Земеделска тема
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Земеделска тема
Знам, че аронията е полезна по принцип, но е голяма врътня да се прави сок... Ще потърся някакви рецепти и може да пробваме тази година, защото изглежда, че ще има добра реколта.
Excellent! Steven is my name!
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Borymeckata написа:Знам, че аронията е полезна по принцип, но е голяма врътня да се прави сок... Ще потърся някакви рецепти и може да пробваме тази година, защото изглежда, че ще има добра реколта.
Аз не помня лоша година за аронията. По принцип дава много коренови издънки и у нас от една фиданка вече имаме 4-ри бая големи храста. Доста обилно плодоноси, като цяло.
Майка ми прави сок, точно такъв концентрат, който се разрежда с вода и мога да я питам за рецепта

Иначе знам, че е много полезна за сърдечно-съдовата система и е силен антиоксидант.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
И аз пия арония, но като прекаля и ми се драйфа яко от сока. Иначе засадих и имам, засега е безпроблемна.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Re: Купете от баба (Земеделска тема)
Ей тая гадна капиталистическа трева колко е грозна и повяхнала...
А нашата социалистическа ливада каква е тучна и зелена.

BMW_POWER написа:
А нашата социалистическа ливада каква е тучна и зелена.
Borymeckata написа:

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Не е соц., снимката е отскоро. Само при демокрацията тревата може да избуи така пищно...

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Снимката е отскоро, но тревата е наследство от бай Тошо
Всичко хубаво в тая държава е останало от соц-а
Няма как прогнилия капитализъм да отгледа такава тучна ливада

Всичко хубаво в тая държава е останало от соц-а

Няма как прогнилия капитализъм да отгледа такава тучна ливада

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Дайте мнение за отрова за борба със сляпото куче, че гадта мръсна е тръгнала да ми яде морковите, репите и магданоза.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
По нашия край му викаме спепак (да не се бърка със слепок). Няма оправия с това, ако ме питаш... Баща ми (Бог да го прости) години наред водеше борба с тия "кучета" - давеше ги с маркуча, опушваше ги с димки... Нищо не направи. Кръстниците отдавна са се отказали да садят каквото и да е в градината си, защото слепакът му разказва играта буквално за часове.
Да не те обезсърчавам, но... аз лично не знам решение на проблема. Впрочем - не, има решение! Няколко години не садиш нищо и спепаците се изнасят...
Да не те обезсърчавам, но... аз лично не знам решение на проблема. Впрочем - не, има решение! Няколко години не садиш нищо и спепаците се изнасят...
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
То нищо не е сято от няколко години. Само някакви чери домати. В съвсем различен ъгъл на имота. Тепърва правя опит да съм кандидат-земеделец с някакви дреболии и това ми е първа продукция, дето съм си засял и чакам да поникне. Няма да му се дам със сигурност на гадта.
Междудругото, търся човек, който има познания с монтаж на помпи или хидрофор за съдействие срещу заплащане в района на София.
Междудругото, търся човек, който има познания с монтаж на помпи или хидрофор за съдействие срещу заплащане в района на София.
Преди много години обърнахме двора "с корените нагоре" заради тоя дзвер. Дядо ми тогава (Бог да го прости) сядаше на един стол с мотиката и дебнеше гадта с мотиката. Не помня колко време му отне, но ги изчисти всичките. Намерихме си картофите изчистени и подредени като за изложба.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Да, складират си зеленчук гадовете... Морковите ги редят един срещу друг, максимално плътно.
Не знам, сега може да са измислили някакво модерно ефикасно средство против слепака. Моите спомени са отпреди 20 - 30 години и тогава борбата с него беше "кауза пердута"... Ей, сетих се! Ако завъдиш смокове - дали няма да ги изловят? Смокът яде мишки и може да влезе във всяка дупка. Дали сляпото куче няма да му се услади?
Ако ги тровиш с нещо - гледай да не изтрепеш и къртиците, те са полезни.
Не знам, сега може да са измислили някакво модерно ефикасно средство против слепака. Моите спомени са отпреди 20 - 30 години и тогава борбата с него беше "кауза пердута"... Ей, сетих се! Ако завъдиш смокове - дали няма да ги изловят? Смокът яде мишки и може да влезе във всяка дупка. Дали сляпото куче няма да му се услади?
Ако ги тровиш с нещо - гледай да не изтрепеш и къртиците, те са полезни.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Сляпото куче - капани, ратимор и дебнене с правата лопата. Другото е загуба на време и пари ( пиратки, потропващи и подсвиркващи приспособления, даване, обгазяване и т.н.) Къртиците папат мръвка, та не се притеснявай - ако ще ги опазваш от отровите.
Ubi dubium, ibi libertas
- Eмилио Димитров
- младши ентусиаст
-
Засега четох насам-натам из нета и ще мина да купя Ратимор. Мисля, че е само едно. Защото е концентрирано в един кръг от място. Ще му насложа по дупките. Интересното е, че не беше докоснало цветята, а имам доста, особено лалета, А те са му от любимите храни. Комшията скоро си фрезова двора и май гадта ми я прати към мен. Та ще видим.
За дебнене с лопата, трудно ще се получи, че други хора ще ме дебнат с лопата, ако не ходя да бачкам през деня, а стоя да дебна разни лоши животинки.
За дебнене с лопата, трудно ще се получи, че други хора ще ме дебнат с лопата, ако не ходя да бачкам през деня, а стоя да дебна разни лоши животинки.

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
BMW_POWER написа:Ето едно просто на вид решение
Доколкото помня - тези животни са хемофилици, та върши работа това с повода за щука. Дори и да не се хване на куката.
Ubi dubium, ibi libertas