Велосипеди

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Покупка на велосипед...

Мнение от uCnaHeTcA » 26 Апр 2016, 20:38

В крайна сметка.... топло-топло :mhihi:
До сега не се бях качвал на такъв тип колело и бях доста скептичен относно даването на такива суми за някакво си колело, но след като се качих на тоя 'жип с тия 29ки останах удивен :kuku: Много е брутално :driving:
Само багажник трябва да си намеря за колата :mhihi:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Мнение от M5 » 27 Апр 2016, 7:43

Честито! Със здраве да си го караш и много усмивки да ти носи.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 28 Апр 2016, 9:17

Благодаря :bchug:
Вчера, като за първи ден, направихме преход 40км и днес сядам на една страна :mhihi: Явно трябва да сменя седалката :mrgreen:
Първите ми впечатления са уникални и като МТБ по асфалт се представи блестящо, заключването на вилката от рамката ми беше в огромна полза при изкачванията. Не, че имам някаква особена база за сравнение, но бях доста скиптичен. За кардио-то през почивните от тренировка дни, ще ми е просто идеално :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 28 Апр 2016, 9:25

uCnaHeTcA написа:Благодаря :bchug:
Вчера, като за първи ден, направихме преход 40км и днес сядам на една страна :mhihi: Явно трябва да сменя седалката :mrgreen:

Ще свикнеш! Аз като не съм карал по-дълго време винаги ме боли гъзЪ, ако направя няколко дни подред след втория ден се свиква.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 28 Апр 2016, 12:56

Може да си вземеш от специалните клинове с "памперс" и няма да я усещаш седалката :yes: .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 29 Апр 2016, 12:14

uCnaHeTcA написа:Само багажник трябва да си намеря за колата :mhihi:

честито!

багажник и аз си търся. thule имат няколко, които доста ми харесват и според мен не грозят колата, но единственото кофти е, че скриват задния номер.

едит: този по-точно:

http://www.thule.com/en-us/us/products/ ... -_-1685475
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 29 Апр 2016, 12:56

И аз си търся багажник, но съм се спрял на вариант за тавана (снимката е примерна):
Изображение

Ходих да гледам в един магазин различни варианти. По-евтините модели нямат заключване към напречните греди, някои нямат и заключване към колелото, т.е. не може да се оставят без надзор (има варианти от ~50 до ~500 лв)*.

Тези за заден капак излизат малко по-евтино и се монтират с кукички и ремъци за капака. Ако задната броня не е достатъчно твърда и се огъва под натиска, ремъците започват да се разхлабват. Освен това се прикриват задния номер и задните светлини, което може да създаде предпоставка за ПТП при внезапно спиране или каране по тъмно.

Има и вариант за монтиране на тавана, но с гумите нагоре. Това е най-евтиното, което съм намерил за сега (~50 лв)*.

Ако ще возите колелата 1-2 пъти на сезон на не много дълги преходи, може да се вземе някой по-евтин вариант за задния капак. Ако ще се возят често, може да се замислите за инвестиране в нещо по-качествено.

* - цените са само за шините държащи колелото. Напречните греди се купуват отделно. Цените започват от около 120 лв.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 29 Апр 2016, 17:09

това на покрива за мен не е оферта,след едни 200км например опред цялото колело ще е в всяква гняс/мушици пеперуди и тн./Ако ще се карат колела по често с кола има си багажнижи със стойка за номера отделни светлини и тн. щом ви притеснява,че не се вижда нищо от зад аз 2ра година си карам със стойка за отзад за 3 колела и нямам никви ядове.Не е туле няква италянска беше,върши работа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 9:26

Е ти с тия колела на тавана с 200 ли ще караш че да размазваш мухите? Аз карам с 3 колела на покрива. Имах и за отзад на бронята, но много кляка колата, стърчат колелата а и е неудобно, да не кажа невъзможно да се ползва багажника.
uCnaHeTcA написа:В крайна сметка.... топло-топло :mhihi:
До сега не се бях качвал на такъв тип колело и бях доста скептичен относно даването на такива суми за някакво си колело, но след като се качих на тоя 'жип с тия 29ки останах удивен :kuku: Много е брутално :driving:
Само багажник трябва да си намеря за колата :mhihi:

А на Промаркета в Горубляне ти ли беше с туй колелце? :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Май 2016, 10:34

Тия за багажника не жулят ли боята?

Такъв, който се хваща за гредите на тавана имат в магазините на Драг за 50-60лв беше. Мисля, че и в Декатлон бях виждал пак на такава някаква цена.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 12:16

bum_bum написа:Тия за багажника не жулят ли боята?

Те имат некви гуми на мястото на подпиране и на куките, ама последните не посмях да ги закача директно на отварящото се задно стъкло на е34-ката комби. Връзвах го през целия капак като раница, ама не можеш да бръкнеш после в него щот треа да вдигнеш е двете колела с една ръка... Брат ми има такъв който се стяга на теглича и после с колани към задния капак на е30-ката, повече става, ама пак кляка отзаде, колелата се удрят едно в друго и отделно стърчат отстрани. Са се сещам, че и предните капли им свалях. Онзи ден в ЛИДЛ имаше стойка за покрив за колело от алуминии за 120 лева. Сигурно е супер лека.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 03 Май 2016, 12:52

няма ядове за задното стъкло споко.за стърчането отстрани си зависи от колата,но и с каквато да си повече от огледалата както стърчат няма да е.По принцип ако колата е мръстна и се сложи багажника отзад и от вибрацийте по пътя,там където са били гумичките преполагам ще се отбележат на боята но аз точно за това там където се слагат на багажника съм си лепнал безцветно тиксо :mrgreen:
За отгоре и със 100 да караш съм сигурен че ще има налепени гадини по колелото...ако пък си със шосейка по гюделина ще е весело после чистенето :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 13:08

kiko написа:няма ядове за задното стъкло споко.за стърчането отстрани си зависи от колата,но и с каквато да си повече от огледалата както стърчат няма да е.По принцип ако колата е мръстна и се сложи багажника отзад и от вибрацийте по пътя,там където са били гумичките преполагам ще се отбележат на боята но аз точно за това там където се слагат на багажника съм си лепнал безцветно тиксо :mrgreen:
За отгоре и със 100 да караш съм сигурен че ще има налепени гадини по колелото...ако пък си със шосейка по гюделина ще е весело после чистенето :mhihi:

Мухите са след 150км/ч, но нека да не спорим. Каплите явно не съм свалял. Вижда се колко стърчат във всички посоки. На мен на тавана ми е по-добре, хендмейд спешъл, 3-та година кара от София през Пампорово, до Варна и обратно :mhihi:
Преди:
IMAG0519.jpg

IMAG0518.jpg

След:
IMAG0999.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Май 2016, 13:18

http://screambikes.eu/bg/goren-kutii/13 ... results=71

Даже по-евтини били тия за които говорех в Драг. Аз дебна за същия модел, но Туле защото имам от оригиналните греди за е36 та да си тичат с него.

Иначе ако имам наистина хубава кола с теглич бих си взех стойка за теглича Туле 550 или 700лв за две или три колелета със светлини и всичко както си му е реда.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от KPETEH » 03 Май 2016, 13:29

bum_bum написа:http://screambikes.eu/bg/goren-kutii/1306-goren-bagazhnik-peruzzo-lucky-two-317.html?search_query=bagazhnik&results=71

Даже по-евтини били тия за които говорех в Драг. Аз дебна за същия модел, но Туле защото имам от оригиналните греди за е36 та да си тичат с него.

Иначе ако имам наистина хубава кола с теглич бих си взех стойка за теглича Туле 550 или 700лв за две или три колелета със светлини и всичко както си му е реда.

И такъв от линка съм имал. На моето колело не пасна захващането, че рамката му е неква дебела и не-кръгла. Иначе е метален, телескопичен, след време се бели боята и ръждясва...афиф ама става. Захващането към гредите е с П-образна скоба с резби в краищата - за правоъгълни греди е!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата