Във форма ли сте?
Модератор: Общи модератори
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Във форма ли сте?
Жена ми си прави телешки бульон ,12 часа във фурната в тава завита с фолио и обичайните подправки.До колкото съм виждал ,температурата е 250 докато заври после на 100 градуса цяла нощ.Презежда го и в половинки шишета от минерална вода във фризера.Инак на хапове комбиниран с калции.
Тъщата и правиха операции и на двете коленни стави ,жена ми пита доктора има ли смисъл от подобна хранителна терапия .Човека каза -Докато си здрав е полезно,появят ли се проблеми със ставите нищо не помага -освен хирургическа интервенция.
Тъщата и правиха операции и на двете коленни стави ,жена ми пита доктора има ли смисъл от подобна хранителна терапия .Човека каза -Докато си здрав е полезно,появят ли се проблеми със ставите нищо не помага -освен хирургическа интервенция.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
То затова от малък ме караха на дело старите хора да изсмуквам кокалите, пък били те агнешки, телешки или свински. 

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Костния мозък наред с черния дроб и яйцата е суперхрана.
Иначе за добавките, вярно. Тръгне ли, забрави че каквото и да пиеш ще промениш нещо. Да не говорим, че 99% от тях са абсолютно безполезни.
Никаква добавка, дори и най-потентната не може да компенсира дори отчасти лошото хранене. Така както и час във фитнеса, дори всеки ден не може да компенсира заседналия начин на живот.
Иначе за добавките, вярно. Тръгне ли, забрави че каквото и да пиеш ще промениш нещо. Да не говорим, че 99% от тях са абсолютно безполезни.
Никаква добавка, дори и най-потентната не може да компенсира дори отчасти лошото хранене. Така както и час във фитнеса, дори всеки ден не може да компенсира заседналия начин на живот.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
До днес ако ме пита някой дали съм във форма казвах да (Издържам 8-9 рунда спаринг сериозен, вдигам си 2 пъти теглото от тяга, мога да ходя МНОГО, плувам тичам
скачам абе пълна програма
)
Но от днес след като ми се наложи да кача 40 кашончета по 30-35 кг всяко до 5-тия етаж , разбирам че категорично не съм във форма
И аз като бум ви предизвиквам качете 10 кашончета по 30-35 кг до 5-тия етаж за време, даже за по-добрите може да вземете като мен жената да ви опява " ама по-леко ще счупиш това, ама внимателно това да не падне"
скачам абе пълна програма

Но от днес след като ми се наложи да кача 40 кашончета по 30-35 кг всяко до 5-тия етаж , разбирам че категорично не съм във форма

И аз като бум ви предизвиквам качете 10 кашончета по 30-35 кг до 5-тия етаж за време, даже за по-добрите може да вземете като мен жената да ви опява " ама по-леко ще счупиш това, ама внимателно това да не падне"

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
30-35 кила "кашонче" ли му викаш? Тва си е едно живо гергьовско агне. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То тая работа с кашоните не е като оная с щангите. Неслучайно споменах, че цеха ни е на втория етаж и само месец без телфер беше достатъчен да си направя първата в живота контузия на коляното. При мен поне кашоните са до 25кг. Обикновено 20-25кг е лимита на разните кашони, чували и т.н., явно заради хамалогията.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Беше ми интересно колко тежат че на 5-тия етаж вече нямах въздух ( трябва да се науча да ходя бавно
), и претеглих 6 от тях нямаше под 34 кг според кантара , предполагам и другите са около тези кг, а ако някой иска да пробва но няма нужните неща на разположение да заповяда, ще повтарям упражнението поне още 10-тина пъти следващите няколко дни , та ще споделя как ще е на 10-тия път 

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Ivanski ,ти гледай да не си докараш някоя травма от подобно претоварване ,едно не премерено движение по стъпалата може да те контузи 

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:То тая работа с кашоните не е като оная с щангите. Неслучайно споменах, че цеха ни е на втория етаж и само месец без телфер беше достатъчен да си направя първата в живота контузия на коляното. При мен поне кашоните са до 25кг. Обикновено 20-25кг е лимита на разните кашони, чували и т.н., явно заради хамалогията.
Аз съм сигурен че дори ти да вземеш моите, аз твоите кашони пак ще ги пренесеш по-бързо и ще ти е по-лесно , аз буквално евдам дишам като стигна горе

Ивайло да внимавам, но доста често ми се е налагало особено като студент да мъкна страшно тежки неща та има опит с безмисленото напъване

- Exclusive89
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
- Мечтае да кара: F82 ///M4
Последно качих 19 кашона/опаковки до 4ти етаж, най-лекия тежеше 17кг, който беше само един
останалите м/у 27-37кг и 3 кашона по 43-44кг. Качих ги и имах още доста ''паур'' но не мога да вдигам два пъти собственото си тегло на тяга
В момента съм 87кг, последно правих 145х8, 4 серии, следващата седмица минавам на 147,5кг. Говоря за чисти изпълнения. Ако тръгна да правя 1-2 повторения не знам колко ще ми е макса и не искам да знам. Много ми са смешни маниаците, които правят по едно повторение макс, и на всичкото отгоре не изпълняват правилно...

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
В залата местиш тонове обаче на сантиметри . 148 кила х8 повторения в 4 серии са 4.7 тона вдигнати на 40см . 19 кашона х40см са 760 кила обаче са преместени на огромно разстояние 4 етажа х3.20 са 13 метра височина , в сравнение 40см повдигане на лежанката . Това е 32 пъти повече а като сложим и теглото на тялото 87кг х19 това са 1.6 тона само от там . Тоест аналогичната тренировка в залата трябва да отговаря на 24 тона вдигнати на 40см . Най грубо казано вдигането на 19 кашона до 4 етаж е 5 пъти повече извършена работа от 4 сери х8 повторения със 147кила в залата .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Помня как трябваше да качим плочките за банята и тоалетната за апартамента на един приятел на 14-15 етаж (не помня точно).. по стълбите. Бяхме няколко човека и се разделихме по етажите, за да не правим цялата дистанция. Правехме по 3-4 етажа на горе и на доло... Не помня колко са били пакетите, нито колко тежаха. Отне ни доста време и бяхме каталясали яко! Крака, гръб, ръце - всичко! След това баща му ни закара да обядваме в ресторанта богато

Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Exclusive89 написа:... но не мога да вдигам два пъти собственото си тегло на тягаВ момента съм 87кг, последно правих 145х8, 4 серии, следващата седмица минавам на 147,5кг.
Аз знам че много го хвалят това "упражнение" всичките фитнес маниаци, но така и не разбирам какъв е смисъла от него?
Да си мачкаш прешлените и коленете с 200 кила хич не ми се вижда здравословно. Даже брачеда Анатоли дето ви пратих на предната страница вдига 290, а самия той тежи 78.

Аз не съм пробвал такива работи, но съм носил перални и хладилници и после кръста ме боли по 2-3 дни.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Леко с мъртвата тяга, че бая примери имам, които реват над 30 години защото като тийнове и малко след това бая вдигаха. Аз реших, че ми е леко безмислено това упражнение за мускулите, които развиваше на фона на това, което може да ти причини и го спрях мноооого рано навремето. Да чукна на дърво, кръст не ме е болял някак обезпокоително докато мои връстници дискови хернии, инжекции, които не помагат, а само обезболяват, разни шамани ги наместват, докторите казват, че операцията е фифти фифти дали ще излезе нещо и т.н. и т.н.
П.п: И кръстът задължително опасан ако не е горещо вън, да се държи топличък.
П.п: И кръстът задължително опасан ако не е горещо вън, да се държи топличък.

In God we trust, all others we track.

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
Хората обичат да се предизвикват сами себе си ,но във фитнеса преди да започнеш същинската тренировка имаш една разгряваща и загряваща,а когато ти се налага да носиш по стълби разни тежки и обемисти багажи е съвсем друго положението .Обикновено си с неподходящи или неудобни за целта дрехи и обувки ,студ,жега ....винаги асансьора е зает и все някой любопитен съсед ще подаде носа си "Ремонт ли ще правите ,ама това колко струва ,от къде го купихте ".