България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Или просто Ганя си заебава електричката в синя зона, щото не плаща паркинг. В момента мисля няма ограничение колко часа могат да паркират, както е за останалите. За простосмъртни 2 часа, за тостери 24/7 безплатно , после няма места за паркиране 
Тези тип "Спарк" да си се разбират с общината колко да си плащат. Приравняване с останалите може би не е ок, но 50% отстъпка за електрически автомобил ми се струва по-разумно. С това автоматично ще влезне и ограничението за часове престой. В момента кво пречи да си паркирам един електрически бус и да го ползвам за шкаф/склад в синя зона 24/7 ?

Тези тип "Спарк" да си се разбират с общината колко да си плащат. Приравняване с останалите може би не е ок, но 50% отстъпка за електрически автомобил ми се струва по-разумно. С това автоматично ще влезне и ограничението за часове престой. В момента кво пречи да си паркирам един електрически бус и да го ползвам за шкаф/склад в синя зона 24/7 ?
- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Tesla M3LR, e90 330xd, gsxr 600 k8
Тва ми се вижда безумие, никой не си купува електричка за да я заебава да си седи в синята зона и да заема място, още не са станали по 2К да може ганьо да си купи 5 да си има и да заеме половината паркинг пред блока
Единствено ако живееш там и рядко я караш, ама тогава така и така си имаш стикер и цената е символична и да не си с електричка. А за буса...и тва не си го представям, да затвориш пари за половин гараж в електрически бус, който се и обезценява на всичкото отгоре, за да го ползваш за склад...то по добре наеми си някое мазе 

- TNT
- младши ентусиаст
-
А точно пред твоя магазин ще има мазе ли, за да го наемеш ? Като гледам, има бусове, които са по 30 000лв. Купи си гараж в центъра за толкова или половин. А все пак и "склада" може да го преместиш, като се налага. Това че ти даже не живееш в София и не е това причината да си вземеш електрически автомобил, не значи че някои не го правят. Най-малкото някой, който работи в центъра, може да си заебава всеки ден за цялото работно време на синята зона колата за 0лв. Останалите могат за 2 часа. Като му направят и на него времето 2 часа, рЕзко ще се поосвободят свободни места. Очевидно един от аргументите е, че някои улици са над 50% заети целодневно от електрички. Та някой офис с тарикати си заема цялата улица и си кисне цял ден без пари, другите обикалят като улави и отделят вредни емисии.
Най-справедливото е просто да имат отстъпка в цената. 50% е ок, и 70% да е - пак е ок. По-голям е проблема с неограниченото време.
Най-справедливото е просто да имат отстъпка в цената. 50% е ок, и 70% да е - пак е ок. По-голям е проблема с неограниченото време.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
А че Спарк бъркат здраво отзад на всички живущи и работещи в центъра не е важно
Даже няма да си отварям устата за зареждачките...масово тези на ElDrive са задръстени със Спарк коли...заредени на макс, но няма кой да ги откачи и да зареди друг човек
Но аз ако си зарежа колата след пълно зареждане започват да ме цакат на минута/час престой 
Даже няма да си отварям устата за зареждачките...масово тези на ElDrive са задръстени със Спарк коли...заредени на макс, но няма кой да ги откачи и да зареди друг човек
Но аз ако си зарежа колата след пълно зареждане започват да ме цакат на минута/час престой 
- TNT
- младши ентусиаст
-
https://offnews.bg/obshtestvo/ipb-370-z ... 54725.html
Следващите патрулки - М3 Туринг

След въвеждането на контрола чрез средна скорост, обезопасяването на 36 участъка с концентрация на ПТП и приемането на 43 извънредни мерки само за два месеца (септември и октомври), броят на загиналите е нараснал с 15,2%.
От ИПБ пишат още:
Заявената от правителството цел — намаляване на жертвите с 20% — не само няма да бъде изпълнена, но по всяка вероятност ще се наблюдава увеличение на жертвите на годишна база. Подобен ръст не се е случвал от 2021 година насам.
В същото време, от началото на годината са наложени глоби по Закона за движение по пътищата за над 200 милиона лева. Над 1 милион нарушения са установени само за превишена скорост.
Единственият реален ефект от предприетите мерки е повишаване на бюджетните приходи, за сметка на 370 загинали български граждани.
Следващите патрулки - М3 Туринг

zAcK написа:Някакъв пиян на Витошка помлял 6 колиа![]()
Шофьорът, който помете шест паркирани автомобила в центъра на София, е бивш шеф в „Автомагистрали“.

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:Очевидно един от аргументите е, че някои улици са над 50% заети целодневно от електрички.
Ей там е работата, че според мен тоя аргумент е изсмукан от пръстите и не е верен. Както казах на мен ми е все тая, но просто не си мислете, че нещо ще се промени в положението в центъра ако спрат синята зона за електрички. Проблемите са тотално други, но такива хубавци като Контрера използват неприязънта на повечето хора към тея коли за да имитират дейност и да кажат свършихме нещо. И в софия имало 20 000 ел коли, те в цяла българия са 23 000, как ли пък не са близо 90% в София и сигурно половината седят паркирани в центъра да ни е гадно просто на всички. Спарк може би наистина са проблем, ама и те не стоят статични, моите наблюдения са, че рядко изкарва 1-2 часа на едно място тяхна кола. А и да ги накарат да плащат единственото което ще се случи ако не си тръгнат е да се вдигнат цените, да се натовари крайния клиент, а парите да изтекат при останалите в ЦГМ дето вече 15 години събират милиони и...нищо не влагат в инфраструктура.
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
TNT написа:Шофьорът, който помете шест паркирани автомобила в центъра на София, е бивш шеф в „Автомагистрали“
+ "Водачът се държеше нагло и предизвикателно. Смееше се през цялото време. Пред полицаите обясняваше, че се е движел с 50 км/ч и не знае какво е станало”, разказа Атанасов. Според него обаче скоростта е била по-висока. " ...
Всичко шСе нареди бре - помня промилите бяха 1,7, а вече са 1,2. До довечера 0,8
Един ще е за пример - остава да видим кой ще изтегли късата клечка.Последна промяна ивчо на 03 Ное 2025, 14:44, променена общо 1 път
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- немо
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb
Top Gun Maverick написа:Нещо камерите не дават нужния резултат. Загиналите са същия брой като миналата година, дори малко повече.
Камерите дават добър резултат , сигурен съм , че кредитното салдо във фонда за пътна безопасност е по-голямо от дебитното
Кой го е_е за загиналите, нали имаме 340-ски

Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Както казах, пият и карат и нямат никакви проблеми! И поне 99% от правилните хора са така!
А този е бил от най-правилните по партийна линия
Оправят се нещата в България, спор няма. Подобрението се усеща навсякъде
А този е бил от най-правилните по партийна линия
Според информацията на телевизията пияният водач блъснал 6 автомобила на бул. Витоша е инж. Филип Маркулиев, който е бил член на Съвета на директорите на компанията "Автомагистрали", която е под шапката на Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).
Той е бил директор и на голяма фирма за строеж на пътища. В момента има фирма, която се занимава със строителство и проектиране на сгради.
Цялото ръководство на ДП „НК Железопътна инфраструктура“ е освободено, а на негово място са назначени външни за компанията хора, съобщи Транспортал. Освободени са Генералният директор на компанията Златин Крумов, както и членовете на УС Марио Гълъбов и Кристиян Кръстев. Крумов е бил съученик на Гвоздейков, но влизат в конфликт. Кръстев е изключително близък на Борисов от 20 години. Играе карти с него, беле зам.министър и зам.кмеъ на София по транспорта.
Новият изпълнителен директор на компанията е инж. Филип Франц Маркулиев, който идва от борда на държавното предприятие „Автомагистрали“. Изявява се и като писател модернист.
Новите членове на съвета на директорите са Камен Диков и Васил Балабанов. Камен Диков в първото правителство на Кирил Петков бе в борда на държавното предприятие „Напоителни системи“. После бе назначен за зам.директор на Държавен фонд „Земеделие“, но така и не започна работа, а се оттегли по лични причини.
Новият бос на ЖП релсите и ЖП гарите Филип Франц Маркулиев e бил управител и член на борда на пътностроителната фирма БУРГАСПЪТСТРОЙ АД, дъщерна фирма на НОВЕ Холдинг на Васил Божков.
От ремонт и строителство на ЖП линии се крадат милиарди по европрограмите. Отскоро Европрокуратурата на Кьовеши рови за кражбите там от строителството на нови железни пътища.
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
еб*ало си е родата. 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- TNT
- младши ентусиаст
-
b_u_b_o написа:TNT написа:Очевидно един от аргументите е, че някои улици са над 50% заети целодневно от електрички.
Ей там е работата, че според мен тоя аргумент е изсмукан от пръстите и не е верен.
Е ясно, че не е верен, ама вероятно има 1-2 улици, където има 5 места и 3 тарикати с офис и електричка.
Не знам кой си е вярвал, че вечно електричките ще имат всички привилегии като липса на данък, безплатна неограничена синя зона и т.н. Както спря безплатното зареждане, лека полека ще изчезнат и всички привилегии.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
TNT написа:b_u_b_o написа:TNT написа:Очевидно един от аргументите е, че някои улици са над 50% заети целодневно от електрички.
Ей там е работата, че според мен тоя аргумент е изсмукан от пръстите и не е верен.
Е ясно, че не е верен, ама вероятно има 1-2 улици, където има 5 места и 3 тарикати с офис и електричка.
Не знам кой си е вярвал, че вечно електричките ще имат всички привилегии като липса на данък, безплатна неограничена синя зона и т.н. Както спря безплатното зареждане, лека полека ще изчезнат и всички привилегии.
Нормално да спрат привилегиите, иначе би противоречало на всички нормални принципи, по които работи света
Изключваме общинските пиявици, на които по древно право се дължат паркоместа
Те, горкичките, са като ония пенсионери в МВР, които след "реформите" са се увеличили с близо 200 за 6 месеца и вече са 13% от всички служители!

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
Да бе хубаво, пак ще го кажа за трети път мисля, на мен ми е все тая да ги махнат всички бонуси за електричките. Ама единственото което ще промени това е, че някой ще спи по-спокойно, че вече няма по-"тарикати" от него. Нищо друго...
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Аз съм "ЗА" да плащат електричките , така общината ще има повече финанси ще може да изгради още паркоместа ! Някак си не е справедливо само едни да плащат а други да паркират ! 
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- sssssl
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi / Волво ЕХ30, 428 к.с.
А справедливо ли е едни да димят и да им дишаме отровите, ама всички да са равнопоставени?