България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Модератор: Общи модератори
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?
Тази година вали рядко и за това!
Когато вали по-често идиотите добиват тренинг и макар и машинално, се съобразяват. Като завали за сефте от 3-4 месеца тренингът е загубен и те докато преквлююююючат на дъждовен режим и то белята станала.
Безобразен прахоляк по пишман асфалта, липса на маркировка(или трудно виждаща се на мокро такава), долнопробни гуми, неизправни коли и т.н. са само подробности...
Вчера за пореден път ми направи впечатление как маркировката на повечето места просто изчезва като завали.
Явно пак от евтините боички от алиекспрес сме купили.
Когато вали по-често идиотите добиват тренинг и макар и машинално, се съобразяват. Като завали за сефте от 3-4 месеца тренингът е загубен и те докато преквлююююючат на дъждовен режим и то белята станала.
Безобразен прахоляк по пишман асфалта, липса на маркировка(или трудно виждаща се на мокро такава), долнопробни гуми, неизправни коли и т.н. са само подробности...
Вчера за пореден път ми направи впечатление как маркировката на повечето места просто изчезва като завали.
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
empar написа:Тази година вали рядко и за това!![]()
Вчера за пореден път ми направи впечатление как маркировката на повечето места просто изчезва като завали.![]()
То в центъра на София няма маркировка, какво остава за други места
Най-скандалното е как очакват на кръстовища като Петте кьошета всеки да знае къде да спре, да се престрои и т.н., като няма и четка боя маркировка

Отделно там има и трамваи, тролеи, автобуси, колоездачи, тротинеткаджии и всякакви пешеходци-камикадзета. И няма маркировка...

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real
- empar
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2018 G30 540ix
Имах предвид, че дори там, където я има, тя се вижда само на сухо и светло. Завали ли - просто изчезва...
- drifty
- младши ентусиаст

-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
Всичко ще се оправи като подкараме автономни коли. Те ще намират стари снимки на кръстовищата, където е имало маркировка и ще се ориентират!

Jordana написа:Още малко лежерни изпълнения от развита западна дръжава ...
https://www.youtube.com/watch?v=xNQnrlRdYkI
https://www.youtube.com/watch?v=7heUoo-iWkk
между другото тоя синдром го забелязвам често- българи най- редовно ми обясняват кое как е в америката...
шофирането тук и там няма -нищо- общо...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе то се обяснява и в България как било 
TNT написа:А бе то се обяснява и в България как било
Мда. Ама аз съм извъртял доста км в родината и околията докато ИИ само е чел за Винету...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Вчера се прибирахме от Стз. На Пазарджик ремонта вече е почти приключил и движението вече си е в лентата. В нашата посока, вероятно заради липсата на маркировка седяха конусите и беше 2 ленти. Таааа въпреки, че има 2 ленти, масово си седят по средата и не позволяват да ги изпреварваш. Та трябваше да светкам и бипкам/не че помогна де/ и най-тъпото е че нарочно. Виждам го този пред мен в огледалото, че ме вижда и се хили. 
Задръстване можеше да няма, но хората сами си го правят.

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
alx написа:Jordana написа:Още малко лежерни изпълнения от развита западна дръжава ...
между другото тоя синдром го забелязвам често- българи най- редовно ми обясняват кое как е в америката...
Абе пак бързаш да пишеш преди да мислиш , аз ти вярвам че не знаеш всичко за Америка това е голяма страна . Затова ти дадох линковете да прочетеш това онова и да видиш как изглеждате за нормалните хора по света . Ти бързаш да ми обясняваш че знаеш всичко и такова животно немА ...

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Jordana написа:alx написа:Jordana написа:Още малко лежерни изпълнения от развита западна дръжава ...
Абе пак бързаш да пишеш преди да мислиш , аз ти вярвам че не знаеш всичко за Америка това е голяма страна . Затова ти дадох линковете да прочетеш това онова и да видиш как изглеждате за нормалните хора по света . Ти бързаш да ми обясняваш че знаеш всичко и такова животно немА ...Пак ще ти задам въпроса : ако си такъв познавач на Америка защо социалните мрежи са пълни с брутални видеа за тази развита западна дръжава ? Ако не знаеш , не ми скачай с тоя номер че са измислени неща щото почваш да ме съмняваш изобщо дали си излизал от вас последните 10 години ..
толкова си далече от реалноста, че просто няма спасение. .. ела в америка, поживей едно 10-20 години, покарай няколко милиона мили- ще имаш основа да говориш за америка... но както казах- за ИИ си си точно. дерзай..
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Всъщност имаше знаци за забранено изпреварване и ограничение 90км/ч. Нарочно се оглеждах, защото наистина имаше мегдан за 2 ленти.Kroki написа:Вчера се прибирахме от Стз. На Пазарджик ремонта вече е почти приключил и движението вече си е в лентата. В нашата посока, вероятно заради липсата на маркировка седяха конусите и беше 2 ленти. Таааа въпреки, че има 2 ленти, масово си седят по средата и не позволяват да ги изпреварваш. Та трябваше да светкам и бипкам/не че помогна де/ и най-тъпото е че нарочно. Виждам го този пред мен в огледалото, че ме вижда и се хили.
- streetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: RS Cosworth
- Детайли за колата: B48B20А
Да се надяваме, че за голямото преселение в края на седмицата ще са смогнали напълно да възстановят нормалното придвижване.
The free market is perfect. If anything unexpected happens, bananas are suddenly $47 and you have to sell your blood for firewood.
alx написа:Jordana написа:alx написа:Jordana написа:Още малко лежерни изпълнения от развита западна дръжава ...
Абе пак бързаш да пишеш преди да мислиш , аз ти вярвам че не знаеш всичко за Америка това е голяма страна . Затова ти дадох линковете да прочетеш това онова и да видиш как изглеждате за нормалните хора по света . Ти бързаш да ми обясняваш че знаеш всичко и такова животно немА ...Пак ще ти задам въпроса : ако си такъв познавач на Америка защо социалните мрежи са пълни с брутални видеа за тази развита западна дръжава ? Ако не знаеш , не ми скачай с тоя номер че са измислени неща щото почваш да ме съмняваш изобщо дали си излизал от вас последните 10 години ..
толкова си далече от реалноста, че просто няма спасение. .. ела в америка, поживей едно 10-20 години, покарай няколко милиона мили- ще имаш основа да говориш за америка... но както казах- за ИИ си си точно. дерзай..
Джордана просто завижда, че при тях няма такива яки Сайд шоу-та, да гледа сеир на живо.
Ама това си е калифорнийски патент, точно от бей ериа-та (не съм сигурен, че е точно Оукланд, и други градчета претендират да са първи
).enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
- Jordana
- старши ентусиаст

-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Валехо , местните са полудели заради тия дрифтове . Имаше едно такова парти 1000 човека и 2 часа пилене гуми докато дойде полицията ....Бързи и яростни на стероиди , коповете викат не можем да направим нищо , ония са 1000 ние сме 5 човека !Ама това си е калифорнийски патент, точно от бей ериа-та (не съм сигурен, че е точно Оукланд, и други градчета претендират да са първи).
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
Jordana написа:Валехо , местните са полудели заради тия дрифтове . Имаше едно такова парти 1000 човека и 2 часа пилене гуми докато дойде полицията ....Бързи и яростни на стероиди , коповете викат не можем да направим нищо , ония са 1000 ние сме 5 човека !Ама това си е калифорнийски патент, точно от бей ериа-та (не съм сигурен, че е точно Оукланд, и други градчета претендират да са първи).
Точно така

enigma
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ
የተጨቆኑትን ነጻ አውጡ