Дискусия относно една импортната тема за задно през зимата.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 05 Яну 2009, 22:43

Точно ти ли алди билдер говориш за продажничество? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 05 Яну 2009, 22:46

Penchev написа:Ей ,аз по принцип ако има една Италианска марка (без Ферари), на която имам някакво уважение то това е Алфа Ромео 8) Подкарвал съм Алфа, возил съм се екстремно при Ивелин Йончев , национален шампион по Високопланинско и това са може би единствените коли с предно предаване ,които да значат нещо за мен до някаква степен ... Респект и към колегите ,но имаше груби изказвания ,които подразниха аудиторията - няма смисъл да се караме ,защото и двете марки са със спортна насоченост.

Дано докато има сняг някой се обади да покараме по Витоша заедно двата клуба :help:

Георги Пенчев

Благодаря за уважението към марката, ние (аз в частност) споделям това уважение към вашата. :)
Ама мен вече малко или много ме знаете в този форум. :mhihi:

За грубите изказвания:
И от двете страни имаше такива, но е по-важно, че и в двата "лагера" има стойностни хора, които не изопачават нещата и не се поддават на тъпи провокации и безпочвени заяждания. :yes: И точно заради тях/нас трябва да запазим добрите отношения. В края на краищата, едно нещо ни събира по форумите и колкото и да ви се струва еретично, то не е конкретната марка, а любовта към автомобилизма като цяло. ;)

За задното и предното предаване:
Някой някъде вече каза в тази тема (не ми се търси), че предното е за возене, задното е за каране и в много голяма степен съм съгласен с това твърдение. Малко са автомобилите с предно, които да се доближават до пътното поведение на тези със задно, но има и такива. :)
Обаче честно казано, макар че карам вече близо 12 години всеки ден, в зимни условия като сегашните си предпочитам предното. ;)
Сега, понеже някой ще ме "нападне", че точно в такова време е хубавото на задното, защото е голям "фън" (той си знае кой е :mhihi: ), ще кажа, че не съм съгласен, само и единственото защото освен вас, беемвистите/дрифтърите, по пътищата има и други хора, на които целта им не е да "плъзнат завоя", а просто да отидат на работа/вкъщи или за където там са тръгнали. :)
И повярвайте, доста се стряскат, когато срещу тях изникне кола, която върви с вратите напред! :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И така - мир и любов да има, това е важното. :bchug:

П.П.

Докато го напиша този ферман, гледам са се изписали разни не толкова приятни неща.
Не ми е работа, да решавам кой крив, кой прав в случая, но честно казано, държите се като някакви пубери, а не като възрастни хора! :puke:
Това да се смята, че важи за всички, които използват обиди, заплахи и пр. глупости, независимо каква кола карат. Адски е недостойно и жалко, вземете се в ръце! :roll:
Последна промяна Fear на 05 Яну 2009, 22:53, променена общо 2 пъти

Потребител
Аватар

Мнение от virusalfa » 05 Яну 2009, 22:50

Видяхте ли го-ето за тоя господинчо Ви говорех.Сбогом,Гринго!!!ЕГА те банне Икарус на петте кьошета!
Няма да ти доставя това удоволствие,защото не пиша там вече.Посерко!
Alfa 164TD Super'93

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Hugo Boss » 05 Яну 2009, 22:59

Само ще ви помоля кирливите ризи да си ги показвате по скайп, меили, лични и тем подобни :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от virusalfa » 05 Яну 2009, 23:04

Hugo Boss написа:Само ще ви помоля кирливите ризи да си ги показвате по скайп, меили, лични и тем подобни :mhihi:
Аз му извадих на показ и мръсните гащи,тъй че няма да го сърби гъза повече ;) Абсолютно съгласен съм 8)
Alfa 164TD Super'93

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 05 Яну 2009, 23:14

Fear написа:Сега, понеже някой ще ме "нападне", че точно в такова време е хубавото на задното, защото е голям "фън" (той си знае кой е :mhihi: ), ще кажа, че не съм съгласен, само и единственото защото освен вас, беемвистите/дрифтърите, по пътищата има и други хора, на които целта им не е да "плъзнат завоя", а просто да отидат на работа/вкъщи или за където там са тръгнали. :)

Фиъре, предлагам да те повозя, вместо да те нападам. ;)
Имам чувството, че имаш някакви неоснователни притеснения от комбинацията "задно + сняг" - ще можеш да се убедиш, че ако се внимава, колата слуша... без значение дали я караш да върви напред или настрани. :mhihi: Дали пък няма да си ревизираш мнението след това? :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 06 Яну 2009, 4:48

Жалко, че сега виждам темата, но само за инфо ще спомена, че един близък роднина наскоро сдобил се с Е65 735и направи маршрут Добрич-София-Велинград-Добрич (доста над 1000 км) и то в периода 29.12 - 02.01. Така ли пък да не закъсаха нито веднъж? Пак е 2тона е верно не е последната 7ца, но пак си е бензин близо 300 коня и на широки 17ки и т.н.
Па тва дека го показа шефчето от алфа форума и с 20ката че го минем кък са ми на 2ри season гуметките.
Важното е, че с точните колеги от алфа форума се разбрахме.

Feanor, недей го качва може хубава алфа да кара, след возенето да не реши да я продава по обясними причини :mhihi:

И аз бях АудиФен до пролетта, и дори бях скиптично настроен към карането на БМВ зимата. Но пролетта насам съм фен на една друга марка, а откак дойде зимата съм направо влюбен. Не ми се мисли ако колата ми М50Б25 и нагоре. Но и за това има време.
Изображение
E34, E38

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Fear » 06 Яну 2009, 10:10

justboy написа:Feanor, недей го качва може хубава алфа да кара, след возенето да не реши да я продава по обясними причини :mhihi:

Късно е чадо, той ме е возил, още преди ти да се качиш на BMW. :mhihi:
Интересното е, че аз не съм го качвал на алфата. :owned:

А колкото до случката, от която произлиза и тази тема... трудно ми е да дам мнение, просто никога не съм карал такава кола с толкова много коне и Nm, пък и автоматик отгоре на това. :)
И ми се струва тъпо, да се дърлим по този повод, най-малкото защото всичко винаги е частен случай. Т.е., както е възможно твоят роднина да е минал 1000км. по сняг без проблем, така и друг със същата кола да не може да мине и 10м, предвид обстоятелствата.

A когато ситуацията съвсем се скапе, дали си FWD, RWD или AWD с BMW, Аlfa, Lada или каквото и да е, все тая - http://www.youtube.com/watch?v=CySmFGxU6Bk :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Потребител
Аватар

Мнение от pinky_ » 06 Яну 2009, 10:18

virusalfa написа:Видяхте ли го-ето за тоя господинчо Ви говорех.Сбогом,Гринго!!!ЕГА те банне Икарус на петте кьошета!
Няма да ти доставя това удоволствие,защото не пиша там вече.Посерко!

Не ми се прави на умен, за да не ми се напикаеш в ръцете от страх като дойда в Благоевград!!!

п.с.По темата - Явно всички се покрихте и никои не дойде да покаже какво може да направи кола със задно на този "баир"...Неможачи и клавирни плъхове.... :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Яну 2009, 10:30

pinky_ написа:...Неможачи и клавирни плъхове.... :mhihi:

Леко батка, леко...

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 06 Яну 2009, 11:09

pinky_ написа:п.с.По темата - Явно всички се покрихте и никои не дойде да покаже какво може да направи кола със задно на този "баир"...Неможачи и клавирни плъхове.... :mhihi:

Абе ти ли не можеш да четеш или? В тая тема вчера Пенчев точно три пъти е написал АРЕ ДА СЕ ПРОБВАМЕ: От 9 сутринта до 3 следобяд само това повтаря:
1. Колеги от Алфа форума , казвайте къде довчера ще пробваме тракшън ?
2. Колега , къде ще пробваме тракшън т.нар. ?
3. Братче , това да искаш с някой с предно предаване да се тестваш за проходимост/сцепление и както бяха надъхани и сега тишин-а-а-а muhihihihi muhihihihi muhihihihi
Ми ще ходя сам довечера някъде щом ги е страх колегите muhihihihi

Ето ти телефона му: 0888 661846, звънни му, Бас държа, че ще дойде където кажеш! Само го обявете тука, та да има повече зрители. И Пинки Уинки, вземи си охрана, че тва Мутрите с BMW-та... знаеш ли ги :roll: :mhihi:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от virusalfa » 06 Яну 2009, 11:12

///peter написа:
pinky_ написа:...Неможачи и клавирни плъхове.... :mhihi:

Леко батка, леко...
Лелееее,нааках се от страх.Той бил ногу страшен,бе,почти като Кумчо Вълчо.....тук взел да ме плаши.Борците ли ше вика,не знам....
Alfa 164TD Super'93

Потребител
Аватар

Мнение от virusalfa » 06 Яну 2009, 11:14

Apassionata написа:
pinky_ написа:п.с.По темата - Явно всички се покрихте и никои не дойде да покаже какво може да направи кола със задно на този "баир"...Неможачи и клавирни плъхове.... :mhihi:

Абе ти ли не можеш да четеш или? В тая тема вчера Пенчев точно три пъти е написал АРЕ ДА СЕ ПРОБВАМЕ: От 9 сутринта до 3 следобяд само това повтаря:
1. Колеги от Алфа форума , казвайте къде довчера ще пробваме тракшън ?
2. Колега , къде ще пробваме тракшън т.нар. ?
3. Братче , това да искаш с някой с предно предаване да се тестваш за проходимост/сцепление и както бяха надъхани и сега тишин-а-а-а muhihihihi muhihihihi muhihihihi
Ми ще ходя сам довечера някъде щом ги е страх колегите muhihihihi

Ето ти телефона му: 0888 661846, звънни му, Бас държа, че ще дойде където кажеш! Само го обявете тука, та да има повече зрители. И Пинки Уинки, вземи си охрана, че тва Мутрите с BMW-та... знаеш ли ги :roll: :mhihi:
Защо му е охрана,глей,аз треперя вече.....
Alfa 164TD Super'93

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишел » 06 Яну 2009, 11:18

Бе вие нямате ли си форум където да се карате? :evil: Еййй, подивявам вече!!!

старши ентусиаст
Аватар
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 06 Яну 2009, 11:22

:maad: :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата