Кога ще е следващия срив в цените на имотите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

годината на голямата резачка

2021
25
25%
2022
27
27%
2023
12
12%
2024
6
6%
2025
1
1%
2026
1
1%
2026+
28
28%

Общо гласове : 100
младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Re: Кога ще е следващия срив в цените на имотите? 2021

Мнение от ivanski_2 » 29 Окт 2020, 23:29

Сондьора написа:Като няма акт 16 и не живее никой, да дадеш 140к евро, незнам..
Моя блок беше със акт 16 и забравено връзване към ВИК...куп още проблеми, едната шапка я споменах. Другата беше отходния канал общия с гипс тапа...Правят баня всичко....и кор...кърти...Общия комин същата работа.
Та бързащите им се такова таковата.

Ами не са малко да, но на акт 16 вече са доста по скъпи. Да това при теб е кофти определено.

Bogat-Beden написа:
ivanski_2 написа:Гледат към вътрешния двор, идея си нямам дали там е яко бетон, иначе замската се е напукала, мисля че това не е проблем , боримечката ако види също да каже де :dunno: Иначе плочата си беше добре, личеше че не е пестено поне при нея.

Братле, колебаеш ли се - не е твоето...
Да, цените няма да се сринат след седмица /2, може би значително чак след 1-2 години, но пък пазарът ще бъде скован следващите 3-5 месеца, няма да има много огледи, а предлагане ще има.. Това е твоят момент, като си намериш имота, той ще ти проговори, може и на цена да е супер.

И аз на това се надявам, да открия "своето" , но засега до 1200евро квадратаа удрям греда, а повече не ми се дават, да и за този ще съм пас, тъсенето продължава.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 30 Окт 2020, 1:07

sub_eleven написа:Когато се колебаеш, обяви цена, на която не би се поколебал.... Пък ако искат.

+1

Много "не" ще чуеш, но то трябва един да клъвне. А за цени на зелено... прекалено много са рисковете. Не купуваш нещо за 3000лв. Като изсипеш 150к евра и после има локви в подземията ? Или покрива тече ? Или не докарат акт 16 още 5 години ? А ако не го достроят ? Сигурно 10 такива случая има само в "Господари на ефира". Като е готова напълно сградата, рисковете са по-малко.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 30 Окт 2020, 3:19

ivanski_2 написа:И аз на това се надявам, да открия "своето" , но засега до 1200евро квадрата удрям греда, а повече не ми се дават, да и за този ще съм пас, тъсенето продължава.

Разбирам да е сирене, че да му смяташ килограма. Ама на жилище цената на квадрат е последното, което се гледа. Локация, стара/нова тухла, разпределение, общи части, етаж, асансьор, минимална големина на стаите, височина таван, тераса, брой санитарни възли, склад/мазе, гараж... ей такива неща си набележи (ако още не си) и нататък чакаш звездите да се наредят.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 30 Окт 2020, 8:51

ivanski_2 написа:И аз на това се надявам, да открия "своето" , но засега до 1200евро квадратаа удрям греда, а повече не ми се дават, да и за този ще съм пас, тъсенето продължава.

Не бързай, особено ако ще е на кредит.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Окт 2020, 10:21

TNT написа:...

За мен най-добре да е живяно няколко години вътре и да са изчистени мизериите от първите собственици :lol: Става по-скъпо и бавно с преустройството вътре, но поне знаеш, че няма да ти текне банята като пуснат водата за първи път, примерно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Окт 2020, 10:24

Наводняващите подземни паркинги имам чувството, че са масово явление :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 30 Окт 2020, 10:30

streetz написа:
ivanski_2 написа:И аз на това се надявам, да открия "своето" , но засега до 1200евро квадрата удрям греда, а повече не ми се дават, да и за този ще съм пас, тъсенето продължава.

Разбирам да е сирене, че да му смяташ килограма. Ама на жилище цената на квадрат е последното, което се гледа. Локация, стара/нова тухла, разпределение, общи части, етаж, асансьор, минимална големина на стаите, височина таван, тераса, брой санитарни възли, склад/мазе, гараж... ей такива неща си набележи (ако още не си) и нататък чакаш звездите да се наредят.

Да, всички тези неща съм ги набелязал.
А смятам така, защото нямам неограничени финанси, та така.

sub_eleven написа:
ivanski_2 написа:И аз на това се надявам, да открия "своето" , но засега до 1200евро квадратаа удрям греда, а повече не ми се дават, да и за този ще съм пас, тъсенето продължава.

Не бързай, особено ако ще е на кредит.

Aми, не бързам но до 1 година, вече ми се иска да съм взел нещо, иначе да малко повече от половината ще е на кредит. Но това какво значение има, в смисъл казваш го защото може да падне пазара и лихвите ли или нещо друго :dunno:
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 30 Окт 2020, 10:53

TNT написа:Наводняващите подземни паркинги имам чувството, че са масово явление :dunno:

И това да или просто може да мернеш колко е влажността като слезеш долу :lol: Китайски електронни термометри с хигрометър колкото си искаш в алиекспреса.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 30 Окт 2020, 11:33

ivanski_2 написа:
Aми, не бързам но до 1 година, вече ми се иска да съм взел нещо, иначе да малко повече от половината ще е на кредит. Но това какво значение има, в смисъл казваш го защото може да падне пазара и лихвите ли или нещо друго :dunno:

Щом ще има кредит сделката задължително трябва да е добра. Ако ги имаш всичките, не е толкова фатално и да направиш не чак толкова добра сделка.

Ако щях да взимам кредит, нямаше никак да бързам на тези цени в момента. Преди 5-6 години бяха наполовина. Дали ще паднат или не :mhihi: Знае ли се. Според мен не. Но не пречи да си ги следиш известно време. Постоянство ти трябва. И търпение. Не е зле известно време да почакаш и да поопознаеш офертите, кои седят отдавна и т.н. 99% от предлагането или е на завишени цени, или има проблеми. Каквото стъпи на оферта изчезва бързо. Нищо не губиш от чакането при положение, че ги нямаш всичките пари, а и на груб строеж да е, пак ще го чакаш така или иначе. А и това, че ще е на кредит ти намалява шансовете за пазарлък.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от nxn » 30 Окт 2020, 11:46

Строежът спада, а цените не, въобще не завиждам на хората, които си търсят в момента нещо, защото опцията е убийствени цени или да плащаш квартира на вятъра.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от TNT » 30 Окт 2020, 11:55

Аз това мислене не го разбирам :dunno: Като вземеш за 25 години ипотека... 25 години си е на банката. Ако някой мисли различно, да пробва да спре да си плаща вноските 1 година.

В момента квартирите са поевтинели. Моя съвет е да събираш за по-голяма първоначална вноска. Има много голяма разлика дали ще влезнеш с 10%, с 20% или с 35% самоучастие. А си мисля, че цените се задържаха малко изкуствено от брокери и строители. Тези лаладжийски истории, че хората имат по 150-200к евра кеш и купуват с цел да запазят стойност на парите... повечето жилища се купуват с кредити. На кредита кво му пазят не знам.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 30 Окт 2020, 12:29

TNT написа:Аз това мислене не го разбирам :dunno: Като вземеш за 25 години ипотека... 25 години си е на банката. Ако някой мисли различно, да пробва да спре да си плаща вноските 1 година.

В момента квартирите са поевтинели. Моя съвет е да събираш за по-голяма първоначална вноска. Има много голяма разлика дали ще влезнеш с 10%, с 20% или с 35% самоучастие. А си мисля, че цените се задържаха малко изкуствено от брокери и строители. Тези лаладжийски истории, че хората имат по 150-200к евра кеш и купуват с цел да запазят стойност на парите... повечето жилища се купуват с кредити. На кредита кво му пазят не знам.

Така е, но ако 25 години плащам наем......
Поевтиняли, моята не е мръднала. А точно сега, с местене не ми се занимава.
Относно заема, нямам притеснения, ще ми бутнат сериозно рамо и лихвата ще е най ниската предлагана от някоя банка като цяло.
Иначе да, следя всеки ден всичко, и май ще стопирам нещата, до НГ да видим как ще се развяит, ще наблюдавам и събирам мнения дотогава, благодаря :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 30 Окт 2020, 12:54

ivanski_2 написа:Така е, но ако 25 години плащам наем......

Плащай още няколко години и ще видим какво ще стане, гледай какви несигурни времена са. Не си заслужава такава "сватба" да правиш в момента. Особено и на "зелено" пък съвсем.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivanski_2 » 30 Окт 2020, 13:01

sub_eleven написа:
ivanski_2 написа:Така е, но ако 25 години плащам наем......

Плащай още няколко години и ще видим какво ще стане, гледай какви несигурни времена са. Не си заслужава такава "сватба" да правиш в момента. Особено и на "зелено" пък съвсем.

Не ми е вариант още няколко години, времето си лети, няма да съм все така млад.... срока ми е година максиумум, за добро или лошо.
Не помня кой в темата разказваше, как някои хора от кризата 2004 или 2006 още чакат, та ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 30 Окт 2020, 13:01

TNT написа:Аз това мислене не го разбирам :dunno: Като вземеш за 25 години ипотека... 25 години си е на банката. Ако някой мисли различно, да пробва да спре да си плаща вноските 1 година

Като живееш 25 години под наем после хазяина ти подарява жилището, нали ;)
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата