да си припомним трагедията :-(
Модератор: Общи модератори
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
не си прав , защото не виждаш или не обръщаш внимание дне6ните деца на какво приличат , това вси4ко е радияция , не ехубаво да се отнасяш с такова безразличие към такава трагедияAndronoff написа:Само дето аз не разбрах какво сте се развълнували толкоз за това? Ми дайте да си спомним 1-вата и 2-рата световни войни, турското робство, войната във Виетнам, Спарта и Спартанците, хубавата Елена... Глупаво е малко... Трагедия, трагедия, кво да направим? Както се казва - shit happens..

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
По бтв миналата година даваха кадри от тогава как пожарни и всякакви хора без никаква екипировка са ходили да гасят и да помагат и часове след това са умирали.. пълно безумие.
Andronoff написа:Само дето аз не разбрах какво сте се развълнували толкоз за това?
От българския вариант на сайта за Чернобил лъсна следното...
Заводът беше окончателно затворен през 2000 г. Трябва да бъде направен скоро и нов саркофаг, тъй като първият беше набързо построен и вече е започнал да се разпада.
Много малко радиация от тази в саркофага наистина е изчезнала. Повече от 90 процента още е в него. Чувала съм, че с всичкия бетон, с който е направен саркофага, конструкцията е станала тежка...някой ден тя може да падне, радиацията да отиде в подпочвените води и Европа да остане без вода.
Да ти кажа, на мен ми се размина тогава радиационния дъжд, избягах от тъпата манифестация, и цаках карти в Младост, докато голяма част от моите съученици ги наваля хубаво радиационния дъжд. Радиацията се предава и в поколенията, без разбор момче или момиче е бебето.
Та... викаш - Кво па толкова? Да... прав си, някое и друго родено с малформации дете, кво толкова за нас. А няколко години след инцидента в Чернобил и нашите си траеха, че са зачестили ражданията на деца с малформации, кое без един или два пръста на ръцете, с изродени вътрешни органи, с проблемни кости, с едно око, недоразвит мозък... Да изреждам ли още, или е достатъчно?
Има много и с "вродени", а в същност придобити от радиацията здравословни проблеми... Кво толкова?.., неква радиация, застрашила живота на цяла Европа.

Децата трябвало да се разделят с любимите им играчки. Хората трябвало да оставят всичко, от снимки на родителите им до коли. Техните дрехи, пари и паспорти са стриктно проверявани от властите. Невероятно е как хората имали жилища, мотоциклети, гаражи, коли, вили, пари, приятели и роднини. Хората водели техните си животи. Всеки имал своята си съдба. И след това в рамките на часове избухнал пожара и целият свят за тях като че ли се разпаднал.
След няколкочасово пътуване във военна кола, те взимали душ, измивайки радиацията. Тогава те започнали нов живот, голи и без дом, без приятели, без пари, без минало и с много съмнително бъдеще.
Да караш Peugeot е страст!
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
Като изключим очевидните случаи като деформирани деца и т.н., никой не може със сигурност да каже точно какви са били ефектите на чернобил.
Кой знае колко от нашите починали близки щяха да са живи днес ако не се беше случило това?
Това не е нещо доказуемо, но всъщност може да се окаже че щетите от чернобил са били много по големи от колкото някой си е представял.
Кой знае колко от нашите починали близки щяха да са живи днес ако не се беше случило това?
Това не е нещо доказуемо, но всъщност може да се окаже че щетите от чернобил са били много по големи от колкото някой си е представял.
БИАД Авто-Пазар Тийм
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
You can take the people out of Bulgaria, but you can never take the Bulgarian out of people.
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
като гледам снимките на града и направо се вцепенявам...всичко е така както е било оставено преди 21 години
времето там е спряло...гледам какви вестници и играчки има, и други предмети...направо изглежда като нереално
много пъти съм чел сайта на тази мотоциклетиска и снимките всеки път ме удивляват, направо не мога да го повярвам

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- ///M Power
- старши ентусиаст
-
- Кара: си Е65-цата.
SlipKnoT написа:По бтв миналата година даваха кадри от тогава как пожарни и всякакви хора без никаква екипировка са ходили да гасят и да помагат и часове след това са умирали.. пълно безумие.
хората който са гасяли пожара и са седяли на покрива са живяли межу 35 и 40 минути.....
в близкия град на високия блок е бил като тераса за хората,те пък се гледали бялото сиание когато централата е гръмнала...естествено нищо не са знаели и са били жестоко облъчени
близката горичка била толкова радиоактивна че светела през ноща,затова е и наречена RED FOREST
осъдили са няколко служителя на централата за инцидента,след 2 седмици те умряли в затвора
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti
- Mario Andretti
- Andronoff
- триногата
-
Не бе хора, аз съм съгласен, трагедия е, но представете си Хирошима и Нагазаки например, представете си милионите трагедии, които са се случили на човечеството, съпричастни ли сте на всички гадости, които са се случили на тоя свят? Ами Световния Търговски Център? Там съпричастни ли сте? Обгазяването в Токийското метро? А катастрофите, които поглъщат хиляди животи месечно? Както казах - shit happens, а дали на нас се случват или на някой друг, все са си гадости и ако сме съпричастни на всички тия неща щяхме да сме пукнали от мъка много много отдавна, затуй се замислете...
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
- SummonedToDIe
- старши ентусиаст
-
Баце, явно не усещаш тънката разлика : Случката при Чернобил е станала неволно, докато другите изброени от теб...помисли 

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
ivan1979g написа:Много яка тема. Нека си припомним как комунистите ядяха консерви и сухо мляко, докато хората ядяха марули (прясно набрани точно след радиоактивния дъжд) и отидоха на манифестацията.
Децата на тези престъпници днес управляват България
това е жалката истина

а в горичката листата на дърветата са почервеняли за няколко часа след взрива

бе страшна работа, не може да се опише с думи... едиствено снимките дават някаква представа за нещата

поклон пред войниците, които принудително са били накарани да "почистват" с лопати радиационни частици по покрива за по минутка

а сега мърлявщината и липсата на пари пречи да се поддържа съркофага

а на пича от Гълъбово просто не знам какво да му кажа

Бате, ти верно ли мислиш това, което написа?

До колегата Andronoff - какво толкова ли?
Разбирам те до известна степен какво имаш предвид... станалото - станало, трябва да продължаваме напред. Да ама работата е там, че то все още си се случва и ще продължава да се случва и всичи ще си гледат интересите и ще си премълчават фактите и ще си питат оная работа...
Разбирам те до известна степен какво имаш предвид... станалото - станало, трябва да продължаваме напред. Да ама работата е там, че то все още си се случва и ще продължава да се случва и всичи ще си гледат интересите и ще си премълчават фактите и ще си питат оная работа...
- WeiSTD
- главен сектант :)
-
- Кара: E36 325i
- Детайли за колата: Септември 1991
M50B25 - Без VANOS
GAZ Gold Coilover Kit
Eibach 28мм Предна Стабилизираща Щанга
М3 Ево 20мм Задна Стабилизираща Щанга
325мм предни спирачки от Е46 330i
294мм задни спирачки от Е46 328i
Zimmermann Дискове, Carbone Lorraine накладки, Goodridge маркучета
LeX написа:като гледам снимките на града и направо се вцепенявам...всичко е така както е било оставено преди 21 годинивремето там е спряло...гледам какви вестници и играчки има, и други предмети...направо изглежда като нереално
много пъти съм чел сайта на тази мотоциклетиска и снимките всеки път ме удивляват, направо не мога да го повярвам
На малко по приятна тема, бих искал да организирам една екскурзиика до там. Представете си града където времето е спряло, умрелия град, съживен от звуците на ревящи 6таци, без некви Голфове и Калибри да пречат на симфонията. Това ще е уникално преживяване.
Още повече че ако организираме нещо такова, ще е добър начин да привлечем внимание към нуждата за поддръжка на съркофага.
БИАД Авто-Пазар Тийм
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- SpUd3r
- FiRe WaLK WiTh Me !
-
- Кара: винаги с усмивка :)
- Детайли за колата: 316is touring - Виолетка
До колкото знам е опасно да се влиза в къщите и затворените помещения иначе по улиците нямало опасност 

Tux0 Ca !

- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
те хората бегат от там ние искаме да ходим
Има два три филма на дискавъри за това и са много интересни.И във В-бокса също има кадри от трагедията

Има два три филма на дискавъри за това и са много интересни.И във В-бокса също има кадри от трагедията

ТДС - Турбо Див Селянин
34 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3