20.01лв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AntropoS » 08 Апр 2007, 20:31

t0sh написа:ми пак welcome to buGLaria

Добре казано !
По - темата : Пичага евала ти правя, че си търсиш парите ТЕ СА СИ ТВОЙ. Не им давай да те обират ---> Може й да е грешка. Нали някой ти е казал, че с-мата забивала. Няма начин някой друг да не се е оплакал преди теб. И какво ? От бензиностанцията никой не си мърда пръста. Няма ли управител смяна,управител,собственик и т.н. ?

Гониги до последно !

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 08 Апр 2007, 23:48

Колега, според мен трябва да си търсиш парите от бензиностанцията, а не от банките. Управителя на бензиностанцията го остави, той е "господин никой" и от него нищо не зависи. Нали знаеш как се става упавител на такъв обект? Почваш като касиер и ако не си много тъп и не напуснеш известно време те правят управител. Не се иска повече от средно образование. Тази работа е зле платена и без никакви переспективи за развитие, затова има голямо текучество на персонала и никой не си дава зор. Самата фирма, собственик на бензиностанцията също няма голям избор--ако уволни тези служители, няма откъде да си намери по-умни, защото заплатата е мизерна. От по-високи заплати няма смисъл, защото работата могат да я вършат и глупави хора.
Та мисълта ми е--отиди в централата на фирмата с бензиностанцийте и обясни проблема на някой там. По принцип в централните офиси хората са по-умни, по-учтиви и по-загрижени, защото получават по-големи заплати. Те така или иначе са те таксували два пъти по 20.01лв, парите са при тях. Някой от офиса ще изпрати заповед до бензиностанцията да ти налеят за 20.01лв и да не плащаш. Вместо това ще изпратят новата касова бележка с обяснение за случая в счетоводството на фирмата с бензиностанцийте за да си оправят те нещата. Така проблемът ще се реши между две бюра в централа на една фирма, а не между две банки и верига бензиностанций.
Това би могъл да те посъветва и управителя на бензиностанцията, но не му пука.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 09 Апр 2007, 0:10

чакайте бе киселяци къде па се засъдихте за 20 лв.кой е виновен управитела или касиерката те работят с тия машинки не ги произвеждат че да са виновни за грешките в машинарийте.а за въпросната 00.01ст. пробвай ти сипеш точно,не винаги става от опит ти го казвам.винаги стават грешки и те се поправят.ама като си толкова отворен да беше отишъл при собственика на фирмата.а много ми е интересно в твоята работа като се появи такъв кисел гъзар стотинкаджия не го ли псуваш на ум.та основната ми идея е че трябва да има разбиране.(културното обслужване изисква взаимно уважение)

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw e53 3.0d 218hp '04
Мечтае да кара: bmw x5 '11

Мнение от don_mimo » 09 Апр 2007, 0:15

vili написа:чакайте бе киселяци къде па се засъдихте за 20 лв.кой е виновен управитела или касиерката те работят с тия машинки не ги произвеждат че да са виновни за грешките в машинарийте.а за въпросната 00.01ст. пробвай ти сипеш точно,не винаги става от опит ти го казвам.винаги стават грешки и те се поправят.ама като си толкова отворен да беше отишъл при собственика на фирмата.а много ми е интересно в твоята работа като се появи такъв кисел гъзар стотинкаджия не го ли псуваш на ум.та основната ми идея е че трябва да има разбиране.(културното обслужване изисква взаимно уважение)

ще извиняваш колега ма не си прав ,върви и зареди за 40.01лв 10л и тогава ела да се прави6 на мъж... верно 4е хората и ма6инките не са виновни но самата бюрокрация и мудното бездействие те изваждат извън релси и в края на крайщата 20лв са си 20лв ....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 09 Апр 2007, 0:35

По-скоро welcome to burGLaria
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 09 Апр 2007, 0:43

аз съм далече от мисълта че тия 20лв.трябва да ги прежалиш но и да се караш с касирката управителя и др.няма смисъл.трябва да се караш с банката на която е тоя пос.а тия юнаци осъдиха и чистачката едва ли не.аз работя на бензиностанция и по цял ден се занимавам с гадни коплексари който им прави силно впечатление като момчето на колонката им сипе 19,99лв. а като им сипе 20,05лв.не си и помислят да търсят 5ст. не че някой им ги иска.а на колегата на който 1ст.му се струва проблем(набутване)да си даде адреса ще му пратя поне за 100 зареждания напред по 1ст.да не се чувства ощетен.това е сериозно предложение.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 09 Апр 2007, 2:23

Сори, обаче като предлагат картово разплащане, да си оправят бакиите с апаратчето - клиентите не са длъжни да страдат заради това. Сложили някакъв боклук там и половин час няма връзка - еми като няма, няма да предлагат разплащане с карти бе... На вратата има лого на Борика - значи мога да платя с карта. Сипвам си колкото ми е кеф и си плащам с картата - като не става - сори, аз кеш не нося. То затова картата е релефна - има едни устойства - импринтери им викат (доколкото си спомням) - шат един отпечатък на картата - разписвам се, че плащам еди си каква сума и си тръгвам. На това му се вика офлайн транзакция. После да си я носят в банката и да си вземат парите. Вярно, това ще им бръкне в г*за, а и парите ще си ги вземат след... може и месеци. Но това не е проблем на клиента.

Аз затова като тръгна да плащам с карта и това е - запъвам се като магаре на мост и може и 1000 лева да имам в джоба, си държа на плащането с картата. Имайте предвид, че абсолютно нищо не могат да ви направят по закон при това положение - като не могат да си вземат парите (или по-скоро не искат това да е по най-неудобния за тях начин). Накарайте ги да си източат обратно бензина и им кажете, че по-надолу има друга бензиностанция, в която проблем с разплащането с карти няма. И гледайте как проблемът се решава, макар и с неохота.
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 09 Апр 2007, 12:44

vili написа:аз съм далече от мисълта че тия 20лв.трябва да ги прежалиш но и да се караш с касирката управителя и др.няма смисъл.трябва да се караш с банката на която е тоя пос.а тия юнаци осъдиха и чистачката едва ли не.аз работя на бензиностанция и по цял ден се занимавам с гадни коплексари който им прави силно впечатление като момчето на колонката им сипе 19,99лв. а като им сипе 20,05лв.не си и помислят да търсят 5ст. не че някой им ги иска.а на колегата на който 1ст.му се струва проблем(набутване)да си даде адреса ще му пратя поне за 100 зареждания напред по 1ст.да не се чувства ощетен.това е сериозно предложение.

Бе ти въобще май не разбираш, че не е проблема тая 00.01 ст., а в това че реално те крадат и после никой не ебава да каже че ще върне парите.Ми той колегата вече сигурно е изгорил няколко по 20 лева докато го размотават.Аз бих си търсил парите и за тези разходи.И съм го правил.Не че постигнах нещо ама им докарах нервна криза на тия в сервиза(ставаше дума за един телевизор в гаранция).Тоя на гишето кат ме видеше и лошо му ставаше.Съвета ми към колегата е да бъде яко нахален и да иска и невъзможното , но без да заплашва и да обижда хората отсреща.
Ми те утре може не 20 , а 200 лева да ти дръпнат на некой терминал.Д..ба и нещастниците д..ба.И после никой не казва аз съм виновен щото треа връща пари или да го наказват дисплинарно , а който е потърпевш да ходи да си троши главата насам-натам.Само панаири треа се праат в такива случай щото некой дрислив чиновник си седи на стола и като отидеш при него те гледа и си мисли колко по-бързо да те отпрати ,та да си седи и да си бърка в носа на спокойствие.Ама като го сдухаш да му изкараш нервите после поне ще знаеш,че не само на тебе ти ври отвътре а и на тоя тиквар.И така поне веднъж седмично да видят че си упорит.Като видят , че нема отказване може да се напънат и да ти свършат работа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vili » 09 Апр 2007, 13:03

то много ясно че требва да се прават панаири ама в банката защото реално те взимат парите и техното у-во е кенеф.а като не става въпрос за тая 1ст.да не го подчертава това.на управитела му е много по лесно да вдигне телефона и да се обади в банката да се разберат отколкото някой недоволен клиент да идва всеки ден и да се кара с него,защото всеки ден има недоволни на който колата им харчи 20 пък те си смятат че гори 7,и тия на колонките лъжат или самите колонки.а няма да има дисциплинарно наказание за това повярвай ми,ако наказват за такива работи няма да има персонал по бензиностанцийте защото както казах недоразумения стават но с нормално отношение се поправят,ама като ми влезне някой галош в офиса и почне да ме уволнява в същия момент си го слагам на к*ра и да ходи да се оплаква където иска

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 09 Апр 2007, 13:30

Без заплахи и обиди,но с тъпа упоритост чудеса стават.Ти като видиш че някой е прав и че държи на своето баз да те обижда директно теб какво правиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от vvch » 09 Апр 2007, 16:49

Е тоя не е виновен ,оня не е виновен и накрая ти си пре...н.То е тва е тъпото,че сам осъзнаваш че вината не е в хората с които контактуваш и не искаш да се караш с тях.Е да ама те са хората които осигуряват контакта си със системата и те са тези които трябва да разрешат проблема.
А простата математика показва че парите които си платил на ръка и тези от ПОС-а са отишли по сметката на бензиностанцията.Еми да ти сипат бензин и да бегат.Ти вече си си го платил.Що те размотават насам натам.Ясно е ,че сам човек не може да се бори с тея тъпаци.
Имай впредвид , че банката или БОРИКА са инсталирали ПОС терминал и те са ДЛЪЖНИ да предоставят качествена услуга.Ако не го правят и ти търпиш вреди от това ТЕ не изпълняват условията по договора който са сключили с твоята банка.А ти също си сключил договор с твоята банка и на базата на тези официални взаимоотношения трябва да ги гониш.
Тва са само разсъждения от обща култура,не съм юрист и не мога нищо конкретно да ти кажа.
Ма дай неква поща,аз обещавам на ден по няколко пъти да ги запитвам кво става по въпроса.И други ако се навият ше ги задръстиме.

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530i Touring
Мечтае да кара: каквато и да е ALPINA
Детайли за колата: току що излязла от завода! :)

Мнение от turboto » 09 Апр 2007, 19:48

T'ва е истината... викай Господарите, сипвай си за 20 лева и си заминавай...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 10 Апр 2007, 9:41

По въпроса за плащанията с карти... когато има превод на пари, а сделка реално няма, плащането се оспорва пред банката, издател на картата. Това си го пише в договора с банката. Там е описано кога и как стават тия работа. Т.е. управителят на бензиностанцията правилно те е насочил към твойта банка. Доколкото ми е известно, всяко оспорено плащане се разглежда от арбитражна комисия и след като тя вземе решение, тогава молбата се счита за основателна или отхвърлена. Нали се сещате, че нито една банка не може еднолично да отмени транзакцията. И така, тая арбитражна комисия може да се бави доста време - не знам какъв е законовият срок обаче. Едва след изтичането на този срок и при липса на отговор можеш да си търсиш правата пред съда - а също и ако решението не те удовлетворява. И не само в БГ се случват такива работи - това става по цял свят. Затова и получавате разпечатки с транзакциите - ако видите нещо нередно, оспорвате пред банката. Иначе банките са на принципа "кьорав карти не играе". Та така...
It's not who You are, it's who You know...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61

Мнение от MobbDeep » 10 Апр 2007, 11:36

Другия път отиди кажи сложи за 20лв.. влез вземи си нещо за пиене за хапване(без да плащаш) седни си в колата и тръгни ако те спрът да те питат що не плащаш кажи ,че шефа има да ти дава.. и си готов... :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: Едно М60 и някви М-ки
Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....

..

Мнение от Is. » 10 Апр 2007, 11:55

MobbDeep написа:Другия път отиди кажи сложи за 20лв.. влез вземи си нещо за пиене за хапване(без да плащаш) седни си в колата и тръгни ако те спрът да те питат що не плащаш кажи ,че шефа има да ти дава.. и си готов... :mhihi:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата