България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
По едно време нали имаха 330д Е90 магистралните, даже ме е спирала такава(стоеше си на отбивка)преди 7-8 години някъде и като им обяснявах, че ще им ставам колега ме напътстваха как като направя малко стаж ще мога да ида в интелигентната полиция - КАТ.
Не съм ги лъгал де, наистина имах такива намерения, но се отказах в последния момент, а работата беше опечена.

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
https://fakti.bg/bulgaria/360251-razkri ... eri-na-kat
Според мен искат да ни прецакат мисленето и да си караме спокойно с 20 над ограничението. И тогава те думва някоя от другите НЕсупер(
)модерни камери и си слагаш пръста в устата. 
А тука малко смях:
https://fakti.bg/bulgaria/359995-polica ... =firstpage
Според мен искат да ни прецакат мисленето и да си караме спокойно с 20 над ограничението. И тогава те думва някоя от другите НЕсупер(

А тука малко смях:
https://fakti.bg/bulgaria/359995-polica ... =firstpage

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
На първо време ще ловят само сериозните нарушители защото в противен случай системата ще даде фира от претоварване още в първите дни.
С течение на времето ако има спад на нарушителите с много над ограничението ще свалят и толеранса, пък и голямата глоба и по-голям възпитаващ ефект
С течение на времето ако има спад на нарушителите с много над ограничението ще свалят и толеранса, пък и голямата глоба и по-голям възпитаващ ефект
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Мисля че няма да мирясат докато не сложат камери които те снимат само като си помислиш че трябва да нарушиш някакво тъпо правило без да си извършил нищо . Самото извършване на реалното нарушение ще е просто утежняващо вината обстоятелство ...към доживотната присъда 

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Том Круз в "Специален доклад" - Minority report. 
Там само, че бе с ясновидци, не с камери. Тука Ванга нямаме вече, но има бая магове.
Или ще ползват изкуствен интелект.

Там само, че бе с ясновидци, не с камери. Тука Ванга нямаме вече, но има бая магове.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
За съжаление системата е конструирана на база че всеки е престъпник до доказване на противното . Дори самите наказателни точки , златни талони и тем подобни глупости индиректно напомнят че просто ти е дадена отсрочка преди да те щракне камерата или ушевите да те гепнат .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Причината се крие в заглавието:БЪЛГАРИЯ
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Цяла седмица ми се наложи ежедневно да обикалям София на длъж и на шир по няколко пъти на ден...ми то само като гледаш околния трафик и ти става ясно защо сме първенци в тая графа: спирането на червен светофар е за балъци, знак Стоп - WTF е това, предимство на дясностоящ - мечтай си, пешеходни пътеки - минават се на прекъсвач, завиване откъдето ти падне (включително през тротоар - само от днес имам 3 случая да го видя това
), да предредиш всички през насрещното и да завиеш на дясно (общо пресече 4 ленти) на червено - hold my beer
, влизане в еднопосочни, запушвания, забранени леви/обратни завои...само малка част от гения на родния шофьор...
Да не би да има промяна в ЗДвП и да не съм разбрал, да са отпаднали някои неща или пък да не важат за нови скъпи коли
Много ми е чудно тия с S/7/A8/различните паркетни джипки като са такива бабаити да предреждат всички и да погазват всякакви правилници, тия с още по-скъпите коли какво да правят - да стрелят на месо по другите на пътя ли, просто щото са там и им развалят гледката
После глобите били големи...напротив даже са малки! Евала за всяко увеличение и дано още повече камери и още по-заядливи да стават пътните полицаи

Да не би да има промяна в ЗДвП и да не съм разбрал, да са отпаднали някои неща или пък да не важат за нови скъпи коли

Много ми е чудно тия с S/7/A8/различните паркетни джипки като са такива бабаити да предреждат всички и да погазват всякакви правилници, тия с още по-скъпите коли какво да правят - да стрелят на месо по другите на пътя ли, просто щото са там и им развалят гледката

После глобите били големи...напротив даже са малки! Евала за всяко увеличение и дано още повече камери и още по-заядливи да стават пътните полицаи

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Истината в едно изречение:
Масовият българин (слава Богу, има изключения не малко!)
Иска да живее в подредена и строга държава с правила, НО те само за него да НЕ важат..
Ганьо завинаги!

Масовият българин (слава Богу, има изключения не малко!)
Иска да живее в подредена и строга държава с правила, НО те само за него да НЕ важат..
Ганьо завинаги!

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Наскоро се завъртяха едни снимки из Фейсбук. Ами, моите извинения, ама това за мен трябва да бъде прекратено. Не може този човек да продължава до шофира. А редица от коментирали споделят, че са засичали въпросната дама, а тя тях още повече. Без мигачи, без (както се вижда и на едната снимка) огледала.. Рязък завой и к'вото стане.

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Такива с прибрани огледала като ги видя и съм супер внимателен защото те...не знаят къде се намират на пътя в нито един момент!
Ами тука в САЩ, някой минална червено и бам, блъскат го. На жената в неговата кола и се чупи гръбнака и тя съди Хонда защото колана им не бил не знам си какъв. Ами тоя, който е минал на червено защо него не съдят и той да плаща?
https://fakti.bg/avto/361874-jena-osadi ... 37-miliona
И там явно си ги имам всякакви каубои, просто за телевизиите не им дават по принцип да излъчават голям процент негативни новини, някъде около 10%-та май им е разрешено.
Ето още една точка в подкрепа на това:
https://fakti.bg/avto/361644-tajnata-is ... w-m5-video
Причината била дупка и загуба на контрол в дъжда. Явно да караш по-бавно в тоя дъжд не е било нужно. И за $4000 не виждам как ще стане тая кола. Те само гумите са 1000. И тоя небезизвестен блогър какъв е тоя Франкенщайнски капак, който сложи на колата...
Ами тука в САЩ, някой минална червено и бам, блъскат го. На жената в неговата кола и се чупи гръбнака и тя съди Хонда защото колана им не бил не знам си какъв. Ами тоя, който е минал на червено защо него не съдят и той да плаща?
И там явно си ги имам всякакви каубои, просто за телевизиите не им дават по принцип да излъчават голям процент негативни новини, някъде около 10%-та май им е разрешено.
Причината била дупка и загуба на контрол в дъжда. Явно да караш по-бавно в тоя дъжд не е било нужно. И за $4000 не виждам как ще стане тая кола. Те само гумите са 1000. И тоя небезизвестен блогър какъв е тоя Франкенщайнски капак, който сложи на колата...

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Щом ФАКТИ казва...
Top Gun Maverick написа:Такива с прибрани огледала като ги видя и съм супер внимателен защото те...не знаят къде се намират на пътя в нито един момент!
Ако колана покрива стандартите, при обжалването присъдата ще падне. Това е стандартно положение в американската съдебна система при такива дела. Осъждат производителя, после пада присъдата при обжалване и си го отнася застрахователя на нарушителя. С две думи тази присъда никога няма да влезе в действие.
За бабата зад волана- аз нямам никакви проблеми с такива шофьори защото те не предизвикат и не участват в катастрофи. Доказано е от статистиката на застрахователите. Имам проблем със селянина (по манталитет) които си е повярвал, че законите (на физиката) не важат за него или нея.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:
Ако колана покрива стандартите, при обжалването присъдата ще падне. Това е стандартно положение в американската съдебна система при такива дела. Осъждат производителя, после пада присъдата при обжалване и си го отнася застрахователя на нарушителя. С две думи тази присъда никога няма да влезе в действие.
За бабата зад волана- аз нямам никакви проблеми с такива шофьори защото те не предизвикат и не участват в катастрофи. Доказано е от статистиката на застрахователите. Имам проблем със селянина (по манталитет) които си е повярвал, че законите (на физиката) не важат за него или нея.
Застрахователят никога не губи. Ще му вземеш пари веднъж, той ти вдига вноските доживотно.
Дядо и баба в 99% от случаите са много внимателни шофьори. Знаят, че при издънка може да им вземат книжката и се пазят.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Винаги се вдигат вноските на този, който е виновен... не този, който получава пари в небанановите републики/щати.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.