Велосипеди
Модератор: Общи модератори
Re: Покупка на велосипед...
В крайна сметка.... топло-топло 
До сега не се бях качвал на такъв тип колело и бях доста скептичен относно даването на такива суми за някакво си колело, но след като се качих на тоя 'жип с тия 29ки останах удивен
Много е брутално
Само багажник трябва да си намеря за колата

До сега не се бях качвал на такъв тип колело и бях доста скептичен относно даването на такива суми за някакво си колело, но след като се качих на тоя 'жип с тия 29ки останах удивен

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- M5
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 520i - продадена
- Мечтае да кара: M5
Благодаря
Вчера, като за първи ден, направихме преход 40км и днес сядам на една страна
Явно трябва да сменя седалката
Първите ми впечатления са уникални и като МТБ по асфалт се представи блестящо, заключването на вилката от рамката ми беше в огромна полза при изкачванията. Не, че имам някаква особена база за сравнение, но бях доста скиптичен. За кардио-то през почивните от тренировка дни, ще ми е просто идеално

Вчера, като за първи ден, направихме преход 40км и днес сядам на една страна

Първите ми впечатления са уникални и като МТБ по асфалт се представи блестящо, заключването на вилката от рамката ми беше в огромна полза при изкачванията. Не, че имам някаква особена база за сравнение, но бях доста скиптичен. За кардио-то през почивните от тренировка дни, ще ми е просто идеално

- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
uCnaHeTcA написа:Благодаря![]()
Вчера, като за първи ден, направихме преход 40км и днес сядам на една странаЯвно трябва да сменя седалката
![]()
Ще свикнеш! Аз като не съм карал по-дълго време винаги ме боли гъзЪ, ако направя няколко дни подред след втория ден се свиква.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- M5
- младши ентусиаст
-
Може да си вземеш от специалните клинове с "памперс" и няма да я усещаш седалката
.

- Denmark
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 Touring
uCnaHeTcA написа:Само багажник трябва да си намеря за колата
честито!
багажник и аз си търся. thule имат няколко, които доста ми харесват и според мен не грозят колата, но единственото кофти е, че скриват задния номер.
едит: този по-точно:
http://www.thule.com/en-us/us/products/ ... -_-1685475

- M5
- младши ентусиаст
-
И аз си търся багажник, но съм се спрял на вариант за тавана (снимката е примерна):

Ходих да гледам в един магазин различни варианти. По-евтините модели нямат заключване към напречните греди, някои нямат и заключване към колелото, т.е. не може да се оставят без надзор (има варианти от ~50 до ~500 лв)*.
Тези за заден капак излизат малко по-евтино и се монтират с кукички и ремъци за капака. Ако задната броня не е достатъчно твърда и се огъва под натиска, ремъците започват да се разхлабват. Освен това се прикриват задния номер и задните светлини, което може да създаде предпоставка за ПТП при внезапно спиране или каране по тъмно.
Има и вариант за монтиране на тавана, но с гумите нагоре. Това е най-евтиното, което съм намерил за сега (~50 лв)*.
Ако ще возите колелата 1-2 пъти на сезон на не много дълги преходи, може да се вземе някой по-евтин вариант за задния капак. Ако ще се возят често, може да се замислите за инвестиране в нещо по-качествено.
* - цените са само за шините държащи колелото. Напречните греди се купуват отделно. Цените започват от около 120 лв.

Ходих да гледам в един магазин различни варианти. По-евтините модели нямат заключване към напречните греди, някои нямат и заключване към колелото, т.е. не може да се оставят без надзор (има варианти от ~50 до ~500 лв)*.
Тези за заден капак излизат малко по-евтино и се монтират с кукички и ремъци за капака. Ако задната броня не е достатъчно твърда и се огъва под натиска, ремъците започват да се разхлабват. Освен това се прикриват задния номер и задните светлини, което може да създаде предпоставка за ПТП при внезапно спиране или каране по тъмно.
Има и вариант за монтиране на тавана, но с гумите нагоре. Това е най-евтиното, което съм намерил за сега (~50 лв)*.
Ако ще возите колелата 1-2 пъти на сезон на не много дълги преходи, може да се вземе някой по-евтин вариант за задния капак. Ако ще се возят често, може да се замислите за инвестиране в нещо по-качествено.
* - цените са само за шините държащи колелото. Напречните греди се купуват отделно. Цените започват от около 120 лв.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
това на покрива за мен не е оферта,след едни 200км например опред цялото колело ще е в всяква гняс/мушици пеперуди и тн./Ако ще се карат колела по често с кола има си багажнижи със стойка за номера отделни светлини и тн. щом ви притеснява,че не се вижда нищо от зад аз 2ра година си карам със стойка за отзад за 3 колела и нямам никви ядове.Не е туле няква италянска беше,върши работа.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Е ти с тия колела на тавана с 200 ли ще караш че да размазваш мухите? Аз карам с 3 колела на покрива. Имах и за отзад на бронята, но много кляка колата, стърчат колелата а и е неудобно, да не кажа невъзможно да се ползва багажника.
А на Промаркета в Горубляне ти ли беше с туй колелце?
uCnaHeTcA написа:В крайна сметка.... топло-топло
До сега не се бях качвал на такъв тип колело и бях доста скептичен относно даването на такива суми за някакво си колело, но след като се качих на тоя 'жип с тия 29ки останах удивенМного е брутално
![]()
А на Промаркета в Горубляне ти ли беше с туй колелце?

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тия за багажника не жулят ли боята?
Такъв, който се хваща за гредите на тавана имат в магазините на Драг за 50-60лв беше. Мисля, че и в Декатлон бях виждал пак на такава някаква цена.
Такъв, който се хваща за гредите на тавана имат в магазините на Драг за 50-60лв беше. Мисля, че и в Декатлон бях виждал пак на такава някаква цена.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Тия за багажника не жулят ли боята?
Те имат некви гуми на мястото на подпиране и на куките, ама последните не посмях да ги закача директно на отварящото се задно стъкло на е34-ката комби. Връзвах го през целия капак като раница, ама не можеш да бръкнеш после в него щот треа да вдигнеш е двете колела с една ръка... Брат ми има такъв който се стяга на теглича и после с колани към задния капак на е30-ката, повече става, ама пак кляка отзаде, колелата се удрят едно в друго и отделно стърчат отстрани. Са се сещам, че и предните капли им свалях. Онзи ден в ЛИДЛ имаше стойка за покрив за колело от алуминии за 120 лева. Сигурно е супер лека.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
няма ядове за задното стъкло споко.за стърчането отстрани си зависи от колата,но и с каквато да си повече от огледалата както стърчат няма да е.По принцип ако колата е мръстна и се сложи багажника отзад и от вибрацийте по пътя,там където са били гумичките преполагам ще се отбележат на боята но аз точно за това там където се слагат на багажника съм си лепнал безцветно тиксо
За отгоре и със 100 да караш съм сигурен че ще има налепени гадини по колелото...ако пък си със шосейка по гюделина ще е весело после чистенето

За отгоре и със 100 да караш съм сигурен че ще има налепени гадини по колелото...ако пък си със шосейка по гюделина ще е весело после чистенето

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
kiko написа:няма ядове за задното стъкло споко.за стърчането отстрани си зависи от колата,но и с каквато да си повече от огледалата както стърчат няма да е.По принцип ако колата е мръстна и се сложи багажника отзад и от вибрацийте по пътя,там където са били гумичките преполагам ще се отбележат на боята но аз точно за това там където се слагат на багажника съм си лепнал безцветно тиксо![]()
Мухите са след 150км/ч, но нека да не спорим. Каплите явно не съм свалял. Вижда се колко стърчат във всички посоки. На мен на тавана ми е по-добре, хендмейд спешъл, 3-та година кара от София през Пампорово, до Варна и обратно

Преди:
След:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
http://screambikes.eu/bg/goren-kutii/13 ... results=71
Даже по-евтини били тия за които говорех в Драг. Аз дебна за същия модел, но Туле защото имам от оригиналните греди за е36 та да си тичат с него.
Иначе ако имам наистина хубава кола с теглич бих си взех стойка за теглича Туле 550 или 700лв за две или три колелета със светлини и всичко както си му е реда.
Даже по-евтини били тия за които говорех в Драг. Аз дебна за същия модел, но Туле защото имам от оригиналните греди за е36 та да си тичат с него.
Иначе ако имам наистина хубава кола с теглич бих си взех стойка за теглича Туле 550 или 700лв за две или три колелета със светлини и всичко както си му е реда.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:http://screambikes.eu/bg/goren-kutii/1306-goren-bagazhnik-peruzzo-lucky-two-317.html?search_query=bagazhnik&results=71
И такъв от линка съм имал. На моето колело не пасна захващането, че рамката му е неква дебела и не-кръгла. Иначе е метален, телескопичен, след време се бели боята и ръждясва...афиф ама става. Захващането към гредите е с П-образна скоба с резби в краищата - за правоъгълни греди е!