За кой ще гласувате на парламентарните избори?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

За кой ще гласувате на изборите за парламент през 2009 година?

ГЕРБ
84
34%
Атака
42
17%
БСП
15
6%
НДСВ
4
2%
ДПС
1
0%
СДС
6
2%
ДСБ
12
5%
БЗНС
0
Няма гласували
ВМРО
6
2%
Друга партия
7
3%
Няма да гласувам!
68
28%

Общо гласове : 245
старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Дек 2008, 15:23

D3BEP написа:Ja,
То е съвсем ясно че ще променят избирателния закон когато стане ясно че системата му не работи.
Но как... Вече не знам.
Може да въведат мажоритарни или смесени избори.
Може да сложат минимум на гласувалите за действителни избори...
Но ще го променят, в това съм убеден. Никой няма да ги остави да управляват държава с 10% активност на избори.
Или поне ако някой отвътре ги остави, никой отвън няма да ги остави.

Поздрави!

Аз за това говоря, няма да стане веднага. Ако съдим от предните избори работата не е на добре и от там е моята логика. По-добре да гласуваме, за да не се оставяме неграмотни хора да решават коя партия ще влезе в парламента. Защото в "махалата" не стои въпроса дали да гласувам или не. Там е ясно, че ще се гласува и е ясно за кой. Така че много по-добре да дадем глас за която и да е партия от колкото да оставиме 10% цигани да имат решаващи гласове...

Сигурен съм, че може да бъркам някъде но това е моята логика в момента. Ако се промени закона тогава вече друга работа...

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 15 Дек 2008, 15:24

D3BEP написа:Ja,
То е съвсем ясно че ще променят избирателния закон когато стане ясно че системата му не работи.
Но как... Вече не знам.
Може да въведат мажоритарни или смесени избори.
Може да сложат минимум на гласувалите за действителни избори...
Но ще го променят, в това съм убеден. Никой няма да ги остави да управляват държава с 10% активност на избори.
Или поне ако някой отвътре ги остави, никой отвън няма да ги остави.

Поздрави!

Дано стане в това столетие! :winky:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

ентусиаст
Аватар

Мнение от evans » 15 Дек 2008, 15:25

Apassionata написа:Винаги гласувам... На тези избори... вероятно ей така, поради липса на симпатии към Атака, Герб и прочие...малко като за спорта и заради старата СИНЯ идея... ще е СДС :confused: :mhihi:
А защо за СДС?примерно, защо не за ГЕРБ или БСП

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 15 Дек 2008, 15:30

ja написа:
Сигурен съм, че може да бъркам някъде но това е моята логика в момента.

Еми друг начин да променим закона аз не виждам. Ако ида да гласувам, макар че НЯМА за кого, "моите" представители в парламента ще си я карат тъй докато могат. Е аз искам да им покажа ,че вече не могат.

За циганите бъркаш. За разлика от турците повечето техни гласове са платени и се плащат предимно от БСП, СДС и ДСБ.
Там са им и "политическите" структури. Болшинството цигани не подкрепят Доган.

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i

Мнение от bmw maniqk ivo bmw » 15 Дек 2008, 15:36

WilliamsF1Team написа:Аз пък ще гласувам за ГЕРБ... :!: Не защото трябва да гласувам, ами защото Б. Борисов може да е всякакъв, но на мен ми харесва как управлява София в момента и залагам изцяло на него... :!:

Бойко Борисов ти харесва как управлявал :mhihi: :mhihi: Аве всички който гласувате за него не се ли сещате че всичко което е направил е за да ви излъже да гласувате!! Спорет мене трябва всички да гласуваме с празни бюлетини за да видят тия шибани Политици че неможе да се е**ват с нас. :evil:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 15 Дек 2008, 15:42

D3BEP написа:
ja написа:
Сигурен съм, че може да бъркам някъде но това е моята логика в момента.

Еми друг начин да променим закона аз не виждам. Ако ида да гласувам, макар че НЯМА за кого, "моите" представители в парламента ще си я карат тъй докато могат. Е аз искам да им покажа ,че вече не могат.

За циганите бъркаш. За разлика от турците повечето техни гласове са платени и се плащат предимно от БСП, СДС и ДСБ.
Там са им и "политическите" структури. Болшинството цигани не подкрепят Доган.

Примерно говоря. Циганите, Националистите, Турците... Схемата е близка, но те винаги гласуват. И ако ние не реагираме с насрещни гласове ше си ги оставиме да си правят каквото си искат. А мисля още един такъв мандат за България ще е пагубен...

Промяна предполагам може да дойде и от парламента ако спечелят сините партии, понеже това ще е начин да се отреже пътя на ДПС към правителството. Но не се знае кой с кой е. И все пак аз съм оптимист и си мисля, че някой ден ще се събудим. Всъщност аз нямам нищо против Турците или циганите, но не може да ме убеди никой, че са такова мнозинство в България за спечелят мандат... Просто ние сме си за бой щото не гласуваме.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 15 Дек 2008, 15:46

Еми... Всеки си има концепция.
Там е другият проблем на изборите у нас.
Разединяват, вместо да обединяват...
Просто циркаджиите ни са добри и умеят да правят шоу. Некои го викат PR.

Изобщо, демокрацията... Баламска история.
Съществува само, както си писахме наскоро с един колега, за да защитава железният закон на олигархията.
Последна промяна D3BEP на 15 Дек 2008, 15:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 15 Дек 2008, 15:46

D3BEP написа:..........

Не съм надъхан, бъркаш... :idea:
Ти си надъхания и то не само тук, ти си компетентния и то не само тук, ти знаеш всичко и то не само тук, ти си прав винаги... :!:

Какво да споря с радиото... :roll: Къде е смисъла... :?: Темата е за кой ще гласуваме, а не "ДЗВЕР" молим ти се отвори ни очите за всичко случващо се около нас... ;) Разбери, че ти се изказваш за всичко и освен, че се изказваш искаш да ни убедиш всички нас в правотата ти... :confused: Може да си прав за някои неща, може да си много умен, ама то едно нещо като го говориш постоянно няма смисъл от него... 8) А аз съм надъхан единствено за собствения си живот и сам за себе си решавам кой искам да ме управлява, а това ти какво ще ми кажеш, ми е баш все едно... :lol: Не си мисли, че ще промениш представите ни за света, глобалното затопляне, религията, пазаруването, спестяването и т.н. :idea: Много хора спряха да пишат заради постоянната ти компетенция, която в повечето ситуации (да не кажа всички) е различна от тази на потребителите тук. Замисли се дали съм прав в случая, знаеш че уважавам мнението ти, но само когато не е просто за да опонира на нечие друго... :idea: Доказателство за думите ми е темата за финансовата криза, в която Азраил ви запуши много бързо устите... :idea:

А за Бат Бойко не съм му кой знае какъв фен, но просто трябва да се даде шанс на някой, който не е могъл да се изяви на мястото, за което ще се гласува... 8)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 15 Дек 2008, 15:52

Интересното е, че аз в нищо не ви убеждавам, просто изложих моята позиция.
ВИЕ МЕ УБЕЖДАВАТЕ.
Да съм казал на некой, "сакън, нидей ходи гласувай!" ?

Напротив, от вас идва простотията "който не гласува е пе*ерас, турчин, резак"....

Пак евтината пропаганда, като немаш кво друго да кажеш. Да, постовете ми са много, дълги и бая бързаци нема да ги прочетат. Сигурно им е гадно, че са толкова много.
Само че нищо не се повтаря. Всеки си е с отделни разсъждения.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 15 Дек 2008, 15:53

Боико е един циркаджия и медиен герои , кво сте наскачали всички. Волен е ненормалник , които само лае . Бяха сдс , после станаха лоши, после царя , след тва и тои не бил стока , сега бсп не били , на следващите избори ще е герб , после ще се говори , че и те не стават. Общо взето няма партия дето да става , важното е да изберем по малкото зло , което спореед мен е не е герб и атака !
It`s party time !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 15 Дек 2008, 15:56

D3BEP написа:Пак евтината пропаганда, като немаш кво друго да кажеш. Да, постовете ми са много, дълги и бая бързаци нема да ги прочетат. Сигурно им е гадно, че са толкова много.
Само че нищо не се повтаря. Всеки си е с отделни разсъждения.

Я си задай въпроса ако не гласуваме, ние кой печели повече %?
Кой има твърд лекторат пристигащ само по избори, или и това е "пропаганда" а?

ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_maxo » 15 Дек 2008, 15:58

Нещата не са така както ви ги представят, и медиите и Бате ви!
WilliamsF1Team, какво му хареса на Стамболийски? Снощи минах от там и се хващам на бас, че със скорост около 50км/ч ще усещаш същото като на Цариградско!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 15 Дек 2008, 16:17

Гласувайте всички, защото е глупаво 300 000 да определят живота на 7 000 000. Вие мекотели ли сте или какво. Гласувайте за малките партии, но гласувайте. Затова има и почивен ден, не да пиеш бира и да чоплиш семки, ами да упражниш законовото си право в тази държава. Аман от п**ки. :evil:
bmw

Е46нтусиаст
Е46нтусиаст
Аватар
Кара: M3 E46
Мечтае да кара: M3 E46
Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox

Мнение от Runnaway » 15 Дек 2008, 16:19

За който и да гласувам - ефектът ще е нулев ..

Все едно гласуваме на избори за "На кой да дадем да се "НАЯДЕ" с парите от Еврофондовете и Данъкоплатците ?"
"Съборът" >>> ЦЪК!
"Поредният работен ден" - до Част 7 >>> ЦЪК!
"Разходката" >>> ЦЪК!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от AHTuBuPyC » 15 Дек 2008, 16:33

Runnaway написа:За който и да гласувам - ефектът ще е нулев ..

Все едно гласуваме на избори за "На кой да дадем да се "НАЯДЕ" с парите от Еврофондовете и Данъкоплатците ?"

Така или иначе ще бъде някой, по-добре да си го подкрепил или опитал да спреш. И в двата случея ще направиш нещо добро.
bmw

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата