до колегата с е34 комби С7617 ...
Модератор: Общи модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Пълнителите са ми Bilstein B4
Първото ниво спортни амортисьори на фирмата започва от B6 (Lucky кара Е39-ката с такива),следват B8 (sve кара ///М5-цата с такива), B10 и B12 , които все си мисля,че не могат да бъдат полезни по никакъв начин за нашите пътища
Нарочно съм си избрал тях, имат леко по-стегната характеристика от заводските,но без да страда комфорта
Много добре седи колата на пътя с тях.Прави ми впечатление, че дори на пътища където има големи напречни неравности а аз минавам далеч от границата на нормалното като скорост,колата не губи съприкосновение с пътя.При положение ,че лявото колело влезе в дълбина (не дупка а по-голямо място,където е хлътнал асфалта) на висока скорост,мигновенно каросерията следва релефа без да има закъснение в реакцията и след неравноста всичко е погасено пак за части от секундата
Някои от вас могат и да не разберат това ,което пиша сега, но това чувствам и ми прави впечатление от постоянните пътувания
По пътя от Враца за Монтана онзи ден си начесах крастата и там с едно Фиат Купе се подгонихме ,но на едно дълго спускане с повече ленти в посока Монтана го прескочих и след десния завой аз взех доста преднина,колегата се отказа
Изобщо много емоции по Великден
Георги Пенчев

Първото ниво спортни амортисьори на фирмата започва от B6 (Lucky кара Е39-ката с такива),следват B8 (sve кара ///М5-цата с такива), B10 и B12 , които все си мисля,че не могат да бъдат полезни по никакъв начин за нашите пътища

Нарочно съм си избрал тях, имат леко по-стегната характеристика от заводските,но без да страда комфорта

По пътя от Враца за Монтана онзи ден си начесах крастата и там с едно Фиат Купе се подгонихме ,но на едно дълго спускане с повече ленти в посока Монтана го прескочих и след десния завой аз взех доста преднина,колегата се отказа

Изобщо много емоции по Великден

Георги Пенчев
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
Slavi_m написа:Bavarishe написа:с една а4-ца (А-четири-(т)(и)ца?) 2.6 Куаттттро и това ми беше първото ставане лошо в кола
А какво означава 'ставане лошо в кола'?В нея ли си спал или..?
Еми бате от лудото каране ми става едно такова,абе адреналин ме напъва,а като има и доза страх става лудница

Пенчев ти мен като ме вози от ЕКо към Младост и точно беше сложил новата скоростна кутия,на Орлов мост като излизахме на цариградско такъв дрифт му удари на 2-ра,че ми идваше да се разтопя от кеф,за което ти Благодаря

ТДС - Турбо Див Селянин
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
!
от кво е болна тая кола,че така върви 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
кажи ми и на мен щото и на мен ми е интересноBavarishe написа:Пенчев е нечовек.А там съм имал и аз много яко возене с една а4-ца 2.6 Куаттро и това ми беше първото ставане лошо в кола

- Penchev
- Сватбаря
-
Re: !
pavlin_e30 написа:от кво е болна тая кола,че така върви
Май това ,че със стандартната трансмисия явно не може съвсем да си разгърне мощноста

Сега от около 2 години насам от както карам с тази кутия повече от около 5950 мин-1 на 5та предавка не мога да развия,стрелката стига края на километража

Мотора ми е отремонтиран основно преди 3 години и 140 К км ,тогава и биели с бутала смених даже ,като те са абсолютно такива каквито пише в спецификацията

Казвам го,защото на моменти жал ме хваща за тая кола ,как я карам почти постоянно на пълна газ,горе долу без значение на релефа и вида на настилката а тя върви ли върви

Георги Пенчев
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
как е с ламарините,комбинизона 

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Penchev
- Сватбаря
-
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
- Penchev
- Сватбаря
-
3,64 не шпер
Има два вида трансмисии за Е34 М50 - първата е с 4,27 диф и скоростната кутия ,с която съм в момента а втората е с 3,64 и скоростите ,с които бях навремето
Сега аз съм с 3,64 и дългите скорости
Дълъг диференциал + дълги скорости ...
Георги Пенчев

Има два вида трансмисии за Е34 М50 - първата е с 4,27 диф и скоростната кутия ,с която съм в момента а втората е с 3,64 и скоростите ,с които бях навремето

Георги Пенчев
Жорка,забелязваш ли ,че откакто стана фен на автомобилните състезания
започнаха и победите и сколро ще си медийна звезда 

http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби
може би за извън градско имат предимство дългите скорости, но за в града първа е зле.
спомням си като се дърпахме ти тръгна с половин кола горе долу пред мене и до края на историческият те държах с предница преднина.
просто 20-ката като е читав мотор върви много приятно, а и другите коли със сток неща си е опасно да караш 180 по завои.
иначе като видят бмв и кво ли си викат?
просто малко са хората които си карат колите в топ състояние или не им прави впечатление или незнам!?
а резерв трябва да има винаги.
истината е 6-та скорост за М50Б20 но незнам що не са го направили.
спомням си като се дърпахме ти тръгна с половин кола горе долу пред мене и до края на историческият те държах с предница преднина.
просто 20-ката като е читав мотор върви много приятно, а и другите коли със сток неща си е опасно да караш 180 по завои.
иначе като видят бмв и кво ли си викат?
просто малко са хората които си карат колите в топ състояние или не им прави впечатление или незнам!?
а резерв трябва да има винаги.
истината е 6-та скорост за М50Б20 но незнам що не са го направили.
- Andronoff
- триногата
-
- Penchev
- Сватбаря
-
Kрис ,мойта 5-та скорост сега е точно като 6-та
За този тип шофиране,който аз "практикувам" твойта трансмисия (старата ми такава) далеч не е ефективна
За светофарни изпълнения
,които аз ненавиждам ,може да не е най-доброто ,но на един проход със завои ,където ми трябва мощност за по-продължителни изпреварвания,рисковани на моменти късите скорости за мен са недостатък
Знам ,как при превключване,с каквато и да било бързина се губят поне 0,5 сек без шортшифтър,това време може да се окаже фатално при скорост от 90 км/ч - там където на твойта кола и идва прекъсвача и губиш време за да превключиш а мойта до 100 км/ч набира спокойно и на 105 й идва края
това са няколко метра,достатъчни ,да не можеш да се прибереш (не дай боже в лентата) ...
Георги Пенчев
Георги Пенчев

За този тип шофиране,който аз "практикувам" твойта трансмисия (старата ми такава) далеч не е ефективна

Георги Пенчев
Георги Пенчев
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3