България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от TNT » 28 Апр 2021, 17:19

Мен пешеходци много рядко ме изнервят толкова, че да им бибкам. Основно на автомобили. Най-обичам като си хвърлят фаса през прозореца по мен :banghead: Даже и тези със 105км/ч в лява лента при СВОБОДНА дясна на магистралата не ме изнервят толкова, колкото фас или чашка от кафе :kuku:

Top Gun Maverick написа:ТНТ, това с бабичките

Тук на някой друг отговаряш :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Апр 2021, 17:30

alx написа:зависи къде си... в моето село

Явно имате голям процент немски имигранти :ok: Но да по принцип от щат до щат е като друга държава за някои неща.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Апр 2021, 17:42

Вчера нагледно се замислих за смисъла на ограниченията извънградско. Отнеха ми предимство на кръстовище, наложи се да намаля интензивно и се ядосах на наглеца, но се замисли, че ако бях със 60, вместо със 90-100, нямаше да има драма.. Виновни бяхме и двамата.. :dunno:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 28 Апр 2021, 18:33

randity написа:П.П. Най ми е любимо някой на пешеходна пътека да се разхожда, все едно е на Витошка. Имал съм случай и със спиране посредата на нея от две баби, да си поговорят. В първия момент ме хвана яд, после си ме изби на смях :mhihi:

Редовно попадам на следната ситуация Геме Димитров посока от 4ти километър към КАТ, преди Софиямед има пешеходна пътека, идва линейка на сирени, но хората хич не си правят труда да направят място, пресичат си едвам-едвам, кой си говори по телефона, кой си лафи със съседа, една кифла един път даже спря и взе да се оглежда пред линейката....спокоен съм ама ми идваше да слеза и да я разкарам с ритници. :bang:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 28 Апр 2021, 21:45

TNT написа:Мен пешеходци много рядко ме изнервят толкова, че да им бибкам. Основно на автомобили. Най-обичам като си хвърлят фаса през прозореца по мен :banghead: Даже и тези със 105км/ч в лява лента при СВОБОДНА дясна на магистралата не ме изнервят толкова, колкото фас или чашка от кафе :kuku:

Top Gun Maverick написа:ТНТ, това с бабичките

Тук на някой друг отговаряш :mhihi:

Аз съм същия, направо откачам :censored: даже 1 път толкова ме изкараха извън нерви че слезнах и им ги върнах през прозореца, даже бях готов да физическо съприкосновение.... като се успокоих разбрах колко глупаво съм постъпил, но понякога човек му писва , то бива бива ама да си разтовариш и опаковката от дюнера + кафето и цигарите ееееееееееее :censored:

Иначе и аз свиря на другите коли и хора, но само в ситуации в които се чувствам застрашен от удар в следващите няколко секунди.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 29 Апр 2021, 6:43

С хвърлянето на боклуците съм виждал какво ли не, но това с фаса като ми падне със 100+ на магистралата е класика. А понякога возя клиент и онзи казва да отворя прозореца за малко, винаги съм подозрителен и питам защо, винаги е да метнат нещо. :shock: Смятай дори с човек в колата не ги бърка да се излагат. Та се налага да им казвам да ми дадат боклуците си при мен отляво, понеже имам торбичка и като мина покрай контейнер спирам да ги метна. Сополите пиещи Хел за да получат хел(или по-скоро гел вместо вазелин)енерджи в ануса, понеже им...абе трябва им, са най-зле. От такива си попълвам чувала с кутийки за рециклиране вкъщи. :banghead: А въпросният чувал като го пълня и ми е най-смешно като ме питат колко пари "ще изкарам" от него, а като им кажа 2-3 лева и викат "ми то не си струва". :confused: :shock: :banghead: :ranting: :censored:
Това ми даде идея за нова тема с тия хелове.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 07 Май 2021, 13:24

Премиерът е тест пилот. Всички останали са ганьовци и пътни терористи.

https://youtu.be/lbHlcpZiFEk
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 07 Май 2021, 23:57

grkv написа:Преди няколко години е така карам по няква уличка в едно селце в Германия и на 50-60 метра пред мен едно дете, видимо 2-3 клас с раница колкото него застава на тротоара и си вдига ръката напречно, към отсрещния тротоар... а аз съм тооолкова далече, че можеше да пресече 10 пъти докато го наближа, карал съм с 20-30 сигурно... почака си ме доста докато го наближа, та да спра, че да мине.
Правилата са хубво нещо, ама това граничеше с неадекватно поведение. Простимо, 'щото беше детенце все пак, ама е показателно за школата... тукашните също ги учат как да пресичат, ама някак си ги няма тия неадекватни действия :lol:

И то си е точно такова - неадекватно поведение. Педалите из развитите страни са си така масово, важно е да накараш движещата се кола да спре и да минеш ти. Не е само с децата, дори на по 60 годишна възраст си остават същите деца. Даже се учудвам, че някой го е забелязал този феномен. Аз и с водачите на автомобили масово го забелязвам - седи някъде на кръстовище гея и ДОРИ Е С ПРЕДИМСТВО. Някъде в далечината идва кола. Спокойно може да мине и да не ти спира хода, ама не, важно е да му спреш на лигльото, че едва тогава да потегли.
Последна промяна ivoaudi на 08 Май 2021, 10:57, променена общо 1 път
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 08 Май 2021, 0:07

b_u_b_o написа:Аз и преди съм го писал, избягвам да пресичам на пешеходна пътека. Логиката ми е следната, в момента в който застана до пешеходна пътека и спират 4-5 коли в посока. Защо трябва всичките тия 10 тона да спрат, след това да потеглят щото аз не мога да почакам да няма движение и тогава да пресека, енергията която аз ползвам за спиране и ускорение е нищожна сравнено с тази която им трябва на колите да не говорим за по-големи машини. Разбира се има места където това не става, но на повече места просто си ходя по тротоара в моята посока и се оглеждам, в момента в който няма коли просто си пресичам и никой не страда от тая работа.

Има някаква светлина в тунела. Аз наистина, ама наистина мислех, че съм абсолютно единствения в света, който го прави. Логиката ми е точно същата като твоята, като мога да добавя, че после всичките тея 10-20 тона ускоряващо желязо ще произведат гняс, която ще вдишаме аз и околните. Намирам също така за свръх глупаво безумие строенето на все нови и нови всевъзможни светофари на всеки 30-40см. Светофарите са за дебилното население и са свръх вредни. Гледам, че и Бум Бум е потвърдил нещо подобно. Трафика всячески се забавя и това хем е супер изнервящо, хем анти екологично и скъпо.
Конкретно по темата, за мен поне най-шибания фактор, предизвикващ инциденти са дебилно неадекватното, бавно шофиране напоследък от все повече заспали индивиди. Търпиш, търпиш, губиш време, губи се удоволствието от шофирането, скъсва си се крака от излишни натискания, гори ти колата ненужно много и по някое време ти падне пердето....
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Май 2021, 10:51

Абе има и шофьори така ги учат. Примерно виждаш пешеходец, който има живеца на умряла хлебарка и стои ГОРЕ на бордюра, но ВИДИМО няма намерение да минава. Движите се две коли към него, тоест като минете ще мине и той, а това е след 2-3 секунди. Да, но тоя преди тебе решава да се прави на самарянин, особено ако е някой руса кандидадт-пресичащата. Ако аз съм втората кола, кофти за мен, ако съм първа, по никакъв повод не спирам, освен ако не го видя да се кани да пристъпи. Най-много ме кефи обаче когато някой пешеходец такъв си стои и аз съм въпросната втора кола, тоя пред мен спре и пешеходеца му метне с ръка да минава, че един вид напразно е спрял. :mhihi: Даже съм имал случаи спира колата, пешеходеца прави знак на колата да минава, шофьора обаче настоява, оня и той мята и стават като регулировчици. :mhihi: Вчера една руса така стояща и аз пак втора кола, онзи спира естествено и оная човка си говори на ръба на пешеходната по телефона и хилейки се му прави знак да минава, шофьора не успях да видя тегли ли и една или не, ама сам си беше виновен, понеже айде да се направим на съвестни, понеже да тълкуваш правилата не било западняшко, не е морално и дава право на дебилите да правят каквото си искат пък и не само на дебилите.
Последна промяна Top Gun Maverick на 08 Май 2021, 16:46, променена общо 1 път
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivoaudi » 08 Май 2021, 11:15

Аааа, това с взаимно канещите се да минат е една от най-големите забави наистина. Аз преди го виждах само в глупавата Франция, щото те онез се страхуват и от сянката си и на всяко възможно кръстовище спират задължително и почват да се убеждават един друг със знаци другия да мине първи. Просто това си е техния начин на живот, колкото по-голям олигофрен си, толкова по-безопасно. Лошото е, че и това като всички останали простотии от запада ги копираме, та чак се осираме.
Трафика навсякъде става все по-бавен и идиотски. Това носи безброй негативи и никой не се замисля, че зад лицемерното “да спасим живот” стои нещо несравнимо по-убиващо.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 08 Май 2021, 12:45

:kuku:
Хм,хм...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 08 Май 2021, 15:41

:weed: :weed: :weed:
Ще припадна от смях, влизам в темата "България на първо място по смъртност на пътя - причини?" и чета как западняците са гейове, че спират на пешеходни и карат бавно и разумно, и не мрат достатъчно по пътя, дейва и пеерасите.
Трее да им пратим група от най-големите ни майстори, да им покажат как се взема предимство, как се изпреварва в завой и други пинизи на истинските български можачи и карачи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 08 Май 2021, 16:50

https://www.youtube.com/watch?v=6GYiFweuzmg
Айде Бог да го прости и затваряме темата. :mhihi: Втората половина на песента я обяснява изчерпателно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 08 Май 2021, 17:45

"Ах канада ще продам червената си лада " е по хубава :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата