhihi:
Изображение

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 07 Авг 2021, 12:16

carmanf1 написа:
streetz написа:Адреналина е изтекъл през ауспуха май
https://youtu.be/epPCht84WeU
Изображение

Няма поука:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgari ... za-1113532

Е ти очакваш на Корса ли да се качи :D
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Авг 2021, 12:34

Тоя дрисок рано или късно ще си счупи главата и най голямото успокоение за баща му че ще го заровят със Lamborghini Urus или някоя друга ламарина за 500к два метра под земята . Да си я кара в един по добър свят . За такива няма по голямо наказание от това което живота ще им сложи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 07 Авг 2021, 12:45

Баща му колкото богат, дваж по-прос явно :mhihi:
Вземи му една Корола или Авенсис със 140-170 коня новичка и туй-то.. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2021, 13:08

То като си олигофрен и на королата ще и пълниш километража. И там при сакатлък като с мерцедеса вероятността да не го преживее е доста по-висока. Въпросът не е толкова в колата, а във възпитанието.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 07 Авг 2021, 14:15

Последните години съм останал с впечатление че баш селски изцепки се правят от разни бараки, а коли от сорта на 200к+ обикновенно се карат доста културно. Естествено има и изцепки като тва келеме с брабуса. Друг пример онзи ден се прибирам от морето, пред мен колона движим се бавно и в този момент тръгва да ни изпреварва Панамера турбо s. Стигна до половината на колоната и изведнъж наби спирачки, разсвири се викам кво става. В последния момент една от колите му направи място да се шмугне и се размина на половин метър от насрещната кола. Ама и онзи в насрещното стабилка, пердаши със 100 и го боли нищо че няма как да стане тройно разминаване в конкретния участък. Абе самоубиици колкото искаш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 07 Авг 2021, 14:30

bum_bum написа:То като си олигофрен и на королата ще и пълниш километража. И там при сакатлък като с мерцедеса вероятността да не го преживее е доста по-висока. Въпросът не е толкова в колата, а във възпитанието.

Точно така. Това са хора, които са се самозабравили :dunno: Мислят си че всичко им е позволено и оттам губят представа. Отделно дрога, компания от същите дрисъци...и резултатите са налице.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 07 Авг 2021, 18:48

bum_bum написа:То като си олигофрен и на королата ще и пълниш километража. И там при сакатлък като с мерцедеса вероятността да не го преживее е доста по-висока. Въпросът не е толкова в колата, а във възпитанието.

Тук не съм съгласен.
От гледна точка на сигурността на "младия водач" е така, но поразиите, които може да направи с този двутонен камион са много по-големи от тези, които би сътворил с една Корола.
Най-малкото тая Корола ще и трябва магистрала да се засили със скорост, която Брабус-а ще постигне в града.

Не знам за вас, но около мен най-големите поразии ги свършиха тези дето си получиха колата като подарък(без значение дали беше Мерцедес за 20к или Корса за 1000лв.)- катастрофи пияни, катастрофи с високи скорости и т.н. Каращите семейната кола се нареждаха втори с някое леко ПТП от липса на опит. Не се сещам някой който си е съдрал з*****а, за да спести за кола и сам да сипва бензин да се е овъртял зверски. :dunno:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2021, 19:03

Говоря от неговата гледна точка, която вероятно интересува баща му. Предполагам, че колата за половин милион е далеч по-сигурна при двойно по-висока скорост от королата.
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 07 Авг 2021, 19:09

Аз съм съгласен с Бум-Бум. Щото и на мене първата ми кола беше подарък, ама единствената щета е счупена джанта от келешлък на паркинг зимата и изкъртени щипки под мотора на семейната кола от бордюр. Та всичко е до възпитание и акъл в малкия, всичко останало си идва само.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 07 Авг 2021, 19:29

Въпрос на възпитание както казах. Хора от този тип са възпитани в дух на това, че са богати и всичко се купува с пари. Колата е просто някаква незначима вещ. Ако утре я смаже ще се купи нова. Ако сгази някой подсъзнателно вярва, че ще мине метър отново. Всички, освен него и аверите му са цървули и те са с предимство. В заведението, на пътя, в живота..
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 07 Авг 2021, 22:20

randity написа:Аз съм съгласен с Бум-Бум. Щото и на мене първата ми кола беше подарък, ама единствената щета е счупена джанта от келешлък на паркинг зимата и изкъртени щипки под мотора на семейната кола от бордюр. Та всичко е до възпитание и акъл в малкия, всичко останало си идва само.

Без да се обиждаш, но тези дето знам че правят келешлъци по паркинзите всички са с подарени първи коли. Сигурно е случайност :mhihi: Аз като се наложи да бачкам за първата ми кола и то яко да бачкам незнам що последното нещо което ми минаваше през акъла е да правя келешлъци на паркинзите с нея :mhihi: Гледах си я като писано яйце и до ден днешен продължавам да си гледам колите по същия начин. Тъй че тая простотия да подариш кола на синчето трябва да бъде забранена със закон според мен. Ама за повечето селяци това е върхов момент в живота та незнам как ще стане.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата