Мотористите във форума!
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Мотористите във форума!
Spit-Fire написа:Ясно, значи ще търсим 2020+ понеже гледах, че включването/изключването е буквално настройка в менюто, та когато ми е кеф да сменям сам мога да со го изключвам. За града ми се струва много удобно да го имам обаче. Поради същата причина карам и кола автомат, мързи ме да сменям скорости вече
Куикшифтъра си седи винаги включен, няма какво да пипаш по менюто след като веднъж си го пуснал. Като тръгнеш да караш ако ти е кеф сменяш със съединител, ако не без (стига условията да отговарят де, т.е. да си в диапазона на оборотите в които той работи).
И да го няма фабрично може да се добави. Струва около 5-600лв мисля.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
bum_bum написа:Spit-Fire написа:Ясно, значи ще търсим 2020+ понеже гледах, че включването/изключването е буквално настройка в менюто, та когато ми е кеф да сменям сам мога да со го изключвам. За града ми се струва много удобно да го имам обаче. Поради същата причина карам и кола автомат, мързи ме да сменям скорости вече
Куикшифтъра си седи винаги включен, няма какво да пипаш по менюто след като веднъж си го пуснал. Като тръгнеш да караш ако ти е кеф сменяш със съединител, ако не без (стига условията да отговарят де, т.е. да си в диапазона на оборотите в които той работи).
И да го няма фабрично може да се добави. Струва около 5-600лв мисля.
Ясно, значи мога и преди 2020 да гледам и просто да си го добавя. Да разбирам, че ще работи по същия начин или ще липсват тези shift down throttle blips?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Нямам представа как работи афтърмаркета, моят има фабричен, но предполагам, че ще е същото, ако не и по-добре.
ildivvy написа:slatanic написа:И ей го на.....
Вече официално съм млад пенсионер.
За не виждалите такова - Хонда Интерстейт 1300 2010 набор.
Стоков с кобри слипон. Много приятен звук.
И те така.
Това не е ли вариант на VTX1300 ?
Не.
Това е част от гамата интерстейт,стейтлайн и фюри.
ВТХ 1300 е недоразумение което трябва да се избягва.
Тежи колкото 1800,а е голо като пушка.
Спирачките са му лабави и няма дуал брейк.Карбураторен е.Окачването отпред е друго и по-лабаво.
И...не си заслужава.
Аз бих взел ВТХ1800 за следващ след този сега.
Ако кача още 10-15 кила мускули навсякъде и придобия някоя година още опит.
За сега ми е тежко и ненужно въпреки,че много ми се искаше.
Другият ми фаворит е може би рейдър,но ще трябва да къстамизирам яко да ми стане удобен.
Да покараме пък ще видим.За сега и този ми е много.

Ама е мнооого удобен...за мен...

slatanic написа:И ей го на.....
Вече официално съм млад пенсионер.
За невиждалите такова Хонда Интерстейт 1300 2010 набор.
Стоков с кобри слипон.Много приятен звук.
И те така.
Извинявай, ама не мога да се сдържа

Един мъж, като влезел в критическата и започвал млади любовници, спортни мотори, бързи коли .... Шегувам се, естествено. Просто ти завиждам

Колегата b_u_b_o e прав. Качваш се на мотора и ставаш невидим. Това е и причината, да не вадя книжка тук. Пазете се и очите не на 8, а на 16.
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
slatanic написа:И ей го на.....
Ай честито и безаварийно.

НЕкой роуд кинг или булевард не излезна ли за тия кинти?

