България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
116
36%

Общо гласове : 318
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от drifty » 16 Юни 2026, 10:17

Vasko_G написа:Кола и два мотора някъде до град Шипка - един убит и трима ранени. Не кзват нищо за книжките им, сигурно са бългрски.

Имаше мотосъбор на няколко километра от там - на Крънското ханче. Дори си помислих, че отсечтката е затворена във връзка със събора, пътят беше блокиран от някакъв човек с бус.. Хубав път, добре се вижда, мотористи на 50+ години, какво е станало, че да се ударят челно в кола, нямам идея..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 16 Юни 2026, 14:27

150 евро е глобата за бащата, позволил на 15-годишното си дете да шофира в София
Случаят е от четвъртък вечер и е разкрит по време на акция на столичната полиция

Източник: https://btvnovinite.bg/bulgaria/150-evr ... 1781603610

----------------

Изображение
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от alekangg » 17 Юни 2026, 7:49

Някакъв сопол с 7-ца, е убил момиче на пешеходна пътека по курортите ни.
То няма ден без някакви топ изпълнения
По-интересното е, че на доста места пише, че е убита докато е била на тротоара.
А н други, че е ударена на пешеходна.

Дали сопола не се е правил на турбо гъзар?
Ако е на някой дИтето, може да е причина да се сменят версиите.

Първите думи на шофьора били “изтървах завоя”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 18 Юни 2026, 13:45

https://www.tritegrada.eu/news/17817644 ... mo0jgpd7n1

5 парчета на възраст 12-15 години снощи. Има и клип.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Юни 2026, 15:15

тъкмо онзиден коментирахме , че 16 годишен е возил родителите си и глобата е 150 евро

сега 15 годишен изтрепал приятелчетата си с колата... брао :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Юни 2026, 17:48

drifty написа:https://www.tritegrada.eu/news/17817644234944/s-opasnost-za-zhivota-sa-dve-ot-postradalite-detsa-ot-katastrofata-tazi-nosht-v-gorna-oryahovitsa-videosnimki?fbclid=IwdGRjcASgrz5jbGNrBKCvHmV4dG4DYWVtAjExAHNydGMGYXBwX2lkDDM1MDY4NTUzMTcyOAABHohp-EOMsQRFPsGfpeMZYYwhyBPRIzMwdB3n1FmMpLjILzuN6ySuy96z4hOw_aem_5IBpB_rh4ZpYdRavDqR9CA&utm_id=97758_v0_s00_e0_tv1_a1demo0jgpd7n1

5 парчета на възраст 12-15 години снощи. Има и клип.

Поне тия на предните седалки ще ги боли глава цял живот и машинално ще си слагат коланите всеки път като седнат в кола от сега нататък.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 18 Юни 2026, 21:41

Ако си на 12 години и си навън по пътищата с аверите в един и половина през нощта, проблема не е в твоя телевизор :dunno:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи :mhihi:

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юни 2026, 8:58

Тука работата е ромска. Зафира от първия модел, като гледах клипа, караше като Фитипалди и прегърна стълба, ама чак се смях как по средата го центрова все едно се мъчеше да е точно където е емблемата на Опел. :mhihi:
И веднага версията, откраднал бил ключовете... :mhihi: ...тия неща ги правеха хората преди 30 години, при тях винаги вървят нещата малко по-назад. Гонят репортерите някакъв дърт ром да го снимат, роднина явно, онзи нищо не можел да каже, ама родителите май били в чужбина, как им открадна ключовете тогава, не знам.
Ама не, бе, вижте клипа, направо си е като Фитипалди мангала, гааааааз в тази тясна уличка и прааааас... :mhihi: :mrgreen:
Жената ми вика кво съм се хилил, утре сина ми като вземел книжка и се ударил така, нямало да се смея. И той в стаята и вика...ама на мен няма да ми дойде на акъла да крада коли...казвам аз, тоя не е крал, ще е крал друго, не и ключове на коли, на 99% съм сигурен, че цигането така си е карало по принцип. Няма кой да ме убеди, че тоя чироз на 15 години сега за пръв път се е качил на кола и е летял така в малката уличка. А моят син на 15 някой даде ли му да си кара кола? Качвал се е с мен тръгни спри, тръгни спри на полигона и с майка си понякога пак на полигона. На 16 някой даде ли му, на 17? След два месеца прави 18 и ще почва сега след месец курсовете. Тогава как няма да се смея на това, че някой кретенозавър където може да изтрепе народа в тези малки улички се целна в стълба точно по средата? Ами много ясно, че е готино, ако беше леко в страни можеше да продължи и да удари други коли наоколо, хора ако има, помним онзи боклук с АТВ-то в Слънчев бряг как с едно изтърваме на завой уби човек. Айде да има повече стълбове в тези малки улички, че да има какво да обира циганските Фитипалдита.

Всъщност сега като гледам снимките не е Зафира А, ами топ циганския ван - Шаран. :mhihi: Тези имат вълшебния 1.9тди, циганопосан с още 20-30 коня отгоре да повече. Масово мангалите ги чипосват. По едно време ми трябваше такъв от последните ставащи да ги товариш като магаре, та звънях на една камара, то само цигани. И исках 136 или 150 коня, звъня на един за 150, викам я дай рама да го видя толкова ли е...ааа, ся щи обясня бате, той по талон 115, ама тарикатско с чип направен на 150 и много върви. :dummy: :mhihi: Иди му обяснявай на манго, че главата на 136 и 150 коня няма нищо общо с на 115, турбото също и още някакви неща такива незначителни за него. :mrgreen:

Ама като гледам снимките, сега разбирам плана, манго силен в искал да окраде кутиите с тока и е направил сложен план да ги отвори. :mhihi:
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 19 Юни 2026, 9:29

Че става по-зле е ясно, никой не може да ме убеди в противното, налага ми се да карам по 3-4 пъти на ден из София и е :banghead: Топ Гън-а обяснява, че вече не се купуват книжки, но явно са намерили друга схема.
Странно ми е поведението на органите, 15-16 годишен зад волана, бил с отрицателни проби за алкохол и наркотици, кво значение има на 15 дали си пиян, като нямаш право да седиш зад волана, много важно да свършим някаква работа и да попълним доклада за произшествието.
Другото, което ме дразни е, че продължават с термина "несъобразена скорост", тиквиииии, каква несъобразена скорост, като се движиш в градски условия с 200, несъобразена е като се движиш разрешените 140 на магистрала върху 1 метър сняг.
Щели сме да се оправим, "Тате каза, че ще ми купи колело, ама друг път", съжалявам, че младите не са гледали този филм.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 19 Юни 2026, 9:41

Top Gun Maverick написа:Всъщност сега като гледам снимките

Не че има значение, но нито е зафира, нито шаран. Пробвай отново, подсказвам - от Италия е. :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юни 2026, 10:11

Абе като видях тия цифри 75 отстрани ми заприлича Фиат, ама викам миниван Фиат... :mhihi:
Голямо комби...не е Мареа, Темпра не е, имат някакъв ван Маренга ли се казваше, ама не ги намирам в мобилето него да го видя. Мултипла и Добло не е... :mhihi: сложна работа.

Сега пратих снимката на Джеминито...вика Fiat Palio Weekend. :mhihi:
Един колега имаше такъв преди години тук, направо го бях забравил, че съществува, в мобилето няма обява на нито един, но модела фигурира. :mhihi:
Това ли е? Детайлът 75 за който му казвам на калника му помага да разбере 1.2 бензин 75 коня или 1.9тди 75 коня. :mhihi:

Няма да ти кажат в статията, все пак ако беше БМВ, гордо щеше да е в заглавието как мощното возило е унищожило стълб и е пречукало хора.
Тук има само тъпанарщината - причините за катастрофата се изясняват. :kuku: :dummy: Не, те не са защото 15-годишно циганенслвд поредното си качване зад волана е летене по улиците е получило урок по физика.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 19 Юни 2026, 10:25

Lenco написа:Другото, което ме дразни е, че продължават с термина "несъобразена скорост", тиквиииии, каква несъобразена скорост, като се движиш в градски условия с 200, несъобразена е като се движиш разрешените 140 на магистрала върху 1 метър сняг.

По-точно едва ли може да се каже и определи "несъобразената" скорост :yes:

В града се кара бързо защото се правят всички на интересни...избиват се зверски комплекси :banghead:
Тия дни се занимавам с летните бегачки...ми то е навъзможно да се кара направо. Всеки трети пъпчив тийн с книжка иска да се дърпа или се прави на бърз карач в близост :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: LCI2
B48B20А

Мнение от streetz » 19 Юни 2026, 10:56

Top Gun Maverick написа:вика Fiat Palio Weekend
Да :yes: Циганин във Фиат не съм виждал, тия явно са ептен изпаднали :mhihi:
Top Gun Maverick написа:Няма да ти кажат в статията, все пак ако беше БМВ, гордо щеше да е в заглавието как мощното возило е унищожило стълб и е пречукало хора.

Безплатна реклама, и явно работи щом всички напират БМВ да карат :mhihi:
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 19 Юни 2026, 16:19

Прав си, прав си. :mrgreen: Особено да оберем милионниците на Италия и Германия сме първи като на синджир държани.

Аз влизам с вълнение в темата да напиша, че Симона Радева, симпатичния миндил бивш полицай от случая Семерджиев получи 3.5 години ефективно. :yes: От ще отърват него, тя пък даже няма и да я уволнят, ето ни днес. Онзи ще гние бая време в кафеза, а вече имаме прецедент на осъден за помагачество при ПТП! Това направо заслужава да го пльосна и в криминалната тема!

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 19 Юни 2026, 16:40

Нали по вътрешна форумна информация трябваше тая година да вържат системите с данни от прегледите в целия ЕС :dunno: Това стане ли - приключи това с масовото връщане на километри. Ще останат единици, щото ще стане много сложно. Тотално ще замрат 70% от автокъщите. Ще останат само блъсканите :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата