Имотният пазар
Модератор: Общи модератори
- DigitalExile
- ентусиаст
-
- Кара: S LINE PLUS
Re: Имотният пазар
Каменната е екстра, ако обаче си сигурен в тоя който я прави, че иначе като нищо се свлича
По скоро бих сложил малко по дебел EPS от каменна вата аз, реално погледнато ефекта ще е същия от към изолация, но поне знам че ще го направят като хората, повечето майстори.
XPS се слага само под кота 0, защото е 100% водонепромукаем, което хич не е добре за фасада. Също така има много голямо линейно разширение и ако го сложиш на фасада пукнатините са гарантирани.
EPS-a го водят негорим, всъщност той гори нали, но никога не го оставяш гол, та за това така, но си е перфектен за изолация.

По скоро бих сложил малко по дебел EPS от каменна вата аз, реално погледнато ефекта ще е същия от към изолация, но поне знам че ще го направят като хората, повечето майстори.
XPS се слага само под кота 0, защото е 100% водонепромукаем, което хич не е добре за фасада. Също така има много голямо линейно разширение и ако го сложиш на фасада пукнатините са гарантирани.
EPS-a го водят негорим, всъщност той гори нали, но никога не го оставяш гол, та за това така, но си е перфектен за изолация.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
DigitalExile написа:Каменната е екстра, ако обаче си сигурен в тоя който я прави, че иначе като нищо се свлича
Това заради по-голямото обемно тегло на каменната вата ли е?

Честно, като ги видя по строежите примерно как на 1 плоча EPS слагат по 1-2 дюбела и се чудя,
колко пари спестяват тия хора и на никой ли не му пука

Да не говорим за случаите, които ги дават по телевизията след всеки по-сериозен вятър - 0 дюбела изобщо

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
Цените на жилищата в ЕС от края на 2021 до края на 2022 са се повишили с малко над 3%. В България за същото време са се повишили с 13.6%.
Страната на неограничените възможности е тук както съм казвал куп пъти, при намаляващо население жилищата скачат.
Бива да се отбележи, че сме на 5-то място в ЕС ,по ръст за същия период. Купувайте, не останаха!

Бива да се отбележи, че сме на 5-то място в ЕС ,по ръст за същия период. Купувайте, не останаха!

In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Top Gun Maverick написа:Цените на жилищата в ЕС от края на 2021 до края на 2022 са се повишили с малко над 3%. В България за същото време са се повишили с 13.6%.Страната на неограничените възможности е тук както съм казвал куп пъти, при намаляващо население жилищата скачат.
![]()
Ама чакай малко,
заплатите в България също са се повишили с по-голям % отколкото в ЕС.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Е и? Преди това са били супер високи за жизнения ни стандарт ли, че едва ли не жилищата са били лесно достъпни? В тази тема се чакаше голям срив. Но както и в много други неща... мераклиите са най-много на този свят. Явно 17000 души по-малко в София не значат нищо за този пазар и скоро няма да го видим да крашне.

- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Многото крадени пари се наливат в жилища по всякакви схеми
Единственото, което може да бутне пазара е, ако тия решат да обръщат имотите в нещо друго.
Скоро един колега, който има доста имоти, продаде един от тях, за да си купи Ферари

Единственото, което може да бутне пазара е, ако тия решат да обръщат имотите в нещо друго.
Скоро един колега, който има доста имоти, продаде един от тях, за да си купи Ферари

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- carmanf1
- младши ентусиаст
-
Има пари човека, имотен е.
Угажда си. Живее си живота, както му е кеф и все пак оставя други имоти за поколенията.
И аз бих направил така, ако имам много имоти
Един от най-добрите ми приятели от детинство (ама от ония лудите тийн години), също е много имотен.
Къщи, апартаменти тук в Пловдив, във Варна, наследства, колко щеш.
Ама той е друг типаж, гледа си тука фирмите, работи много малко и кара едно дърто дайхатсу джипче.
По време на ковид още повече пачки направи, щот фирмата му беше основен доставчик на кислород.
И винаги е мега скромен. Аз го базикам, че вече трябва да си тегли парите от шФейцария, че виж кво става там с банките
И всяко лято прекарва по язовирите за риба, на палатка. Кой, както му е кеф.
Угажда си. Живее си живота, както му е кеф и все пак оставя други имоти за поколенията.
И аз бих направил така, ако имам много имоти

Един от най-добрите ми приятели от детинство (ама от ония лудите тийн години), също е много имотен.
Къщи, апартаменти тук в Пловдив, във Варна, наследства, колко щеш.
Ама той е друг типаж, гледа си тука фирмите, работи много малко и кара едно дърто дайхатсу джипче.
По време на ковид още повече пачки направи, щот фирмата му беше основен доставчик на кислород.
И винаги е мега скромен. Аз го базикам, че вече трябва да си тегли парите от шФейцария, че виж кво става там с банките

И всяко лято прекарва по язовирите за риба, на палатка. Кой, както му е кеф.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
zAcK написа:Многото крадени пари се наливат в жилища по всякакви схеми![]()
Стига с тия мантри, по твоята логика всеки 2-ри в мега схема за много пари....
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
///M Power написа:Стига с тия мантри, по твоята логика всеки 2-ри в мега схема за много пари....
Ми тея поршета, ламбота, АМГ-та и прочее бегачки по над 300 000лв, които можеш да видиш по всяко време на всяко кръстовище в София, колко от тях мислиш че са купени с честен бизнес?
Личен поглед върху една частна гимназия в софия мога да ти дам, топа на топа, с дебели такси и ученици от "елитни" семейства. От един примерен клас в тая гимназия има един баща известен футболист, един-двама бащи топ мениджър или директор в западна компания, примерно НР и останалите 20 татковци са типични герберастки "предприемачи" - усвоители на обществени поръчки и евросубсидии.

И със скъпите коли е така, и с имотите е така...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Top Gun Maverick написа:Е и? Преди това са били супер високи за жизнения ни стандарт ли, че едва ли не жилищата са били лесно достъпни? В тази тема се чакаше голям срив. Но както и в много други неща... мераклиите са най-много на този свят. Явно 17000 души по-малко в София не значат нищо за този пазар и скоро няма да го видим да крашне.
Имах в предвид следната ситуация.
Примерно миналата година заплатата е била условно 1000 лева, в ЕС е била 2000 евро (условно).
За една година заплатите в България са се качили условно с 20% или е станала 1200 лева, докато в ЕС се е качила с условно 3-5%.
С почти същият темп са се качили и жилищата, условно с 10-15%, в ЕС с 2-3% съобразно дохода и инфлацията.
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
dhtj написа:///M Power написа:Стига с тия мантри, по твоята логика всеки 2-ри в мега схема за много пари....
Ми тея поршета, ламбота, АМГ-та и прочее бегачки по над 300 000лв, които можеш да видиш по всяко време на всяко кръстовище в София, колко от тях мислиш че са купени с честен бизнес?
Личен поглед върху една частна гимназия в софия мога да ти дам, топа на топа, с дебели такси и ученици от "елитни" семейства. От един примерен клас в тая гимназия има един баща известен футболист, един-двама бащи топ мениджър или директор в западна компания, примерно НР и останалите 20 татковци са типични герберастки "предприемачи" - усвоители на обществени поръчки и евросубсидии.
И със скъпите коли е така, и с имотите е така...
И колко са тези хора като абсолютна бройка? Че има такива хора не споря, но не те движат имотния пазар.
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Баш те си го движат, щото обикновения бачкатор продаде една нива за първоначална и вземе една ипотека, а герберастчето купува всяка година нов апартамент. Или два.
В предишната ми работа клиентите бяха само платежоспособни хора. Такива на заплата бяха 1-2%. Цените за доста неща хич не бяха конкурентноспособни спрямо по-европейските държави. Масовката ни от бизнесмените са пълни лайнари. Всеки е замесен в нещо си, повече от половината доход не се знае откъде е. Въпроса е само с коя партия от статуквото играе. С обществени или с държавни поръчки. Доста от тези, които имат честен бизнес... са го стартирали пак с пари по линия партията/политика. Зак си е напълно прав, че държавата е помиярска
В предишната ми работа клиентите бяха само платежоспособни хора. Такива на заплата бяха 1-2%. Цените за доста неща хич не бяха конкурентноспособни спрямо по-европейските държави. Масовката ни от бизнесмените са пълни лайнари. Всеки е замесен в нещо си, повече от половината доход не се знае откъде е. Въпроса е само с коя партия от статуквото играе. С обществени или с държавни поръчки. Доста от тези, които имат честен бизнес... са го стартирали пак с пари по линия партията/политика. Зак си е напълно прав, че държавата е помиярска

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
Ако има труженички вътре си е доста добра инвестиция. 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Точно това щях да пиша. Кой прави бибитките за събуждане и лека нощ, че изглежда се включват в цената