България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Комбина написа:
Защо това да не се приложи и тук?
нЕма пари
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
vicho написа:Комбина написа:
нЕма пари
Как ще има, като Боко Тиквуня ги е изхарчил за половин милиард километра магистрали?

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- ID A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E83 M57T2
- Мечтае да кара: фърчило
Комбина написа:Убеден съм, че дори голям тежък камион почти невъзможно ще пробие тази широка преграда. Освен това изглежда по-добре и заслепяванията са изключени.
Не бъди убеден. Винаги може да прелети отгоре, това са 40 тона с 90 км/ч при пълно натоварване. Преди години имаше случай в Перник, май и пиян беше, прелетял над разделителната ивица/мантинелата и буквално гилотинира май три души бяха в кола в насрещното. Даже ако не бъркам, бяха и бъдещи абитуриенти.
Това да се мъчиш да задържиш тежкотоварен камион е обречена мисия. Трябва повече контрол, на часовете на шофиране, на закрепване на товарите и на техническо състояние на превозните средства. Който му е интересно да потърси в тубата "Achtung Kontrolle (внимание проверка)" и да види какво правят германците. А не да сложиш ограничение 60, че москвичите имали проблеми с пътя и да започнеш да глобяваш на конвейер за 15 км/ч отгоре.
https://www.youtube.com/watch?v=SXJygPFIH7g
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Само като сметнеш , че в БГ още се кара с шайби и .... 

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
нема пари
"Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) плаща всеки месец на външна фирма по 2 млн. лв. за софтуерна поддръжка на тол системата."
https://temida.tv/%d0%be%d1%81%d0%b2%d0 ... %82%d0%b5/

"Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) плаща всеки месец на външна фирма по 2 млн. лв. за софтуерна поддръжка на тол системата."

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
За това някои събраха по 10 апартамента и цените ще растатvicho написа:нема пари
![]()
![]()
![]()
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- nickstorm
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: на късмет и надежди...
- Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
- Детайли за колата: seats and a steering wheel....
zAcK написа:vicho написа:Комбина написа:
нЕма пари
Как ще има, като Боко Тиквуня ги е изхарчил за половин милиард километра магистрали?![]()
Грешка на езика. Мислел е за това, колко е откраднал от стоежа на магистралите......

"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
По кръговото на Бяла има бая следи от катерили се по него също

"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Долно връзкарче, втора условна, wtf.
То ако немаше щеше да е добре.
Ма има и се вре навсякъде където не и работата.
host написа:нЕма държава
То ако немаше щеше да е добре.

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Мончета, не съм голям карач, още по-малко най-примерният шофьор, но днес на връщане от Варна към село, ако и да ми оставаха 6-70 км, много ми се доспа, отбих, на пуснат климатик подремнах 15на-20 минути и бях свежарка после..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Това е правилното решение
Аз съм спал безброй пъти по пътищата, в старата служба бях цар на power nap - сваля си облегалката и до 3 минути съм заспал, след 15 минути се будя без аларми

Аз съм спал безброй пъти по пътищата, в старата служба бях цар на power nap - сваля си облегалката и до 3 минути съм заспал, след 15 минути се будя без аларми

Евала на такива хора.И ти си отпочинал и тия с теб ако има такива са спокойни.
Много хора не каращи дълги трипове не знаят, че мозъка има нужда да изключва за малко след продължителни натоварвания и макар и кратки подобни почивки те връщат в играта за още доста време.
Както съм споделял и преди налага ми се някой път да правя турове до Европата и обратно без реални почивки с един колега и когато се разменим при зареждане да речем след няма и 10 минути направо изпадам в безсъзнание.
След 30 минути дрямка съм готов да го сменя отново при нужда нищо, че вече сме навъртяли едни 2000км и ни остават още. толкова.
И все пак най трудното винаги е точно преди края.
Налегне ли те спокойствието, че си почти вкъщи стават големи бели.
Миналата година след разходка почти до Дания и обратно на влизане в Калотина имаше ремонт и още си има де.
Та там към 4 сутринта карайки с 40 бавно по завоите зад други коли колегата заспа докато си говорим.
Мозъка просто изключи и за радост аз викнах, а активната спирачка на пасата се включи.
Иначе тоя пред нас щеше да стане компакт. Но факт колата се спаси сама от удара.
Аз нямаше какво да направя.
Та умната и почне ли да ви усеща колата, че имате нужда от почивка не и теглете майките ами починете за да продължим да си пишем в темата.
Много хора не каращи дълги трипове не знаят, че мозъка има нужда да изключва за малко след продължителни натоварвания и макар и кратки подобни почивки те връщат в играта за още доста време.
Както съм споделял и преди налага ми се някой път да правя турове до Европата и обратно без реални почивки с един колега и когато се разменим при зареждане да речем след няма и 10 минути направо изпадам в безсъзнание.
След 30 минути дрямка съм готов да го сменя отново при нужда нищо, че вече сме навъртяли едни 2000км и ни остават още. толкова.
И все пак най трудното винаги е точно преди края.
Налегне ли те спокойствието, че си почти вкъщи стават големи бели.
Миналата година след разходка почти до Дания и обратно на влизане в Калотина имаше ремонт и още си има де.
Та там към 4 сутринта карайки с 40 бавно по завоите зад други коли колегата заспа докато си говорим.
Мозъка просто изключи и за радост аз викнах, а активната спирачка на пасата се включи.
Иначе тоя пред нас щеше да стане компакт. Но факт колата се спаси сама от удара.
Аз нямаше какво да направя.
Та умната и почне ли да ви усеща колата, че имате нужда от почивка не и теглете майките ами починете за да продължим да си пишем в темата.