Ubi dubium, ibi libertas
Излезнаха много работи.
Аз за булевард отидох...
И пробвах...
Булевард, втхр,фюри,стратолайнер,уориъри 3бр и рейдър.
Еми като позиция и тегло за мен само много къстъм уориър
ми бе добре за разлика от 2 бр стокови.
Рейдъра искаше и той яко пипане за да ми е добре.
Булеварда малко, но теглото.... за сега не...
ВТХР и той така.
И накрая.... се вижда какво имам пред нас..
Харлита евтини и на малко км няма.
И така...
Ще поживеем и видим...
Благодаря за пожеланията.
Аз за булевард отидох...
И пробвах...
Булевард, втхр,фюри,стратолайнер,уориъри 3бр и рейдър.
Еми като позиция и тегло за мен само много къстъм уориър
ми бе добре за разлика от 2 бр стокови.
Рейдъра искаше и той яко пипане за да ми е добре.
Булеварда малко, но теглото.... за сега не...
ВТХР и той така.
И накрая.... се вижда какво имам пред нас..
Харлита евтини и на малко км няма.
И така...
Ще поживеем и видим...
Благодаря за пожеланията.
- drifty
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528i, Е39 520i Touring
- Мечтае да кара: Е39 М5
- Детайли за колата: Powered by шпер
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Излезна ми друг доста важен въпрос колеги. Нямам гараж. Имам открито паркомясто. До нас уж има един паркинг с човек, ама той вечерта най-вероятно спи така че силно казано е охраняем. Имаме подземен паркинг в блока но е само с гаражни клетки.
Има ли такива от вас, които си държат моторите на улицата? Това ще ми е най-най-крайния вариант. Имам един комшия с мотор, някаква по-старичка хонда хорнет. Цяло лято го държи на тротоара отпред и все още не са го откраднали
Като цяло обмислям варианта или да го оствям на тоя паркинг до нас или другото, което ми хрумна, е да се помъча да взема дистанционно за подземния гараж и просто да намеря някоя стена/кътче, където да го паркирам без да пречи на хората. Бих взел гараж под наем ама никой не дава в раьона.
Има ли такива от вас, които си държат моторите на улицата? Това ще ми е най-най-крайния вариант. Имам един комшия с мотор, някаква по-старичка хонда хорнет. Цяло лято го държи на тротоара отпред и все още не са го откраднали

Като цяло обмислям варианта или да го оствям на тоя паркинг до нас или другото, което ми хрумна, е да се помъча да взема дистанционно за подземния гараж и просто да намеря някоя стена/кътче, където да го паркирам без да пречи на хората. Бих взел гараж под наем ама никой не дава в раьона.
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Ти не ми ли беше комшия някъде в Тракия? Ако е така - не го мисли! Имам приятел, който държи гараж под наем, за да си прибира Вулкан-а! До преди няколко месеца имаше 'съквартирант' (мой колега) с един Фазер, с който си деляха наема, но сега пак е сам! Ще те приеме с радост... Гаража се заключва, както и входната врата на паркинга се затваря с дистанционно. Иначе имам и друг познат, който все още се инати и си оставя мотора пред тях, 'вързан' за един стълб. Бенели 2019г... Обеснявам му, но той не иска да разбере, че мотора си иска гараж! Някога с държах един мотор зад едно барче (работещите ми бяха приятели), но не е работа! Зимата си е зима... Ветрове, дъждове, снегове и т.н. Не, че лятото е по-добре...
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Не, че е добре да те спира липсата на гараж, но... Аз, лично и горски калищарник за 1-2К не бих оставил да седи все навън, дори и да приемем, че е прежалена, груба, селскостопанска машина, незаслужаваща толкова грижи и внимание.
Ubi dubium, ibi libertas
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Да, в Гербера срещу общината съм. Ако е някъде наоколо с радост бих се свързал с него. Аз и за тебе се сетих, дето каза, че имаш гараж наоколо ама не знам дали ги ползваш или не.ildivvy написа:Ти не ми ли беше комшия някъде в Тракия? Ако е така - не го мисли! Имам приятел, който държи гараж под наем, за да си прибира Вулкан-а! До преди няколко месеца имаше 'съквартирант' (мой колега) с един Фазер, с който си деляха наема, но сега пак е сам! Ще те приеме с радост... Гаража се заключва, както и входната врата на паркинга се затваря с дистанционно. Иначе имам и друг познат, който все още се инати и си оставя мотора пред тях, 'вързан' за един стълб. Бенели 2019г... Обеснявам му, но той не иска да разбере, че мотора си иска гараж! Някога с държах един мотор зад едно барче (работещите ми бяха приятели), но не е работа! Зимата си е зима... Ветрове, дъждове, снегове и т.н. Не, че лятото е по-добре...
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Става дума за подземните гаражи, които са зад Евридей-я... Това ти е съвсем близо! Имам и други познати с мотори в гараж, които са в паркинга под 'Люляк'-а... Иначе, моя подземен съм го дал под наем, пак на моторист, но той държи по няколко мотора вътре, както и други неща, а надземния си го ползвам аз!

- NiksGS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е83 05, К25 06
Аз около година - две бях на паркинг с отворен навес, жива охрана, СОТ и зли кучета. Колкото и да го завиваш влагата и ръждата се намира от къде да се появят. После един комшия ми предложи делене на гараж с цел по-малък наем, за всички. По едно време бяхме 5бр и беше трудно всяко влизане/ излизане.
Ultimate Riding Machine
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
Зависи от размера и формата на гаража, но 4бр са максималния удобен брой..!