Земеделска тема

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Re: Земеделска тема

Мнение от Borymeckata » 25 Апр 2018, 8:45

Знам, че аронията е полезна по принцип, но е голяма врътня да се прави сок... Ще потърся някакви рецепти и може да пробваме тази година, защото изглежда, че ще има добра реколта.
Excellent! Steven is my name!

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 25 Апр 2018, 8:51

Borymeckata написа:Знам, че аронията е полезна по принцип, но е голяма врътня да се прави сок... Ще потърся някакви рецепти и може да пробваме тази година, защото изглежда, че ще има добра реколта.

Аз не помня лоша година за аронията. По принцип дава много коренови издънки и у нас от една фиданка вече имаме 4-ри бая големи храста. Доста обилно плодоноси, като цяло.
Майка ми прави сок, точно такъв концентрат, който се разрежда с вода и мога да я питам за рецепта :yes:

Иначе знам, че е много полезна за сърдечно-съдовата система и е силен антиоксидант.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се на дъщеря си

Мнение от Мордехай » 25 Апр 2018, 9:04

И аз пия арония, но като прекаля и ми се драйфа яко от сока. Иначе засадих и имам, засега е безпроблемна.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Re: Купете от баба (Земеделска тема)

Мнение от drago_pavlov » 25 Апр 2018, 16:00

Ей тая гадна капиталистическа трева колко е грозна и повяхнала...
BMW_POWER написа:Изображение

А нашата социалистическа ливада каква е тучна и зелена.
Borymeckata написа:Изображение

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Апр 2018, 6:45

Не е соц., снимката е отскоро. Само при демокрацията тревата може да избуи така пищно... :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 26 Апр 2018, 9:00

Снимката е отскоро, но тревата е наследство от бай Тошо :mhihi:
Всичко хубаво в тая държава е останало от соц-а :wave:
Няма как прогнилия капитализъм да отгледа такава тучна ливада :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 26 Апр 2018, 10:31

Дайте мнение за отрова за борба със сляпото куче, че гадта мръсна е тръгнала да ми яде морковите, репите и магданоза.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Апр 2018, 11:26

По нашия край му викаме спепак (да не се бърка със слепок). Няма оправия с това, ако ме питаш... Баща ми (Бог да го прости) години наред водеше борба с тия "кучета" - давеше ги с маркуча, опушваше ги с димки... Нищо не направи. Кръстниците отдавна са се отказали да садят каквото и да е в градината си, защото слепакът му разказва играта буквално за часове.

Да не те обезсърчавам, но... аз лично не знам решение на проблема. Впрочем - не, има решение! Няколко години не садиш нищо и спепаците се изнасят...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 26 Апр 2018, 11:52

То нищо не е сято от няколко години. Само някакви чери домати. В съвсем различен ъгъл на имота. Тепърва правя опит да съм кандидат-земеделец с някакви дреболии и това ми е първа продукция, дето съм си засял и чакам да поникне. Няма да му се дам със сигурност на гадта.

Междудругото, търся човек, който има познания с монтаж на помпи или хидрофор за съдействие срещу заплащане в района на София.

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 26 Апр 2018, 11:56

Преди много години обърнахме двора "с корените нагоре" заради тоя дзвер. Дядо ми тогава (Бог да го прости) сядаше на един стол с мотиката и дебнеше гадта с мотиката. Не помня колко време му отне, но ги изчисти всичките. Намерихме си картофите изчистени и подредени като за изложба.

ентусиаст
Аватар
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 26 Апр 2018, 12:29

Да, складират си зеленчук гадовете... Морковите ги редят един срещу друг, максимално плътно.

Не знам, сега може да са измислили някакво модерно ефикасно средство против слепака. Моите спомени са отпреди 20 - 30 години и тогава борбата с него беше "кауза пердута"... Ей, сетих се! Ако завъдиш смокове - дали няма да ги изловят? Смокът яде мишки и може да влезе във всяка дупка. Дали сляпото куче няма да му се услади?

Ако ги тровиш с нещо - гледай да не изтрепеш и къртиците, те са полезни.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 26 Апр 2018, 13:28

Сляпото куче - капани, ратимор и дебнене с правата лопата. Другото е загуба на време и пари ( пиратки, потропващи и подсвиркващи приспособления, даване, обгазяване и т.н.) Къртиците папат мръвка, та не се притеснявай - ако ще ги опазваш от отровите.
Ubi dubium, ibi libertas

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 26 Апр 2018, 14:59

Засега четох насам-натам из нета и ще мина да купя Ратимор. Мисля, че е само едно. Защото е концентрирано в един кръг от място. Ще му насложа по дупките. Интересното е, че не беше докоснало цветята, а имам доста, особено лалета, А те са му от любимите храни. Комшията скоро си фрезова двора и май гадта ми я прати към мен. Та ще видим.
За дебнене с лопата, трудно ще се получи, че други хора ще ме дебнат с лопата, ако не ходя да бачкам през деня, а стоя да дебна разни лоши животинки. :mhihi:

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 27 Апр 2018, 4:35

Ето едно просто на вид решение

Aз днес получих подкрепление

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 27 Апр 2018, 12:02

BMW_POWER написа:Ето едно просто на вид решение

Доколкото помня - тези животни са хемофилици, та върши работа това с повода за щука. Дори и да не се хване на куката.
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата