Зимни гуми сезон 2023-2024г.
Модератор: Общи модератори
- Драгослав
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46XI / W164
Re: Зимни гуми сезон 2018-2019
Още ли притежанието на айфонЯ се приема за газария. 

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Явно някои живеят в миналото, защото бая марки, дори Хубавей имат по 1500лв+ телефончета, та какво остава за аифона.
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
По темата за евтините и скъпите гуми...колкото и кротко да се кара, един път в живота на гумите може да се наложи да спрете внезапно ... ще ви скочи някое лапе на пешеходната пътека ... може и с 40 км да караш, но ако са нисък клас гумите и спреш метър по-късно може да е фатално.
Не го забравяйте!
По темата зимата съм с Nokian .
Карал съм и D3 и D4.
От нови до трета зима включително е много добра гума.
Тихи са. На мокро са ОК.
Не го забравяйте!
По темата зимата съм с Nokian .
Карал съм и D3 и D4.
От нови до трета зима включително е много добра гума.
Тихи са. На мокро са ОК.
Драгослав написа:Още ли притежанието на айфонЯ се приема за газария.
То с новият на макс за 3200 си е ахахах. Ама с тези лизинги лъжат системата, не могат да разберат коврите имаш ли пари или си скъсаняк на 24 вноски

По темата - карах с Conti TS-850 4 години, мисля пак да си взема такива тази, само че вече 18-ки. Преди тях бях карал с Ultragrip 6-7 може би не помня вече - също бях доста доволен.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Китайчетата са добре 1-2 години. После стават трагични. Последната зима карах с китайски, със 7мм грайфер, ама 5 годишни. На мокро са меко казано трагични. От цариградско минавам табелата за магистрала, от 3-та превключвам на 4-та с около 100км/ч и гумите превъртяха. Не карам М5
В сняг никъде не закъсах, но са много далече от това, което бяха първите 2 сезона. Толкова пластмасови са станали, че за целия сезон 0,5мм се изтъркаха. Не знам за колко хиляди, не съм засичал, ама над 5000км. И определено возят по-твърдо от летните. За тази зима съм много в дилема какво да правя, понеже хем имат бая грайфер, сняг в Пловдив има няколко дни зимата. Колата не смятам да я карам още 3 години, че да наливам пари за нов комплект гуми. А втора ръка ще е от трън на глог. Тези поне ги знам, че не са лепени, без балони и т.н. Но пък за сметка на това за нищо не стават тея гуми
Също така и спират по-зле. Накрая на сезона ми се наложи да спра доста аварийно на сухо и изпитах трудности. А и като са ми хубави летните много ме дразни голямата разлика в поведението.
Китайските за мен са за бакшиши или служебни коли, които въртят много. Да ги сложиш и до 2 години да си ги изтъркал. Поне тези, които имам, 2 години си бяха супер. Не знам дали гледахте (по-назад може и да е обсъждано) аматьорския тест на бричката. Има какво по-добре да се направи в теста, но мен лично не ме изненадаха резултатите. Втора ръка премиум = евтини гуми.

Китайските за мен са за бакшиши или служебни коли, които въртят много. Да ги сложиш и до 2 години да си ги изтъркал. Поне тези, които имам, 2 години си бяха супер. Не знам дали гледахте (по-назад може и да е обсъждано) аматьорския тест на бричката. Има какво по-добре да се направи в теста, но мен лично не ме изненадаха резултатите. Втора ръка премиум = евтини гуми.

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Аз пак ще се повторя ама 2ра ръка само ако е някой близък човек или един от малцината на които имаш доверие.
Конкретно в твоя случай - ако цолажът е добър не пречи да си караш същите гуми и след като смениш колата. Например 225х45 Р17 стават на 10000 модела. Това че няма сняг в Пловдив трябва още повече да те кара да махнеш китайските, защото те единствено на сняг стават за нещо.
Аз така се прекарах с 330ката - взех я с почти нови Ханкок и си карах с тях. Тъй като са отлично състояние не ми се дават пари за нови. В същото време има голяма разлика от поведението им, особено като се сравни с летните Конти Премиум Контакт 6 - направо все едно сменяш колата. Та така си остана 46цата и тази зима, който ще я кара ще е пак със Ханкок. Заради това вече на нова (така де втора ръка) кола гледам да скосласам да си и сменя гумите в началото и да си знам че следващите 5 години ще карам с оптималното и няма да мисля за този не малък разход
Конкретно в твоя случай - ако цолажът е добър не пречи да си караш същите гуми и след като смениш колата. Например 225х45 Р17 стават на 10000 модела. Това че няма сняг в Пловдив трябва още повече да те кара да махнеш китайските, защото те единствено на сняг стават за нещо.
Аз така се прекарах с 330ката - взех я с почти нови Ханкок и си карах с тях. Тъй като са отлично състояние не ми се дават пари за нови. В същото време има голяма разлика от поведението им, особено като се сравни с летните Конти Премиум Контакт 6 - направо все едно сменяш колата. Та така си остана 46цата и тази зима, който ще я кара ще е пак със Ханкок. Заради това вече на нова (така де втора ръка) кола гледам да скосласам да си и сменя гумите в началото и да си знам че следващите 5 години ще карам с оптималното и няма да мисля за този не малък разход
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
TNT написа:Китайчетата са добре 1-2 години. После стават трагични. Последната зима карах с китайски, със 7мм грайфер, ама 5 годишни. На мокро са меко казано трагични.
кажи коя марка и модел са де, поне някой колега ако се е замислил за тях да не се прекара
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Westlake са пословични с това, че не се трият и дълго време седят меки, което за каране в сняг е окей. Но пътното им поведение на сухо и мокро е под въпрос за целия им живот 

- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
пффф баща ми го бяха налъгали с такива зимни
първата зима супер копае, излиза минава от всякъде ... егати гумата ... верно , гъне се ужасно (чак опасно бих казал) , но факт работеше
2рата по-зле бяха ама не плашещо ... обаче ...
3тата тотал щета ... тия гуми пак се гънат и т.н. ама сцепление нямат ... грам, а са съхранявани правилно, не се карат лято и т.н.
миналата зима едвам го убедих да хвърли поне предните 2 (колата е на предно) , за задните и дума не можело да става "те са като нови" имали много грайфер , та поне си взе 2 нови за отпред
в никакъв случай според мен не си струват парите тия зимни гуми Westlake
първата зима супер копае, излиза минава от всякъде ... егати гумата ... верно , гъне се ужасно (чак опасно бих казал) , но факт работеше
2рата по-зле бяха ама не плашещо ... обаче ...

миналата зима едвам го убедих да хвърли поне предните 2 (колата е на предно) , за задните и дума не можело да става "те са като нови" имали много грайфер , та поне си взе 2 нови за отпред
в никакъв случай според мен не си струват парите тия зимни гуми Westlake
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
Аз мисля да рискувам с мишелин алпин 6, тъй като няма още мнения, инече тия дния видях 760 с гуми Kumho

Sent from my iPhone using Tapatalk

- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
чtintirimintiri написа:Аз мисля да рискувам с мишелин алпин 6, тъй като няма още мнения, инече тия дния видях 760 с гуми Kumho
Колега кое е странното за гумите Кумхо? Модела им PS91 e за оригинално вграждане в 5' G30 530d - https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=85_0091
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Оригинално вграждат Кумо в Г30 - дафак, а мислех че Ауди са изпаднали със Ханкок с РС5.
А иначе, не знам какво е странното на Кумо в Е66, при положение че половината S W222 X5 F15 са със нексен ... Отскоро гледам и Сайлън са модерни - наскоро едно Е60 535д с чип, без катализатори ест

- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
Щом ги вграждат оригинално са достатъчни, тогава за какво да давам по 250лв на гума за размер 225/45/17.
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
mopasan написа:tintirimintiri написа:Аз мисля да рискувам с мишелин алпин 6, тъй като няма още мнения, инече тия дния видях 760 с гуми Kumho
Колега кое е странното за гумите Кумхо? Модела им PS91 e за оригинално вграждане в 5' G30 530d - https://www.realoem.com/bmw/enUS/showpa ... Id=85_0091
Как какво, представяш ли си да караш БМВ, което да не е обуто с Мишлен или Континентал и да пишеш във форума.