Земеделска тема
Модератор: Общи модератори
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Re: Земеделска тема
Borymeckata написа:Не съм предполагал такива проблеми с катерици... Евентуално да хапнат нещо с черупка, хайде нека и да складират една шепа някъде, ама чак таква напаст...![]()
Тия копаят дупки в земята, така ли? Проблемът какъв е - че са много на брой, или друго?
Това е уловът от тази сутрин

Досега съм хванал 18 парчета и има още из двора. Живея в парк и са безбройни. За разлика от европейските, тези са си направо като котки. В началото на зимата, когато са добре охранени, определено вдъхват респект. Аз си скъсах задника да плевя двора (преди нас е имало наематели и нищо не са пипали), чистене, нова трева и като се върна от работа, все едно съм в центъра на Сталинград

Тук има разни електронни играчки, но ги препоръчват за вътрешни пространства. Ще ходя да търся за открити такива. Има въздушни пушки, ама не е мног финансово здравословно, ако ме хванат.
Кокошарникът е супер. Внимавай като го вдигаш. Отделно не знам колко е равен теренът и като го превозваш, гледай да не го друсаш много.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Сигурно ще съжалявам, че съм попитал, но... какво ги правиш катериците, след като ги хванеш? Щом наблизо има много - няма начин да ги изловиш всичките, трябва да има начин да ги отблъснеш някак... Имам ли нещо, което да мразят, някаква миризма? Някакви естествени врагове нямат ли? Може да завъдиш соколи, примерно...
Кръстникът от година води борба с някакъв язовец. Звярът се вмъква през нощта в двора му и рови - нищо друго не прави, само дупки в земята. Аз бих го преглътнал, но кръстникът е нервак и работата отива към вендета. Досега е опитал всичко, което можеш да си представиш, а също и някои неща, които едва ли можеш... Беше завъдил едно огромно псе, но то изглежда се разбра някак с язовеца и цяла нощ спи на изтривалката пред вратата. Язовецът явно е хитър и избягва капаните, а инфрачервена оптика за въздушната пушка е прекалено висока инвестиция... Последно се спряхме на високоволтова ограда за животни - ако жиците се опънат на десетина - петнайсет сантиметра над земята, може и да има ефект.

Кръстникът от година води борба с някакъв язовец. Звярът се вмъква през нощта в двора му и рови - нищо друго не прави, само дупки в земята. Аз бих го преглътнал, но кръстникът е нервак и работата отива към вендета. Досега е опитал всичко, което можеш да си представиш, а също и някои неща, които едва ли можеш... Беше завъдил едно огромно псе, но то изглежда се разбра някак с язовеца и цяла нощ спи на изтривалката пред вратата. Язовецът явно е хитър и избягва капаните, а инфрачервена оптика за въздушната пушка е прекалено висока инвестиция... Последно се спряхме на високоволтова ограда за животни - ако жиците се опънат на десетина - петнайсет сантиметра над земята, може и да има ефект.
Excellent! Steven is my name!
Какво ги правя, каквото пише в закона
Отправям ги на едно по-хубаво място, което е в рамките на километър от мястото, на което съм ги хванал. Без да ги държа дълго в капана, за да не им причинявам психологически травми.
Малко е по-добре в момента и наистина няма толкова много космата гад. Катерицата всъщност ти е един плъх с рунтава опашка. Тази година ще правя ограда на градината, няма начин. Всичко ще бъде покрито с мрежа. Пълзящите насекоми ще ги требя още от началото на сезона и се надявам да е малко по-спокойно. Мишки утрепах три преди Нова година и повече не са се хващали в капаните.
Живот и здраве!

Малко е по-добре в момента и наистина няма толкова много космата гад. Катерицата всъщност ти е един плъх с рунтава опашка. Тази година ще правя ограда на градината, няма начин. Всичко ще бъде покрито с мрежа. Пълзящите насекоми ще ги требя още от началото на сезона и се надявам да е малко по-спокойно. Мишки утрепах три преди Нова година и повече не са се хващали в капаните.
Живот и здраве!
аз се търкалям по пода умирайки от смях...
катериците са при тебе защото има храна.
и ако ги местиш само на миля- две- ще се върнат. маркирай някоя с боя/спрей преди да я редислоцираш и след няколко дни пак ще я намериш в твоя двор... трябва да ги закарваш поне на 4-5 мили...
и ако ги местиш само на миля- две- ще се върнат. маркирай някоя с боя/спрей преди да я редислоцираш и след няколко дни пак ще я намериш в твоя двор... трябва да ги закарваш поне на 4-5 мили...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:аз се търкалям по пода умирайки от смях...
И ти живееш в гора и много добре разбираш за какво говоря. Аз съм в парк и дървета колкото си щеш, а тази гад яде всичко. Що се отнася до "поне 4-5 мили", повервай ми, нито една не се е върнала и няма да се върне. Имат си нови местожителства

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Ей, дайба и студа скапан, трета година ми измръзнаха част от дръвчетата. Все за студен планински климат ги взимам и освен една бяла череша и няколко круши и ябълки, всички други са с прежълтели цветчета.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Да няма някакво студено течение, което да минава през твоята част? Понякога микроклиматът се променя на няма и 50-60м.
Катериците станаха 21
Тук нощем още си е под 0С и разсадът още си е в къщи. Имам лук и мисля да го сложа в пластмасови сандъчета. Ще видим какво ще стане. Краставиците ще ги наръгам в големи кофи.
Катериците станаха 21

Тук нощем още си е под 0С и разсадът още си е в къщи. Имам лук и мисля да го сложа в пластмасови сандъчета. Ще видим какво ще стане. Краставиците ще ги наръгам в големи кофи.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
Не съм забелязал студено течение. На 850 м надморска височина съм, южен склон на Стара Планина, и слънце има яко, и дръвчетата са все късни. Катериците не припарват при мен, токачките бродят из градината и убиват всичко пълзящо и мърдащо, враждуват само с кучетата.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
Виж какво вирее при комшиите и взимай същото. Ако никой от тях няма твоите видове, явно има причина.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
При съседите е същата работа. Засега половината дръвчета са добре горе-долу.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
M57TU-A5S390R-ATC400
Абе явно има нещо, не е нормално дръвчетата да мръзнат всяка зима... При нас така беше смокинята, всяка пролет да тръгваше наново от корена и не раждаше нищо. Затова я извадих - голяма борба беше... Чел съм за някакви "температурни инверсии" - може студеният въздух да се задържа по-дълго, ако сте в котловина. Или да "се стича" по склона на планината? Във всеки случай - това е извън твоя контрол...
Можеш да насадиш арония - нали е студоустойчива. Аз забучих няколко храста и вече раждат яко, сега са целите бели от цвят. Харесва ми, че изглежда свежо и не иска почти никакви грижи. Обаче пък и плодовете не стават за нищо... Берем ги и се чудим какво да ги правим. Май става да сложиш по малко в компот от други плодове - тогава придават цвят и аромат. Ама компот само от арония не струва...
Можеш да насадиш арония - нали е студоустойчива. Аз забучих няколко храста и вече раждат яко, сега са целите бели от цвят. Харесва ми, че изглежда свежо и не иска почти никакви грижи. Обаче пък и плодовете не стават за нищо... Берем ги и се чудим какво да ги правим. Май става да сложиш по малко в компот от други плодове - тогава придават цвят и аромат. Ама компот само от арония не струва...
Excellent! Steven is my name!
- dankata
- младши ентусиаст
-
- Кара: 530iA Touring
- Мечтае да кара: e3-е39
- Детайли за колата: 2001
Ако са ти в повече цветовете, може да си направиш бутикова ракия.
- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Borymeckata написа:Абе явно има нещо, не е нормално дръвчетата да мръзнат всяка зима... При нас така беше смокинята, всяка пролет да тръгваше наново от корена и не раждаше нищо. Затова я извадих - голяма борба беше... Чел съм за някакви "температурни инверсии" - може студеният въздух да се задържа по-дълго, ако сте в котловина. Или да "се стича" по склона на планината? Във всеки случай - това е извън твоя контрол...
Аронията е много силен анти-оксидант.Вече втора година си купувам сок от арония от познат човек който има няколко декара с този храст.Прави студено пресован сок,добавя му захар и след това става концентрат.Аз всяка сутрин на гладно си правя по чаша сок и лично на мен много ми харесва,изчиства много от тежките метали в кръвтта

- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
Пинтев написа:Аронията е много силен анти-оксидант.Вече втора година си купувам сок от арония от познат човек който има няколко декара с този храст.Прави студено пресован сок,добавя му захар и след това става концентрат.Аз всяка сутрин на гладно си правя по чаша сок и лично на мен много ми харесва,изчиства много от тежките метали в кръвтта
Потвърждавам за качествата на аронията, и аз пия сок, а и на вкус е доста добър.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.