Whisky
Модератор: Общи модератори
Re: Whisky
vicho написа:nxn написа:Аз също съм почитател на уискитата и преди по-често се глезих с уискитя 100 - 300 лева, но след като пих няколко вече разбрах, че не си струват парите, поне за мен, и вече имам списък с 10тина уискита 40 - 60 лева, които поне за мен по нищо не се различават, а и също така не боли толкова като изпия едно шише за вечерта.
![]()
за наливане това ми харесва
п.с. аз съм от фиркачите
И на мен ми харесва, даже бонус, че е по-силно и го пия с 1-2 ледчета, така че има повече!
Ако ти харесва сингъла, бих съветвал да пробваш Мейкърс марск, както и мейкърс марк 46(май така беше по-скъпото), ако още не си.
Също така Woodford Reserver, има я в метро.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
nxn написа:И на мен ми харесва, даже бонус, че е по-силно и го пия с 1-2 ледчета, така че има повече!
Ако ти харесва сингъла, бих съветвал да пробваш Мейкърс марск, както и мейкърс марк 46(май така беше по-скъпото), ако още не си.
Също така Woodford Reserver, има я в метро.
Мерси... ще ги сложа в списъка с покупки, не съм ги пробвал

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
сега обикновеният е на промо в Калфлана
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
На мен сякаш Чичо Джак по ми допада от Мейкърса / обикновения/, другия не съм го пробвал.
Кауфланда не става. Нямам идея защо!? Алкохол от другаде. Аз ползвам Аванти и съм доволен.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Скоро взех едно Бренди от Кауфланд и ми хареса. Вчера пробвах с БлекБуш, ама няма да повторя повече с уиски. Гласувам и аз за Аванти. От там не съм смервал кофти досега. Кауфланда ще си остане за бира и вино само.
+1
c04 написа:На мен сякаш Чичо Джак по ми допада от Мейкърса / обикновения/, другия не съм го пробвал.
+1

TNT написа:Скоро взех едно Бренди от Кауфланд и ми хареса. Вчера пробвах с БлекБуш, ама няма да повторя повече с уиски. Гласувам и аз за Аванти. От там не съм смервал кофти досега. Кауфланда ще си остане за бира и вино само.c04 написа:На мен сякаш Чичо Джак по ми допада от Мейкърса / обикновения/, другия не съм го пробвал.
+1
Блек буша не е гаден заради кауфланда, а просто е отвратително уиски.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
nxn написа:TNT написа:Скоро взех едно Бренди от Кауфланд и ми хареса. Вчера пробвах с БлекБуш, ама няма да повторя повече с уиски. Гласувам и аз за Аванти. От там не съм смервал кофти досега. Кауфланда ще си остане за бира и вино само.c04 написа:На мен сякаш Чичо Джак по ми допада от Мейкърса / обикновения/, другия не съм го пробвал.
+1
Кое му е отвратителното? Супер приятен полу-малц си е. Ниско ниво, но е по-добър от другите неща за 25лв. Преди години в дискотеките го минаваха за ебати якото уиски и стигаше до 100-150лв бутилката, което доста дразнеше (особено ако дажбата ти е 1 бутилка)
При бърбаните може да се открие топ клас за без пари - 3 рози Сингъл Барел (каквото и да означава това), Дива Пуйка Рядка Порода, Ийгъл Реър, Илайжда Криик . На по 50-60 "градуса" са, но се пият спокойно и без лед.
За уиски, не е зле да пише думичката "малц" на него. Че 250-300 лв за зърнени спиртове (Роял Салют, Синьо Джони) са малко пари на вятъра
acho.rs написа:nxn написа:TNT написа:Скоро взех едно Бренди от Кауфланд и ми хареса. Вчера пробвах с БлекБуш, ама няма да повторя повече с уиски. Гласувам и аз за Аванти. От там не съм смервал кофти досега. Кауфланда ще си остане за бира и вино само.c04 написа:На мен сякаш Чичо Джак по ми допада от Мейкърса / обикновения/, другия не съм го пробвал.
+1
Кое му е отвратителното? Супер приятен полу-малц си е. Ниско ниво, но е по-добър от другите неща за 25лв. Преди години в дискотеките го минаваха за ебати якото уиски и стигаше до 100-150лв бутилката, което доста дразнеше (особено ако дажбата ти е 1 бутилка)
При бърбаните може да се открие топ клас за без пари - 3 рози Сингъл Барел (каквото и да означава това), Дива Пуйка Рядка Порода, Ийгъл Реър, Илайжда Криик . На по 50-60 "градуса" са, но се пият спокойно и без лед.
За уиски, не е зле да пише думичката "малц" на него. Че 250-300 лв за зърнени спиртове (Роял Салют, Синьо Джони) са малко пари на вятъра
От какво е уискито не определя цената, а и не в от голямо значение, защото всичко в края на краищата е спирт, не знам, кое от тези е 50 60 грядуса, като уискитата са много рядко мад 45,особено тези по бюджетните.
Ааа младеж като не си наясно само ще четеш няма да пишеш.
Ей на жокер евтино и хубаво Wild Turkey 101 e 50,5 градуса.
Много приятно виски на никакви пари(като за бедни като мене хорица
) и градусите са над 50.
Харесвам го защото съм опуквал цяла бутилка от него и въпреки всичко се чувствах добре на сутринта.
Същото го имам и при джака между другото като ефект след по-големи количества.
А от много други съм си патил при количество не граничещо с цяла бутилка.
Но като всичко в тая държава не можеш да си сигурен какво има в бутилката.

Много приятно виски на никакви пари(като за бедни като мене хорица

Харесвам го защото съм опуквал цяла бутилка от него и въпреки всичко се чувствах добре на сутринта.

slatanic написа:Ааа младеж като не си наясно само ще четеш няма да пишеш.![]()
Много приятно виски на никакви пари(като за бедни като мене хорица) и градусите са над 50.
От всички, които каза, само едно влиза в графа 50 60,и то на косъм, и както казах уискито не е ракия да е силно и да удря. А относно на другия ден, все още няма уиски над 40лв, което да съм пил, и да ми е зле на другия ден, виж от червено джони в дискоте на другия ден са ме болели зъбите чак.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
c04 написа:На мен сякаш Чичо Джак по ми допада от Мейкърса / обикновения/, другия не съм го пробвал.
И двете ги харесвам

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
nxn написа:slatanic написа:Ааа младеж като не си наясно само ще четеш няма да пишеш.![]()
Много приятно виски на никакви пари(като за бедни като мене хорица) и градусите са над 50.
... както казах уискито не е ракия да е силно и да удря...
Както казва целия свят - няма висок клас уиски на нисък градус. Качествения малц, като мине определени години и особено ако се филтрова, става преклаено слаб и мек на 40%. Има много каск стрент уиски на по 58%-60% които се пият без лед и са по-леки от червено Джони
acho.rs написа:nxn написа:slatanic написа:Ааа младеж като не си наясно само ще четеш няма да пишеш.![]()
... както казах уискито не е ракия да е силно и да удря...
Както казва целия свят - няма висок клас уиски на нисък градус. Качествения малц, като мине определени години и особено ако се филтрова, става преклаено слаб и мек на 40%. Има много каск стрент уиски на по 58%-60% които се пият без лед и са по-леки от червено Джони
Зависи на кое казваш целия свят и на кое казваш нисък градус. Повечето сингъл малц уискита се затварят в бъчвите на около 65 градуса и на година в бъчва се губи около 1-2 градуса, с което го свалят до 40,43 или 46 както вече е модерно докато отлежи и го бутилират. Така е има такива над тези градуси, но пак бих казал, че са рядкост и единични екземпляри, а не общоприета практика.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
И аз не знам къде са тези много уискита по 58-60 градуса, има 4-5 производителя, които наливат директно от бъчвите и е с такива градуси.