България на първо място по смъртност на пътя - причини?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Коя е главната причина?

Манталитетът на хората
147
47%
Лошите пътища
19
6%
Контролът на пътя и налагането(плюс събирането)на глобите
22
7%
Старите автомобили и лошите технически прегледи
1
0%
Липсата на ефективни присъди за пияните и убийците на пътя
12
4%
Всички тези неща
115
36%

Общо гласове : 316
Потребител
Аватар
Кара: TOYOTA

Re: България на първо място по смъртност на пътя - причини?

Мнение от Двигателист » 03 Авг 2025, 11:31

Jordana написа:......
Вчера всичките на магистралата карат 100-120...като офце !! ..... .

Хе-хе... Ми аз и досега си карам по магистралата със 120-130 км/ч. Сигурно съм трън в очите на целия форум :D
Странно, нали, как може при ограничение 140 да си сложа темпомата на 125, а не на 149 :D :D
Добре, че темпоматите нямат и десети от километъра за настройка, та да се сложи на 149.9, сакън да не се пристигне с 5 минути по-късно.
Лудия.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: V8 HEMI

Мнение от ivanski_2 » 03 Авг 2025, 13:55

ildivvy написа:И днес било подозрително спокойно по магистралата!

Не знам защо мислиш така :dunno:

Тези дни няколко пъти минавам София-Пловдив и обратно като и утре пак ще го направя.

Пълно е с чужди регистрации по стара традиция си карам с гореспоменатите 149км на темпомат, ако някой ме снима нещо ок виновен плащам си и така, но е далеч от спокойно 90% от регистациите за чужденци и карат кой както му падне, когато съм с голямата кола веднага се дърпат и няма драма ама с маздата ех мама му стара дясна лента празня КМ напред и те си киснат в лява с 120 и като ги мина от дясно след 5км киснене и светкане чак ме гледат тъпо ..... :dunno:

Двигателист, ако правиш като мен и се прибираш ВИНАГИ когато има как дори за малко си карай с колкото искаш аз дори и с 160 да си карам пак го правя, ако всички бяха така ехх как спокойно щяхме да пътуваме всички...
Some cars are made for maximum miles per gallon, and some are made for maximum smiles per gallon... the choice is yours... :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 03 Авг 2025, 14:14

ildivvy написа:Авто-инструкторите и те 'огладняли' здраво де*ба ... Искат периодично да се правят курсове от всички, че така се забравяла теорията и 'подготовката' на шофьорите била ниска... Още някой няма ли да ревне за пари в тази държава???

не съм чел останалите две страници, но това е абсолютно вярно...

ще дам пример със себе си - ходих на курсовете с жена ми преди 6 години, имаше една седмица лекции (като програмист (бизнесмен) имам бая свободно време) - научих някои неща, дори някои доста важни относно предимство на регулирани кръстовища :mhihi: :mhihi: :mhihi:

няма да е лошо да се ходи чат-пат на курсчета и лекции, че както знаем сме изключително ИНТЕЛИГЕНТЕН народ и всичко знаем, и всичко можем :kuku: :lol: :D :mhihi:

п.с. забравих, за копейките не трябва да е задължително :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Потребител
Аватар

Мнение от St.Trinity » 03 Авг 2025, 15:36

Това е от последните часове въпреки отпускарския сезон, станало е на кръстовището на бул.Тодор Александров и бул.Константин Величков (метростанция К.Величков). Колата на заден план е БМВ 5 (E61) и ударът му беше отдясно отстрани, на Аудито отпред челно, предния страничен еърбег беше отворен (и на снимката се вижда). Когато минах вече имаше и линейка.

Изображение

Източник: novini247.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Авг 2025, 15:40

Фишовете от средна скорост лесно ще падат в съда при обжалване, ако отсечките за измерване не са ясно обозначени с предупредителни знаци, смятат повечето юристи. Причината е, че не е спазен принципът на "превенция пред репресия“, тъй като водачът не е бил уведомен за контрола.

:mhihi: тежък coping на ЙОрисТИте

След последните промени в закона, тази тема е излишна вече...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 03 Авг 2025, 17:56

ivanski_2 написа:
ildivvy написа:И днес било подозрително спокойно по магистралата!

Не знам защо мислиш така :dunno:

...

Брат ми сутринта заминаха към морето и реално е карал по участъка Пловдив-Карнобат... Той ми каза, какви са му били впечатленията от пътя!
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320i мнооо убаво )))
Мечтае да кара: Еххх...
Детайли за колата: e46, седан, M52,2000 cm3,150 Hp.

Мнение от Моджо » 03 Авг 2025, 20:30

Написах 800 км, ма всъщност са 700. Объркал съм. Тръгване в 6. Нема никой. Ни на Кресна ни зад Кресна. Границата ясно-няма такава . На диодиите имаше опашки, за мое учудване през елекронното таксуване никой не минава. От десетина диодии само на 2 имаше да "чакам" по 2 коли. В гърция също нямаше движение, а като отбих за Атина па хептен. Буквално празна магистрала. По 2-3 коли на км за цвят. И последно, при все ча карах само с 3 км над ограниченията бях най бързата кола от до. Над щото много км, ма все пак малко над)(.
Хм,хм...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 03 Авг 2025, 20:55

vicho написа:....

ще дам пример със себе си - ходих на курсовете с жена ми преди 6 години, имаше една седмица лекции (като програмист (бизнесмен) имам бая свободно време) - научих някои неща, дори някои доста важни относно предимство на регулирани кръстовища :mhihi: :mhihi: :mhihi: :

Аз па дрът форумен джигит, май писах някъде назад ме набиха на пълния набор листовки за Б категория и ги минах без да съм ги решавал в последните 10-тина години.

Не изключвам шанса да съм имал и късмет де.

Това е олигофрения иначе като решение. Първи на опреснителни трябва да се пращат доктори и др подобни професии.
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата