Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от M5 » 23 Май 2016, 17:06

cmdkick написа:
bum_bum написа:Това са градски колелета да си караш за кеф из града или да си свършиш някаква работа. Бих взел това с твърдата вилка. Другата така или иначе няма да върши почти нищо.

Да реално като начинащ "байкар" (хе-хе :lol: ) искам да пробвам дали ще мога да ходя на работа с колело и естествено рядко по паркове и из провинцията като ходя. Идеята ми е да не дам много пари и ако ми мине мерака (дано не) да се чудя какво да го правя. Ако имате по-добри предложения ще съм ви благорен естествено :bchug: , гледах в олх има като че ли по-хубави, но аз не разбирам и няма да мога да преценя дали не му е взет тока.

За ходене на работа са идеални. Щом си начинаещ би трябва да издържи и повече от 1 сезон. Много зависи колко агресивно ще го караш. Може и няколко години нищо да не се счупи.
Ако се запалиш по карането, ще си оставиш това за ходене на работа и ще си вземеш едно по-хубаво за каране.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 23 Май 2016, 17:25

Първото колело със скорости, което съм карал беше дамско от Метро с желязна рамка и по-нисък от най-ниския клас компоненти. След няколко стотин км се беше цялото разлуфтило ама пак сменяше скорости, вървеше и спираше.

Тъй, че каквото и да му причиниш ако не го изнасилваш брутално и го поддържаш криво-ляво все ще изкара доста време. Пък и за ходене до работа разликата в колело от 300 до 3000лв ще е вероятно 3 минути.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 24 Май 2016, 17:04

Благодаря за мненията колеги!

Предложиха ми това, май е по-добре :dunno: :
http://bikesport.bg/bg/products/2508-
Tires are evil - destroy them all ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 24 Май 2016, 18:07

Ако не е по-добре, поне е по-красиво. Ако разтоянието на което ще караш е по-дълго му сложи един дроп бар и става идеално колелце за из града.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alX3m » 31 Май 2016, 19:06

kagebista написа:http://shockblaze.com/bg/bikes/TRACE-RACE-2013-Bg.html

Колеги какво мислите за този велосипед, че постоянно ми цъфти като оферта във фейса и почнах да го заглеждам?
Решил съм да си закупя колело до 1500 лева бюджет ново.

Миналата седмица поръчах същото, но Elite. Със 100лв отгоре е, но амортисьорите са fox, с малко по-дълъг ход.
Изображение
Вече го тествах по новата пътека в Боровец и съм доста доволен. Ако те интересува нещо конкретно, питай! Общо взето, разчистват по-стари колела и си правят реклама в България, и на тази цена няма как да намериш нещо по-добро...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e70 3.0d
Детайли за колата: remapped

ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998

Мнение от cmdkick » 20 Юни 2016, 23:54

13479412_10206968139145472_111691[attachment=0]13487629_10206968135025369_422183157_n (1).jpg
0225_n.jpg[/attachment]
13474254_10206968141905541_2144245788_n.jpg

Ето го коолото, навъртях му едни 100 км, може да са ми ниски критериите, но съм доста доволен.

П.П: колегата има доста голям шанс да се окаже прав, това да остане за работа и да си взема друго за по-голям кеф. :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Tires are evil - destroy them all ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 29 Юни 2016, 22:43

Нека ви разкажа малко впечатления от моето колело RAM HT2 след 1 година ползване.

Взех го в края на юни миналата година и успях да му навъртя около 1000 км до края на сезона без никакви проблеми (1 спукана гума само).
В началото на този сезон (около средата на април) забелязах, че вилката (Rockshox Reba) не се движи гладко както преди. Естествено последва посещение в магазина от където го взех да видим какво се случва. Предположението беше, че след смяна на маслото във вилката нещата ще се оправят. Смениха маслото, платих си и щастлив и доволен отидох да тествам. След 15-20 мин се върнах, тъй като нямаше съществено подобрение в работата на вилката. Оставих го отново, за да го занесат на диагностика в RAM. Там колелото престоя около 3 седмици. За тези 3 седмици ми казаха, че са сменили всички части вътре във вилката, но проблемът още го има. Получи се официално потвърждение от Rockshox, че има дефект във вилката и трябва да се сменят ботушите (долната част) на вилката. След многократни обаждания по телефона от моя страна никой не ми даваше конкретни срокове за решаване на проблема. След 3 седмици престой в сервиза ми предложиха да ми върнат колелото, за да си го карам докато дойдат ботушите на вилката, като естествено никой не се ангажира със срок за доставката. Работата на вилката се беше подобрила значително, но все още не беше както трябва. Чакането на частите продължи още 1 месец като периодично звънях да ги "тормозя" за моята вилка. Последно се разбрахме да закарам колелото миналия понеделник (20.06.) като ме увериха, че ботушите за вилката вече са налични. Оставих го в понеделник вечерта. Казаха, че ще го закарат вилката в RAM във вторник сутринта и ако не са много натоварени с работа може да я върнат още същия ден. В сряда звъннах да питам какво става и ми казаха, че до края на седмицата трябва да стане всичко. В петък около обяд звъня да питам дали всичко е точно, защото имах планове да покарам събота и неделя. Отговорът беше потресаващ "Хората от RAM са на състезание и няма кой да оправи вилката". Така стоях без колело още една седмица. Поне ми предложиха да сложат друга вилка, за да мога да карам събота и неделя. Сложиха ми Suntour XCR32 и карам с нея вече 1 седмица. Сравнение между двете вилки трудно мога да направя (доста различен клас са).

Оставям на вас да си направите извод дали да си купувате от тази марка и какво може да ви се случи ако се наложи да ползвате гаранцията...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Юни 2016, 23:19

Чл. 114 Ал(2) От ЗЗП Потребителят не може да претендира за възстановяване на заплатената сума или за намаляване цената на стоката, когато търговецът се съгласи да бъде извършена замяна на потребителската стока с нова или да се поправи стоката в рамките на един месец от предявяване на рекламацията от потребителя.

При положение, че е преседяла далеч над месец с проблема направо си искай нова вилка.

Аз имах подобен проблем с педали ХТ Шимано купени от мазаин на Драг. От Шимано отказаха гаранцията. След като им цитирах малко от ЗЗП от магазина ми ги смениха с нови ХТР.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: пил
Мечтае да кара: пил и да стигне жив
Детайли за колата: мътни

Мнение от EH0260BB » 30 Юни 2016, 9:28

M5 написа:Оставям на вас да си направите извод дали да си купувате от тази марка и какво може да ви се случи ако се наложи да ползвате гаранцията...

Доколкото знам от близо година РАМ Байкс имат нова политика с явна цел за намаляване на разходите. Вече дори не боядисват рамките тук, ами направо там където са произведени - Тайван. И техните велосипеди станаха "конфекция" :mhihi: . А американския бранд SRAM, в това число и Rockshox и Avid, които РАМ използва също се произвеждат в този район. Общо взето нямаме български велосипеди, всичко идва с контейнерите от Азия и тука само пишат на рамката произведено в България. И ако попаднеш на дефектна част, върви си търси правата, ама в Тайван.
По принцип, ако е доказан производствен дефект РАМ би трябвало да ти смени вилката, а после да държи сметка на доставчика си. Гаранцията на велосипеда е 24месеца и се покрива от РАМ, а не от Rockshox. Иначе 1000км са нищо за тази вилка.
Вече имаме второ колело от тази марка. В интерес наистината са малко по-добри от Драг и Крос, а и си запазиха цените без промяна. При другите производители леко се увеличиха цените "заради" поскъпването на долара, но явно РАМ компенсират с по-малка печалба и намаляването на разходите по производство (сглобяване). И ето го резултата, всеки прехвърля топката на другия...
40345

младши ентусиаст
Аватар
Кара: СамУет

Мнение от Пинтев » 30 Юни 2016, 11:18

Здравейте колеги. Дали някой от вас може да ми помогне с намирането на ето тази гума? http://www.fawkes-cycles.co.uk/7635/pro ... ddtoBasket Знам че е стар модел и не успявам да я намеря по магазините и сайтовете,но може някой от вас да знае и други места.Искам тази гума защото съм страшно доволен от нея :)
Благодаря предварително

Поздрави Антон Пинтев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 30 Юни 2016, 20:09

Поръчай си я от тези направо. :dunno:

Въпреки, че аз бих си взел Сити Райд 2 или някоя друга от по-новите.
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2016, 17:56

Ето с това обикалям града и ходя на работа всеки ден. Седем скорости и доста леко върти, след като му смених каплите комплект със много по-добри. Втора употреба, естествено. Нормалната ми скорост без "попътен вятър" е 26-28км/ч. Навъртял съм му над 1000км "градско". Всеки ден по около 22-23км в двете посоки. Спирачките (гумичките или както се казват там) издържаха два месеца и се изтриха. Смених ги естествено.

Изображение

Догодина много вероятно ще се местим и ще съм на по-голямо разстояние. Замислил съм се за едно електрическо колело. Не са евтини, но и аз не съм на 20г :ok: Колело, а не електрически скутер.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2016, 18:30

Колко пъти наддавах за такъв багажник в ибея и все го изтървам :mhihi:
Изображение

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 02 Юли 2016, 23:52

За това ли говориш?

Изображение

http://www.canadiantire.ca/en/pdp/via-v ... p.html#srp

Излиза около 30лв български пари. Мога да ти взема, ама как ще дойде до теб е въпроса. Ако не ти е спешно, може да измислим нещо.

Не могат да им се слагат дисаги отстрани. Ако искаш ще ти направя снимки и ще видиш дали ти върши работа.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 02 Юли 2016, 23:58

Тва е без пари. Мислех, че е Topeak MTX Beam. Но вярвам, че и тая ще върши не по-различна работа.

Вече не ми е спешно, че ми отпадна ходенето до морето това лято. Но ако има начин някъде напред във времето ще я взема поне на пазар като ходя да не влача тия раници.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата