България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Kroki » 18 Мар 2021, 10:40

Снощи в 19:00 от Арена Армеец до Руски Паметник и после обратно до Студентски ме засякоха 5 пъти, караха посредата между две ленти и няма минаване на 2 пъти. :shock: :shock: :shock: :shock:

Една жена в кръговото ме засече на Руски, след това на излизането от кръговото, където има пешеходна отново ме засече.

Исках да слезна и да им счупа огледалата. :idea:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 18 Мар 2021, 13:07

Jordana написа:Няма нужда чак от такава злоба .

Злоба няма, само факти :lol:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 18 Мар 2021, 17:41

vicho написа:преживяваш ужасна катастрофа като пасажер... едва не са ти отрязали крака... възстановяваш се... КАРАШ ПИЯН И ДРУСАН!!!

https://www.flagman.bg/article/236585

:dunno: :bowdown:

Тая колко пъти съм и търсил материал в дискотеката, дето работех не е истина :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 18 Мар 2021, 19:36

BaDxBoY написа:Тая колко пъти съм и търсил материал в дискотеката, дето работех не е истина :mhihi: :mhihi:

:confused:

тегава работа е тоя живот... :confused:

уж човек се променя след някакви СЕРИОЗНИ събития, ама май не е така :dunno:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 18 Мар 2021, 19:45

vicho написа: :confused:

тегава работа е тоя живот... :confused:

уж човек се променя след някакви СЕРИОЗНИ събития, ама май не е така :dunno:

Хората имат различна представа за сериозни събития. :mhihi:
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 18 Мар 2021, 19:52

и трябва за хора да се касае
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 18 Мар 2021, 20:20

Най-смешното с тая беше, като и грябваха пари за операция. Седи и се снима с Айфон 10, дето още не беше излязъл официално с дрехи за 5 000лв бижута сигурно за повече по нея и събира във фейсбук 50 000лв .......

Старши спамър
Аватар
Кара: Кон
Мечтае да кара: Сърф
Детайли за колата: Немски кон

Мнение от Top Gun Maverick » 21 Мар 2021, 21:15

https://btvnovinite.bg/bulgaria/ekshan- ... utrin.html
Не знам дали сте гледали новините, реших в тая тема да го пусна, понеже и това се води към събитията. Признавам си, познавам катаджията, който удря с палката въпросния субект(който субект за мен си е просто лош генетичен материал)както и другия, който тича накрая, но не удря никого. Обаче не поради това вземам тяхната страна, че единствената грешка в случая на удрящия с палката е, че го удря в светлата част на денонощието когато по терасите е пълно с тюфлеци, които само търсят нещо подобно да снимат и да качат в местната медия където си има рубрика репортера си ти и е пълно с всякакви тъпотии. Удрящият с палката е доста спокоен и коректен катаджия, нито съм чувал, нито съм виждал да влиза в пререкания с граждани или да използва служебното си положение за да тормози граждани, както правят по принцип някои негови колеги, особено в по-малки населени места. Разговарях с другия му колега, който идва накрая и ми обясни цялата ситуация как първо не им е спрял и е хукнал като див с тая щайга с 45 различни нюанса на синьото да лети из града, многократно е можел да се блъсне, поради ранния час за неделя не е имало особено голям трафик, но после като излиза на околовръстното и влиза в насрещното, това е еднопосочен път на главния подбалкански и за няколко километра той кара срещу колите, които понякога си карат скоростно, има завои и ако някой изпреварва няма къде да се избяга и би последвал челен удар. Те естествено още като го виждат знаят за какъв бастун става дума, никога не е имал книжка, а си лети с щайгата, надрусан на амфети и напушен, с достойно криминално минало(а е на 25 още)на всичко отгоре след като успява да не убие никой пак влиза в града и го залавят вече, той почнал да ги заплашва с всякакви тъпотии. На катаджията му е кипнало до не знам си къде явно и както се вижда го понатупва с палката, а другия отстранен полицай е новобранец кажи-речи, който му нанася един ритник както се вижда. Със сигурност ще има доволен брой хора вземащи страната на задържания, но само се замислете какво чувство за безнаказаност има някакъв такъв лош биологичен материал след като си позволява подобни неща. Ако аз бях на мястото на ченгетата, щях да го понатупам повече тоя, ама да се направи където и когато може, а не под влияние на адреналина след гонката без да се мисли. Медиите както винаги искат да си правят сензациите и за тях няма значение дали както в случая нищо не се случва и го залавят, стига да има сеир като полицейски произвол. Но иначе пак дрогиран като уби колегата им Милен Цветков след като си летеше из София, много бързо започнаха да ни заливат с този случай и не спират да го правят до ден днешен.
Заради един лош биологичен материал, който никога не е имал книжка, но си кара свободно, надрусан и т.н. сега служителя е отстранен, а онзи ще претендира за хиляда неща с цел да се отърве. Другият път като седне зад волан, а това със сигурност ще се случи, ще се позамисли малко точно заради тия палки, които отнесе, ама бяха малко наистина.
In God we trust, all others we track.
Да караш с ръчна кутия в САЩ е умение и си нещо като пилот. В Европа ако не можеш да караш ръчка е срам и си нещо като неможач. :mhihi:
I feel the need, the need for speed.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 21 Мар 2021, 21:24

Цял ден чета и гледам, хиляди ГЛУПАЦИ да защитават тоя надрусания. Аз съм на 100% зад действията на полицаите, като и тайно се надявам в районото да е изял още поне х2 тупаници и ритници. Защото ако недай боже беше оставил нечии баща, брат или какъвто и да е роднина на място, нямаше да са такива новините.

Изпратено от моят SAMSUNG S9 SM-G960F с помощта на Tapatalk
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 21 Мар 2021, 21:37

И аз сега като прочетох какво е направил преди да го хванат, не виждам как мога да съчувствам на задържания.
Явно на катаджията не са му издържали нервите, но щом чак до стрелба се е стигнало за да го спрат :banghead:
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 21 Мар 2021, 21:39

Просто трябваше да го гръмнат случайно докато бяга с колата, ама ...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seimo » 21 Мар 2021, 22:08

Перфектен пример за това какви пълни аматьори са нашите полицаи. А този надрусания го грозяла присъда от 1-5 години пълен смях. Добре че не е отнесъл някой.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 21 Мар 2021, 22:15

Ушака с палката му издейства на тоя безкнижковия една условна присъда . Вместо да го наритат в районото и да го вкарат в кауша за максималния срок сега ще е вън до 1 година най много . :mhihi:
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
Мечтае да кара: Е39 М5
Детайли за колата: Powered by шпер

Мнение от drifty » 21 Мар 2021, 22:59

Аз не харесвам господата полицаи, щото полицейския произвол си е налице и лично съм го изпитал на мой гръб с един много повярвал си полицай, който ме заплашваше с побой, докато си стоях пред вкъщи, обаче тоя калъф наркоманчето и аз бих го смазал от бой.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Renault Megan E-Tech, Kia Sorento
Мечтае да кара: По пистите :)

Мнение от nthnl » 21 Мар 2021, 23:22

Top Gun Maverick написа:https://btvnovinite.bg/bulgaria/ekshan-v-kazanlak-tazi-sutrin.html
Не знам дали сте гледали новините, реших в тая тема да го пусна, понеже и това се води към събитията. Признавам си, познавам катаджията, който удря с палката въпросния субект(който субект за мен си е просто лош генетичен материал)както и другия, който тича накрая, но не удря никого. Обаче не поради това вземам тяхната страна, че единствената грешка в случая на удрящия с палката е, че го удря в светлата част на денонощието когато по терасите е пълно с тюфлеци, които само търсят нещо подобно да снимат и да качат в местната медия където си има рубрика репортера си ти и е пълно с всякакви тъпотии. Удрящият с палката е доста спокоен и коректен катаджия, нито съм чувал, нито съм виждал да влиза в пререкания с граждани или да използва служебното си положение за да тормози граждани, както правят по принцип някои негови колеги, особено в по-малки населени места. Разговарях с другия му колега, който идва накрая и ми обясни цялата ситуация как първо не им е спрял и е хукнал като див с тая щайга с 45 различни нюанса на синьото да лети из града, многократно е можел да се блъсне, поради ранния час за неделя не е имало особено голям трафик, но после като излиза на околовръстното и влиза в насрещното, това е еднопосочен път на главния подбалкански и за няколко километра той кара срещу колите, които понякога си карат скоростно, има завои и ако някой изпреварва няма къде да се избяга и би последвал челен удар. Те естествено още като го виждат знаят за какъв бастун става дума, никога не е имал книжка, а си лети с щайгата, надрусан на амфети и напушен, с достойно криминално минало(а е на 25 още)на всичко отгоре след като успява да не убие никой пак влиза в града и го залавят вече, той почнал да ги заплашва с всякакви тъпотии. На катаджията му е кипнало до не знам си къде явно и както се вижда го понатупва с палката, а другия отстранен полицай е новобранец кажи-речи, който му нанася един ритник както се вижда. Със сигурност ще има доволен брой хора вземащи страната на задържания, но само се замислете какво чувство за безнаказаност има някакъв такъв лош биологичен материал след като си позволява подобни неща. Ако аз бях на мястото на ченгетата, щях да го понатупам повече тоя, ама да се направи където и когато може, а не под влияние на адреналина след гонката без да се мисли. Медиите както винаги искат да си правят сензациите и за тях няма значение дали както в случая нищо не се случва и го залавят, стига да има сеир като полицейски произвол. Но иначе пак дрогиран като уби колегата им Милен Цветков след като си летеше из София, много бързо започнаха да ни заливат с този случай и не спират да го правят до ден днешен.
Заради един лош биологичен материал, който никога не е имал книжка, но си кара свободно, надрусан и т.н. сега служителя е отстранен, а онзи ще претендира за хиляда неща с цел да се отърве. Другият път като седне зад волан, а това със сигурност ще се случи, ще се позамисли малко точно заради тия палки, които отнесе, ама бяха малко наистина.

Колега.. потресен съм от написаното.. честно.
1. Хайде да не бъдем расисти - нищо общо няма генетичният материал. Има хора, които спазват законите и такива, които не го правят.
2. Можеш ли да уточниш как точно господата полицай са разбрали, че е бил надрусан, без книжка и тн ПРЕДИ да го спрат и установят нарушенията или викаш - шесто чувство?
3. Не виждам връзката между нарушението и последващият побой. До колкото знам в наказателният кодекс не пише - набийте го ако ви дразни. Описват се нарушенията и съда взема решение какво да е ефективното наказание.

За мен това си е чиста проба полицейско своеволие. Хубаво е, че е имало кой да го заснеме - следва вътрешна проверка в МВР и ще се изясни какво как и защо се е случило и дали полицейският служител е надхвърлил правомощията си.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата