КОМШИЙКАТА МЕ НАВОДНИ!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zayo » 18 Апр 2007, 14:01

Ами със никакви общо взето,защото ,каквото и да сложиш водата ще го прецака.Трябва от нейната страна да се изолира.Ти кавато и замаска и шпакловка да направиш ще се падне при следващата ниагара

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 18 Апр 2007, 14:44

ами писах ама не четеш. всякакви варианти освен смяна на ваната, и евентуално ремонт на банята й ако се налага, са глупости и си чешете езиците. в съда ще се шматкаш месеци и години, ако я пуснеш на черния пазар с оплакване може да няма ефект ако е луда + да имаш ти проблеми.

а изолация при теб ефекта е 0 ако тая отгоре налива, щото ще задържиш вода замалко, която ще се просмуква настрани и ще цъфнат нови петна и течове на нови места.

и като имам предвид една нова кухня с всичко какви пари е, и как се съсипват неща от влага, едва ли не по-добре й купи нова вана и й прати майстори ти :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 18 Апр 2007, 15:01

t0sh написа:ами писах ама не четеш. всякакви варианти освен смяна на ваната, и евентуално ремонт на банята й ако се налага, са глупости и си чешете езиците. в съда ще се шматкаш месеци и години, ако я пуснеш на черния пазар с оплакване може да няма ефект ако е луда + да имаш ти проблеми.

а изолация при теб ефекта е 0 ако тая отгоре налива, щото ще задържиш вода замалко, която ще се просмуква настрани и ще цъфнат нови петна и течове на нови места.

и като имам предвид една нова кухня с всичко какви пари е, и как се съсипват неща от влага, едва ли не по-добре й купи нова вана и й прати майстори ти :mhihi:

Какво е това уплътнение за плочки?

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 18 Апр 2007, 15:02

а що не правите застраховки за такива щети? Сега чукнах в Алианц и там беше от рода на 35 лв годишно ...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 18 Апр 2007, 15:06

CheGevara написа:а що не правите застраховки за такива щети? Сега чукнах в Алианц и там беше от рода на 35 лв годишно ...

Щот човек се сеща като му дойде до главата! :D
То ако човек си направи застраховка, кво? застрахователите идват на оглед ли? Предполагам че ако докажат щети то те са тези които ще я подюрат тая! Така ли е?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от zayo » 18 Апр 2007, 15:32

bobolink написа:
CheGevara написа:а що не правите застраховки за такива щети? Сега чукнах в Алианц и там беше от рода на 35 лв годишно ...

Щот човек се сеща като му дойде до главата! :D
То ако човек си направи застраховка, кво? застрахователите идват на оглед ли? Предполагам че ако докажат щети то те са тези които ще я подюрат тая! Така ли е?

Горе долу да.Ако си се застраховал против наводнение.Идват оглеждат снимат пускат иск за щета Те ти изплащат щетите и после регрес на виновника и го гонят да си вземат своето.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 18 Апр 2007, 16:31

И аз имам проблеми със тея над нас (и какво съвпадение и те са домоуправители) но за законните начини за решаване на проблема няма да имаш просто нерви да издържиш.

Варианта със застраховката ти е от голяма полза защото няма да ти пука от нищо.

Начи.... като заначало ако нестане с добро е заплашваш със жалба и е подаваш в районното управление. Ако там не ти съдействат подаваш жалба в общината на района. Ако от там нищо нестане подаваш молба до централна община. Ако и това непомогне консултираш се с адвокат и нерви и почват да те въртят в един омягьосан кръг докато не ти се завие свят и не се одрусаш яко. Дори разходите ти може да са повече от това да си направиш свястен ремонт.

Бих ти препоръчал да прочетеш "Правилник
за управлението, реда и надзора в етажната собственост" и "ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА" и ако намериш там нещо по случая действай ако нестане по другите начини.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 18 Апр 2007, 17:32

DJJonny написа:И аз имам проблеми със тея над нас (и какво съвпадение и те са домоуправители) но за законните начини за решаване на проблема няма да имаш просто нерви да издържиш.

Варианта със застраховката ти е от голяма полза защото няма да ти пука от нищо.

Начи.... като заначало ако нестане с добро е заплашваш със жалба и е подаваш в районното управление. Ако там не ти съдействат подаваш жалба в общината на района. Ако от там нищо нестане подаваш молба до централна община. Ако и това непомогне консултираш се с адвокат и нерви и почват да те въртят в един омягьосан кръг докато не ти се завие свят и не се одрусаш яко. Дори разходите ти може да са повече от това да си направиш свястен ремонт.

То застраховката хубаво! ама на мен не ми се правят цял живот ремонти!?

То аз съм готов да й стегна банята колкото мога та да не ми капе на главата - стотинка няма да й искам, ама силно се съмнявам че ще ми пусне и малкото кутре да й мине прага!
Бих ти препоръчал да прочетеш "Правилник
за управлението, реда и надзора в етажната собственост" и "ЗАКОН ЗА СОБСТВЕНОСТТА" и ако намериш там нещо по случая действай ако нестане по другите начини.

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 18 Апр 2007, 17:45

При нас е същата история. Съседите над нас винаги кат си прострат прането и тече у нас и така се е**ва майката ма всичко ние в началото с добро нали елате да видите ала бала ние ще платим ремонта и тея не тва не е от нас вие ни лъжете. Половината вход е виждал за кво става въпрос ама те си рупат ли рупат. Оня идиот даже вика на майками ти знаеш ли кои съм аз заплашва, а той е един прошляк и скоро няма да ги итърпа. С такива малумници няма оправия, защо го правят и те незнаят. Много прости хора

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 18 Апр 2007, 17:51

Ами то народа го е казал: "Като не щеш мира, на ти секира!"
Че се колиме май довечера..... :ranting:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 18 Апр 2007, 18:19

ей тва е мизерията българска,да живеем в тези кенефи,един в/у друг и да търпим простотиите на хората!
който има възможност и акъл,живее в къща.(тва ми е мечтата).
немога да ги разбера хората,които дават стотици хиляди за жилище,което не е самостоятелно!!!
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

ентусиаст
Аватар

Re: !

Мнение от evans » 18 Апр 2007, 20:53

pavlin_e30 написа:ей тва е мизерията българска,да живеем в тези кенефи,един в/у друг и да търпим простотиите на хората!
немога да ги разбера хората,които дават стотици хиляди за жилище,което не е самостоятелно!!!
Абсолютно,ама тая къща да я вдигнеш колко пари струва :roll:но си струва вложението

Гост
Аватар

Re: !

Мнение от Гост » 18 Апр 2007, 22:18

evans написа:
pavlin_e30 написа:ей тва е мизерията българска,да живеем в тези кенефи,един в/у друг и да търпим простотиите на хората!
Абсолютно,ама тая къща да я вдигнеш колко пари струва :roll:но си струва вложението

Не сте живели явно.... в къща!! Верно-супер е ...само дето всяка събота и неделя има кво да се прави по къщата за поддръжка! По една къща има всеки ден какво да се пипне ,за да е читава ,така че и там си има ядове....!!! ;)
По темата на колегата-пробвал си с добро-щом не става ше има и секира!!! Аз имах обратния проблем:последен етаж и покрива тече!Пет пъти го праих за моя сметка и им викам на тия под мен ,че требва да се включат и ония викат-на нас не ни тече!!! :evil: ....и им протече!Изолирах си едно място в коридора-кат музейна витрина с ограждения и сичките салтанати и оставих там да тече от покрива!Даже напраих подобрения с наклоните и едни малки сладки улучета!Като не ми изглеждаше достатъчен дебита от дъждовете-"помагах" !! Да видиш как бързо се спретна входен съвет и с енаеха бригада и покрива се оправи!!! ...Ма тва беше отдавна...!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 19 Апр 2007, 9:32

Доколкото до въпроса със пускането във апартамента има законен начини... викаш един патрул и им обесняваш положението и със тях влизаш.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobolink » 19 Апр 2007, 9:35

И на мен ми е мечта да живея в къща! То аз имам, ама е на 50 км. от София! Бая се замислям дали да не се преселя окончателно там? само дето трябва дневно да минавам по стотина километра...Най-гадното е че сума ти кинти хвърлих по тая кухня, а тая кендза ли -кендза! Добре че не направих по-рано ремонт на целият апартамент, щото всичко е в мухъл! . стени! Всичко!!!

Сега тая влиза в болница, та ме беше снощи грях да я притеснявам ама като се върне ще й скачам на главата!

То...като чета до тук всичко....излиза че трябва да й правя ремонт на банята!??? Къртене на старите плочки, хидро-замазка на пода на банята, стените, след това лепене на нови плочки!?

То че ми се върже златно това приключение! :!:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата