малко помощ с тоя комп ако може
Модератор: Общи модератори
22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Core 2 Duo е много як процесор наистина, а за хард аз бих избрал Seagate, сегашния ми е такъв и е много тих и безпроблемен вече 3 години. Но най-важното пак повтарям е видеокартата, който има пари да взема 8800GTS към 900лв е наистина но си заслужава всеки лев. Който няма да чака 8600 няколко месеца.
- ge_a
- Е30 IS Crasher
-
- Кара: Е30 М42Б18, E61 M54B25
Honzik написа:ge_a написа:Надявам се знаеш, че Hitachi-то след известно време ще почне да щрака доста злобно(не че ще спре да работи) Аз лични бих взел Western Digital или Seagate,
Позволи ми да НЕ се съглася.... на базата на какво го казваш това за Hitachi-то??? Работя с доста дискове Hitachi и никой не е почнал да щрака...
И точно обратното - WD освен Raptor серията... не са много перфектни...
Seagate са ясни
На базата на доста продадени от мен доскове

А за WD не мога да се съглася, явно скоро не си ползвал такива дискове, за Раптора няма кво да говорим той си е доста скъп и май е само за маняци

Най-обичам да вадим теловете на гумите !!!

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
И аз мисля,че за харда може да се вземе малко по голям,никога няма да ти е излишен.Seagate наистина са добра марка!
Дъното е добро,EPOX са клокерски дънни платки и специално за AMD процесори са прекрасни.
Сега за видеото,тая серия 7600 било то GS или GT,наистина вече остаря,a с един умерен клок на GS,тя спокойно става GT,така че разликата е никаква.
Новите игри наистина имат изисквания до небето,така че аз мога да ти препоръчам това XFX GeForce 7950GT 512MB 256-bit GDDR3,струва около 550$,обаче мачка,аз съм с такава
Дъното е добро,EPOX са клокерски дънни платки и специално за AMD процесори са прекрасни.
Сега за видеото,тая серия 7600 било то GS или GT,наистина вече остаря,a с един умерен клок на GS,тя спокойно става GT,така че разликата е никаква.
Новите игри наистина имат изисквания до небето,така че аз мога да ти препоръчам това XFX GeForce 7950GT 512MB 256-bit GDDR3,струва около 550$,обаче мачка,аз съм с такава

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
7950GT сигура НЕ струва 550$, но така или иначе за тия пари човек може да си купи без проблем 8800GTS, която е по-добрата карта отвсЕкъде...
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Honzik написа:7950GT сигура НЕ струва 550$, но така или иначе за тия пари човек може да си купи без проблем 8800GTS, която е по-добрата карта отвсЕкъде...
Упс моя грешка,имах предвид 550 лева,а не долара

А че 8800GTS наистина е по добра е така,ама е два пъти по скъпа.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
То много от нас са с ограничени бюджети.... Ама аз като си избирах видео преди около месец, реших да е нещо от средната линия. Тъкмо се бях наканил за 7900GS, ама реших да си сверя часовника с хората, дето тестват из сайтовете. И се оказа, че за същите пари мога да си взема ATI X1950 Pro, която в повечето тестове разбива 7900GS, а е на същите пари. Версията е на ASUS - невероятно тиха карта, а работи на 594/1404 Мхз стандартно (малко над стандартните честоти, но Асус са си Асус). Лично аз съм много доволен от тая карта. Цената мисля беше около 380 кинта.
П.П. За тая карта от ATI препоръчват 450W захранване.
П.П.2 Core 2 Duo е супер! Въпреки че АМД са ми любимци, си позволих да им изневеря...
П.П. За тая карта от ATI препоръчват 450W захранване.
П.П.2 Core 2 Duo е супер! Въпреки че АМД са ми любимци, си позволих да им изневеря...

It's not who You are, it's who You know...
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
моите 5 стинки:
seagate са добри, взимай спокойно - да знаеш че трябва да вземеш предвид и нивото шум което издава един диск!
видеокарта - с калашник не можеш да ме накараш да взема nvidia, винаги единствено и само ATI. по темата съм спорил предостатъчно за да обяснявам защо
ако намаляваш разходи, 1гб RAM трябва да ти стига, и можеш да го разбиеш на модули по 512. 1.5 ти е перфектно. видео картата 128 и стига също, 256 не е необходимост.
с АМД никога не съм имал проблеми, на десетки машини които са били винаги само АМД
за последните 6 месеца производство не мога да се изкажа.
като цяло съвет - взимай неща които са на по 6 месеца, пробвани и с ясни проблеми и непроблеми - за които се поразрови във форуми.
със супер-новите чат-пат се случва да изгориш като факла посред безлунна нощ в черно африканско село
рядко като пари, по-скоро като време в което си без комп защото 'го оправят'
seagate са добри, взимай спокойно - да знаеш че трябва да вземеш предвид и нивото шум което издава един диск!
видеокарта - с калашник не можеш да ме накараш да взема nvidia, винаги единствено и само ATI. по темата съм спорил предостатъчно за да обяснявам защо

ако намаляваш разходи, 1гб RAM трябва да ти стига, и можеш да го разбиеш на модули по 512. 1.5 ти е перфектно. видео картата 128 и стига също, 256 не е необходимост.
с АМД никога не съм имал проблеми, на десетки машини които са били винаги само АМД

като цяло съвет - взимай неща които са на по 6 месеца, пробвани и с ясни проблеми и непроблеми - за които се поразрови във форуми.
със супер-новите чат-пат се случва да изгориш като факла посред безлунна нощ в черно африканско село

22 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2