България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Аз не мога. Преди няколко дни както си седях на терасата в жегата почнаха да млатят едни големи капки. В бързината налузих едни джапанки и газ да крия колата. С влизането ги събух и ги сритах назад. Ама аз като цяло не нося такъв тип обуща, даже на плаж съм с маратонкиc04 написа:Bogat-Beden написа:Карате ли с чефли?
Аз години наред правех тая селска атака, ама от 4 години вече не съмм
Редовно лятото.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
- turieca
- кандидат ентусиаст
-
Тези хора какви ли данъци плащат?
Добре, че нап лови тея в еконт?
Добре, че нап лови тея в еконт?
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Тънкия момент е, че вече го возят ама дай да се възмущаваме 

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Е ти очакваш на Корса ли да се качи

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Тоя дрисок рано или късно ще си счупи главата и най голямото успокоение за баща му че ще го заровят със Lamborghini Urus или някоя друга ламарина за 500к два метра под земята . Да си я кара в един по добър свят . За такива няма по голямо наказание от това което живота ще им сложи .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Баща му колкото богат, дваж по-прос явно
Вземи му една Корола или Авенсис със 140-170 коня новичка и туй-то..

Вземи му една Корола или Авенсис със 140-170 коня новичка и туй-то..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То като си олигофрен и на королата ще и пълниш километража. И там при сакатлък като с мерцедеса вероятността да не го преживее е доста по-висока. Въпросът не е толкова в колата, а във възпитанието.
Последните години съм останал с впечатление че баш селски изцепки се правят от разни бараки, а коли от сорта на 200к+ обикновенно се карат доста културно. Естествено има и изцепки като тва келеме с брабуса. Друг пример онзи ден се прибирам от морето, пред мен колона движим се бавно и в този момент тръгва да ни изпреварва Панамера турбо s. Стигна до половината на колоната и изведнъж наби спирачки, разсвири се викам кво става. В последния момент една от колите му направи място да се шмугне и се размина на половин метър от насрещната кола. Ама и онзи в насрещното стабилка, пердаши със 100 и го боли нищо че няма как да стане тройно разминаване в конкретния участък. Абе самоубиици колкото искаш.
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
bum_bum написа:То като си олигофрен и на королата ще и пълниш километража. И там при сакатлък като с мерцедеса вероятността да не го преживее е доста по-висока. Въпросът не е толкова в колата, а във възпитанието.
Точно така. Това са хора, които са се самозабравили

bum_bum написа:То като си олигофрен и на королата ще и пълниш километража. И там при сакатлък като с мерцедеса вероятността да не го преживее е доста по-висока. Въпросът не е толкова в колата, а във възпитанието.
Тук не съм съгласен.
От гледна точка на сигурността на "младия водач" е така, но поразиите, които може да направи с този двутонен камион са много по-големи от тези, които би сътворил с една Корола.
Най-малкото тая Корола ще и трябва магистрала да се засили със скорост, която Брабус-а ще постигне в града.
Не знам за вас, но около мен най-големите поразии ги свършиха тези дето си получиха колата като подарък(без значение дали беше Мерцедес за 20к или Корса за 1000лв.)- катастрофи пияни, катастрофи с високи скорости и т.н. Каращите семейната кола се нареждаха втори с някое леко ПТП от липса на опит. Не се сещам някой който си е съдрал з*****а, за да спести за кола и сам да сипва бензин да се е овъртял зверски.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Говоря от неговата гледна точка, която вероятно интересува баща му. Предполагам, че колата за половин милион е далеч по-сигурна при двойно по-висока скорост от королата.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Аз съм съгласен с Бум-Бум. Щото и на мене първата ми кола беше подарък, ама единствената щета е счупена джанта от келешлък на паркинг зимата и изкъртени щипки под мотора на семейната кола от бордюр. Та всичко е до възпитание и акъл в малкия, всичко останало си идва само.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Въпрос на възпитание както казах. Хора от този тип са възпитани в дух на това, че са богати и всичко се купува с пари. Колата е просто някаква незначима вещ. Ако утре я смаже ще се купи нова. Ако сгази някой подсъзнателно вярва, че ще мине метър отново. Всички, освен него и аверите му са цървули и те са с предимство. В заведението, на пътя, в живота..
randity написа:Аз съм съгласен с Бум-Бум. Щото и на мене първата ми кола беше подарък, ама единствената щета е счупена джанта от келешлък на паркинг зимата и изкъртени щипки под мотора на семейната кола от бордюр. Та всичко е до възпитание и акъл в малкия, всичко останало си идва само.
Без да се обиждаш, но тези дето знам че правят келешлъци по паркинзите всички са с подарени първи коли. Сигурно е случайност