Android,телефони,проблеми и подобни!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Re: Android!

Мнение от F3P » 02 Юни 2013, 13:40

През телефона/таблета отваряш "Моите приложения" в маркета, отваряш Опера-та, цъкаш бутона за опциите и го правиш да изглежда така:
Screenshot_2013-06-02-13-24-14.png

При това положение Опера-та ми е:
Screenshot_2013-06-02-13-37-56.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 02 Юни 2013, 13:44

F3P написа:...

Готово :bowdown: :yes: Имаш една виртуална зелена бира от мене :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 02 Юни 2013, 20:58

cod-cdbp написа:А бе един леко тъп въпрос - Sony Xperia P LT22i, - всички около мен се заринаха с ъпдейти на тема JB и тн, а по форумите твърдят че JB ще е ъпдейт за всички телефони като моя. Да ама не - днес е 2-ри и ни вест ни кост. :roll:
Какви са шансовете да е бъзикан преди да съм го купил, за да не се ъпдейтва сега, въпреки че преди време се беше ъпдейтвал няколко пъти :kuku:

Пак питам - по официална информация до края на май трябваше да са всички с JB, още нищо няма по темата.
Идеи ?
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 02 Юни 2013, 21:09

Нали проверяваш като закачваш апарата с кабел към компютъра :?: Щото не винаги ъпдейта е достъпен ОТА...

Sent from my AllviewAX2Frenzy
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 03 Юни 2013, 1:15

тоя андроид колкото му се радвах в началото толкова по тъпа ОС взе да ми става,не може да направиш бутон за излизане назад а програмата да си работи или да спреш от мениджъра 20 приложения и 15 да се стартират след 2 мин бахти паляците излязоха и те....отделно на галакси с3 бичи на по 600-650 рам-това нормално ли е?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 03 Юни 2013, 1:25

F3P написа:Нали проверяваш като закачваш апарата с кабел към компютъра :?: Щото не винаги ъпдейта е достъпен ОТА...

E разбира се, че през ПЦ приложението също съм проверил. Ама ми става тъпичко някак си. Иначе един приятел с същия апарат го е ъпдейтнал през алтернативния Update service.
Отделно всички ме съветват да не го качвам заради бъгове, но нещо ми подсказва, че при мен едва ли ще се проявят. :roll:
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юни 2013, 13:27

cherepa83 написа:тоя андроид колкото му се радвах в началото толкова по тъпа ОС взе да ми става,не може да направиш бутон за излизане назад а програмата да си работи или да спреш от мениджъра 20 приложения и 15 да се стартират след 2 мин бахти паляците излязоха и те....отделно на галакси с3 бичи на по 600-650 рам-това нормално ли е?

Не, едва ли е нормално при положение, че аз например ползвам 4.0.4 с максимум 200мб и още 150 свободни :mhihi: Толкова му е хардуера на телефона и няма как да ми иска 650мб :mhihi: Махни ненужните неща и изобщо нещата, които може да не работят във фонов режим. Колкото до таск мениджъра, някъде четох, че спирането на приложения в андроид е безполезно и дори повече натоварва системата, защото така или иначе се стартират повторно. Действай през приложенията
п.с. това обяснява и защо разкарах новата опера - 60-70мб (и нарастват) реклами и статийки няма как да държа

Аватар

Мнение от F3P » 03 Юни 2013, 14:15

cod-cdbp написа:
E разбира се, че през ПЦ приложението също съм проверил...

Хич не се разбира, вярвай ми. Аз ъпдейтнах моето Сони за 10 минути след като извадих от кутията, познати 1 месец псуваха, че са прееб*ни щото проверяват само ОТА. На въпрос дали пробваха през ПЦ отговора е "Трябваше ли - нали е умен тоя телефон..."

Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юни 2013, 16:03

Малко съм изостанал от тези неща, но преди ставаше така - сваляш си флаштуул и драйвери за телефона, после влизаш във първия форум и грабваш някой оригинален ром от за твоя телефон. Или пък ако искаш да си сигурен, че никой не е слагал нищо, което не се ъпдейтва - даваш му Repair през PC Companion и чакаш ъпдейта

Аватар

Мнение от F3P » 03 Юни 2013, 16:54

То флашването е лесна работа, въпросът е що официалният ъпдейт не му излиза на човека.
Но като се замисля вероятно проблемът е в самият апарат и неговият РОМ- редовен номер е да има ъпдейт за даден модел, но не всички апарати да го получат заради операторските ром-ове в тях. А и Сони хич не се славят с бързина в пускането на ъпдейтите. Пресен пример е моята умряла Експерия У- вивакомските имат наличен ъпдейт от мноооого време, глобулските получиха официално 4.0.4 преди максимум месец, а мтелските май още нямат ъпдейт... Ако питаш Сони отговора ще е "Има пуснат ъпдейт до 4.0.4 за всички Експерия У" ама реалността е друга...

cod-cdbp написа:...

