Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
Re: Мотористите във форума!
Аз лично ако видя някой да кара това в парка ще му тествам екипировката. Мястото му е на пътя и по черни пътища и чукари. Там където има хора или колоездачи МПС-та нямат работа.Spit-Fire написа:Абе на тепето или парка ще ме изгонят като чуят бензиновия мотор![]()
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
То по тая логика трябва и децата с големите даунхил байкове да биеш понеже на размер са същите. Пък и аз не говоря за каране между хората ами по пътеките за даунхил - тук в Пловдив поне има много такива по тепетата и големите паркове и редовно карат и тротинетки мощни по тях и еБайкове и т.н.
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Значи все пак си призна, че си е като колело това
Майтапя се... Но ако трябва да говорим сериозно колелата не тежат 70кг и не вдигат 90-100км/ч. А мощни и големи тротинетки също нямат работа в парка и по велоалеи.

- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
dhtj написа:Eбавате се с човека, ама по-добре електричка, отколкото двутактов смърдел.![]()
Откакто почнах да стъпвам на пръсти от седалката на балканчето, докато ми дойде акъла и отидох да студентствам, съм се занимавал с всичките руски, чешки, български и източногермански соц боклуци и ми е писнало да меша бензин с масло, да цепя двигатели всеки сезон, да сменям бутала, да влача цилиндри при фрезисти и стругари, вечно да ми миришат ръцете на бензин и да съм минал повече километри на бутане отколкото на каране.
И като ме засърбя наскоро пак и почнах да си търся мотор и като ме подсетиха пичовете по форуми и групи за "смяна масло на всеки 5 изгорени резервоара бензин, смяна бутало на всеки 5 масла"и рязко разбрах че ще си търся 4т ендурак по който няма да пипам нищо, или евентуално и аз електричка, но засега цената ме спира.
Тук мненията са доста разнородни. Баща ми каза, че е изкарал 20 000км на симсонката без да ремонтира двигател и след това го е продал.

Според мен за тоя електрически байк или каквото е там трябва да важат същите правила като за всеки друг мотор. Както и за големите тротинетки също. Един приятел има няква с 2 мотора незнам си кво, вдига към 80-100км и тежи към 50 кила. С това нещо ако удариш някой ще е същата работа все едно аз да ударя някой с мотора. Иначе честито за машинката мен ме кефи 

- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Защо трябва да е 'скопен' за пред КАТ ? Да нямат дино-стенд там... Не гледат ли документите само?
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- dhtj
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d Individual, CBR1000RR
- Мечтае да кара: яка атмосферка ръчка на задно от време на време...
drifty написа:Тук мненията са доста разнородни. Баща ми каза, че е изкарал 20 000км на симсонката без да ремонтира двигател и след това го е продал.
При бащите е така явно.
И моя баща си кара колата 5 лета с едни и същи гуми, а при мен 2 лета не могат да изкарат

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
Не се заяждам, но щом има изискване да минеш през КАТ за някаква
регистрация с това нещо, нямаш работа в градинки, паркове и велоалеи.
регистрация с това нещо, нямаш работа в градинки, паркове и велоалеи.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Нямам идея на мотор какво гледат ама все пак по закон трябва да е под 4 киловата и под 45 км/ч максимална скорост и за това не ми се иска да го пипам преди КАТ, в момента вдига 47 макс.ildivvy написа:Защо трябва да е 'скопен' за пред КАТ ? Да нямат дино-стенд там... Не гледат ли документите само?
Иначе днес покарах малко и си е доста готино, дори и като е все още слаб от към мощност. Но определено ще трябва да свиквам. За жалост привлича мнооого внимание, и на пътя и на велоалеята. Пешеходци и шофьори зяпаха яко.
Но май май велоалеите ще ги ползвам само нощно време, като излезат психопатите по пътя. През деня ще си карам по пътя за да са хепи всички.
Не можах да изтрая гадния заден калник и си спретнах едно тейл тайди и разкарах гадните лепенки.

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
Днес си купих чудна стойка на баракуда за телефона дето ще му лепне като шамар на буза на Коулото.
Да ти я продам,че естествено не мерих и моето кормило е 32мм,а тя толкова много не лови.
Ей такава:::

Да ти я продам,че естествено не мерих и моето кормило е 32мм,а тя толкова много не лови.

Ей такава:::

- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
- Кара: V8 HEMI
Някой с мнение за тези ръкавици, дали са подходящи за извънградско каране, мисля също така да сложа на мотора и от тези пластмаси за дръжките че миналата година бях със някакви смешни ръкавици които ми подариха и ми се такова мамата на кокалчетата
https://www.mymoto.bg/rakavici-alpinest ... herni/3124

Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
ivanski_2 написа:Някой с мнение за тези ръкавици, дали са подходящи за извънградско каране, мисля също така да сложа на мотора и от тези пластмаси за дръжките че миналата година бях със някакви смешни ръкавици които ми подариха и ми се такова мамата на кокалчетата![]()
Аз имам спомен че съм ги гледал в магазина и като цяло ми се сториха добър вариант. Лично аз обаче най-трудно от избора на екипировка успях да си намеря ръкавиците. При моделите на алпинстар всички ръкавици, които ми бяха добре в областта на дланта ми идваха с дълги пръсти.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
Ясно мерси, уикенда ще скоча да ги разгледам ако ми остане време.
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
По принцип не са за извънградско тия. Паднеш ли, една голяма част от готините рейсърски и наглед стабилно изработени ръкавици за далеч по-големи суми не осигуряват достатъчно защита. А от този тип пък съвсем. Това хлъзнеш ли го с повече от 40-50км по асфалта ще стане на парцал за хилядни от секундата.
- ivanski_2
- младши ентусиаст
-
bum_bum написа:По принцип не са за извънградско тия. Паднеш ли, една голяма част от готините рейсърски и наглед стабилно изработени ръкавици за далеч по-големи суми не осигуряват достатъчно защита. А от този тип пък съвсем. Това хлъзнеш ли го с повече от 40-50км по асфалта ще стане на парцал за хилядни от секундата.
Добре, препоръчай нещо което наистина да пази тогава