Whisky

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Whisky

Мнение от Benord » 24 Дек 2018, 18:09

Сега,да не ми се смеете,ама уискита и мастики са ми напитките ,които въобще не понасям като вкус ,аромат или друго.Пия само чисто и ако не ми допадне вкуса не го кусвам повече.Всичко на стайна температура и няма значение градуса.Това пък лед или вода в алкохола си е чисто богохулство за мен.Подигравка за хубавия алкохол е и газирана напитка с него.Водка не докосвам,дори за отсрамване за нещо.Моите напитки са всякакви ракии,коняци,брендита и ромове.Говоря само за концентратите,иначе на другите известни не прощавам.Записвам се в темата за уискито,защото докато четях темата се сетих за един капацитет по въпроса.Лека му пръст на Иван Славков,но си спомням думите му малко преди да умре: "Истинското уиски трябва да има някакъв глен в името и да е английско." Толкова от мен по въпроса за уискитата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus

Мнение от peshehodetz » 24 Дек 2018, 18:49

Според това дали ми се пие уиски с лед съм на Черно Джони, Дюарс 12 год или в по особени случаи 18год Джони. Ако пък ми се пие чисто съм на сингъл малт предимно 12 год Гленфидих, Гленливет или Макалън. Понякога си взимам и 15 или 18 год от горе споменатите, но както каза колегата по горе и на мен като че ли 15 год Гленфидих по ми харесва от 18 год такъв. Харесват ми също някои 12 годишни сингъл малт sherry cask като Glenmorangie, Auchentoshan, Benriach, но тях доста по-рядко ги пия. Сега да не забравя да спомена и за Лагавулин, около мен доста мои колеги и приятели го харесват даже им е любимо, но на мен този твърде силно опушен малт хич не ме кефи, не казвам че е лошо, просто не е моето уиски.
keep walking

Where debt is dumb, cash is king, and the paid-off home mortgage has taken the place of the BMW as the status symbol of choice.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 24 Дек 2018, 23:52

На скоро за сефте чух и пих това и останах силно впечатлен. Даже си купих преди дни една бутилка.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от smamf » 26 Дек 2018, 17:17

Днес жената ме изненада с ей това за новогодишен подарък, че си допих последния Laphroaig миналата седмица.

На Ardbeg съм пил само Uigeadail или както там се пишеше, което беше много хубаво, а и силно (53-4% беше по спомен).

Сипах си сега една чашка от това да го дегустирам, и не е лошо, но покрай Laphroaig-a явно съм се научил да обичам по-изразения пушек, в тая десятка на Ardbeg някакси е по-слаб пушека. Иначе е добре балансирано, силно, с много дълъг финал и типичния "лекарствено"-йоден послевкус. Но не е моето.

Жената каза, че го е взела за разнообразие (вкъщи подържам Laphroaig 10 или Quarter Cask за мен, и Aberlour 12/Glenfiddich 12-15 за гости). Приветствам идеята й за разнообразието, че само с проба си намираш нови любими неща. Сега го пия това и се чудя дали два пъти по-скъпия Ardbeg Uigeadail е два пъти по-хубав...по-скоро не според мен. Някой по-голям фен на Ardbeg да се изкаже.Изображение

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Мнение от memorex » 26 Дек 2018, 23:21

112820.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 27 Дек 2018, 1:41

Аз започнах да си правя една скромна колекция...Въобще не претендирам да съм разбирач :) Пукам само бири :mhihi:
20181226_213230.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 27 Дек 2018, 7:55

smamf написа:Днес жената ме изненада с ей това за новогодишен подарък, че си допих последния Laphroaig миналата седмица.

На Ardbeg съм пил само Uigeadail или както там се пишеше, което беше много хубаво, а и силно (53-4% беше по спомен).

Сипах си сега една чашка от това да го дегустирам, и не е лошо, но покрай Laphroaig-a явно съм се научил да обичам по-изразения пушек, в тая десятка на Ardbeg някакси е по-слаб пушека. Иначе е добре балансирано, силно, с много дълъг финал и типичния "лекарствено"-йоден послевкус. Но не е моето.

Жената каза, че го е взела за разнообразие (вкъщи подържам Laphroaig 10 или Quarter Cask за мен, и Aberlour 12/Glenfiddich 12-15 за гости). Приветствам идеята й за разнообразието, че само с проба си намираш нови любими неща. Сега го пия това и се чудя дали два пъти по-скъпия Ardbeg Uigeadail е два пъти по-хубав...по-скоро не според мен. Някой по-голям фен на Ardbeg да се изкаже.Изображение

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Ардбег е нещо като Е30ката на уискито - гадно е, но всички (уж) го харесват :mhihi: На мен 10ката ми е доста неприятна - кисело, люто и тежък дъх на сажди, вместо пушек. Угедал е по-добре, но единствения по-пивък вкус е Ан Оа. Като цяло дестилерията пое по маркетинговите пътища на Макалан, Хайленд Парк (и БМВ) като махна годините, започнаха да се слагат едни гръмки имена, високи цени а вкуса - посредствен. Поне бутилира при висок градус и без студена филтрация.
Ако обичаш пушек, опитай задължително Талискър 10 или по мекия му, но доста по-скъп вариант - Талискър 18. Талискър Скай, Сторм и Дарк Сторм може спокойно да се пропуснат.
Също приятен и мек пушек е Хайленд Парк 10 и 12. Повечето пийтед уискита са по-скоро за десерт или в комбинация със солено месо/мезе. Като стартери с фъстъчки не се получава. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 04 Яну 2019, 12:32

https://whisky.bg/shop/caol-ila-12-year-old/

Ей това го пихме по Коледа, един приятел го донесе, доста пушек и е остро - не е моето, но е добро, ако си пада човек.
Never mistake motion for action...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 09 Юни 2019, 21:39

Абре... мацките с какво обикновено обичат да мезят това:

Изображение

Изображение

Това ще се хареса ли, че трябва да е изненада?

Изображение

Толко скъпа рИкия не съм пил досега, та въобще не знам какво да очаквам като вкусове и съчетания :dunno:
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Юни 2019, 7:32

тюламор дю е за мацки , пускат му често реклами и го разпознават . Такива еликсири като като тоя 18 glenfiddich са чисто заносване на матрияла , щото едва ли ще бъде оценен . Такова уиски се пие чисто , най много хубава пура или малко ядки отстрани .
Последна промяна Jordana на 10 Юни 2019, 8:14, променена общо 1 път
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 10 Юни 2019, 8:04

Ай ся :mhihi:
То верно, че аз досега все с "винарки" съм излизал и това не знаех, че съществува, нали... :mhihi: Специално от нея е препоръката да се пробва, като почна преди да ми описва вкусове, нотки и т.н, да го сравнява с други уискита. Та определено знае какво иска и е ценител :yes: Та това сниманото и е любимо (поотделно), просто се чудех за комбинацията от двете дали би се получило или да търся и още нещо :dunno:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 10 Юни 2019, 8:22

С този glenfiddich няма как да сбъркаш определено , много мек и приятен вкус . Класата му си личи от първата глътка , някак си не е редно да го наричаш ракия :mhihi: За шоколади и бонбони не мога нищо да кажа , не обичам сладко изобщо но ако няма друго предпочитам белгийски шоколади с миксове ядки .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 10 Юни 2019, 8:24

Благодаря! :bchug: :)

Едит: Това за рИкията беше шега, естествено :D Ценя хубавия алкохол, но рядко се навивам да взема нещо подобно :)

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Последна промяна Nickelback на 10 Юни 2019, 11:54, променена общо 1 път
Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X7 G07 LCI 40i

Мнение от Rainbow » 10 Юни 2019, 10:26

Точно с този шоколад много уискита си подхождат, та е супер комбинация ;)

Дори на master class-овете на Макалън го допълваха с подобен шоколад. Едно уиски чисто, с малко вода и с лед (1-2 бучки макс) има различен вкус и е готино, да се пробва. Няма правилен и грешен начин за пиене ;)

Тези дни доста ми похвалиха ей това, но ми минава психологическата граница за цена за уиски :mhihi:

Изображение
Изображение
Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 328i

Мнение от BaDxBoY » 10 Юни 2019, 11:42

Аз лично на жени освен кардю и монкей шаудър, друго не предлагам.
Точно на мастър клас на Дюърс, пробваме 3год. Уайт лейбъл, 12 годишно нормално отлежало, 12 год. двойно отлежало, 15год и 18 год. Та на жените им хареса най-много нормалния пикоч за 20 лева бутилката :D

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата