Имотният пазар

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имотният пазар

Мнение от yordanovdir » 05 Мар 2023, 22:56

Ми, не е така.25 см тухла и 10 см изолация покрива изискванията на наредба 7 към момента.Увеличавайки дебелината на изолацията, цената на ТИ система не се вдига особено, защото всичко останало така или иначе го плащаш, а ефект има.Верно, че най-големите загуби са през прозорците, но и най-големите печалби са от там, ако са с подходящо изложение и правилен стъклопакет.Нещата изобщо не са кръчмарски.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 05 Мар 2023, 23:03

Кръчмарски са, ако сложиш 15см вместо 10см изолация няма да избиеш разликата в цената близките 10 години, да не кажа 15.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от yordanovdir » 06 Мар 2023, 0:05

Енергоефективността е комплекс от мерки, част от които е изолацията на таван, стени, под и др.Смисъл има.За пример мога да ти дам къща до нас около 180 м2.Сметка за отопление с ток-50 лв.Температура-24 град.
Вярно е, че това не може да го постигнеш изолирайки стара сграда, но да строиш нова и да икономисаш от изолация, за мен е глупаво.

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Мнение от DigitalExile » 06 Мар 2023, 0:28

10см външна излация не е никакво икономисване.
Отоплението много зависи на какво е за да е комфортно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 M50B20
Мечтае да кара: e36 M3

Мнение от shlosera » 06 Мар 2023, 0:35

yordanovdir написа:Енергоефективността е комплекс от мерки, част от които е изолацията на таван, стени, под и др.Смисъл има.За пример мога да ти дам къща до нас около 180 м2.Сметка за отопление с ток-50 лв.Температура-24 град.
Вярно е, че това не може да го постигнеш изолирайки стара сграда, но да строиш нова и да икономисаш от изолация, за мен е глупаво.
Много правилно казано! Да строиш нова къща за 400-600к и да икономисаш 5-6к лв от изолация… малко нашенска работа. Миналата година на една къща младежа си сложи 15см каменна вата отвън, основите яко изолирани (10-15см фибран по спомен) да наистина извадени са не малко пари, но ако смяташ да живееш повечко в къщата ще се избият във времето

Sent from my iPhone using Tapatalk

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 06 Мар 2023, 0:36

slatanic написа:Ааа купувайте си картонени общежития... никой не ви пречи да го правите...
Щом Артекс я подкараха тая схема явно работи... :ok:

Аре напрай ти да те видя от поляна на 120кв плоча с 2х25 външни с ватичка 10ка и 25ци за вътрешни ,да те видим …. а :mhihi: , ти знаеш ли за кво става въпрос бе :mhihi: ама ти да го плащаш, не мама , не Урсула не шурея , да те видим как осигуриявяш здравия сън на съседа :mhihi: аааа и -50лв в месеца за подовото :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 06 Мар 2023, 8:57

Къде аз ще плащам,а съседа ще ползва на поляна бе младеж!? :mhihi:
А дали знам...айде да знам поне малко,че ми се налага...нали не само от форума...
Казвам как е правилно да се строи и хората дошли да купуват с акъла си го оценяват.
Като не ти харесва цената отиваш там дето ти харесва и купуваш там.
Както вече казах даже и сериозните играчи почнаха да строят общежития та има за всички.
Урсула е в Германия.Тука е така заради тия дето не искат та плащат.
Ако искаха нямаше да пазаруват в Лидл и Кауфланд храна и да купуват мизерно строителство.
Такова е положението.
А относно мен...
Аз и сега ползвам и съм със 25см вътрешни стени.И 10см изолация отвън и това правено преди близо 20 години ще стане...

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 06 Мар 2023, 14:00

Обявиха ми 1700€ на кв в строяща се кооперация до Парадайз, без включено парко място!
Според мен е доста това..
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46, G20
Мечтае да кара: RS Cosworth
Детайли за колата: M54B22
B48B20

Мнение от streetz » 06 Мар 2023, 14:31

И по-евтино да беше - кел файда като не го завършат.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 06 Мар 2023, 14:51

Ето нещо интересно и от мен.

Къщата от първата снимка е строена някъде около 2000та година, докарана до замазка с оправени няколко стаи(доколкото знам има акт 16).
До лятото на миналата година седеше сама сред поляните и беше обявена за продажба за 125 000 евро. Което беше около цените на други подобни имоти в града.

За една година я заградиха :mhihi: Първо сградата отзад, после и две сгради отстрани. Като тази от дясно я свързват с другата с нещо като топла връзка. :kuku: Като цяло в тези поляни за една година изникна цял квартал с такива "високи" сгради без никакво отстояние една от друга и без улици между тях. :shock:

И черешката на тортата...след "облагородяването" въпросната къща вече е пусната за 166 000 евро :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 06 Мар 2023, 15:16

Kroki написа:Обявиха ми 1700€ на кв в строяща се кооперация до Парадайз, без включено парко място!

Ти обяви ли им къде да си я пъхнат тая цена? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 G05/X1 F48
Мечтае да кара: 911

Мнение от Jorixa » 06 Мар 2023, 16:19

Kroki написа:Обявиха ми 1700€ на кв в строяща се кооперация до Парадайз, без включено парко място!

Е зависи, ако е на реален квадрат е добре. Ако е от тия новите квадрати дет включват двор, общи части, стените, стените на съседа и тротроара пред блока, е доста да

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 06 Мар 2023, 16:30

yordanovdir написа:Енергоефективността е комплекс от мерки, част от които е изолацията на таван, стени, под и др.Смисъл има.За пример мога да ти дам къща до нас около 180 м2.Сметка за отопление с ток-50 лв.Температура-24 град.

абсолютно коректно мнение.... с изключение на 50те лева за 180те квадрата
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 06 Мар 2023, 17:30

В този район цените са такива, но трябва внимателно да се огледа къде и какво точно се купува. Иначе района ще остане скъп. Ако е близо до Мола и метрото може би да е добра покупка. Стига да можеш да си го позволиш.
:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 06 Мар 2023, 17:46

С горивото в задръстванията в района, ще ги усети като 2200е :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата