Във форма ли сте?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В добра физическа форма ли сте?

Да, много добра
6
6%
Да
29
28%
По-скоро да
21
20%
По-скоро не
22
21%
Не
16
15%
Не, в много лоша форма
11
10%

Общо гласове : 105
младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Във форма ли сте?

Мнение от Ивайло Димов » 14 Апр 2023, 13:15

Жена ми си прави телешки бульон ,12 часа във фурната в тава завита с фолио и обичайните подправки.До колкото съм виждал ,температурата е 250 докато заври после на 100 градуса цяла нощ.Презежда го и в половинки шишета от минерална вода във фризера.Инак на хапове комбиниран с калции.

Тъщата и правиха операции и на двете коленни стави ,жена ми пита доктора има ли смисъл от подобна хранителна терапия .Човека каза -Докато си здрав е полезно,появят ли се проблеми със ставите нищо не помага -освен хирургическа интервенция.

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 14 Апр 2023, 13:57

То затова от малък ме караха на дело старите хора да изсмуквам кокалите, пък били те агнешки, телешки или свински. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Апр 2023, 14:16

Костния мозък наред с черния дроб и яйцата е суперхрана.

Иначе за добавките, вярно. Тръгне ли, забрави че каквото и да пиеш ще промениш нещо. Да не говорим, че 99% от тях са абсолютно безполезни.

Никаква добавка, дори и най-потентната не може да компенсира дори отчасти лошото хранене. Така както и час във фитнеса, дори всеки ден не може да компенсира заседналия начин на живот.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 14 Апр 2023, 14:38

До днес ако ме пита някой дали съм във форма казвах да (Издържам 8-9 рунда спаринг сериозен, вдигам си 2 пъти теглото от тяга, мога да ходя МНОГО, плувам тичам
скачам абе пълна програма :mhihi: )
Но от днес след като ми се наложи да кача 40 кашончета по 30-35 кг всяко до 5-тия етаж , разбирам че категорично не съм във форма :|

И аз като бум ви предизвиквам качете 10 кашончета по 30-35 кг до 5-тия етаж за време, даже за по-добрите може да вземете като мен жената да ви опява " ама по-леко ще счупиш това, ама внимателно това да не падне" :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 14 Апр 2023, 15:02

30-35 кила "кашонче" ли му викаш? Тва си е едно живо гергьовско агне. :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 14 Апр 2023, 15:50

То тая работа с кашоните не е като оная с щангите. Неслучайно споменах, че цеха ни е на втория етаж и само месец без телфер беше достатъчен да си направя първата в живота контузия на коляното. При мен поне кашоните са до 25кг. Обикновено 20-25кг е лимита на разните кашони, чували и т.н., явно заради хамалогията.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 14 Апр 2023, 15:59

Беше ми интересно колко тежат че на 5-тия етаж вече нямах въздух ( трябва да се науча да ходя бавно :ranting: ), и претеглих 6 от тях нямаше под 34 кг според кантара , предполагам и другите са около тези кг, а ако някой иска да пробва но няма нужните неща на разположение да заповяда, ще повтарям упражнението поне още 10-тина пъти следващите няколко дни , та ще споделя как ще е на 10-тия път :mhihi:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 14 Апр 2023, 17:25

Ivanski ,ти гледай да не си докараш някоя травма от подобно претоварване ,едно не премерено движение по стъпалата може да те контузи :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 14 Апр 2023, 18:07

bum_bum написа:То тая работа с кашоните не е като оная с щангите. Неслучайно споменах, че цеха ни е на втория етаж и само месец без телфер беше достатъчен да си направя първата в живота контузия на коляното. При мен поне кашоните са до 25кг. Обикновено 20-25кг е лимита на разните кашони, чували и т.н., явно заради хамалогията.

Аз съм сигурен че дори ти да вземеш моите, аз твоите кашони пак ще ги пренесеш по-бързо и ще ти е по-лесно , аз буквално евдам дишам като стигна горе :mhihi:

Ивайло да внимавам, но доста често ми се е налагало особено като студент да мъкна страшно тежки неща та има опит с безмисленото напъване :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 14 Апр 2023, 19:42

Последно качих 19 кашона/опаковки до 4ти етаж, най-лекия тежеше 17кг, който беше само един :lol: останалите м/у 27-37кг и 3 кашона по 43-44кг. Качих ги и имах още доста ''паур'' но не мога да вдигам два пъти собственото си тегло на тяга :help: В момента съм 87кг, последно правих 145х8, 4 серии, следващата седмица минавам на 147,5кг. Говоря за чисти изпълнения. Ако тръгна да правя 1-2 повторения не знам колко ще ми е макса и не искам да знам. Много ми са смешни маниаците, които правят по едно повторение макс, и на всичкото отгоре не изпълняват правилно...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 14 Апр 2023, 20:04

В залата местиш тонове обаче на сантиметри . 148 кила х8 повторения в 4 серии са 4.7 тона вдигнати на 40см . 19 кашона х40см са 760 кила обаче са преместени на огромно разстояние 4 етажа х3.20 са 13 метра височина , в сравнение 40см повдигане на лежанката . Това е 32 пъти повече а като сложим и теглото на тялото 87кг х19 това са 1.6 тона само от там . Тоест аналогичната тренировка в залата трябва да отговаря на 24 тона вдигнати на 40см . Най грубо казано вдигането на 19 кашона до 4 етаж е 5 пъти повече извършена работа от 4 сери х8 повторения със 147кила в залата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 14 Апр 2023, 20:52

Помня как трябваше да качим плочките за банята и тоалетната за апартамента на един приятел на 14-15 етаж (не помня точно).. по стълбите. Бяхме няколко човека и се разделихме по етажите, за да не правим цялата дистанция. Правехме по 3-4 етажа на горе и на доло... Не помня колко са били пакетите, нито колко тежаха. Отне ни доста време и бяхме каталясали яко! Крака, гръб, ръце - всичко! След това баща му ни закара да обядваме в ресторанта богато :mhihi: :mhihi:
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...

Мнение от dhtj » 14 Апр 2023, 23:21

Exclusive89 написа:... но не мога да вдигам два пъти собственото си тегло на тяга :help: В момента съм 87кг, последно правих 145х8, 4 серии, следващата седмица минавам на 147,5кг.

Аз знам че много го хвалят това "упражнение" всичките фитнес маниаци, но така и не разбирам какъв е смисъла от него?
Да си мачкаш прешлените и коленете с 200 кила хич не ми се вижда здравословно. Даже брачеда Анатоли дето ви пратих на предната страница вдига 290, а самия той тежи 78. :lol:
Аз не съм пробвал такива работи, но съм носил перални и хладилници и после кръста ме боли по 2-3 дни. :lol:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Апр 2023, 6:48

Леко с мъртвата тяга, че бая примери имам, които реват над 30 години защото като тийнове и малко след това бая вдигаха. Аз реших, че ми е леко безмислено това упражнение за мускулите, които развиваше на фона на това, което може да ти причини и го спрях мноооого рано навремето. Да чукна на дърво, кръст не ме е болял някак обезпокоително докато мои връстници дискови хернии, инжекции, които не помагат, а само обезболяват, разни шамани ги наместват, докторите казват, че операцията е фифти фифти дали ще излезе нещо и т.н. и т.н.

П.п: И кръстът задължително опасан ако не е горещо вън, да се държи топличък. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Ивайло Димов » 15 Апр 2023, 7:13

Хората обичат да се предизвикват сами себе си ,но във фитнеса преди да започнеш същинската тренировка имаш една разгряваща и загряваща,а когато ти се налага да носиш по стълби разни тежки и обемисти багажи е съвсем друго положението .Обикновено си с неподходящи или неудобни за целта дрехи и обувки ,студ,жега ....винаги асансьора е зает и все някой любопитен съсед ще подаде носа си "Ремонт ли ще правите ,ама това колко струва ,от къде го купихте ".

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата