Средната заплата в USA???

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36

Мнение от Escape » 02 Мар 2007, 10:59

TheBlame написа:а защо всички се силят към тая америка.... тук в европа също плащат добре :) примерно в франция е 7.50 евро на час минималната ! хем е по близко а и със сигурност ще е по-добре от колкото в америка :winky:

ами френския кой ще го учи :winky: а доколкото знам цените във франция са по спъпи отколкото в УС. даже доколкото помня такситата в Париж бяха едни от най-скъпите в света

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше e34 520
Мечтае да кара: E34 535

Мнение от TheBlame » 02 Мар 2007, 11:06

Escape написа:
TheBlame написа:а защо всички се силят към тая америка.... тук в европа също плащат добре :) примерно в франция е 7.50 евро на час минималната ! хем е по близко а и със сигурност ще е по-добре от колкото в америка :winky:

ами френския кой ще го учи :winky: а доколкото знам цените във франция са по спъпи отколкото в УС. даже доколкото помня такситата в Париж бяха едни от най-скъпите в света

аз ползвах просто за пример в повечето европейски страни плащат от 7.50 евро нагоре а и има достатъчно англоговорящи мисля че няма да е голяма разликата в парите дет ще се искарат но всеки си избира де имам роднина дет е в съседна гърция и взима 1000 евро на месец чисти и му дават храна и легло което мисля че пак не е зле ти как мислиш :winky:
Последна промяна TheBlame на 02 Мар 2007, 15:44, променена общо 1 път
За да станеш хищник трябва опонента ти да е хищник !
Когато има колебание,няма решение !
Няма лека война!
Целта винаги е да унищожиш врагът!
НИКОГА НЕ ЗАБРАВЯЙ

Алчността убива всички !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 02 Мар 2007, 13:58

силят се заради 'високите' заплати на час, без да смятат разходи.
или чули как някой се върнал с $10 000 печалба.

както казах колегите живеещи там, това са или единични случаи, или тези хора са отишли за поне 3-ти път и са наясно кое къде като добри работни места / къде да спят / връзки с тоя-оня ПЛЮС се скъсват от бачкане.

то не е трудно да се сетиш, че хората живеещи там ще хванат добрите работи, а за бригадите остават 'черните' не-добре платени.

подобно е и в ЕУ-то, във Франция специално с тези 7.50 на час спокойно може да се окаже че живееш като тука с 250 лева. същото и за Германия с 6 на час минимална.

като цяло единственото позитивно е, че тука и да се скъсаш от бачкане, ако нямаш квалификация трудно ще направиш пари, докато там имаш _някакъв_ шанс по принцип. та както аз го виждам е предимно за хора които знаят че тук опчти гаранция 'не им е добре' и се пробват - лошо няма, който не е опитал той не е разбрал и успял нали ;)

а с читаво висше и малко напън според мен навсякъде може да си добре.

като човек с 1/2-та живот извън бг мнението ми остава че като се поогледаш, разбираш за себе си къде те кефи да живееш - то не е само пари, ако всички са тъпанари и умираш от ужас и скука по цял ден едва ли ще ти е кеф ;)

но всеки си има приоритети...

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 02 Мар 2007, 14:19

Ма на шан зелизето от вънка лятото да пийнеш бира е 16Е
а вътре 8Е
Друго си е България пиеш си Корона на 5лв. :mhihi: навсякъде :mhihi:
Изображение

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 02 Мар 2007, 14:46

vld написа:

Ма на шан зелизето от вънка лятото да пийнеш бира е 16Е
а вътре 8Е
Друго си е България пиеш си Корона на 5лв. :mhihi: навсякъде :mhihi:

:ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 02 Мар 2007, 16:53

Много весело ми става, като почне някой да обяснява, че с 500 лв в България се живеело по-добре от колкото с 1000 Еур "На Запад" ... Кое точно му е по-добрето ? Кво си плащаш с тези 500 лева ? Те за наем само едва ти стигат и сметки да не говорим за прехрана и т.н.
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 02 Мар 2007, 18:25

eraziel написа:Много весело ми става, като почне някой да обяснява, че с 500 лв в България се живеело по-добре от колкото с 1000 Еур "На Запад" ... Кое точно му е по-добрето ? Кво си плащаш с тези 500 лева ? Те за наем само едва ти стигат и сметки да не говорим за прехрана и т.н.

кой у нас живее под наем? :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 02 Мар 2007, 18:31

еразиел ти да си бил на собствени доходи някъде 'в запада'?! май не..

като говориме за неквалифициран труд, спокойно е същото и в .бг и 'на запад'.
ето ти пример от запада: айде поживей в Мюнхен с 1000 еур да те видиме за какво ще ти стигат

един _мизерен_ наем в 12+ ринг ти е 250 евро. говоря за 1 стая. по-към центъра 400++ не ти мърдат, пак за _стая_.
ако си в 12+ ринг, СЕДМИЧНАТА студентска карта за транспорта ти е около 16 евро (забравяш да пътуваш без карта веднагически ;))

в магазина храните са колкото тука ако знаеш къде да купуваш, оттам нататък здравна студентска 60 евро, една бира 3 евро, дюнер 3+ евро, цигари 4+ евро, за едно такси - под 15 евро курс забравяш и т.н.
и още разни данъци за телевизор и тем подобни...

и какво точно правиш? 600 евро от раз ако си студент без общежитие, за храна да минеш някакси със 100 но на студена храна нонстоп, сметки ток/парно/гсм към 150 - и си спестил 150 МАКС живеейки като никой.
има ги по общежития за по 250 евро неизлизащи никъде да кретат с по 400-500 на месец, но това ако го наричаш ЖИВОТ - прав ти път :)

в други градове е по-евтино, въответно и парите по-малко.

а ако не си студент а бачкатор пък точно 0 ще спестиш, мизерствайки. примерите за щатите ги чу от колегите, не е много различно по запад, всичко друго 'бачкам малко изкарвам много и си живея' е късмет, квалификация и късмет или връзки.

аз лично за оферта чисти 1900 евро в Мюнхен не останах, прави си сметката кви ги дрънкаш ;)

п.с. в бг разликата е че поне евтино можеш да излизаш да се забавляваш, с едни 500 лева примерно, и има 'врътки' за много неща да минеш тънко. това на запад е доста рисково и няма 'аре пе черпиме' като те хванат

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 02 Мар 2007, 20:00

eraziel написа:Много весело ми става, като почне някой да обяснява, че с 500 лв в България се живеело по-добре от колкото с 1000 Еур "На Запад" ... Кое точно му е по-добрето ? Кво си плащаш с тези 500 лева ? Те за наем само едва ти стигат и сметки да не говорим за прехрана и т.н.

Първо с 500лв е кофти ма я си скъсай задника у БГ и взимай 1000лв.
Пак кажи че в БГ е кофти с 1000лв а у ДЕ едобре с 1000Е .
Бате както по горе беше казал колегата там с 1000Е се биеш по гъза да не сереш,а тука с 1000лв. излизаш да ядеш по заведенията в събота се напиваш имаш за храна и някой парзал и не ходиш на работа с метрото а с колата.
Така,че смятай ;)

П.С. Поднаем и БГ живеят предимно придошлите и студентките е какви разходи има една студентка освен да лаща наем,освен ако не изглежда като "баба Яга"?
А придошлите не копуват месо и зерзеват нито пък туршийка,щото има кой да им донесе ...
Айде със здраве.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 02 Мар 2007, 20:25

Значи, от известно време жиевя в Хелсинки уча тука и така ...
Първо наема ми не е 3001239129312 евро а 420 евро за двустаен апартамент в който съм с брат ми. В тея 420 евра са включени водата, електричеството, утоплението и дори Интернет-а.
Транспорта ми е 40 еур. :) За храна разходите са ни... около 200 еур/месец. Бирите са по 4 еур, ма за сметката на това аз не пуша :)
И ся кво праиме ... 420+200/2 -> 310 + 40 транспортни ->350. Съвсем скоро почнах работа и то парт-тайм, щото губя много време в университета, работата се състои в разхождане на едни колички из един супермаркет и попълване на щандовете, заплащането е 8 еур/4ас преди данъците като в Събота си с 50% бонус, в Неделя не се работи. работя близо 22 4аса на седмица в крайна сметка след данъците и тея 350 евро описани по-горе ми остават поне 200 отгоре. Не са много, да но да учиш, да работиш и да спиш нормално, да си имаш почивен ден... Мен за сега ме устройва... Отделно, че лятото едва ли ще продължавам да работя на тая работа и смятам, че изобщо няма да ми е лошо. И пак не, не се издържам сам, но и да остана само на собствени сили пак няма да остана гладен и на улицата :) И ще се чуствам по-добре от колкото с 300/400 лв заплата в България. Не говоря за приятелите, семейството и т.н., но смятам, че е хубаво и да гледаш малко напред... не къде ти е добре в момента, а как да направиш че да ти е добре и утре. Не убеждавам никой да бяга от България, още повече ако не знае поне езика доволно, но пък и не смятам, че сте много обективни като така говорите за милата родина :)

П.С. Не намерих човек който да ми обясни как точно трябва да си скъсам гъза за да взимам 1000 лв в България, да не говорим за образование, материална база и т.н.
In Ban We Trust!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от t0sh » 02 Мар 2007, 20:50

от раз мога да ти кажа:
- стартова заплата на програмист с някакъв си опит, може и самоук, изобщо незавършил информатика е 1000 кинта. и изобщо ИТ сферата ако не си там жичкаджия или метач, е от 7-800 нагоре
- барман в София в сносно заведение с бакшишите също взимат поне 1000-ка.
- самите жълти бакшиши и те не падат под 1000
- монтьори вероятно ако са добри трудно си рпедставям под 1000
и какво ли още не, но да седиш и да чакаш пачка, задето си с основно и си клатиш краката - е сори няма как.

едит п.с. и имаш 200 да излезеш, да си купиш дрехи, да си платиш гсм-а, да гледаш някое кино (на цена 6-10 евро вероятно)
което значи реално оставаш с 0. а здравни? а евентуално разходи по кола че и бензин? а някоя пломба? а пътуване до бг или другаде екскурзия? е са. як живот. да не говориме че си ЧУЖДЕНЕЦ и си винаги на заден фон в сравнение с местните, където и да си!

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 02 Мар 2007, 21:16

t0sh написа:от раз мога да ти кажа:
- стартова заплата на програмист с някакъв си опит, може и самоук, изобщо незавършил информатика е 1000 кинта. и изобщо ИТ сферата ако не си там жичкаджия или метач, е от 7-800 нагоре
- барман в София в сносно заведение с бакшишите също взимат поне 1000-ка.
- самите жълти бакшиши и те не падат под 1000
- монтьори вероятно ако са добри трудно си рпедставям под 1000
и какво ли още не, но да седиш и да чакаш пачка, задето си с основно и си клатиш краката - е сори няма как.

И освен това нито един шофиор не пада под 800,
Нито един добър дистрибутор на пада под 1500
Въпроса е човек да има желание за работа а не само да се оплаква е за това става дума.
Повечето хора които заминават си мислят,че там е хубаво.
Е спор няма хубаво е ма ако си с добре платена професия и работи и женати и тя с добре платена професия с образование.
Иначе я кажи колко трябва да зпукаш за да смачкаш една бутилка уиска с 5 редбула,да почерпиш 1 -2 мацки докато закачиш нещо :mhihi:
минимум 250Е
Е за какво говориме въобще по принцип там заведенията са бая скъпи,да не говориме какви студени хора са ...
Иначе лошо няма да идеш да учиш там,даже е много хубаво,защото завързваш контакти,научаваш ако не друго пое езика перфектно и тн.
Но са малко хората на които родителите им имат тази възможност да ги пратят и да ги издържат.Е не е ли така?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 02 Мар 2007, 21:25

Значи първо тука къфто и нещастник да си на пълен работен ден по-малко от 1000 еур много трудно, да не кажа не възможно. А всичките тези които си ги изброил ти просто ги умрножаваш по 2 и тва е резултата в евро който взимат тука.
А освен това излез от София и ми говори за заплатите из страната, щото ако отида да живея в София, ще си смятам една сериозна сума ВРЕДНИ отгоре като компенсация :)
Спора е безмислен, всеки е много убеден, че точно той е правия, няма никъф смисъл от тея дрязги всеки си има глава на раменете, преценя си ситуацията взима си решенията и си носи съответните последствия. Просто исках да кажа, че не разбирам що си мислите, че всеки който е тръгнал да излиза от България го мързи и отива с мисълта, че ще лежи по цял ден и шефа му ще го бие с пачки по главата ...
:bchug: пийс :bchug:
In Ban We Trust!

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 02 Мар 2007, 22:09

Тука модератори има ли? :roll:

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 02 Мар 2007, 22:57

t0sh написа:...

тук не съм много съгласен с теб...сестра ми е вече 3та година в Мюнхен,в трети ринг живее(цените изобщо не са такива),бачка си,учи си пък спестява и по 700-800 евро...е как става тоя фокус???въпрос на познати ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата