Windiws Vista

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 15 Фев 2007, 22:48

Пирати :!: :mhihi:
Аз ползвам Линукс от 4 години :mhihi:
Уиндоус инсталирах само като излезе Нийд фор спийд Ъндърграунд 2 (май така беше)
Колкото до новия Уин.. едва ли ще е по-малка боза от всички преди него :mhihi:
А и като му гледам изискванията за нормална работа...
Трябва да имаш машина с 2+ ГБ рам ако искаш освен уиндоуса да си инсталирш и някоя игрица..
А аз съм с Р3, 550Мхц, 4МБ видео, 196 рам и 26 хард , ама върви и се рестартира само като спре тока :mhihi:
Баси антиката, а? :mhihi:
Slackware Linux Inside :winky:
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 16 Фев 2007, 2:21

Andronoff написа:А аз съм с Р3, 550Мхц, 4МБ видео, 196 рам и 26 хард , ама върви и се рестартира само като спре тока :mhihi:
Баси антиката, а? :mhihi:
Slackware Linux Inside :winky:

Ами и аз имам такваз машина, ама със 256 рам и 6G ХДД. Работи под XP и мога да твърдя абсолютно същото - рестартира се само като спре тока ;)

Не вин-а е проблемът, а железата куча марка ;) И между другото, даден софтуер обикновено се пише за машини, актуални за времето си. Т.е. не може да очакваш да сложиш Виста на антика. Ми то ако беше така, аз още на Правец-а щях да си бачкам :mhihi: Има си всичко необходимо на един компютър, връзвам му външен модем и айдеее, даже и интернет :mhihi: Та затова и написах, че който иска Виста, да не се оплаква, че му се влачи, щото компа му е бил актуален преди 5-6 години. Сега и най-евтините съвременни цеплерони в комбинация с 1G рам вървят идеално под виста. И колко струва един такъв комп? Ми аз си спомням, че едно време наще дадоха над $1000 за 386, а 486-иците бяха на двойно по-висока цена. При това нямаше звук, нямаше мрежа, нямаш ЦД-та. А ся всички реват... :mhihi: Дай $1000 за нова машина и всичко ще е на 6. При това днешните $1000 на практика са много по-малко, отколкото $1000 преди 14 години ;)
It's not who You are, it's who You know...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 16 Фев 2007, 12:21

Аз тия няколко реда на майтап ги написах :)
Работил съм и под уиндоус, но не съм имал вируси и тем подобни гадости
Всичко зависи от задклавиатурното устройство - демек който може да си поддържа машината "up-to-date" и е в час поне малко от малко, може да си работи под уиндоус съвсем спокойно, без да се притеснява от преинсталации, забивания и вируси :winky:
Преди линукса само под уиндоус съм работил и нямах грижи ;)
Колкото до цените.. прав си, а трябва да се има напредвид също, че новите компютри остаряват след 1-2 месеца, щото излизат по-нови от тях ;) Технологиите бързо се развиват и за да си в час трябва да имаш много пари, за да правиш ъпгрейди всеки месец ;)
Иначе моята и твоята антики са си били "супермодерни" за времето си :) А и маркови, аз съм с ДЕЛ, незнам ти с какво си :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 16 Фев 2007, 17:37

Andronoff написа:Иначе моята и твоята антики са си били "супермодерни" за времето си :) А и маркови, аз съм с ДЕЛ, незнам ти с какво си :)

HP Vectra ;) Много добра машина...

А сега и нещо, дето прочетох преди малко. M$ имат намерение да заменят Vista през 2009-та с нова ОС с кодово име Vienna Due. Какво ще е новото в нея дори Майкрософт не могат да кажат :mhihi: , а и не се ангажират с никакви обещания... на всички вече е ясно защо. Тъй като Vista определено не е онази ОС Longhorn, за която се говореше преди време, се предполага, че Vienna Due ще е продължение на проекта Longhorn. Т.е. може най-после да видим WinFS на бял свят. Повече подробности щели да станат ясни през следващите няколко месеца.
It's not who You are, it's who You know...

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 16 Фев 2007, 19:13

Абе не, че съм голям привърженик на Линукс, ама от М$ имат доста грешки за оправяне в платените си продукти.
Не, че в линукс всичко е тип-топ, но поне е безплатно и според мен по-надеждно!
А кво е WinFS?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Фев 2007, 19:56

WinFS е една голяма уйня, дето M$ си мислеха, че ще я направят с два месеца писане на код.... с две думи - много усавършенствана версия на файлова система с разните му там защити на информацията и т.н.... амааааа......

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 16 Фев 2007, 20:03

Абе и аз предположих, че ще произлиза от File System, ама реших, че от М$ имат достатъчно такива вече, та да правят и нова.. и то с 2 месеца програмиране! :mhihi: А кво стана с "великата" им NTFS? :mhihi:

Предишна

Назад към Извън Темата