България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
148
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 317
старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Jordana » 10 Мар 2026, 15:01

Тоя автобус сигурно е електрически за да се запали, то друго не гори :mhihi:
Явно е точно такъв , шофьора коментира че разкачил акумулаторите но автобуса продължил да гори ...То все едно ако се запали и разкачиш акумулатора на тротинетката ще спре да гори ??!! :dunno: и
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Волга
Детайли за колата: Лада 2105

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Мар 2026, 15:54

b_u_b_o написа:https://nova.bg/news/view/2026/03/10/529780/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81-%D1%81%D1%8A%D1%81-%D1%81%D1%82%D1%83%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%B7%D0%B0%D0%BF%D0%B0%D0%BB%D0%B8-%D0%B2-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%BB%D1%8A%D0%BA-%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0%D0%B3%D0%BE%D1%80%D0%B0/

Тоя автобус сигурно е електрически за да се запали, то друго не гори :mhihi:

Мани майтапа, добре че всички са добре, кой знае тоя автобус каква барака е бил. Маверик, много ли се разбута днеска движението в района?

Е, то това е далеч реално, не съм минавал от там. Чух по радиото, че станало нещо такова, ама нямало пострадали и не съм задължавал.
In God we trust, all others we track.
Само ПАТРИАРХ Кирил може да ме съди! :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 10 Мар 2026, 16:59

А защо в началото на околовръстния булевард имате ограничение 50, а след това 60км/ч ? Не можеше ли целия да е поне с 60 ?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Аз ще гласувам! А ти ще гласуваш ли?

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 10 Мар 2026, 17:23

Даже не знам, че има 50 някъде. :mhihi: Но там ако приемем началото за от София, редовно има тринога. По принцип засича идващите от към Бургас, но понякога я слага на средата на мантинелата и каквото стане. :mhihi: Слагат я на още едно място на това околовръстно, но в 90% от случаите е там на изхода за София. За мен пътят е идеален за 90, само на две места където има изходи бива да е 60, но те го слагат доста по-рано. Мястото е идеално за триногата, понеже без значение от къде засича или от къде идваш, в момента в който я видиш, вече те е изплющяла заради завоя и не намалиш ли на самото 60 си заминал. Аз си карам със 70 защото знам, че е правят на 73. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Мар 2026, 18:08

и нашио се запали по време на една практика в МГУ-то, ама още немахме телефони с камера (аз бях с нокия 8250) и не сме направили от мухата - слон

слизаш и пиеш бира с колегите докато "копелето" изгори , еба го у хавтобуса
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 10 Мар 2026, 23:43

https://www.facebook.com/share/v/1CD9HSPJM2/
Какъв им е проблемът на тези хора :shock: :ranting:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 10 Мар 2026, 23:56

Сори, ама такива нагли като тоя с буса си го просят. Един ей така от съседната лента да мине метър да не чака опашката в правилната лента и направи ОБРАТЕН завой пред мен. От тогава не ги пускам хич. Нагли до безобразие.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 11 Мар 2026, 10:37

Тоя боклук с рентакарския бус заслужава тоя клип да се изпрати до компанията да видят кой го е карал и да го изжулят една добра глоба :censored:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: B48B20А

Мнение от streetz » 15 Мар 2026, 21:26

Наглият боклук с маздата е ясен, ама се чудя на девойката с регистратора защо реши да се навира между шамарите, като по уменията ѝ бих казал, че е взела книжка не много отдавна.

https://www.facebook.com/share/v/1B7h2mjpxS/
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

Старши спамър
Аватар

Мнение от Top Gun Maverick » 15 Мар 2026, 23:07

Абе гледах много внимателно този клип и първоначално си викам, че тоя с Маздата реши нарочно да спре рязко, но...после виждам, че не спира рязко. Чудя се обаче какво става, тоя с цялата кола също спира на пътя без да има защо, нито животинка минаваше, нищо. И попаднах на един коментар, че те двамата спират да се обясняват нещо и викам чакай да върна в началото клипа. Ами да, тоя с Маздата изобщо не беше за надясно, затова и караше леко вляво или поне и да е бил, още отначало кара вляво на бялата кола за да иска обяснение от него. Защо да иска? Ами ние виждаме клипа от някъде си, но аз виждам само бялата кола как е спряла умишлено и демонстративно пред тоя с Маздата и не само не го пусна(реално той трябва да си чака де)ами спря там и вероятно нещо му е показал или казал докато му блокира изхода и тоя с Маздата затова изнагля да излезе пред снимащата...не знам как да я нарека, все ще е малко. :dummy:
тя реши, че тоя нещо към нея има и хукна след него. Тя се удря и на ограничение сигурно 50 вдига 70 по ГПС за да се удари по-сигурно. :mhihi: :ahah:
Честно, напоследък се е напълнило с всякакви фотографи, които държат да покажат колко не разбират докато снимат. Ама те буквално са в съсипали в коментарите, аз не бих бил така рязък с нея, ама на народа това му трябва, да слизала от колата, щяла да убие някой, да връщала агнето за книжката...
Абе хора, кажете и просто другия път да кара спокойно и да не се трогва от това, че някой име взел предимството. Оставяш фонда си заминава и толкова, може наистина да е бързал, може както и тук да е афектиран от случката с бялата кола, която първоначално не разбираме, всичко може. Тя хукна след него и благодарение на няколкото ми гледания виждам как точно преди да се удари гонейки го отзад, тя му свети къси-дълги. :shock: WTF??!?!?!?! :dummy: Не стига, че си посредствен шофьор, ами и гониш мъж за да...защо всъщност, щеше да му скача на бой ли? :shock:
Изпаткала работа. Минимум трябва като си гламав и прост и си тръгнал да гониш някой за да раздаваш правосъдие, минимум да очакваш, че тоя отпред може нарочно да спре рязко, та да се осъзнаеш, че не бива да го гониш защото може да загубиш. И тя...реакция като на умряла медуза, онзи спря сравнително плавно като оървонсоря бялата кола и нашата героиня се заби като пълен аматьор. Ужас.
Хора, по-малко снимайте, повече карайте. Никъде по света не са се отправили броя нарушители с цената на никакви глоби, затвор, стрелби на пътя ако щеш, стриктна полиция и каквито се сетиш. Ситуации винаги ще има, бъдете спокойни и толкова. Бъдете сигурни в едно, съвсем скоро ще ви се случи някаква ситуация, без значение кой и как ще ви я направи, ще се случи. Просто бъдете подготвени за нея като четете предварително какво може да се случи ако стане еди какво си. Иначе ще ви останат само оправданията като на нашата героиня. :help:

А мен ей този с Дачията ме изкефи кърския евач как се е оплел с тоя котурник по храстите: :mrgreen:
https://www.facebook.com/groups/1869931 ... 268581530/
Майка ми има като тоя дъртия дъргел Мерцедеса, сравнимо с тая модерна котура си е кола, ама тука причината е зад кормилното устройство. Как се нашиваш в дън гори тилилейски, не знаеш ли, че под тая шума има...още шума, влага, пързаля се и затъваш. Даваш газ и колата отива настрани, както в станало и тук за да се забие в дървото. Другият обаче е подготвен и го извади, макар да е много досадно и дълго това видео.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 15 Мар 2026, 23:23

Тя се удря и на ограничение сигурно 50 вдига 70 по ГПС за да се удари по-сигурно. :mhihi: :ahah:
70 е ограничението там , обаче тая много тъпо парче ...Наляво надясно ... :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Мар 2026, 23:41

Баш в знака където започва 70 се удари :banghead: А този с Маздата... класическа картинка като цяло.
- Weakness only invites aggression. – Ronald Reagan
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 16 Мар 2026, 10:35

Ние вчера се прибираме от ледената пързалка и си караме по този булевард и сме около Парадайс. Светофара пред мен почва да мига зелено и аз запазвам скоростта си от 48км/ч и си миавам съвсем спокойоа - живота е прекрасен, спали сме следобеда близо 3ч, децата са леко уморени, мъчим Севата да казва костенурки(че ходихме сутринта в бизнеспарка) и.. отзад едни се развири, изравни се с мен, почна да ръкомаха, свалих си прозореца - защо съм бил карал толкова бавно, щяло да го хване светофара :ok:

Викам и кво? Като ти е бавно минавай ме и заминавай, той продължи да се пеняви.. :mhihi:

А сме с комбито, не сме с Теслата да го избиват на комплекси..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d `21 Tesla 3 Perfomance

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Simson S51
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 16 Мар 2026, 11:20

Да бе, хич не го избиват комплекси. :ok: Като видят старо бенве и сън не спят докато не ти покажат, че си подчовек.

А тая горе дето се заби в стълба - топ преценячка.

Последната седмица два пъти излизат да изпреварват срещу мен. Единия се върна, но другия си продължи все едно ме няма. :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Мар 2026, 16:26

Не си мисли, че не избиват комплекси и на новите BMW-та :banghead:

Два дни поред, с две различни коли в час пик някой решава да бури колоната през бус-лентата и на камерата да се прибира...ама колите на гъсто...два пъти пред мен с брейкчек влизат :banghead: . Днес един реши през 3 ленти да влиза в квартална уличка...тоя как спря зад мен - не знам ама съм благодарен, че успя :lol:

А пък тия със стари бмв-та си умират да ти покажат колко са бързи.... обаче явно не знаят, че като го удари тока G70-то направо излита :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата