Android,телефони,проблеми и подобни!
Модератор: Общи модератори
Re: Android!
През телефона/таблета отваряш "Моите приложения" в маркета, отваряш Опера-та, цъкаш бутона за опциите и го правиш да изглежда така:
При това положение Опера-та ми е:
При това положение Опера-та ми е:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
F3P написа:...
Готово

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
cod-cdbp написа:А бе един леко тъп въпрос - Sony Xperia P LT22i, - всички около мен се заринаха с ъпдейти на тема JB и тн, а по форумите твърдят че JB ще е ъпдейт за всички телефони като моя. Да ама не - днес е 2-ри и ни вест ни кост.![]()
Какви са шансовете да е бъзикан преди да съм го купил, за да не се ъпдейтва сега, въпреки че преди време се беше ъпдейтвал няколко пъти
Пак питам - по официална информация до края на май трябваше да са всички с JB, още нищо няма по темата.
Идеи ?

Нали проверяваш като закачваш апарата с кабел към компютъра
Щото не винаги ъпдейта е достъпен ОТА...
Sent from my AllviewAX2Frenzy

тоя андроид колкото му се радвах в началото толкова по тъпа ОС взе да ми става,не може да направиш бутон за излизане назад а програмата да си работи или да спреш от мениджъра 20 приложения и 15 да се стартират след 2 мин бахти паляците излязоха и те....отделно на галакси с3 бичи на по 600-650 рам-това нормално ли е?
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
F3P написа:Нали проверяваш като закачваш апарата с кабел към компютъраЩото не винаги ъпдейта е достъпен ОТА...
E разбира се, че през ПЦ приложението също съм проверил. Ама ми става тъпичко някак си. Иначе един приятел с същия апарат го е ъпдейтнал през алтернативния Update service.
Отделно всички ме съветват да не го качвам заради бъгове, но нещо ми подсказва, че при мен едва ли ще се проявят.

cherepa83 написа:тоя андроид колкото му се радвах в началото толкова по тъпа ОС взе да ми става,не може да направиш бутон за излизане назад а програмата да си работи или да спреш от мениджъра 20 приложения и 15 да се стартират след 2 мин бахти паляците излязоха и те....отделно на галакси с3 бичи на по 600-650 рам-това нормално ли е?
Не, едва ли е нормално при положение, че аз например ползвам 4.0.4 с максимум 200мб и още 150 свободни

п.с. това обяснява и защо разкарах новата опера - 60-70мб (и нарастват) реклами и статийки няма как да държа
cod-cdbp написа:
E разбира се, че през ПЦ приложението също съм проверил...
Хич не се разбира, вярвай ми. Аз ъпдейтнах моето Сони за 10 минути след като извадих от кутията, познати 1 месец псуваха, че са прееб*ни щото проверяват само ОТА. На въпрос дали пробваха през ПЦ отговора е "Трябваше ли - нали е умен тоя телефон..."
Малко съм изостанал от тези неща, но преди ставаше така - сваляш си флаштуул и драйвери за телефона, после влизаш във първия форум и грабваш някой оригинален ром от за твоя телефон. Или пък ако искаш да си сигурен, че никой не е слагал нищо, което не се ъпдейтва - даваш му Repair през PC Companion и чакаш ъпдейта
То флашването е лесна работа, въпросът е що официалният ъпдейт не му излиза на човека.
Но като се замисля вероятно проблемът е в самият апарат и неговият РОМ- редовен номер е да има ъпдейт за даден модел, но не всички апарати да го получат заради операторските ром-ове в тях. А и Сони хич не се славят с бързина в пускането на ъпдейтите. Пресен пример е моята умряла Експерия У- вивакомските имат наличен ъпдейт от мноооого време, глобулските получиха официално 4.0.4 преди максимум месец, а мтелските май още нямат ъпдейт... Ако питаш Сони отговора ще е "Има пуснат ъпдейт до 4.0.4 за всички Експерия У" ама реалността е друга...
Я си стой на сандвича, като гледам желето е бая бъгаво засега.
Но като се замисля вероятно проблемът е в самият апарат и неговият РОМ- редовен номер е да има ъпдейт за даден модел, но не всички апарати да го получат заради операторските ром-ове в тях. А и Сони хич не се славят с бързина в пускането на ъпдейтите. Пресен пример е моята умряла Експерия У- вивакомските имат наличен ъпдейт от мноооого време, глобулските получиха официално 4.0.4 преди максимум месец, а мтелските май още нямат ъпдейт... Ако питаш Сони отговора ще е "Има пуснат ъпдейт до 4.0.4 за всички Експерия У" ама реалността е друга...
cod-cdbp написа:...
При мен бяха пуснали официален ром само за скандинавските страни свалих го и с флаштул беше на телефона. След някой друг месец се ъпдейтна автоматично за следващите. Не съм привърженик на custom ромовете, имах предвид официалните ромове, а щом някой се хвали, че го има на телефона си не е проблем да го откриеш из интернет. Единственото неофициално е използването на флаштул
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
r19 написа:Колеги а знаете ли някое приложение за замерване на колата?
0-100км/ч
0-402м и др.
Ако може и да е с акселерометър(като dynolicious при iOS)
Аз ползвам Ulysse Speedometer. То по принцип приложението му е друго, но и за това върши работа.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Затова следващия телефон смятам да ми е с iOS
Може някои неща да ги няма и да липсват, ама поне всичко си работи както трябва и не забиват постоянно. Телефонната функция, Whatsapp, Viber, Facebook си работят, камерите снимат прилично и не се налага всеки ден МИНИМУМ един рестарт. Аз други щуротии рядко ползвам. Тапаталк не знам дали има, но ще го преживея и през браузъра. И не на последно място си излизат ъпдейти и за модели на няколко години. Ако си вземеш актуален модел iPhone, можеш да си спокоен, че 3-4 години ще си имаш най-новите версии на iOS. При андроид като стане на 2 години и стига толкова. Дори в момента обмислям да направя чист бартер за iPhone 3gs за моя СГС. Още малко чакам да ме изнерви
Хем, ако не ми хареса операционната система, няма да съм се набутал с 1000++ лева за нов
, както обмислям, ако се видя с повече пари. Може да са орязани тея ябълки в някои неща, може да имат по-малко приложения, ама поне всичко, което имат си им бачка. Вече няколко пъти ми се случва да трябва да звъня, а телефона да забие и да го чакам да се рестартира
Откакто съм го купил съм все със най-най-най актуалната официална версия на фирмуера за модела. При познати с iPhone 4 от ~2 години, при положение, че е постоянно в ръката и по 2 пъти на ден се зарежда... Като ми казаха, че им е забивал 2 пъти... Моя на ден забива толкова.

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
СГС нормално да забива, вземи си СГС 2 и ще видиш разликата.
Явно при тях ОС-а иска нужда от по-хубави параметри.
От там и проблема, ама поне може да си сложиш къстъм ром и пак да се радваш на новите благинки.
3гс умира скоро, след като излезе ИОС 7 и тук няма мърдане много ..
Ще си вкараш автогол и ще ти умрат приложенията дето изброи, а робота ти ще продължава да си работи доста след това.
И двете системи си имат + и - , най-добре, ако имаш кинти да си имаш и от двете по едно за разнообразие.
Явно при тях ОС-а иска нужда от по-хубави параметри.
От там и проблема, ама поне може да си сложиш къстъм ром и пак да се радваш на новите благинки.
3гс умира скоро, след като излезе ИОС 7 и тук няма мърдане много ..
Ще си вкараш автогол и ще ти умрат приложенията дето изброи, а робота ти ще продължава да си работи доста след това.
И двете системи си имат + и - , най-добре, ако имаш кинти да си имаш и от двете по едно за разнообразие.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
F3P написа:То флашването е лесна работа, въпросът е що официалният ъпдейт не му излиза на човека.
Но като се замисля вероятно проблемът е в самият апарат и неговият РОМ- редовен номер е да има ъпдейт за даден модел, но не всички апарати да го получат заради операторските ром-ове в тях. А и Сони хич не се славят с бързина в пускането на ъпдейтите. Пресен пример е моята умряла Експерия У- вивакомските имат наличен ъпдейт от мноооого време, глобулските получиха официално 4.0.4 преди максимум месец, а мтелските май още нямат ъпдейт... Ако питаш Сони отговора ще е "Има пуснат ъпдейт до 4.0.4 за всички Експерия У" ама реалността е друга...cod-cdbp написа:...
Не бе, мен ми е ясно че желето е бъгавиня, ама пък и никакви предложения за ъпдейт, някак не ми се връзват с концепцията за небрандиран телефон.
Може и луковите глави в магазина от който го купих да са го ровили, не мога да съм сигурен. Но определено е хиляди пъти, по-читав от мтелските бълкове, дето губят 3г, горят пиксели и тн.
Иначе е ясна вече схемата - щом се стабилизира желето - ъпдейт сървиз и съм в джаза, иска или не иска смотлофона.