Във форма ли сте?
Модератор: Общи модератори
- Southside
- кандидат ентусиаст
-
Re: Във форма ли сте?
Твърде малко вероятно е за 5 месеца да не ти спадне формата значително. Ако направиш един FTP тест подозирам, че ватовете ще са доста по- ниски, отколкото по време на активно практикуване.
От началото на годината се готвя за триатлон през септември. Формата ми не е добра, но бях постоянен допреди 2 седмици, когато настинах доста и ми се събраха пътувания по работа. Сега се чувствам пак в първи клас. Уикенда се пуснах на планинска ултра и бях меко казано посредствен. Чудя се как да продължа.
Силовите тренировки са ми на заден план, поради приоритизиране на другите, а ако започна кросфит, възстановяването съвсем ще ми куца. Приемам съвети, може и на ЛС.
От началото на годината се готвя за триатлон през септември. Формата ми не е добра, но бях постоянен допреди 2 седмици, когато настинах доста и ми се събраха пътувания по работа. Сега се чувствам пак в първи клас. Уикенда се пуснах на планинска ултра и бях меко казано посредствен. Чудя се как да продължа.

Кажи каква дистанция ти е целта през Септември, с колко време разполагаш седмично и каква ти е предишната история в трита спорта? Ако можеш сподели FTP, пейс за 5 или 10км тичане, пейс за 1км плуване и колко ти е BMI?
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Натрупването на тлъстина не е само лошо хранене , има няколко гена които определят как да се натрупва и разпределя тлъстината . Това еволюционно е свързано с оцеляването на хоминидите в студения северен климат , организма на ескимоси инуити трупа мас съвсем целенасочено . Това идва от гени наследени от така наречения Денисов човек , хоминид живял преди 40 000 години чийто останки са намерени в Алтай през 2010г. Трите известни хоминида Неандарталци Денисовци и Сапиенси са били заедно в течение на хиляди години неизбежно са се кръстосвали и имат споделени гени . Гените които позволяват на Шерпите да не страдат от височинна болест също са наследени от Денисовците . Шведа Сванте Пеебо получи нобел 2022г за пробив в палео генетичните изследвания които разкриват много за произхода на човека .
https://www.bta.bg/bg/news/lik/337894-s ... saobshti-s
https://www.bta.bg/bg/news/lik/337894-s ... saobshti-s
Вероятно става въпрос за неандарталците от които са наследени няколко гена кодиращи протеини важни за имунитета на съвременния човек.Нобеловият лауреат за 2022 г. открива, че гени от вече изчезнали хомини са преминали в хомо сапиенс. Този древен трансфер на гени към съвременните хора има физиологично отражение днес, например за начините, по които имунната система реагира на инфекции.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Във връзка с предизвикателството на бум-бум от преди няколко страници - 24 завършени кръга, с 5 повече от последния опит преди 2-3 години. Това да се наспиш хубаво прави чудеса.. 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Е това е брутално.
Не съм виждал наживо някой да прави повече от 20. Тия добрите кросфитъри правят много над 20, но набиранията са кипинги, а не стриктни.
И аз съм забелязал, че като съм добре починал и наспан докато се обърна и пулса вече е под 100.

И аз съм забелязал, че като съм добре починал и наспан докато се обърна и пулса вече е под 100.
- ///eMo
- младши ентусиаст
-
- Кара: го спокойно
Основният ми проблем преди бяха краката, което с футбола май го оправих. Единственото 'нечисто' е, че последните 5-6 кръга малко стесних хвата на набиранията, защото с широкия почнах да издишам. Но бих го считал за успех ако същото го повторя и след 15 години
Сънят и добрата почивка оказват много голямо влияние. След хубав сън и 10+ часа шофиране съм слизал като току-що събудил се от колата. В други ситуации след 5 часа съм дроб.

Сънят и добрата почивка оказват много голямо влияние. След хубав сън и 10+ часа шофиране съм слизал като току-що събудил се от колата. В други ситуации след 5 часа съм дроб.
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Tва ми е най-голямата драма на мене, с тоя хоум офис, колкото и да е хубаво си има и минуси.
Всяка сутрин имам срещи от 9:00 до 10:00-11:00 и после до 14:00-14:30 обикновено нямам работа и заспивам. И като съм направил едно такова обедно спане 4 часа и вечер изобщо не ми се спи и или излизам или гледам филми до 4:00... и после ми се спи през деня и пак заспивам обедно... омагьосан кръг
Сякаш нямам воля да си наложа да заспивам всяка вечер в 23-24ч. и да направя здравословен 8 часа сън... а трябва.
Забелязал съм и че трудно качвам мускули с тоя преебан режим.
Има си и плюс де - като съм с приятелки вечер не ми се спи и ги "забавлявам" до 4-5ч, та остават доволни.

Всяка сутрин имам срещи от 9:00 до 10:00-11:00 и после до 14:00-14:30 обикновено нямам работа и заспивам. И като съм направил едно такова обедно спане 4 часа и вечер изобщо не ми се спи и или излизам или гледам филми до 4:00... и после ми се спи през деня и пак заспивам обедно... омагьосан кръг

Сякаш нямам воля да си наложа да заспивам всяка вечер в 23-24ч. и да направя здравословен 8 часа сън... а трябва.

Забелязал съм и че трудно качвам мускули с тоя преебан режим.
Има си и плюс де - като съм с приятелки вечер не ми се спи и ги "забавлявам" до 4-5ч, та остават доволни.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Хавата не е проблем. Условието е да е набиране. Може да го правиш кипинг, може да е чин ъп, може да е чест ту бар. С различна трудност са, но важното е да си избереш едно и да гледаш как се справящ. 20+ както и да ги правиш са отлично постижение.
- sub_eleven
- ентусиаст
-
- Кара: е85 M54B30
dhtj написа:Има си и плюс де - като съм с приятелки вечер не ми се спи и ги "забавлявам" до 4-5ч, та остават доволни.
Плюс за тях ли или за теб

Направи ги тия 8-9 часа сън, задраскай следобедния ако трябва
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Я кажете някакви добавки за стави и сухожилия. Никой не го болят, но все пак да си знам. Или нещо в тази връзка.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Колаген .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
То е ясно, че и колаген трябва, ама с какво да си го набавям, с хрущяли, които не понасям или с кренвирши?
С някаква добавка изпитана примерно.

- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
Top Gun Maverick написа:То е ясно, че и колаген трябва, ама с какво да си го набавям, с хрущяли, които не понасям или с кренвирши?
Че кой таксиджия не обича кренвиршка за закуска?

По темата - знаете ли го Анатоли?

https://www.tiktok.com/@anatoly_pranks/ ... 8944307458
https://www.tiktok.com/@anatoly_pranks/ ... 5348062465
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Добавката е колаген. Ма да не е на хапчета, че там дозите са хомеопатични. Хидролизат и да не е киселинно хидролизиран, а ензимно. От храните - костен бульон, варен както си му е реда или бавно печен джолан.
Но колкото и колаген да изпиеш най-добрите добавки за ставите им викат клек с щанга и мъртва тяга.
За превенция на артрита и ставните дегенеративни заболявания пък може да пробваш да ядеш по-малко захар.
Но колкото и колаген да изпиеш най-добрите добавки за ставите им викат клек с щанга и мъртва тяга.
За превенция на артрита и ставните дегенеративни заболявания пък може да пробваш да ядеш по-малко захар.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Е щангата не действа ли малко кофти понеже е тежест все пак допълнителна върху тия стави?
За този бульон се чува и от други места.
За този бульон се чува и от други места.