Мотористите във форума!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Какъв тип и колко мотоциклета притежавате?

Скутер
10
11%
Круйзър/Чопър
2
2%
Ендуро
3
3%
Мотор за гората/Крос
1
1%
Градски спорт/турист (нейкед)
13
15%
Шосеен спорт/турист
7
8%
Чист турист
4
5%
Пистов
3
3%
Притежавам един мотор
12
14%
Притежавам два мотора
3
3%
Притежавам три и повече мотора
3
3%
До 500сс
8
9%
500-750сс
6
7%
750-1000сс
8
9%
Над 1000сс
5
6%

Общо гласове : 88
кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Мотористите във форума!

Мнение от seimo » 11 Дек 2022, 16:37

Аз си взех някво термо боне от Алиекспрес, джиткам си с него зимата и съм супер доволен. Цената беше някаква смешна от сорта на 7-8лв.

Scrapyard user
Аватар
Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT

Мнение от Spit-Fire » 13 Дек 2022, 13:00

Благодаря за предложенията! Спрях се на каска - Bell MX-9 Adventure, ама никъде я няма в БГ. Ако има някой от вас, който пазарува от чужбина - препоръчайте от къде. Намерих един магазин https://www.motoin.de/ който уж доставя до тука, но ако някой има опит с него или друг да казва.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 13 Дек 2022, 13:08

Ако не държиш да е 'Бел', погледни в Луис-а (http://www.loius.eu). Изпращат до БГ кашон 20кг за 12Е. Може да си харесаш още неща от там... Имат и други подобни каски на други производители!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 13 Дек 2022, 13:21

https://www.louis.eu/en/
така, че иначе няма да излезе нищо.
Хм,хм...

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 13 Дек 2022, 13:26

Благодаря за предложението! Не държа да е Бел, просто се спрях на категория adventure каски т.е. да става и за пътя и за извън него, да не купувам хиляда каски.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 13 Дек 2022, 14:06

Spit-Fire написа:Благодаря за предложенията! Спрях се на каска - Bell MX-9 Adventure, ама никъде я няма в БГ. Ако има някой от вас, който пазарува от чужбина - препоръчайте от къде. Намерих един магазин https://www.motoin.de/ който уж доставя до тука, но ако някой има опит с него или друг да казва.

www.helmetcity.co.uk/bell-mx-9-adventur ... att-black/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 13 Дек 2022, 14:09

Купувал съм си неща от там. Няма ядове. Но каската така или иначе е добре да я премериш, преди да я купиш.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 13 Дек 2022, 18:11

В mymoto имаше доста сериозно намаление на каски и не само.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 14 Дек 2022, 17:21

Тъй, верно има намаления деба. Заръчах днес по-голямата част от екипировката на която се спрях на първо време. Идеята с която я поръчвах са основните дейности, които ще упражнявам - не много бързо придвижване в града и каране по горите.

O'Neal D-SRS SQUARE V.22 каска
Fox Titan ризница
Fox Titan Pro D3О наколенки
Fox Bomber + Illmatik ръкавици

По-натам мисля да си взема едно екипче блуза + панталони за гората както и ботуши. За града трябва да си взема едни кевларени дънки/панталон. Ако нещо изпускам, което е важно - казвайте. Яке по-скоро ще е живот и здраве след другото лято - като е топло мисля да си карам с ризницата и тениска/горнище.

Байка се отказах да го поръчвам за сега - ще е след нова година, иначе трябва да седи 2-3 месеца и само да му се точа без да мога да карам в тоя студ.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2022, 17:31

Ботуши?

Тия ръкавици са за гората. Ако паднеш с по-голяма скорост с тях на асфалт няма да вършат много работа. Ризницата също вероятно няма същата устойчивост на абразия както шосейните дрехи.
Изображение

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 14 Дек 2022, 17:48

Ботуши ще чакам или да изпадне нещо намалено или ще ги взема преди/заедно с байка. Гледам, че масово препоръчват Alpinestars Belize из форумите за тоя моя байк. Иначе тея бомбер-а ги взимам уж с идеята за падане, само дето нямат palm slider-и. Като цяло 2-та чифта дето поръчах са общо 80 лева (хубави намаления набарах :mhihi: ) та отворен съм от към предложения да градски ръкавици, по-компактни като габарити.
Яке наистина не мислех да взимам за сега ама приемам и за него предложения, нещо дето няма да умра от жега в движение с 40-50 км/ч макс.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 14 Дек 2022, 20:11

Мисля, че ръкавиците за шосе се шият по съвсем различен начин. Тия кросовите ще се разпаднат на съставните си части, ако ги хлъзнеш по асфалта.

Аз имам Dainese Carbon 3. За мотор не са далеч най-добрия избор, но за в града стават.

Якета има и Дайнезе и Алпинстарс на някакви тънки пари за в града, в общи линии може да се ориентираш по парите. Най-ниската цена е с най-слаба защита, но и ще ти е най-прохладно. Виж и Макна. Имат разни суичъри с протектори.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46
Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ

Мнение от gromovich » 15 Дек 2022, 8:17

Скоро открих този сайт www.tradeinn.com/motardinn/en. Имат много добри намаления на всичко необходимо.Поръчах си кецове на Dainese и дойдоха за около 10 дни до България. Доставката е около 10 евро и идват до офис на Спиди.

Scrapyard user
Аватар

Мнение от Spit-Fire » 15 Дек 2022, 14:19

Накратко, разбрах що дъртбайка е бил по-евтин от обичайното - унгарската валута не е вързана с нищо и по някакво стечение на обстоятелствата се намира в най-слабия си период евър спрямо еврото :mhihi:
И понеже ми бяха пратили фактура за моторчето да платя ама аз му се назландисвах нещо и мислех на пролет чак, стигнах до по-горното заключение и докат се усетя цената му се вдигнала със 100-200 евро заради курса :mhihi: На фактурата все още си бях в срока за плащане ииииии днес им пуснах парата по банка та се надявам по коледа да имам подарък и аз (голяма фирма са уж, надявам се да не ме преИбат нещо :mhihi: ).

Ако бях чакал до пролетта можеше или да е още по-евтин или пък с 1-2К евро отгоре. Ма мойто усещане е, че ще е нагоре работата.

С две думи, вече и аз съм (екологичен) моторист. Вече съм се нагласил да ме ебават собствениците на мотори с ДВГ, ма кот такоа :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 15 Дек 2022, 21:03

Реши ли къде ще го държиш или това 'нещо' може да го прибираш у вас? Колко тежи?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата