Над 250км/ч

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 03 Май 2007, 13:17

Nasti написа:Не участват ли 2-3 GPS-а в измерването, не вярвам на точни показания, не М-ка, не на Фелипе Маса болида, ако ще и сувалка на НАСА да е

и ще покажат 3 тотално различни сройности ...
на мене ГПС-а 1 път ми беше поаказал макс спеед 120 км на атв-то ...(и тва в гората)
1во в гората с 120 да бе да
2ро атв-то е ограничено на 115
:mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 03 Май 2007, 22:26

Само че твоя GPS, както и всяка любителска навигация (каквито са и тези в скъпите автомобили) нямат нищо общо с работата на професионалната техника за замерване на стойностите - максимална скорост, ускорение и т.н.

Италианки ама ги купувате и ги карате нали :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Май 2007, 0:03

всичките лъжат... м-ки, не-м-ки... и при това е нелинейно- при 100км лъжат 3-7км, при 240- 10-15км че и повече...

а понятие като "професионална навигация" няма... всичко зависи от разделителната способност на сигнала от спътниците.. по време на студената война за не-военни цели беше 50-тина метра.. преди няколко години го махнаха ограничението и сега е 50см-1 метър.. или нещо такова- същото като за военните апарати..
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 04 Май 2007, 0:04

Nasti машинката си е купена от магазина (както съм писал по-нагоре) GPS не служи за точно замерване на скоростта, все пак има отклонение на позициониращия сигнал, което обезсмиля използването за подобен тест.
Пък и защо да не вярваш 3.6л 343к.с. дори 300км/ч трябва да напълни - заводско го дават 250км/ч максимално (електронно ограничено), а реално стига 270 вече два пъти я пробваме.
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Wizi » 04 Май 2007, 16:38

Според мен и това, което знам и съм чел - нещата зависят от приемника. Ето на кратко:

"The GPS system used is an RTK system, which gives an accuracy of 0.25 degrees, 0.1km/h and 0.01G.
....
This system is based on two GPS systems, with antennas placed in line on the roof of the car. Drift Angle is the difference between the Direction of travel and the Direction the vehicle is pointing."

Фирмата се казва Racelogic ето и линк:
http://www.racelogic.co.uk/?show=VBOX-Accuracy

И понеже говорим за скорости в България, ето един шот и от мен (респективно Nasti ;) )

Изображение

Километражът е отчел 324км/ч в точно този момент, има "аналогов" и цифров, демек броячът е с цифрички ;)
Градски, халогенна крушка е вид крушка. Също както ксенона е вид крушка.
Та, на онова дето у село му викате ХАЛОГЕНКИ, всъщност се нарича ФАРОВЕ ЗА МЪГЛА. Ае бегай да раздуеш!
Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата