Whisky
Модератор: Общи модератори
Re: Whisky
Сега,да не ми се смеете,ама уискита и мастики са ми напитките ,които въобще не понасям като вкус ,аромат или друго.Пия само чисто и ако не ми допадне вкуса не го кусвам повече.Всичко на стайна температура и няма значение градуса.Това пък лед или вода в алкохола си е чисто богохулство за мен.Подигравка за хубавия алкохол е и газирана напитка с него.Водка не докосвам,дори за отсрамване за нещо.Моите напитки са всякакви ракии,коняци,брендита и ромове.Говоря само за концентратите,иначе на другите известни не прощавам.Записвам се в темата за уискито,защото докато четях темата се сетих за един капацитет по въпроса.Лека му пръст на Иван Славков,но си спомням думите му малко преди да умре: "Истинското уиски трябва да има някакъв глен в името и да е английско." Толкова от мен по въпроса за уискитата.
- peshehodetz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Lexus
Според това дали ми се пие уиски с лед съм на Черно Джони, Дюарс 12 год или в по особени случаи 18год Джони. Ако пък ми се пие чисто съм на сингъл малт предимно 12 год Гленфидих, Гленливет или Макалън. Понякога си взимам и 15 или 18 год от горе споменатите, но както каза колегата по горе и на мен като че ли 15 год Гленфидих по ми харесва от 18 год такъв. Харесват ми също някои 12 годишни сингъл малт sherry cask като Glenmorangie, Auchentoshan, Benriach, но тях доста по-рядко ги пия. Сега да не забравя да спомена и за Лагавулин, около мен доста мои колеги и приятели го харесват даже им е любимо, но на мен този твърде силно опушен малт хич не ме кефи, не казвам че е лошо, просто не е моето уиски.
keep walking
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
На скоро за сефте чух и пих това и останах силно впечатлен. Даже си купих преди дни една бутилка.

Днес жената ме изненада с ей това за новогодишен подарък, че си допих последния Laphroaig миналата седмица.
На Ardbeg съм пил само Uigeadail или както там се пишеше, което беше много хубаво, а и силно (53-4% беше по спомен).
Сипах си сега една чашка от това да го дегустирам, и не е лошо, но покрай Laphroaig-a явно съм се научил да обичам по-изразения пушек, в тая десятка на Ardbeg някакси е по-слаб пушека. Иначе е добре балансирано, силно, с много дълъг финал и типичния "лекарствено"-йоден послевкус. Но не е моето.
Жената каза, че го е взела за разнообразие (вкъщи подържам Laphroaig 10 или Quarter Cask за мен, и Aberlour 12/Glenfiddich 12-15 за гости). Приветствам идеята й за разнообразието, че само с проба си намираш нови любими неща. Сега го пия това и се чудя дали два пъти по-скъпия Ardbeg Uigeadail е два пъти по-хубав...по-скоро не според мен. Някой по-голям фен на Ardbeg да се изкаже.
Sent from my SM-G950F using Tapatalk
На Ardbeg съм пил само Uigeadail или както там се пишеше, което беше много хубаво, а и силно (53-4% беше по спомен).
Сипах си сега една чашка от това да го дегустирам, и не е лошо, но покрай Laphroaig-a явно съм се научил да обичам по-изразения пушек, в тая десятка на Ardbeg някакси е по-слаб пушека. Иначе е добре балансирано, силно, с много дълъг финал и типичния "лекарствено"-йоден послевкус. Но не е моето.
Жената каза, че го е взела за разнообразие (вкъщи подържам Laphroaig 10 или Quarter Cask за мен, и Aberlour 12/Glenfiddich 12-15 за гости). Приветствам идеята й за разнообразието, че само с проба си намираш нови любими неща. Сега го пия това и се чудя дали два пъти по-скъпия Ardbeg Uigeadail е два пъти по-хубав...по-скоро не според мен. Някой по-голям фен на Ardbeg да се изкаже.

- Phil
- ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS
Аз започнах да си правя една скромна колекция...Въобще не претендирам да съм разбирач
Пукам само бири 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
smamf написа:Днес жената ме изненада с ей това за новогодишен подарък, че си допих последния Laphroaig миналата седмица.
Ардбег е нещо като Е30ката на уискито - гадно е, но всички (уж) го харесват

Ако обичаш пушек, опитай задължително Талискър 10 или по мекия му, но доста по-скъп вариант - Талискър 18. Талискър Скай, Сторм и Дарк Сторм може спокойно да се пропуснат.
Също приятен и мек пушек е Хайленд Парк 10 и 12. Повечето пийтед уискита са по-скоро за десерт или в комбинация със солено месо/мезе. Като стартери с фъстъчки не се получава.

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
https://whisky.bg/shop/caol-ila-12-year-old/
Ей това го пихме по Коледа, един приятел го донесе, доста пушек и е остро - не е моето, но е добро, ако си пада човек.
Ей това го пихме по Коледа, един приятел го донесе, доста пушек и е остро - не е моето, но е добро, ако си пада човек.
Never mistake motion for action...
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
- Кара: BigBlockV8
- Мечтае да кара: бангия с предно
- Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.
Абре... мацките с какво обикновено обичат да мезят това:

Това ще се хареса ли, че трябва да е изненада?

Толко скъпа рИкия не съм пил досега, та въобще не знам какво да очаквам като вкусове и съчетания

Това ще се хареса ли, че трябва да е изненада?

Толко скъпа рИкия не съм пил досега, та въобще не знам какво да очаквам като вкусове и съчетания

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
тюламор дю е за мацки , пускат му често реклами и го разпознават . Такива еликсири като като тоя 18 glenfiddich са чисто заносване на матрияла , щото едва ли ще бъде оценен . Такова уиски се пие чисто , най много хубава пура или малко ядки отстрани .
Последна промяна Jordana на 10 Юни 2019, 8:14, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Ай ся
То верно, че аз досега все с "винарки" съм излизал и това не знаех, че съществува, нали...
Специално от нея е препоръката да се пробва, като почна преди да ми описва вкусове, нотки и т.н, да го сравнява с други уискита. Та определено знае какво иска и е ценител
Та това сниманото и е любимо (поотделно), просто се чудех за комбинацията от двете дали би се получило или да търся и още нещо 
Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

То верно, че аз досега все с "винарки" съм излизал и това не знаех, че съществува, нали...

Лето две и седемнаесто.
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
С този glenfiddich няма как да сбъркаш определено , много мек и приятен вкус . Класата му си личи от първата глътка , някак си не е редно да го наричаш ракия
За шоколади и бонбони не мога нищо да кажа , не обичам сладко изобщо но ако няма друго предпочитам белгийски шоколади с миксове ядки .

Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
- Nickelback
- старши ентусиаст
-
Благодаря!

Едит: Това за рИкията беше шега, естествено
Ценя хубавия алкохол, но рядко се навивам да взема нещо подобно 

Едит: Това за рИкията беше шега, естествено

Последна промяна Nickelback на 10 Юни 2019, 11:54, променена общо 1 път
Лето две и седемнаесто.
Точно с този шоколад много уискита си подхождат, та е супер комбинация
Дори на master class-овете на Макалън го допълваха с подобен шоколад. Едно уиски чисто, с малко вода и с лед (1-2 бучки макс) има различен вкус и е готино, да се пробва. Няма правилен и грешен начин за пиене
Тези дни доста ми похвалиха ей това, но ми минава психологическата граница за цена за уиски

Дори на master class-овете на Макалън го допълваха с подобен шоколад. Едно уиски чисто, с малко вода и с лед (1-2 бучки макс) има различен вкус и е готино, да се пробва. Няма правилен и грешен начин за пиене

Тези дни доста ми похвалиха ей това, но ми минава психологическата граница за цена за уиски

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
Аз лично на жени освен кардю и монкей шаудър, друго не предлагам.
Точно на мастър клас на Дюърс, пробваме 3год. Уайт лейбъл, 12 годишно нормално отлежало, 12 год. двойно отлежало, 15год и 18 год. Та на жените им хареса най-много нормалния пикоч за 20 лева бутилката
Точно на мастър клас на Дюърс, пробваме 3год. Уайт лейбъл, 12 годишно нормално отлежало, 12 год. двойно отлежало, 15год и 18 год. Та на жените им хареса най-много нормалния пикоч за 20 лева бутилката