Я си стой на сандвича, като гледам желето е бая бъгаво засега.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 03 Юни 2013, 17:03

При мен бяха пуснали официален ром само за скандинавските страни свалих го и с флаштул беше на телефона. След някой друг месец се ъпдейтна автоматично за следващите. Не съм привърженик на custom ромовете, имах предвид официалните ромове, а щом някой се хвали, че го има на телефона си не е проблем да го откриеш из интернет. Единственото неофициално е използването на флаштул

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
Мечтае да кара: 612

Мнение от KoolyO » 03 Юни 2013, 17:51

r19 написа:Колеги а знаете ли някое приложение за замерване на колата?
0-100км/ч
0-402м и др.
Ако може и да е с акселерометър(като dynolicious при iOS)
:bchug:

Аз ползвам Ulysse Speedometer. То по принцип приложението му е друго, но и за това върши работа.
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 03 Юни 2013, 22:26

Затова следващия телефон смятам да ми е с iOS :lol: Може някои неща да ги няма и да липсват, ама поне всичко си работи както трябва и не забиват постоянно. Телефонната функция, Whatsapp, Viber, Facebook си работят, камерите снимат прилично и не се налага всеки ден МИНИМУМ един рестарт. Аз други щуротии рядко ползвам. Тапаталк не знам дали има, но ще го преживея и през браузъра. И не на последно място си излизат ъпдейти и за модели на няколко години. Ако си вземеш актуален модел iPhone, можеш да си спокоен, че 3-4 години ще си имаш най-новите версии на iOS. При андроид като стане на 2 години и стига толкова. Дори в момента обмислям да направя чист бартер за iPhone 3gs за моя СГС. Още малко чакам да ме изнерви :lol: Хем, ако не ми хареса операционната система, няма да съм се набутал с 1000++ лева за нов :mhihi: , както обмислям, ако се видя с повече пари. Може да са орязани тея ябълки в някои неща, може да имат по-малко приложения, ама поне всичко, което имат си им бачка. Вече няколко пъти ми се случва да трябва да звъня, а телефона да забие и да го чакам да се рестартира :banghead: Откакто съм го купил съм все със най-най-най актуалната официална версия на фирмуера за модела. При познати с iPhone 4 от ~2 години, при положение, че е постоянно в ръката и по 2 пъти на ден се зарежда... Като ми казаха, че им е забивал 2 пъти... Моя на ден забива толкова.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 04 Юни 2013, 0:13

СГС нормално да забива, вземи си СГС 2 и ще видиш разликата.
Явно при тях ОС-а иска нужда от по-хубави параметри.
От там и проблема, ама поне може да си сложиш къстъм ром и пак да се радваш на новите благинки.
3гс умира скоро, след като излезе ИОС 7 и тук няма мърдане много ..
Ще си вкараш автогол и ще ти умрат приложенията дето изброи, а робота ти ще продължава да си работи доста след това.
И двете системи си имат + и - , най-добре, ако имаш кинти да си имаш и от двете по едно за разнообразие.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 04 Юни 2013, 0:33

F3P написа:То флашването е лесна работа, въпросът е що официалният ъпдейт не му излиза на човека.
Но като се замисля вероятно проблемът е в самият апарат и неговият РОМ- редовен номер е да има ъпдейт за даден модел, но не всички апарати да го получат заради операторските ром-ове в тях. А и Сони хич не се славят с бързина в пускането на ъпдейтите. Пресен пример е моята умряла Експерия У- вивакомските имат наличен ъпдейт от мноооого време, глобулските получиха официално 4.0.4 преди максимум месец, а мтелските май още нямат ъпдейт... Ако питаш Сони отговора ще е "Има пуснат ъпдейт до 4.0.4 за всички Експерия У" ама реалността е друга...

cod-cdbp написа:...

Я си стой на сандвича, като гледам желето е бая бъгаво засега.

Не бе, мен ми е ясно че желето е бъгавиня, ама пък и никакви предложения за ъпдейт, някак не ми се връзват с концепцията за небрандиран телефон.
Може и луковите глави в магазина от който го купих да са го ровили, не мога да съм сигурен. Но определено е хиляди пъти, по-читав от мтелските бълкове, дето губят 3г, горят пиксели и тн.
Иначе е ясна вече схемата - щом се стабилизира желето - ъпдейт сървиз и съм в джаза, иска или не иска смотлофона.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата