до колегата с е34 комби С7617 ...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 09 Апр 2007, 23:21

Пълнителите са ми Bilstein B4 :idea:
Първото ниво спортни амортисьори на фирмата започва от B6 (Lucky кара Е39-ката с такива),следват B8 (sve кара ///М5-цата с такива), B10 и B12 , които все си мисля,че не могат да бъдат полезни по никакъв начин за нашите пътища :roll:

Нарочно съм си избрал тях, имат леко по-стегната характеристика от заводските,но без да страда комфорта :idea: Много добре седи колата на пътя с тях.Прави ми впечатление, че дори на пътища където има големи напречни неравности а аз минавам далеч от границата на нормалното като скорост,колата не губи съприкосновение с пътя.При положение ,че лявото колело влезе в дълбина (не дупка а по-голямо място,където е хлътнал асфалта) на висока скорост,мигновенно каросерията следва релефа без да има закъснение в реакцията и след неравноста всичко е погасено пак за части от секундата :shock: Някои от вас могат и да не разберат това ,което пиша сега, но това чувствам и ми прави впечатление от постоянните пътувания :)

По пътя от Враца за Монтана онзи ден си начесах крастата и там с едно Фиат Купе се подгонихме ,но на едно дълго спускане с повече ленти в посока Монтана го прескочих и след десния завой аз взех доста преднина,колегата се отказа :D

Изобщо много емоции по Великден :twisted:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 09 Апр 2007, 23:31

Slavi_m написа:
Bavarishe написа:с една а4-ца (А-четири-(т)(и)ца? :shock: ) 2.6 Куаттттро и това ми беше първото ставане лошо в кола :twisted:

А какво означава 'ставане лошо в кола'?В нея ли си спал или..?

Еми бате от лудото каране ми става едно такова,абе адреналин ме напъва,а като има и доза страх става лудница :twisted:

Пенчев ти мен като ме вози от ЕКо към Младост и точно беше сложил новата скоростна кутия,на Орлов мост като излизахме на цариградско такъв дрифт му удари на 2-ра,че ми идваше да се разтопя от кеф,за което ти Благодаря ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 09 Апр 2007, 23:31

от кво е болна тая кола,че така върви :mhihi:
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 09 Апр 2007, 23:32

Bavarishe написа:Пенчев е нечовек.А там съм имал и аз много яко возене с една а4-ца 2.6 Куаттро и това ми беше първото ставане лошо в кола :twisted:
кажи ми и на мен щото и на мен ми е интересно :mhihi:
Изображение

Сватбаря
Аватар

Re: !

Мнение от Penchev » 09 Апр 2007, 23:49

pavlin_e30 написа:от кво е болна тая кола,че така върви :mhihi:

Май това ,че със стандартната трансмисия явно не може съвсем да си разгърне мощноста :idea: Навремето със заводската скоростна кутия си спомням ,че като съм пътувал постоянно до Слънчев бряг, си правих експеримент и навсякъде по пътя до там от София с изключение на местата,където се спира я за светофар я за задръстване можех да карам на 5-та скорост от 50 км/ч на горе до ограничител - 220 км/ч.Със сигурност в конструкциите има някакъв запас ,който обаче седи там някъде без да може да се употребява,гонили са икономичност и норми за газове явно :roll:

Сега от около 2 години насам от както карам с тази кутия повече от около 5950 мин-1 на 5та предавка не мога да развия,стрелката стига края на километража :twisted: Икономия имам за това,защото 5-тата предавка ми е дълга,както всичките впрочем и на дълго както и да я карам повече от максимум 10,5 не може да ми даде :)

Мотора ми е отремонтиран основно преди 3 години и 140 К км ,тогава и биели с бутала смених даже ,като те са абсолютно такива каквито пише в спецификацията :idea: Колата се кара с масло 10W50 + Хадо добавка за защита на мотора ,100 октана бензин на ОМВ ,филтри се сменят аред с всяка смяна на маслото, за свещи съм дал една голяма сума преди време,но всичко се отплаща 8) Има и още един фактор,който не е никак маловажен :arrow: шофьора :mhihi: :mhihi:
Казвам го,защото на моменти жал ме хваща за тая кола ,как я карам почти постоянно на пълна газ,горе долу без значение на релефа и вида на настилката а тя върви ли върви :lol: вярно е ,че навремето когато съм я отремонтирал просто ми дойде на абсолютния предел на възможностите,че и малко отвъд ,но сега не съжалявам за нито един вложен лев в колата :!: Тя ми е половината работа,в последно време пътувам между 7 и 10 К км на месец,виждам как задните гуми се стапят и то главно в извънградски пътувания ...

Георги Пенчев
Изображение

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 10 Апр 2007, 0:18

как е с ламарините,комбинизона :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 10 Апр 2007, 0:20

Екстрааааа :D

Георги Пенчев
Изображение

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 10 Апр 2007, 0:31

само за диференциала никой нищо не каза :roll:

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 10 Апр 2007, 0:32

E34Power написа:само за диференциала никой нищо не каза :roll:

Стандарт.

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 10 Апр 2007, 0:35

3,64 не шпер :idea:

Има два вида трансмисии за Е34 М50 - първата е с 4,27 диф и скоростната кутия ,с която съм в момента а втората е с 3,64 и скоростите ,с които бях навремето :idea: Сега аз съм с 3,64 и дългите скорости :idea: Дълъг диференциал + дълги скорости ...

Георги Пенчев
Изображение

Golf killer
Аватар

Мнение от E34Power » 10 Апр 2007, 0:42

аз се чудя защо ти си по-дълъг от брат ти, а то работата била в трансмисията :mhihi:

ВЕТЕРАНЪТ
Аватар

Мнение от roko » 10 Апр 2007, 10:23

Жорка,забелязваш ли ,че откакто стана фен на автомобилните състезания :winky: започнаха и победите и сколро ще си медийна звезда 8)
http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби

ентусиаст
Аватар

Мнение от ian190 » 10 Апр 2007, 14:52

може би за извън градско имат предимство дългите скорости, но за в града първа е зле.
спомням си като се дърпахме ти тръгна с половин кола горе долу пред мене и до края на историческият те държах с предница преднина.
просто 20-ката като е читав мотор върви много приятно, а и другите коли със сток неща си е опасно да караш 180 по завои.
иначе като видят бмв и кво ли си викат?
просто малко са хората които си карат колите в топ състояние или не им прави впечатление или незнам!?
а резерв трябва да има винаги.
истината е 6-та скорост за М50Б20 но незнам що не са го направили.

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 10 Апр 2007, 15:43

сигурно щото трябва да слагат и крила :mhihi:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 10 Апр 2007, 18:32

Kрис ,мойта 5-та скорост сега е точно като 6-та :idea:
За този тип шофиране,който аз "практикувам" твойта трансмисия (старата ми такава) далеч не е ефективна :!: За светофарни изпълнения :puke: ,които аз ненавиждам ,може да не е най-доброто ,но на един проход със завои ,където ми трябва мощност за по-продължителни изпреварвания,рисковани на моменти късите скорости за мен са недостатък :roll: Знам ,как при превключване,с каквато и да било бързина се губят поне 0,5 сек без шортшифтър,това време може да се окаже фатално при скорост от 90 км/ч - там където на твойта кола и идва прекъсвача и губиш време за да превключиш а мойта до 100 км/ч набира спокойно и на 105 й идва края :idea: това са няколко метра,достатъчни ,да не можеш да се прибереш (не дай боже в лентата) ...

Георги Пенчев

Георги Пенчев
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата