България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
nthnl написа:За мен това си е чиста проба полицейско своеволие. Хубаво е, че е имало кой да го заснеме - следва вътрешна проверка в МВР и ще се изясни какво как и защо се е случило и дали полицейският служител е надхвърлил правомощията си.
Напълно съгласен, то за това си има една приказка - цял живот бой съм ял, ама като ме биха полицай разбрах, че до сега не съм бил бит.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Аз бих дарил за адвокат на ченгетата. Дано някой да направи някаква инициатива. Цяло чудо, че тая утайка не е убил някой.
Полицейското насилие по никакъв начин не смекчава вината му. Няма никакво отношение към присъдата, важни са единствено доказателствата.
Jordana написа:Ушака с палката му издейства на тоя безкнижковия една условна присъда
Полицейското насилие по никакъв начин не смекчава вината му. Няма никакво отношение към присъдата, важни са единствено доказателствата.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Top Gun Maverick написа:...
Мангал ли е ?
Ubi dubium, ibi libertas
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
steeN написа:Аз бих дарил за адвокат на ченгетата. Дано някой да направи някаква инициатива. Цяло чудо, че тая утайка не е убил някой.Jordana написа:Ушака с палката му издейства на тоя безкнижковия една условна присъда
Сега ония от БХК ще му намерят нормален адвокат и ще почне да твърди че е бягал да не го убият ушаците демек от полицейското насилие а като е чул изстрелите вече се страхувал за живота си . Адвокатите и непеотата са точно за да вадят такива боклуци от затвора както изкараха и оня Шегата Полфрийман ..Зависи и колко е състоятелен тоя , все пак свободата има цена

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
с тая тигра... и липсата на пари за фиктивна книжка... страшно състоятелен ми се види
добре, че не съм полицай... да съм му откъснал ръката от рамото и ще го пребия с нея

добре, че не съм полицай... да съм му откъснал ръката от рамото и ще го пребия с нея

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Стига бе, вие сериозни ли сте?!
Тяхната работа е да го задържат! На клипа ясно се вижда, че е вече хванат и го водят... нито се дърпа, нито съпротивлява, нито нищо. Ако ще 10 човека да е убил и изнасилил децата им, какво ще последва след това не го решават тия отличници в жълтите жилетки
Полицейското насилие тука си е неоспоримо за мен.
Тяхната работа е да го задържат! На клипа ясно се вижда, че е вече хванат и го водят... нито се дърпа, нито съпротивлява, нито нищо. Ако ще 10 човека да е убил и изнасилил децата им, какво ще последва след това не го решават тия отличници в жълтите жилетки

Полицейското насилие тука си е неоспоримо за мен.
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Ти верно ли? А викаш тва, че са го гонили през целия град и е застрашил нам колко живота, не е съпротива.
Единствената грешка на полицаите е, че явно си изпуснаха нервите и прибързаха. Трябваше още малко да задържат и в районото да го смелят от бой.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
Единствената грешка на полицаите е, че явно си изпуснаха нервите и прибързаха. Трябваше още малко да задържат и в районото да го смелят от бой.
Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Откакто е хванат и ходи до тях с белезници, к'во е правил преди това няма никакво значение, към този момент той не е заплаха за никого, та, всичко несвързано с обезопасяване е напълно излишно и си е чист бой просто 'щото може.
То зарежи това ами тоя надрусания в суматохата можеше да дръпне пистолета на някой от тия юнаци и да ги изпонатръшка като стой та гледай. Абсолютно неподготвени селски биячи и пиячи това е БГ полицията. Добре са ги уволнили ами лошото е че и от другите нищо не става. А наркоманчето има късмет че е в бананова република че иначе тъй щеше да си изгние някъде по затворите или да бъде отстрелян още при акцията.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46, G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: M54B22
B48B20
От човешка гледна точка не мога да съдя полицая - да преследва някаква отрепка, която застрашава живота на другите хора, той самия рискува собствения си, за да го хване и накрая стига урода дори малко да го е провокирал или да е изпуснал някоя грешна реплика по адрес на полицая - и е станало каквото е станало. За съжаление закона си е закон и не е редно полицай да бие човек дори и при очевидна вина. Или поне да го беше поударил преди да го закопчае, та да има шанс да мине за съпротива при задържане.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
seimo написа:Добре са ги уволнили ами лошото е че и от другите нищо не става.
не са ги уволнили, а са ги отстранили от длъжност докато тече дисциплинарното...
не се кефете толкова

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Всички сме чували какво се случва нощем по арестите напълно ненужно... дано да е за урок.
Много не харесвам какви стават хората след 7-8 години работа като полицаи.
Много не харесвам какви стават хората след 7-8 години работа като полицаи.
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: Сърф
- Детайли за колата: Немски кон
nthnl написа:Top Gun Maverick написа:https://btvnovinite.bg/bulgaria/ekshan-v-kazanlak-tazi-sutrin.html
Не знам дали сте гледали новините, реших в тая тема да го пусна, понеже и това се води към събитията. Признавам си, познавам катаджията, който удря с палката въпросния субект(който субект за мен си е просто лош генетичен материал)както и другия, който тича накрая, но не удря никого. Обаче не поради това вземам тяхната страна, че единствената грешка в случая на удрящия с палката е, че го удря в светлата част на денонощието когато по терасите е пълно с тюфлеци, които само търсят нещо подобно да снимат и да качат в местната медия където си има рубрика репортера си ти и е пълно с всякакви тъпотии. Удрящият с палката е доста спокоен и коректен катаджия, нито съм чувал, нито съм виждал да влиза в пререкания с граждани или да използва служебното си положение за да тормози граждани, както правят по принцип някои негови колеги, особено в по-малки населени места. Разговарях с другия му колега, който идва накрая и ми обясни цялата ситуация как първо не им е спрял и е хукнал като див с тая щайга с 45 различни нюанса на синьото да лети из града, многократно е можел да се блъсне, поради ранния час за неделя не е имало особено голям трафик, но после като излиза на околовръстното и влиза в насрещното, това е еднопосочен път на главния подбалкански и за няколко километра той кара срещу колите, които понякога си карат скоростно, има завои и ако някой изпреварва няма къде да се избяга и би последвал челен удар. Те естествено още като го виждат знаят за какъв бастун става дума, никога не е имал книжка, а си лети с щайгата, надрусан на амфети и напушен, с достойно криминално минало(а е на 25 още)на всичко отгоре след като успява да не убие никой пак влиза в града и го залавят вече, той почнал да ги заплашва с всякакви тъпотии. На катаджията му е кипнало до не знам си къде явно и както се вижда го понатупва с палката, а другия отстранен полицай е новобранец кажи-речи, който му нанася един ритник както се вижда. Със сигурност ще има доволен брой хора вземащи страната на задържания, но само се замислете какво чувство за безнаказаност има някакъв такъв лош биологичен материал след като си позволява подобни неща. Ако аз бях на мястото на ченгетата, щях да го понатупам повече тоя, ама да се направи където и когато може, а не под влияние на адреналина след гонката без да се мисли. Медиите както винаги искат да си правят сензациите и за тях няма значение дали както в случая нищо не се случва и го залавят, стига да има сеир като полицейски произвол. Но иначе пак дрогиран като уби колегата им Милен Цветков след като си летеше из София, много бързо започнаха да ни заливат с този случай и не спират да го правят до ден днешен.
Заради един лош биологичен материал, който никога не е имал книжка, но си кара свободно, надрусан и т.н. сега служителя е отстранен, а онзи ще претендира за хиляда неща с цел да се отърве. Другият път като седне зад волан, а това със сигурност ще се случи, ще се позамисли малко точно заради тия палки, които отнесе, ама бяха малко наистина.
Колега.. потресен съм от написаното.. честно.
1. Хайде да не бъдем расисти - нищо общо няма генетичният материал. Има хора, които спазват законите и такива, които не го правят.
2. Можеш ли да уточниш как точно господата полицай са разбрали, че е бил надрусан, без книжка и тн ПРЕДИ да го спрат и установят нарушенията или викаш - шесто чувство?
3. Не виждам връзката между нарушението и последващият побой. До колкото знам в наказателният кодекс не пише - набийте го ако ви дразни. Описват се нарушенията и съда взема решение какво да е ефективното наказание.
За мен това си е чиста проба полицейско своеволие. Хубаво е, че е имало кой да го заснеме - следва вътрешна проверка в МВР и ще се изясни какво как и защо се е случило и дали полицейският служител е надхвърлил правомощията си.
Под лош генетичен материал нямах предвид мангал, та не виждам за какъв расизъм говориш.

Пише или не пише, че трябва да се бие, единствената грешка е, че тоя е с белезници. Не знам за теб какво значи подобен индивид да кара със 160 в еднопосочното насрещно на главния подбалкански път София - Бургас, ама за мен си е за здрав бой на дрогирания, който никога не е имал книжка в живота си. Два пъти е минал през локални, където физически две коли не могат да се разминат.
Днес разговарях с другия катаджия и ми разправи цялата случка от до, като точно тоя няма да ме излъже и един процент поради причини, които няма как да ти обясня.
Когато са му метнали първоначално стоп палката е кривнал срещу тях и едвам даде дръпнали настрани. А само преди няколко месеца един млад катаджия с деца беше пометен край Нова Загора от някакъв подобен лумпен. На всичко отгоре го и заплашва, абе не ми се пишат едни и същи неща. Тези, които критикувате полицаите се замислете, че полицейския произвол понякога е необходим, точно за да може подобен идиот да се замисли другия път. Катаджията ми разправя, че 3 часа след инцидента са се върнали районното да го тестват защото са били на ПТП и са го питали за какво така е бягал и се е опитал да ги блъсне още първоначално, онзи отговорил, че не знае и дори не помни преследването.

Хай, размахвал среден пръст от патрулката на снимащите го и някой я качил от негови име с послание, че това пращало момчето на всички коментиращи го, хахаха ..дайте му медал.
Последна промяна Top Gun Maverick на 22 Мар 2021, 18:01, променена общо 1 път
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.
I feel the need, the need for speed.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач.

I feel the need, the need for speed.
- Borymeckata
- ентусиаст
-
- Кара: Нафтова печка.
- Мечтае да кара: През просото...
- Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400
Лично аз съм отвратен от историята като цяло.
И от дрогираното пишлеме, на 25 години вече утвърден рецидивист и абонат на полицията и съдебната система. Който с кола за самотни домакини си прави рали из града.
И от служителите на закона, които налагат с палки и ритат закопчан с белезници безащитен човек, по средата на улицата, посред бял ден. Честно, съжалявам, че изобщо видях това.
И от дрогираното пишлеме, на 25 години вече утвърден рецидивист и абонат на полицията и съдебната система. Който с кола за самотни домакини си прави рали из града.
И от служителите на закона, които налагат с палки и ритат закопчан с белезници безащитен човек, по средата на улицата, посред бял ден. Честно, съжалявам, че изобщо видях това.
Excellent! Steven is my name!
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Borymeckata написа:Лично аз съм отвратен от историята като цяло.
Ето това е