Възможно ли е да отключите колата си по този начин?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 02 Апр 2007, 11:34

Това не го знам колко е вярно, нищо не разбирам от радио вълни, честоти и т.н. Но съм видял как с позвъняване от ГСМ се отваря врата. Мой приятел е съсед на някакъв собственик на голяма фирма за врати, брави, ключалки и т.н. (нито му знам фирмата нито ме инересува коя е). Та на вратата на входа са сложили някакви екстри: отваряне с магнитна карта и при позвъняване от ГСМ. Тук готиното е, че се отваря не от всеки ГСМ, а само от тези, дето ги има в указателя на устройството. Т.е. системата е отворена за добавяне на нови номера. Възможно е това да е приложимо и за централно заключване. Ако някой се интересува ще питам моя приятел коя е фирмата.
Изображение

FiRe WaLK WiTh Me !
Аватар
Кара: винаги с усмивка :)
Детайли за колата: 316is touring - Виолетка

Мнение от SpUd3r » 02 Апр 2007, 11:40

Stanislav написа:
SpUd3r написа:Е тва си е за отделна тема,човека иска да направи дискусия ;)

Човекът е госпожица ;)

ей верно бе чак сега погледнах ника :uups:
Tux0 Ca !
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Апр 2007, 12:48

TheBoss написа:Това не го знам колко е вярно, нищо не разбирам от радио вълни, честоти и т.н. Но съм видял как с позвъняване от ГСМ се отваря врата. Мой приятел е съсед на някакъв собственик на голяма фирма за врати, брави, ключалки и т.н. (нито му знам фирмата нито ме инересува коя е). Та на вратата на входа са сложили някакви екстри: отваряне с магнитна карта и при позвъняване от ГСМ. Тук готиното е, че се отваря не от всеки ГСМ, а само от тези, дето ги има в указателя на устройството. Т.е. системата е отворена за добавяне на нови номера. Възможно е това да е приложимо и за централно заключване. Ако някой се интересува ще питам моя приятел коя е фирмата.

Тука иде реч за съвсем различно нещо. Такива ГСМ модули за ел. брави има. Дори и аз съм настройвал такова животно :)

Идеята е ако си във Варна и женати си е забравила нещо в колата но ключовете са в теб да си отключиш колата която се намира в София през ГСМ-а като набереш нейния ГСМ и тя застане близо до колата и ти натиснеш копчето за отключване близо до твоя ГСМ.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Re: Възможно ли е да отключите колата си по този начин?

Мнение от ati » 02 Апр 2007, 13:02

M2PR написа:Възможно ли е да има такава важна тема ? :roll:

Всъщност тук си има модератори и ти не си един от тях :mhihi:

sladkotobe4e написа:http://www.metacafe.com/watch/360156/unlock_your_car_with_cell_phone/

Да, напълно е възможно и е много добра темата.
През средата на 90-те, когато все още се използваха инфрачервени дистанционни за алармите имаше редица случай, когато с часовници Casio, на които идеята им беше да могат да работят като препрограмируеми дистанционни управления на домашна аудио и видео техника, се отваряха и крадяха автомобили. Най-вече тест-автомобили, на които по време на тестдрайв кода (честотата определя код) бива запаметен на часовника и вечерта се него се обезврежда алармата.
Мерцедес реагираха много бързо, като замениха първоначално алармите си с инфрачервени лъчи с такива със скачащ код - тоест кристал в автомобилния приемник и излъчвателя на ключа, който генерира един и същ случаен код. Френските автомобили използват пък алогоритъм, с който алармата при всяко заключване променя стойността си, за да предотврати запис и успешно отключване с честотата.
Общо взето европейските автомобили от много време не позлват инфра-червени лъчи за алармите си, така че можете да спите спокойно (още повече, че БМВ са ги използвали на една много малка серия Е30-ски в края на 80-те).
За съжаление азиатски автомобили все още използват тази евтина техника на предоставяне на аларми с централно заключване.
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Re: Възможно ли е да отключите колата си по този начин?

Мнение от M2PR » 02 Апр 2007, 13:07

ati написа:[i]
M2PR написа:Възможно ли е да има такава важна тема ? :roll:

Всъщност тук си има модератори и ти не си един от тях :mhihi:

да, това си е проблем :mhihi: но какво от това !? ;) :help: :mhihi:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ВЕТЕРАНЪТ
Аватар

Мнение от roko » 02 Апр 2007, 14:56

Кофти ДЕМО :arrow: записаха сигнала м/у Самсунг ,а отвориха колата с Моторола :roll:
http://img190.imageshack.us/i/rokopodpis.mp4/...шофирай разумно
'84- е30- 323 '93- е36-318ис
'89- е30- 316 '00-е46-320
'91- е34- 518 '94-е34-525tds
'92- е36- 318
'90-е30-бяла
'98 е36 -черно комби
'97 е36 -сиво комби

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от DJJonny » 02 Апр 2007, 15:23

roko написа:Кофти ДЕМО :arrow: записаха сигнала м/у Самсунг ,а отвориха колата с Моторола :roll:

Кофти гледане... май не си хванал идеята.
Ако неможеш да караш, НЕДЕЙ! Уважавай живота на другите ако не ти пука за твоя.
АЗ КАРАМ СПОРЕД ПРАВИЛНИКА ЗА ДВИЖЕНИЕ. А ВИЕ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 02 Апр 2007, 16:39

а няма връзка с инфрачервените лъчи(светлина)... тези дистанциони са с радио вълни (т.е. електромагнитни вълни), няма никаква връзка със звуковите вълни. като цяло пълна глупост е това клипче ;) а микрофона даже и да индуцира нещо има един куп филтри, които ще изрежат... да не говорим за говорител да излъчи ел. магнитна вълна по далече от самия телефон ;)

това ми напомня за един забавен експеримент с дистанционното на алармата... гледах го някъде не помня вече къде.
отдалечавате се постепенно от колата като пробвате дали дистанционното все още е в обхват, в един момент губи обхват, допирате дистанционното до главата си, натискате копчето и магия - дистанционното сработва. защо :winky: ?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 02 Апр 2007, 19:56

[steeN] написа:а няма връзка с инфрачервените лъчи(светлина)...

Не гледах клипчето, защото нямах възможност. Но казаното за инфрачервените дистанционни си важи;)

[steeN] написа: защо :winky: ?

сега не ми казвай индукция?
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 02 Апр 2007, 21:16

DJJonny написа:
roko написа:Кофти ДЕМО :arrow: записаха сигнала м/у Самсунг ,а отвориха колата с Моторола :roll:

Кофти гледане... май не си хванал идеята.

Роко е първия, който го забеляза, другото нещо е, че на кадър неприсъстваше дистанционното, не че нещо, ама малко отмалко да едоказателство, че другия зад него неотваря колата с него, пък да симулират с телефоните. Това е шано-мано. Не, че не ги крадат, не, че нямат устройства, ама с тия телефони нестаа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 03 Апр 2007, 12:16

ati написа:
[steeN] написа:а няма връзка с инфрачервените лъчи(светлина)...

Не гледах клипчето, защото нямах възможност. Но казаното за инфрачервените дистанционни си важи;)

[steeN] написа: защо :winky: ?

сега не ми казвай индукция?

о да, ;) аз едно време правих опити да запиша инфрачервения код на дистанционното на колата на баща ми, но бяха безупешни.

а за дистанционното и обхвата съм го пробвал лично и работи. отговора е много по-тривиален, умрях от смях като съобразих...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 03 Апр 2007, 19:39

И ще ни светнеш ли и нас незнаещите какво всъщност става, че и ние да се посмеем? :mhihi:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 03 Апр 2007, 20:00

Може ли да предположа, че просто като го допреш до себе си, се явяваш един вид антена :dunno:

П.С. Още не съм го пробвал ...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 04 Апр 2007, 11:33

не.....

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от AntropoS » 04 Апр 2007, 18:24

...... луда работа

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата